19 Μαρ 2009

Θεόφιλος Γεωργιάδης 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης γεννήθηκε κατά σάρκα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1957, στο χωριό Ευρύχου της Κύπρου. Ο Θεόφιλος ήταν το τρίτο κατά σειρά τέκνο του Χαράλαμπου (Πάμπου) και της Έλλης Γεωργιάδη και ο μοναδικός γιός ανάμεσα στα τέσσερα παιδιά της οικογενείας.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi75cr-GaemmKeI223cZh1BCYv0nnRDjbMdrSnI2Q8CsfWG_ejff6Rgm9hBPn-ad2mswn882y8YvzsNpczIwfXhUK5Q0pO07lBjGqqWJ7kNZIkyPaSG_X6-AQuzSyGb3orUTB9PsvLRxLo/s200/52477579nq0.png

Φοίτησε για τρία χρόνια στο (τουρκοκρατούμενο σήμερα) Γυμνάσιο Νεαπόλεως, στη Λευκωσία και στη συνέχεια στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, απ'όπου αποφοίτησε το 1975. Μέχρι την τουρκική εισβολή του Ιούλη του 1974, η οικογένεια του διέμενε στο προάστειο Τράχωνας, βορείως της Λευκωσίας. Σήμερα ο Τράχωνας, κατέχεται από τις τουρκικές δυνάμεις του Αττίλα όπως και το 47% της Κύπρου.

Το 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Θεόφιλος μαθητής του Λυκείου ακόμη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του και μαζί με άλλους 200.000 Έλληνες της Κύπρου, να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Ο Θεόφιλος μαζί με την οικογένειά του εγκαθίσταται στις ελεύθερες περιοχές της Μεγαλονήσου, σαν πρόσφυγας μέσα στην ίδια του την Πατρίδα.

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ μεγάλωσε σε μια οικογένεια ένθερμων Ελλήνων πατριωτών της Κύπρου και γαλουχήθηκε με τα νάματα και τα ιδανικά της Φιλοπατρίας, της Ελευθερίας, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας. Ο πατέρας του Ήρωος, Χαράλαμπος (Πάμπος) Γεωργιάδης, μορφή ελληνική, βγαλμένη, θαρρείς, μέσα από τα έπη του Ομήρου, ήτο αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. και πολέμησε ενάντια στην τούρκικη ανταρσία στην Κύπρο, το 1963. Τα υπέροχα ιδανικά που ο Θεόφιλος ενσάρκωσε και σφράγισε με τη θυσία και το αίμα του, γεννήθηκαν μέσα σε αυτό ακριβώς το πατριωτικό οικογενειακό περιβάλλον.
Η Ελληνική ανατροφή και τα πικρά βιώματα της προσφυγιάς και της μετέπειτα τουρκικής κατοχής, χάραξαν ανεξίτηλα την ευαίσθητη και τρυφερή εφηβική μνήμη του Θεόφιλου και σημάδεψαν καθοριστικά τη σκέψη και τη μοίρα του Ήρωος. Τον έκαναν ευαίσθητο όχι μόνο απέναντι στο δράμα του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και απέναντι στα πάθη όλων των λαών του κόσμου, των οποίων καταπατούνται τα φυσικά και αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν Εθνική καταστροφή και έγκλημα Εθνοκτονίας κατά του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας. Σχολιάζοντας αργότερα, το 1992, την σκιαγραφούμενη από τις συμφωνίες Μακαρίου - Ντενκτάς (1977) "λύση" του Κυπριακού, ο Θεόφιλος θα γράψει:
Πάνω στη βάση της εκδίωξης των 200.000 νομίμων κατοίκων της περιοχής, των ομαδικών τάφων πάνω από 6.000 σφαγιασθέντων ή πεσόντων της εισβολής και 1619 αγνοουμένων στηρίζεται τόσο το δίκαιο όσο και η βιωσιμότητα της λύσης αυτής !

