7 Φεβ 2009



«Κατσάδιασε» τον Γκρούεφσκι ο Ντάνιελ Φριντ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Δ.Π. ΔΗΜΑΣ

Η νέα πολιτική ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε ένα σαφές «μήνυμα δυσαρέσκειας» στον Σλαβομακεδόνα πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι, όπως λένε ενημερωμένοι κύκλοι, με την άρνηση της ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον να συναντηθεί μαζί του.


Παρά το αίτημα του ίδιου και τις, κατά πληροφορίες, παρεμβάσεις τρίτων για να τον δεχτεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Κλίντον τον έστειλε να συναντήσει έναν... «γνωστό» του από το παρελθόν, αλλά άκρως ενοχλημένο μαζί του, τον κ. Ντάνιελ Φριντ, βοηθό ΥΠΕΞ για τα ευρωπαϊκά.

Ο κ. Φριντ, ο οποίος παραμένει για λίγο στη θέση του μέχρι τον διορισμό και την έγκριση από τη Γερουσία του διαδόχου του (σ.σ. εκτός απροόπτου, ο Φιλ Γκόρντον), φέρεται να έδειξε την «ενόχλησή» του στον κ. Γκρούεφσκι για την «αδιάλλακτη» στάση του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Σημειωθήτω πως ο κ. Φριντ, παρά τις αφάνταστες προσπάθειές του να βάλει τη γείτονα στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της χαραγμένης αμερικανικής πολιτικής διεύρυνσης της Συμμαχίας, τρέφει μεγάλη αντιπάθεια για τον σημερινό πρωθυπουργό της FYROM.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/02/2009

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPjRvx-vjJfRkgo4T1GAQVZGxte2L8lbnu32teSqo3o4jc174QisyjBszbp4DyBtEDp2ZOgHriy-bHend5udDjf41QKudsAmJo1x-cCzDwnnbEtMO2sWfrfqVpy4QLRnmGB3rBqVjmiEo/s400/skopiasimaia.jpg

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΕ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ , ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΦΟΥ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΟΟΥΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ . ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ .


ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ. ΕΝΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Η ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΘΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΗΤΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.