4 Ιουλ 2009

Συμφωνία Μπερίσα-Μέτα για κυβέρνηση συνασπισμού στην Αλβανία

O επικεφαλής του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε το Σάββατο ότι αποδέχεται πρόταση που του έκανε λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Έχουμε πολλά κοινά σημεία στα προγράμματά μας και πάνω απ’ όλα ο κοινός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση της ενταξιακής πορείας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση» δήλωσε Μπερίσα, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Μέτα δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση, αν και «η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη».

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως πως, ακόμα κι αν σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού, η ισχνή πλειοψηφία δεν θα εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα και οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες.

«Ύστερα από διαβουλεύσεις με ντόπιους και ξένους παράγοντες αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με μοναδικό σκοπό να αποφύγουμε την πολιτική κρίση» ανέφερε ο Μέτα. Πρόσθεσε πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που θα χρειαστούν για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Προεκλογικά, πάντως, είχε αποκλείσει τη συνεργασία με το κόμμα Μπερίσα.

Η παράταξη Μέτα κατάφερε να εξασφαλίσει 4 έδρες στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιουνίου και μετατράπηκε σε καθοριστικό παράγοντα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μια και το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε τις 70 από τις 140 έδρες και δεν μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο συνασπισμός «Ενωση για την Αλλαγή», υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα, εξασφάλισε 66 έδρες.

Στο μεταξύ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογών συνεχίζουν την καταμέτρηση των τελευταίων ψηφοδελτίων, τα οποία, ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ

"ΝΕΑ ΛΩΖΑΝΝΗ" ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090704/14.jpg

ΠΗΓΗ : "ΕΦΗΜ. "ΑΠΟΨΗ"

Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους !

[46546456456.JPG]

«Δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ» . Αυτό ακριβώς είπε ο κ. Τσουκάτος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.
Ο ίδιος επέμεινε ότι όλα τα χρήματα που πήρε από τη Siemens κατέληξαν στα κομματικά ταμεία, ενώ ο δικηγόρος του τόνισε ότι ήταν πάγια τακτική του ΠαΣοΚ να μην εγγράφονται αυτοί που προσέφεραν χρήματα στα βιβλία του κόμματος. Δηλαδή κρατούσαν ( ή και κρατούν ) διπλά βιβλία.

Όταν αναφερόμαστε σε λογιστικά βιβλία μη πάει ο νου σας σε τίποτα εκσυγχρονισμένα , μηχανογραφημένα και αξιόπιστα λογιστικά βιβλία με τριπλότυπα παραστατικά κλπ..
Τα επίσημα λογιστικά βιβλία του ΠαΣοΚ έχουν την μορφή που μπορείτε να δείτε εάν κάνετε κλικ στην φωτογραφία του άρθρου.

Είναι το ....βιβλίο εσόδων ενός κόμματος που κυβέρνησε την μεταπολιτευτική Ελλάδα επί μακρό χρονικό διάστημα, όπως το έδωσε στην δημοσιότητα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κα.Μαρία Καρακλιούμη. Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους! Το δυστύχημα είναι ότι οι δεύτεροι είμαστε σίγουρα εμείς.

Εάν αυτά που βλέπετε είναι λογιστικά βιβλία μέσω των οποίων περνούν εκατομμύρια ευρώ , τότε το μπακαλοτέφτερο της μεταπολεμικής περιόδου φαντάζει μπροστά του ως ....Software Εφαρμογής Ενιαίου Γενικού Λογιστικού Σχεδίου στην Γενική και Αναλυτική Λογιστική.

Είναι εμφανής η αμηχανία στην οποία βρίσκεται το ΠαΣοΚ με αφορμή αυτή την υπόθεση. Η επιχειρηματολογία όμως απευθύνεται σε ..μωρούς ή ...ιθαγενείς. Επιμένει ότι από τον ελέγχο που έγινε στα βιβλία του ( που βλέπετε στην φώτο)...ουδέν προέκυψε.

Λες και τα μαύρα χρήματα , που κάποιοι , σύμφωνα με την ομολογία του κ. Τσουκάτου, τα πήρα μαύρα ( χωρίς δηλαδή παραστατικά), από κάποια μαύρα ταμεία της SIEMENS, για κάποιους ...μαύρους και αδιαφανείς σκοπούς, αυτά λοιπόν τα χρήματα θα τα περνούσαν στα ...λευκά και επίσημα λογιστικά βιβλία ( έστω και αυτής της μεταπολεμικής κατάστασης και μορφής που βρίσκονται). Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους !

Μάλιστα το ΠαΣοΚ για να προσδώσει ...κύρος στην επιχειρηματολογία του ισχυρίζεται ότι τα οικονομικά του (δηλαδή αυτά τα ...βιβλία που βλέπετε) έχουν ελεγχθεί και από τους ορκωτούς λογιστές της Βουλής.
Όμως χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Πάγκαλoς μιλώντας στο MEGA για τα οικονομικά του ΚΚΕ και στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει ενάντια στους ελέγχους από τους ορκωτούς λογιστές της βουλής που παρουσίασε ο Περισσός ,ισχυρίστηκε ότι:«οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών είναι επιφανειακές. H έκθεση των ορκωτών λογιστών παίρνει τα χαρτιά που τους δίνεις και αποφασίζει αν τα χαρτιά αυτά είναι σωστά γραμμένα. Δεν ψάχνει η έκθεση να δει πηγές και στοιχεία».

Όπως καταλάβατε αγαπητοί ..ιθαγενείς οι εκθέσεις των ορκωτών που αφορούν στο ΠαΣοΚ είναι βάθους και φερέγγυες, αλλά ....δεν είναι σε ό,τι αφορούν το ΚΚΕ! Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους ! Ή…όπως είπε και στην απολογία του ο κ. Τσουκάτος: «Όποιος επικαλείται τα βιβλία και τα επίσημα στοιχεία το πράττει όλως προσχηματικά σταθμίζοντας πως η ομολογία της αλήθειας θα έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από την συντήρηση κατά συνθήκη ψεύδους»......

Αμηχανία όμως προκαλεί στο ΠαΣοΚ ο κ. Πάγκαλος και με όσα αποκαλυπτικά της φιλοσοφίας του κόμματός του , εξακολουθεί να λέει. Ισχυρίζεται ότι και ο ίδιος στις εκλογές για ...να τα βγάλει πέρα... ενισχύεται από φίλους του. Πολλοί δε από αυτούς του δίνουν διάφορα ποσά για ...να τα μεταφέρει στα κομματικά ταμεία. «Δεν ξέρω από πούβγάζουν τα λεφτά, δεν μπορώ να κάνω φορολογικό έλεγχο σε όσους μας ενισχύουν» είπε.

Πριν από μερικές μέρες είχε πει μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον κ. Τσουκάτο: «Γιατί είναι μαύρο χρήμα ένα χρήμα που το παίρνεις από τη Ζίμενς; Είναι μεγάλη εταιρεία. Εάν του είπαν πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο;». Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους!

Και εάν νομίζετε ότι το ...«δούλεμα» σταματά σ` αυτό το σημείο κάνετε λάθος.Ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα ως «αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά .....χρηματοδότηση κόμματος».

Τι σημαίνει αυτό; Μια απλή πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη που έχει κιόλας παραγραφεί. Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους!


ΥΓ. Τους ισχυρισμούς του κ. Τσουκάτου έχουν επιβεβαιώσει και οι δύο αρμόδιοι του ταμείου στο ΠαΣοΚ εκείνη την περίοδο!

ΠΗΓΗ

Οι ματωμένες μετοχές του Carl Bildt

Οι επενδύσεις στην Τουρκία και ο Κίσινγκερ της Σκανδιναβίας.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η εχθρική στάση του Σουηδού υπουργού των Εξωτερικών Carl Bildt έναντι της Κύπρου. Και είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει και μάλιστα εν μιά νυκτί. Ο Σουηδός ΥπΕξ έχει δεθεί με την Τουρκία μέσω επενδύσεων εκατομμυρίων. Σε τέτοια έκταση που ο σουηδικός Τύπος ζητούσε, λίαν προσφάτως, ακόμη και αυτή την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το σουηδικό Τύπο, και πιο συγκεκριμένα την εφημερίδα «Dagens Nyheter», ο κ. Bildt προωθούσε επενδύσεις στην Τουρκία, μέσω σουηδικού ταμείου. Πρόκειται για το Ταμείο East Capital, στο οποίο ο Σουηδός ΥπΕξ έχει, κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο, προσωπικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου του 2006, ο κ. Bildt είχε διανείμει το μετοχικό κεφάλαιο του East Capital, που φθάνει το 1.818.219 δισεκατομμύριο σουηδικές κορόνες (αντιστοιχούν σε 192.565.578 εκατομμύρια ευρώ) σε τρία επίπεδα:

Πρώτο, East Capital Explorer 1.526.003 SEK (Κορόνες Σουηδίας).