Ο Θεόφιλος μετάτρεψε μέσα του τον πόνο του θανάτου, των αγνοουμένων, της προσφυγιάς και της καταστροφής της Κύπρου σε όραμα Ελευθερίας και Δικαίωσης. Αυτό το όραμα o Θεόφιλος το υπηρέτησε πιστά και συνειδητά, ως γνήσιος Έλλην, με συνέπεια, τόλμη και αυταπάρνηση.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το 1975, ο Θεόφιλος κατατάσσεται στην Εθνική Φρουρά και υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην 32α Μοίρα Καταδρομών με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.), στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.) στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgRv6Sj2nUDnADmPpqi0wdpwfgkH4Isg7lXBRqW4NjPNjCC7immC9lt10jdfPGORrnkz8KFmyHTP5r3sBRH87oFxJHNRN8eLymMHHM09bgW6HfOKX89YkEcW-pBdkFDZ1xr7NMtpTbVOrG/s220/031107-georgiadis.jpg

Και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ο Θεόφιλος συνεχίζει να υπηρετεί ως έφεδρος στην Εθνική Φρουρά και προάγεται στον βαθμό του Υπολοχαγού. Παράλληλα, πρωτοστατεί στην Ίδρυση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δραστήριο στέλεχος.

Ο Θεόφιλος προικισμένος με σπάνια φυσικά και πνευματικά χαρίσματα, φρόντισε έγκαιρα και μεθοδικά να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια που θα του επέτρεπαν να αγωνιστεί με επιτυχία τον δίκαιο υπέρ πάντων αγώνα για τον Ιερό Σκοπό΄ Σκοπό που δεν ήταν άλλος από την Απελευθέρωση της Ιδιαίτερης Πατρίδας του, της Κύπρου: Στην διάρκεια των ετών 1977 - 1981, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Μαθαίνει την τουρκική γλώσσα και εξειδικεύεται στην τουρκολογία, βαθαίνοντας τις επιστημονικές του γνώσεις με σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, αρχικά προσλαμβάνεται στην αστυνομική υπηρεσία, με ειδικότητα στα τουρκικά θέματα.
Αργότερα, το 1986, η επιστημονική κατάρτιση του Θεόφιλου του επέτρεψε να καταλάβει την θέση του λειτουργού τύπου στο Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (Γ.Τ.Π. - Press & Information Office, PiO) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βαθύς γνώστης της τουρκικής ιστορίας και γλώσσας, οξυδερκής παρατηρητής και επιστημονικός - στρατηγικός αναλυτής της σύγχρονης τουρκικής πραγματικότητας, ο Θεόφιλος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, από αυτή την κυβερνητική θέση, τα προσόντα του προς όφελος της Πατρίδας του. Κύρια αποστολή του Θεόφιλου στο Γ.Τ.Π. είναι η καθημερινή μελέτη του τουρκικού τύπου (εφημερίδες, περιοδικά κ.λ.π.) και η υποβολή σχετικών εκθέσεων και εισηγήσεων προς την Κυπριακή Πολιτεία. Παράλληλα παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια που αφορούν την τουρκική πολιτική και την τουρκολογία.

Το 1988, ο Θεόφιλος και άλλοι συναγωνιστές του ιδρύουν την Κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν. Είναι ήδη το τέταρτο έτος του ένοπλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα που διεξάγει το περήφανο έθνος των Κούρδων μέσα στην ίδια την επικράτεια της τουρκίας.


http://img.pathfinder.gr/clubs/images/38/153938/4.jpg

Έγραφε μεταξύ άλλων ο Θεόφιλος : "? Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία καθώς και το δικαίωμά του να αποκτήσει το δικό του κράτος, όπως το κάνουμε για κάθε λαό της υφηλίου, ανεξάρτητα από το ποιος κατευθύνει τον αγώνα αυτό. Τον υποστηρίζουμε σαν θέμα αρχής, όπως υποστηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων, των Πολισάριος, των Λατινοαμερικάνων και κάθε άλλου λαού χωρίς να κοιτάζουμε την ιδεολογική τους τοποθέτηση, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα πολιτικά κόμματα., Τον υποστηρίζουμε και τον προβάλλουμε με τον ίδιο τρόπο που εμείς ζητούμε από τους άλλους λαούς να κάνουν για το δικό μας αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή. Υποστηρίζουμε τον αγώνα του κουρδικού λαού στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, γιατί το ΡΚΚ πολεμά ενάντια στους δικούς μας κατακτητές. Η νίκη του κουρδικού λαού θα θέσει τέρμα στην τουρκική κατοχή της Κύπρου . Υποστηρίζουμε τον αγώνα αυτό γιατί οι Κούρδοι αντάρτες πολεμούν και για την Κύπρο, Ο τουρκικός στρατός κατοχής , είτε βρίσκεται στο Κουρδιστάν, είτε στην Κύπρο, συνεχίζει να παραμένει στρατός κατοχής. Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Βιετναμέζου στρατηγού Γκιαπ : Μέτωπο δεν υπάρχει. Το μέτωπο είναι μόνο εκεί που βρίσκεται ο εχθρός ?.».

