28 Σεπ 2009

Ο προβοκάτορας των Ιμίων οι Zειμπεκιές και οι Τελάκ

[imia2%5B1%5D.jpg]

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα φέρνει αυτές της μέρες στην δημοσιότητα μεγάλη εφημερίδα ,το οποίο έχει να κάνει με την απόδοση άδειας εισόδου στην χώρα μας στον Τούρκο δημοσιογράφο Τζεσούρ Σερτ ,έναν εκ των πρωταγωνιστών της προβοκατόρικης υποστολής της ελληνικής σημαίας στα Ίμια το 1996. Ο συντάκτης μας ενημερώνει ότι η επίσκεψη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου προκαλεί (δικαιολογημένα) οργή ,και αναρωτιέται πώς γίνεται κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου "η Ν.Δ. θέτει τα ευαίσθητα θέματα της εξωτερικήςπολιτικής στην ατζέντα και κάνει μαθήματα πατριωτισμού στο ΠΑΣΟΚ" . Και μέσα στην δικαιολογημένη ..αγανάκτηση του παραλείπει μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία απο το ρεπορτάζ του.Ποια είναι αυτά? Θα σας εξηγήσουμε λίγο παρακάτω..

Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι καιροί είναι πονηροί θα σας μεταφέρουμε ολόκληρη την εικόνα,την οποία ο αρθρογράφος προφανώς μέσα στην φούρια του παρέλειψε να συμπεριλάβει.. Το 2005 σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ΥΠΕΞ επέλεξε να ξαναδώσει βίζα στον Τούρκο "δημοσιογράφο", ο οποίος επισκέφτηκε την Αθήνα. Στην σελίδα που διατηρούν οι εθνικιστές οπαδοί του στο facebook δημοσιεύτηκαν μερικές φωτογραφίες απο την επίσκεψη του στον Παρθενώνα συνοδευόμενες απο ειρωνικά σχόλια για την ελληνική μαλθακότητα .Φυσικά δεν έχουν καθόλου άδικο οι συγκεκριμένοι "φίλοι και σύμμαχοι", καθότι ένα σοβαρό κράτος θα τον είχε κυρήξει persona non grata και πιθανότατα θα του είχε ασκήσει και δίωξη για παράνομη είσοδο στην χώρα και βεβήλωση εθνικού συμβόλου. Απο την άλλη ένα σοβαρό κράτος δεν θα εμπιστευόταν την υπεύθυνη θέση του ΥΠΕΞ στην κυρία Μπακογιάννη .. Ας πάμε όμως παρακάτω.

Ο προβοκάτορας στην Ακρόπολη

Αυτό που παραλείπει να μας πεί ο αρθρογράφος είναι οτι ο κ Σερτ αποδεικνύεται συχνός επισκέπτης στα μέρη μας καθώς μας "τίμησε" πρώτη φορά με την παρουσία του πολύ πριν απο το 2005. Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2001 ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος (αφού εξασφάλισε την κατάλληλη βίζα) επισκέφτηκε την χώρα μας στα πλαίσια δημοσιογραφικής αποστολής.Ποιός ήταν ο λόγος?

Να αποθανατίσει το "ιστορικό" ζειμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου παρουσία του Τούρκου ΥΠΕΞ Ισμαήλ Τζέμ και του τότε υπουργού Γιώργου Σηφουνάκη, πρώτα στην Σάμο και μετά στο Κουσάντασι...


Στα τέλη Ιουνίου του 2001 ο Σέρτ ήρθε στην Ελλάδα (νομίμως αυτή τη φορά) για να καλύψει την συνάντηση την συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Τουρκίας ,για λογαριασμό του συγκροτήματος τύπου "Ντογάν" (DHA) που μεταξύ άλλων εκδίδει και την γνωστή σε όλους μας εφημερίδα Χουριέτ.Η δημοσιογραφική αποστολή είχε περάσει απο το Κουσάντασι στην Σάμο με καράβι συνοδεύοντας και Τούρκους επιχειρηματίες που θα συμμετείχαν στη συνάντηση μεταξύ Επιμελητηρίων των ελληνικών νησιών και των μικρασιατικών ακτών.

[ψερ.jpg]

Προφανώς νοιώθωντας ευγνομωσύνη για την μεγαλοθυμία του ΓΑΠ ,o εν λόγω κύριος κατόπιν συνέγραψε σειρά ιδιαιτέρως κολακευτικών άρθρων, για τους ανέμους ειρήνης που θα πνέουν στο Αιγαίο υπο την υπουργία του(1) ,για την "σώφρονα στάση" που κράτησε στο θέμα του σχεδίου Αννάν(2) ,αλλά και αρκετά νωρίτερα για την "αντρίκια θέση του" στο θέμα της αναγνώρισης Τουρκικής και όχι μουσουλμανικής μειονότητας.(3) Σε συνέντευξη του μερικά χρόνια μετά ο Σέρτ είχε δηλωσει ότι : «Θέλω απλά και μόνο να κάνω τη δουλειά μου. Και νιώθω πολύ περίεργα που μου επέτρεψαν την είσοδο. Μέχρι που πέρασα από το τελωνείο στη Σάμο ένιωθα ότι με το που θα πατούσα το πόδι μου στην Ελλάδα θα με συνελάμβαναν».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί πολύ απλά θα αλλοίωνε το κλίμα ...."φιλίας και αδελφοσύνης" μεταξύ των δύο λαών το οποίο εδραίωσε ο τωρινός υποψήφιος πρωθυπουργός, εμμένοντας στην λογική του κατευνασμού που μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα.