Δεύτερο, Επενδυτικό Ταμείο «East Capital» για τα Βαλκάνια 275.791 εκ. SEK.

Τρίτο, East Capital για την Τουρκία 16.425 εκ. SEK.

Τα σουηδικά κεφάλαια του Επενδυτικού Ταμείου για την Τουρκία απορροφήθηκαν και από εταιρεία του τουρκικού στρατού! Όμως, η Τουρκία δεν απορροφά χρήματα για επενδύσεις μόνο από το ταμείο που την αφορά ονομαστικά, αλλά και από τα υπόλοιπα ταμειακά επίπεδα... Τουλάχιστον το 25% του ταμείου για τα Βαλκάνια επενδύεται στην Τουρκία και συνολικά οι επενδύσεις στη χώρα αυτή, λόγω της δράσης του Bildt, φθάνουν το 1 δις SEK, που αναλογούν σε 105.898.329 εκ. ευρώ.

Ο κ. Bildt είχε αναλάβει τη διαφημιστική προβολή της σημασίας των επενδύσεων στην Τουρκία. Και το έπραξε επιτυχώς. Μεταξύ των συμφωνιών τις οποίες προώθησε, περιλαμβάνεται και αυτή με εταιρεία του τουρκικού στρατού.

Η εν λόγω επένδυση φθάνει το 11,4% του συνολικού Επενδυτικού Ταμείου του East Capital για την Τουρκία και αφορά στην τουρκική εταιρεία Adana Cimento. Η εταιρεία αυτή είναι ιδιοκτησία του ΟΥΕΚ. Δηλαδή του τουρκικού «Armed Forces Pension Fund» (Ταμείο Συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων). Το ΟΥΕΚ έχει υπό τον έλεγχό του περί τις 40 εταιρείες και συνιστά μέρος του τουρκικού οικονομικού κατεστημένου. Η Adana Cimento είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τσιμέντου στη Μεσόγειο.

Ο κ. Billdt παραιτήθηκε από το Ταμείο East Capital στις 21 Οκτωβρίου του 2006, 15 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού των Εξωτερικών. Όμως, οι επενδύσεις του Ταμείου East Capital με την εταιρεία του τουρκικού στρατού θεωρούνται «κόκκινη κηλίδα» για τη σουηδική πολιτική ζωή.

Σε σχετικό με το θέμα άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο σουηδικό Τύπο, και πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Expressen», οι επενδύσεις προς την εταιρεία του τουρκικού στρατού χαρακτηρίζονται ως «ματωμένες μετοχές». Και δόθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός, διότι προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι εκείνοι οι οποίοι διοικούν την τουρκική εταιρεία Adana Cimento, χρηματοδοτούσαν 12 μέλη της τουρκικής μυστικής αστυνομίας, που κατηγορούνταν για βασανιστήρια και δολοφονίες οκτώ αντικαθεστωτικών Κούρδων, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Musa Anter.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΛΒΑΝΙΑ Έξι βουλευτές ελληνικής καταγωγής στη νέα βουλή

Μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής στην Αλβανία, από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι στο νέο αλβανικό κοινοβούλιο 140 εδρών θα συμμετέχουν έξι βουλευτές ελληνικής καταγωγής.
Κι αυτοί όχι μόνο με το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που εκφράζει την εναπομένουσα ελληνική μειονότητα, αλλά με τρία διαφορετικά κόμματα.
Έτσι, με το ΚΕΑΔ εξελέγη ο πρόεδρός του Βαγγέλης Ντούλες στην περιφέρεια της Αυλώνας. Με το Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Βαγγέλης Τάβος στο Αργυρόκαστρο, η Λουίζα Παπανικόλα-Τζουβάνι στην Αυλώνα και η Βασιλική Μπάρκα-Χύσι στα Τίρανα. Ενώ με το Δημοκρατικό Κόμμα (που ήρθε οριακά πρώτο στις εκλογές) εκλέγονται ο Σπύρος Ξέρας στο Αργυρόκαστρο και ο Βίκτορας Γκούμι στα Τίρανα. Το ΚΕΑΔ συγκέντρωσε σ' ολόκληρη την επικράτεια 1,18%.

ΠΗΓΗ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ INDYMEDIA

(κλικάρετε την εικόνα)

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ" ΤΩΝ "ΠΑΙΔΙΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.