Η σκληρή και τιτάνια σύγκρουση του Θεόφιλου με το φασιστικό τουρκικό κράτος αρχίζει να εκδηλώνεται ανοικτά. Οι διαλέξεις του σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις πληθαίνουν. Οι συνεντεύξεις και τα άρθρα του στο ραδιόφωνο και τον τύπο είναι δεκάδες, εκατοντάδες: για το Κυπριακό, για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων, για τα δικαιώματα του Ελληνισμού, για τη γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου, για τα Εθνικά Προβλήματα του Ελληνισμού, για το Αρμενικό ζήτημα. Κοινός παρονομαστής, η αποκάλυψη του βρώμικου, απάνθρωπου και φασιστικού προσώπου του τουρκικού κράτους-δολοφόνου.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXlEoAC605zaPveC1_qO5Rl06PmXPeNP91fiPXDyVYmP2w5d99oCRoVdvUzRwAkTzHbmg6J9wR3egVDz41Em5aAkz5bdm-2b2vi62bpOLwLnQptX7L8Ne8IDW3CCPQtH4OiIEArfayMgo/s400/ocalan_bannergreece.jpg

Παράλληλα, ο Θεόφιλος δεν παραλείπει ποτέ να τονίζει τα αδύνατα σημεία του τουρκικού κράτους: Μιλώντας την στέρεη και αδιάψευστη γλώσσα της επιστήμης και των αριθμών, διαλύει το μύθο της δήθεν "παντοδύναμης τουρκίας των 60 εκατομμυρίων", ένα μύθο ιδιαίτερα αρεστό στους εντός και εκτός Ελληνισμού ηττοπαθείς και άτολμους ηγετίσκους. Το πολιτικό κόστος που πληρώνει διεθνώς το τουρκικό αιμοσταγές και φασιστικό καθεστώς εξαιτίας και μόνον της πολύπλευρης διαφωτιστικής εκστρατείας που διεξάγει ο Θεόφιλος είναι ανυπολόγιστο...
Τεράστια είναι και η συμβολή του στην προβολή των θέσεων του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν (ERNK), του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Κουρδιστάν (ARGK).

Ο Θεόφιλος αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον ελληνικό και τον ελληνοκυπριακό Τύπο, ενώ ταυτόχρονα είναι βασικό στέλεχος της συντακτικής ομάδας του επίσημου δημοσιογραφικού οργάνου του PKK στην Ελλάδα, του περιοδικού "Φωνή του Κουρδιστάν".

Παράλληλα ο Θεόφιλος εντείνει τις προσπάθειές του για την ανεύρεση των Αγνοουμένων. Οι επαφές του με τον Απελευθερωτικό Αγώνα των Κούρδων του επιτρέπουν, ίσως, την πρόσβαση σε ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες, δεδομένου ότι οι Κούρδοι αγωνιστές βρίσκονται παντού δικτυωμένοι μέσα στο τουρκικό κράτος, ενώ Κούρδοι στρατιώτες του Αττίλα '74 αφυπνίζονται και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της τουρκικής εισβολής...