Η παρουσία ενός τέτοιου προσώπου στην τουρκική αποστολή αποσκοπούσε σε ένα και μόνο στόχο
: την δοκιμή των αντοχών του ΓΑΠ και της ελληνικής διπλωματίας , η οποία την "ανάγκη" φιλοτιμία ποιούσα ένεκα της προσωπικής πολιτικής του τότε υπουργού,έκανε τα στραβά μάτια. Στην ουσία ο περίτιμος τότε ΥΠΕΞ εις γνώση του επέτρεψε άλλον ένα εξευτελισμό της εθνικής μας αξιοπρέπειας, για να μην χαθεί η ευκαιρία να χορέψει ζειμπέκικο για τους επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Τελάκ και τουρκικά στερεότυπα

Ειρήσθω εν παρόδω για όσους δεν γνωρίζουν ορισμένα στερεότυπα της Τουρκικής κοινωνίας (μεταξύ αυτών και ο κύριος Παπανδρέου) εάν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά Τούρκοι αξιωματούχοι (ή Οθωμανοί παλαιότερα) ΔΕΝ χορεύεις ποτέ "γιά την ευχαρίστησή τους" αν είσαι αρσενικού γένους,για τον απλούστατο λόγου ότι σε θεωρούν (για να το πούμε ευγενικά) γυναικωτό ,μή ανδροπρεπή και τουτέστιν ανάξιο σεβασμού. Μία απο τις εκφάνσεις της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης των γειτόνων είναι και η παράδοση των Τελάκ,δηλαδή αγοριών ή εφήβων εργαζόμενων στα τουρκικά χαμάμ που χόρευαν αισθησιακούς χορούς μπροστά στους άρχοντες και στη συνέχεια αποσύρονταν μαζί τους γιά τα καθέκαστα.Κατά το "Dellakmane-i Dilkusa" μάλιστα, το "μενού υπηρεσιών τους", περιγράφονται δεκάδες ή εκατοντάδες διαφορετικοί τρόποι που ένας Τελάκ μπορεί να "ευχαριστήσει" τον πελάτη.

Κρίνοντας απο τα νούμερα των παραβιάσεων του ΕΕΧ επι ημερών Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ,ο πελάτης στην περίπτωση μας έμεινε πολύ ευχαριστημένος..Απο τις 931 παραβιάσεις το 1999 (1ος χρόνος υπουργίας ΓΑΠ στο Εξωτερικών) ,περάσαμε στις 1892 το 2001 ,στις 6010!! το 2002 και στις 5809 το 2003..

Και εις ανώτερα!

ΠΗΓΗ

Ο κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Στο πρώτο βιντεο, αστυνομικός δίνει "κλήση" σε παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο, που ανήκει σε βουλευτή, μετά από απανωτές κλήσεις πολιτών. Στο βιντεο η σύζυγος του βουλευτή, εξηγεί στον αστυνομικό, ότι πρόκειται για βουλευτικό αυτοκίνητο.



Στο δεύτερο βιντεο, εμφανίζεται ο βουλευτής, ο οποίος ζητά, από τον αστυνομικό ...τα στοιχεία του; Ο βουλευτής "Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει εκλεγεί συντονιστής του Τομέα Επικοινωνιών και Μεταφορών.." Να ξαναπούμε για το πόσο ίδιοι είναι όλοι; Ίσως ο βουλευτής μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται. Θα χαρούμε να λάβουμε εξηγήσεις. Το όνομά του δεν έχει σημασία...είπαμε, όλοι ίδιοι είναι στην πράξη. Σε αυτή τη ρημάδα την πράξη, την οποία δεν εννοεί ο Έλληνας ψηφοφόρος να ζητήσει. Σκίζονται όλοι να βγάλουν "νικητή" τον αρχηγό τους, με βάση μια ομιλία. Στην πράξη, ποιός σέβεται τους ποδηλατόδρομους; ποιός παρκάρει νόμιμα; ποιός φοράει κράνος; ποιός φοράει ζώνη;
δειτε το αποκαλυπτικο βιντεο:



Το θέμα έφερε το http://frappelections.blogspot.com/2009/09/blog-post_5662.html στη δημοσιότητα,

ΠΗΓΗ ΜΑΣ ΤΟ "ΤΑΧΑΛΙΑ"

Στις ..σκοτεινές δυνάμεις του διαδικτύου τα ρίχνει τώρα η Λούκα Κατσέλη

http://i36.tinypic.com/y330w.jpg

Μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή της για τα…καημένα τα παιδιά που έβαλαν βόμβα στο σπίτι της (http://www.antinews.gr/?p=16227) η Λούκα Κατσέλη μόλις ανέβασε στην προσωπική της ιστοσελίδα την εξής ανακοίνωση:

Ανακοίνωση

Η παρακάτω ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μου δεν προέρχεται από εμένα, αλλά είναι προϊόν κακόβουλης επίθεσης.

Προεκλογικό τρικ της ΝΔ οι συλλήψεις των παιδιών

Σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, θα ήθελα να τονίσω οτι όσο περνάει απο το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μή, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές οτι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της ΝΔ, πάνε να μετατρέψουν 20αχρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες η δημοκρατία πλήττεται με πολλούς τρόπους….”

Αδυνατούμε πραγματικά να το σχολιάσουμε. Μπήκαν χάκερς στο σαϊτ και δεν το ρίξαν; Όλο το βράδυ και σήμερα το πρωί έπαιζε και η κ. Κατσέλη τώρα το πήρε χαμπάρι; Έλεος…

ΠΗΓΗ

ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΑΣΟΚ ..... ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΞΩΤΙΚΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΟΛΛ (ΚΑΙ Ο ΣΡΕΚ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΙΣΑ ?) ...... ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΡΑΒΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥΣ ..... ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.