Ο αγώνας του Θεόφιλου φθάνει στο απόγειό του με την διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου των Βρυξελλών, στις 12 και 13 Μαρτίου του 1994. Ο Θεόφιλος είναι ο διοργανωτής και η ψυχή του συνεδρίου. Οι αποκαλύψεις του έχουν πανευρωπαϊκή απήχηση και προκαλούν τρόμο και πανικό στην τουρκία. Όλοι οι παρευρισκόμενοι (επίσημοι, δημοσιογράφοι κλπ) καταδικάζουν την τουρκία για φασισμό, ρατσισμό, τρομοκρατία, εθνικό ξεκαθάρισμα, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Ο Θεόφιλος δεν έχει ούτε ίχνος αμφιβολίας ότι το στρατοκρατικό φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας δεν τρέφει κανένα απολύτως σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες. Βία, θάνατος, γενοκτονία, τρομοκρατία και όλεθρος "στολίζουν" τον δρόμο των τούρκων, από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στην ιστορία. Με εκατόμβες αθώων θυμάτων, λόφους κρανίων και ερειπίων, ανείπωτους βανδαλισμούς και ταπεινώσεις, εθνικές εκκαθαρίσεις και παιδομάζωμα πλήρωνε και πληρώνει η ανθρωπότητα την παρουσία του τουρκισμού επί της γης. Ο Θεόφιλος γνώριζε χωρίς αμφιβολία ότι το στρατοκρατικό καθεστώς της Άγκυρας δεν θα δίσταζε να αποπειραθεί να του κλείσει το στόμα.

Όμως ο Θεόφιλος, γνήσιο τέκνο και ιδανική ενσάρκωση της δόξας του Προμηθεϊκού Γένους των Ελλήνων Πολεμιστών - Ελευθερωτών δεν δίστασε ούτε στιγμή. Έπαιρνε μεν τις προφυλάξεις του, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω, πιστός στον δίκαιο αγώνα του. Εκ γεννετής αθάνατος, ο Θεόφιλος πίστευε ότι η φυσική επιβίωση δεν ήταν ποτέ αξιότερη και τιμιώτερη από το χρέος για την ανάκτηση της τιμής και της ελευθερίας της Πατρίδας...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7PO5oS93ZGBMfXccdd19wfN17wawH4LmTjj5w0yxhosrUm8t5QWQyh-5D32t_rGaCSoVeY8blgPmyeQjhdM4ZQTl4ehMGNCGlqMDhOqg9x85t1W6eSssdFBaeA8nxL9jHHXxQu7WHbwIO/s320/theof-kd-sm1.jpg

Όσοι λευτερώθηκαν από την ύλη δεν φοβούνται ούτε τον πόνο ούτε τον φυσικό θάνατο. Όσοι λευτερώθηκαν από τα πάθη της ύλης μόνον ένα θάνατο τρέμουν: τον ηθικό και τον πνευματικό θάνατο. Και αυτό το θάνατο τον νίκησε ο Θεόφιλος από πολύ νωρίς.

Στις 20 Μαρτίου του 1994, ώρα 10 μ.μ., μίσθαρνα ανδράποδα των τουρκικών μυστικών τρομοκρατικών υπηρεσιών δολοφόνησαν ύπουλα και άνανδρα τον ήρωα, έξω από το σπίτι του, στη Λευκωσία. Στάλες τιμίου αίματος σφράγισαν ανεξίτηλα το μεγαλείο του ήρωα πολεμιστή και τεκμηρίωσαν το ορθό και το δίκαιο του ωραίου Αγώνα του' του ένδοξου Αγώνα που οδηγεί, μόνον αυτός,
″ στην ένοπλη απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας
″ στην επιστροφή όλων των Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους
στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους νόμιμους και ιστορικούς κατοίκους της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Όσοι πιστοί στο αίμα του, διαβεβαιώνουμε το τουρκικό κράτος-δολοφόνο και τους υπερατλαντικούς πάτρωνές του ότι


ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !
ΕΞΩ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !
ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ !
Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ !


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0yWQhOaOIowirx4Q1dM8GFqi6hDssZXV0j8636hN2cHa-Pq1zx-rpn1sA8rftuC1ioTgKkzdAMvmRLcDg22oRM-R5ewe0E7-IrWncWkZdGYFSP9uVl4wGvTJNkB8PEYdLNFWnnLBesvIK/s220/FreeCyprus.jpg


ΠΗΓΗ: http://www.apoellas.com/

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΤΩΝ 8

ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ? ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ? ΤΙΠΟΤΑ ?

ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ , ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 5000 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ .....

ΒΓΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ- ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ?)

ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΣΙΟΝΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ , Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ , ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΔΡΙΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ .

ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ .... ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΦΤΗΛΙΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ..... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ

ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΩΝ 8 ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ , ΕΧΕΙ ΞΕΡΑΘΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ .... ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥΣΚΕΨΕΙ

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ

ΟΜΠΑΜΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

http://www.nicolausassociates.com/images/Our-US-Flag-Cover-Reduced.jpg

ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥ

- Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΝΙΚΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

- ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΑΡΜΕΝΙΑΣ.

- ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΝ ΟΙ GI JOE ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ

- ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ , ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ

- ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ) ... Ε ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΤΟΝ BOSS ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ , ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

- GEORGE A. PAPANDREOU , Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ... ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣEI (ΟΡΘΙΟΙ) ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ , ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ , ΤΟΝ SUPER , ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟ , ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ , ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΤΟΝ ΠΑΝΣΟΦΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟ , ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΡΟΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΚΑΘΙΣΤΕ) .

ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ GEORGE .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΦΑΝ ΚΛΑΜΠ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΟΙ ΛΕΥΚΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥΛΗ" ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ .

(ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ , ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΥΜΝΟΣ)

ΣΣΣΣΤΤ ΗΣΥΧΙΑ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ... ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΞΑΝΑ

ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ... "ΜΕΓΑΛΗ" ΜΑΣ ΤΙΜΗ !!!!

Σημειώστε παρουσίες πολιτικών από σήμερα μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέκος Αλαβάνος στην Κομοτηνή.

Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος την ίδια μέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Σωτήρης Χατζηγάκης και Αντώνης Σαμαράς στις Σέρρες.

Και βέβαια Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης χθες στις Σέρρες.

Και Λούκα Κατσέλη στην Καβάλα.

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ , ΘΑ ΠΟΥΝ , ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ , ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ... ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Νέα Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας


Για κακοποίηση δύο εφήβων από την αστυνομία σε επιχείρηση εναντίον του κουρδικού Εργατικού κόμματος…
Τις υπέβαλλαν και σε τεστ παρθενίας

Απόφαση εναντίον της Τουρκίας εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού έκρινε ότι η τουρκική αστυνομία κακοποιούσε δύο έφηβες, οι οποίες είχαν συλληφθεί επειδή ήταν ύποπτες ότι υποστήριζαν την αυτονομία των Κούρδων.
Οι Ευρωπαίοι δικαστές τόνισαν ακόμη ότι οι τουρκικές αρχές δεν διερεύνησαν κατάλληλα τους ισχυρισμούς των δύο εφήβων για κακοποίηση.

Σύμφωνα με αναφορά του δικαστηρίου, η 16χρονη Ναζιμέ Σαλμανόγλου και η 19χρονη Φατμα Ντενίζ Πολάτας κακοποιήθηκαν φυσικώς και σεξουαλικώς από το 1999 όταν και συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης των τουρκικών αρχών εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Η αναφορά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο, τόνιζε ότι τουρκική αστυνομία διέπραξε παιδεραστία εις βάρος των δύο εφήβων, ενώ τις υπέβαλλαν σε τεστ παρθενίας, τα οποία παραβιάζουν τους κανόνες για την μη διάκριση.

Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των δύο εφήβων από την Τουρκία αποτελεί ακόμη η «αναποτελεσματική» έρευνα που διεξήγαγαν οι αρχές μετά από τα παράπονα των δύο κοριτσιών, καθώς και την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου το 2005 ότι οι κατηγορίες εναντίον των αστυνομικών δεν έστεκαν λόγω έλλειψης στοιχείων.
Το ευρωπαϊκό δικαστήριο διέταξε την Τουρκία να αποζημιώσει με 25.000 ευρώ την κάθε έφηβη.

Η Τουρκία έχει καταδικαστεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ευρωπαϊκό δικαστήριο συνολικά 266 φορές, ενώ μόνο πέρσι περίπου 4000 νέες αναφορές έχουν συνταχθεί εναντίον της Τουρκίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.xronos.gr

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ


ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ , ΘΑ ΕΧΕΙ "ΚΡΥΟ" ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΝΟΥΝ "ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ... ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ?

Τον τελευταίο χρόνο καταβάλλονταν προσπάθειες επικοινωνιακής απάτης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυο ήταν τα μηνύματα που εκπορεύονταν με στόχο την ελληνική κοινωνία.

Το πρώτο παρουσιαζόταν ευθέως από τον κ. Αλαβάνο που εμφάνιζε το κόμμα του ως εν δυνάμει εκπορθητή του δικομματισμού.

Τα αποτελέσματα προς στιγμήν ήταν θετικά, συσσωρεύοντας στην ...«δημοκοπική του δεξαμενή» δυσαρεστημένους από όλους τους χώρους. Από άλλους λιγότερους, από άλλους περισσότερους.

Όμως το ... «δημοσκοπικό του άλμα» ήταν άλμα στο κενό και σ` αυτό την βασική ευθύνη έχουν οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου , λόγω των ακραίων θέσεων που υιοθέτησαν σε μια σειρά ζητημάτων.

Αυτές οι ακραίες θέσεις «έκαψαν» και το χαρτί της δεύτερης επικοινωνιακής απάτης που επιχείρησαν. Σύμφωνα με αυτή (διοχετεύοντας έμμεσα στα ΜΜΕ)εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ως δήθεν «μοντέλο» του το ΑΚΕΛ υπό την ηγεσία του κ. Χριστόφια.

Τα δύο μηνύματα συνδέονταν μεταξύ τους και επιδίωκαν να πείσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ισχυρή δυναμική «τύπου ΑΚΕΛ».
Φυσικά δεν υπάρχει καμία απολύτως συγγένεια μεταξύ ΑΚΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο αυτά αριστερά κόμματα ακολουθούν διαφορετικές και καθόλου παρεμφερείς στρατηγικές σε πολλούς τομείς.

Το παρακάτω παράδειγμα που παραθέτω αποδεικνύει του λόγου το αληθές και ας το μελετήσουν πολύ καλά τόσο στην Κουμουνδούρου , όσο και στον Περισσό.

Μια δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε χθες το πρωί τους μαζεμένους αλλοδαπούς που κατοικούν σε υποστατικά εντός των τειχών της Λευκωσίας. Κυριολεκτικά, η εν λόγω περιοχή έμοιαζε για περίπου τρεις ώρες χθες με αστυνομικοκρατούμενη πολιτεία, με δεδομένο ότι οι αλλοδαποί που κατοικούν κυρίως στις οδούς Ομήρου, Λήδρας, Ονασαγόρου, στην περιοχή Φανερωμένης και αλλού βρέθηκαν περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους εντάλματα έρευνας διάφορων υποστατικών που είχαν μπει στη
«μαύρη λίστα» και στις 3.30 την αυγή άρχισαν τη διαδικασία των ερευνών.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν συνολικά σε 25 υποστατικά, στα οποία προέβησαν σε ενδελεχείς έρευνες με συνέπεια τον έλεγχο 200 αλλοδαπών που διέμεναν στις εν λόγω κατοικίες.
Μετά από τρεις περίπου ώρες ερευνών και αφού οι αστυνομικοί έκαναν στην κυριολεξία φύλλο και φτερό τα υποστατικά, οι αστυνομικοί οδήγησαν με χειροπέδες στα αστυνομικά κρατητήρια όλους τους υπό έλεγχο αλλοδαπούς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή των αλλοδαπών διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, τα οποία αξιολογούνται.

Η επιχείρηση-«σκούπα» της Αστυνομίας είχε σκοπό να προκαλέσει γερό πλήγμα στην γκετοποίηση της παλιάς Λευκωσίας και όπως δήλωσαν κυβερνητικοί και αστυνομικοί παράγοντες δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. . Κουμουνδούρου κατά πρώτον, Περισσός κατά δεύτερον.... ακούει κανείς;

Παραδειγματίζεται κανείς από την μόνη Αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη; Αφουγκράζονται και αναλύουν οι υπόλοιποι πολιτικοί σχηματισμοί ότι το δεύτερο κατά σειρά πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, μετά το οικονομικό, είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης και των προβλημάτων που συνακόλουθα επιφέρει;


Όποιος από τους πολιτικούς χώρους δεν το αντιλαμβάνεται, προσκρούοντας σε διάφορες ιδεολογικές ακαμψίες και τυφλώσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνους
«νεοτερισμούς» ή φοβικά σύνδρομα και ατολμίες , έχω την εντύπωση ότι θα βρεθεί προ ...εκλογικών εκπλήξεων.

http://politis-gr.blogspot.com

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΚΕΤΟ .

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ .

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ .

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ SMS ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΚΙΑ-ΣΤΟΥΠΙΑ ΕΠΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΧΕΙΑ .

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΣΑΝ ΚΑΡΑ ΣΙ-ΝΤΙ ΚΑΙ ΜΑΧΜΟΥΤ ΧΑΣΙΣΙΕΧΩ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑ


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ , ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΟΦΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ





ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΠΕΥΣΑΤΕ , ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ , ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ

ΟΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.defencenet.gr

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ .... Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Τ/κ προσέφυγαν στο ΔΕΚ για ακύρωση των Ευρωεκλογών στην Κύπρο

Τουρκοκύπριοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) και ζήτησαν να ακυρωθεί η διαδικασία των Ευρωεκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μεχμέτ Μπαϊράμογλου και ο Μουνίρ Τατάρ, δύο Τ/κ που διαμένουν στη Βρετανία, προσέφυγαν σταόργανα της ΕΕ.
Οι δύο Τ/κ απαίτησαν προδικαστική απόφαση για μη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στην Κύπρο, με τον ισχυρισμό ότι «η ε/κ πλευρά δεν θα διεξάγει ψηφοφορία στα κατεχόμενα».
Ισχυρίστηκαν ότι οι Τ/κ δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές και ότι θα έπρεπε να το είχαν.
«Οι Ε/κ ζητούν υποψηφίους με τ/κ ονόματα, αλλά με ε/κ απόψεις», ισχυρίστηκε ο Μπαϊράμογλου.
Υποστήριξαν επίσης ότι η διενέργεια των εκλογών είναι αντίθετη στις Συνθήκες Ζυρίχης Λονδίνου και τις ευρωπαϊκές αρχές.
Παράλληλα έθεσαν θέμα αναγνώρισης του κατοχικού καθεστώτος.
«Θα ήταν μεγάλη επιτυχία για μας είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε την υπόθεση», ανέφεραν τέλος «γιατί για ακόμα μια φορά η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ θα διερωτηθούν για τη νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας», όπως υποστήριξαν.

iKypros

H πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου αναβάθμισε διεθνώς το κύρος του "σύντροφου" Ταλάτ

ΚΥΠΕ - Αποστόλης Ζουπανιώτης - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΗΠΑ 19/3/2009 12:08:25 πμ

Επίσκεψη στις ΗΠΑ σχεδιάζει περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ταλάτ έχει ζητήσει να έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταξύ αυτών και με την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, καθώς και μέλη του Κογκρέσου.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ενώ διπλωματική πηγή μιλά για δεύτερες σκέψεις που γίνονται, καθώς μία συνάντηση Κλίντον - Ταλάτ, σε συνδυασμό με την αναφορά του κοινού ανακοινωθέντος Κλίντον - Μπαμπατζάν για τη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, θα εξοργίσει το ελληνοαμερικανικό λόμπι.

Η ίδια πηγή συνδέει τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη με τις συνομιλίες που είχε στην Αγκυρα με την τουρκική πολιτική ηγεσία η κ. Κλίντον, ενώ σημειώνεται και η απουσία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιου Υφυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κάτι που αναβαθμίζει το ρόλο, τόσο του απερχόμενου Ντάνιελ Φριντ, όσο και της αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία. Το επιχείρημα που πρόβαλε η τουρκική πολιτική ηγεσία είναι η ενίσχυση του κ. Ταλάτ και του κόμματός του στις επικείμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα.

Το αίτημα για συνάντηση Κλίντον - Ταλάτ προωθεί και ο ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον για επαφές με την αμερικανική Κυβέρνηση, που στοχεύουν στην προετοιμασία της επίσκεψης Ομπάμα στην Τουρκία, ο ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, που έφθασε την Τρίτη στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ταλάτ σχεδιάζει επίσης να μεταβεί στη Νέα Υόρκη και έχει ζητήσει να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
Η συνάντηση δεν έχει ακόμη διευθετηθεί, ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας του έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον συναντήσει στην Τουρκία, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, όταν θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση της Συμμαχίας των Πολιτισμών.

(ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΓΠ)


http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΠΑΜΕ ΑΝΗΚΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ????????