8 Απρ 2009

Η Συναυλία του ΑΚΕΛ και η 'ιδεολογία' του Στέλιου Καζαντζίδη


Το ΑΚΕΛ επέλεξε να αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές με τη Συναυλία που ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη. Σε αντίθεση, με τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν ήδη επικεντρωθεί στο θέμα της αίτησης ένταξης της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Με την κίνηση αυτή, που ομολογουμένως ήταν μια «έξυπνη» κίνηση από πλευράς πολιτικής προπαγάνδας του ΑΚΕΛ, αφού είναι γνωστή η αγάπη του κόσμου, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες, προς τον Στ. Καζαντζίδη, εκτιμούμε ότι το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου προσπάθησε να οικειοποιηθεί τη φήμη του μεγάλου αυτού τραγουδιστή.

Ο Καζαντζίδης είναι γνωστό, ότι είχε αριστερές καταβολές από την πλευρά του πατέρα του. Δεν είναι κανένα μυστικό. Όμως, ο ίδιος ουδέποτε εντάχθηκε σε κόμμα της αριστεράς, ούτε αναμείχθηκε ποτέ στα κομματικά δρώμενα της Ελλάδος.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε κάποιαν «αλλεργία» προς τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα. Κάποτε, που τον πλησίασε το ΠΑΣΟΚ για να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος εν όψει βουλευτικών εκλογών, αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Καζαντζίδης πέρασε, όπως είναι γνωστό, και μια μεγάλη δοκιμασία με την εβραϊκή δισκογραφική εταιρεία που συνεργαζόταν. Για δέκα χρόνια τον ταλαιπωρούσαν, αλλά καμμιά πολιτική δύναμη δεν είχε το θάρρος να παρέμβει για να τον βοηθήσει.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγούδησε, όπως είναι γνωστό, για τους μετανάστες εργάτες, για το μεροκάματο, τη φτώχεια κλπ. Στοιχεία, τα οποία προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο της Συναυλίας του, για να εντάξει τον Καζαντζίδη, ιδεολογικά, στο δικό του πολιτικό χώρο. Λες και ο «μετανάστης» εργάτης, η φτώχεια, η πείνα κλπ, είναι στοιχεία με ιδεολογικό κομματικό χρωματισμό.

Ο Καζαντζίδης, για να υπενθυμίσω στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, δεν τραγούδησε μόνο τραγούδια για τον ανθρώπινο πόνο, τη φτώχεια, και τους εργαζόμενους, αλλά είναι και ο μοναδικός τραγουδιστής που με τα τραγούδια του κράτησε «ζωντανά» τα μεγάλα εθνικά θέματα του Ελληνισμού και της πονεμένης Ρωμηοσύνης.

Τραγούδησε για την Βόρειο Ήπειρο, τη Μ. Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται το ανεπανάληπτο τραγούδι του Καζαντζίδη, «Η Κύπρος είναι ελληνική». Κάποτε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου, το ΡΙΚ, δεν περνούσε μέρα που να μην το μεταδώσει στους ακροατές του. Αλλά, ήλθε εκείνη η μέρα που κάποιοι ενοχλήθηκαν και το τραγούδι του Καζαντζίδη πέρασε σε «μαύρη λίστα» και δεν το έχουμε ακούσει ξανά.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν έβαλε το «χέρι» της για να μπει στη «μαύρη λίστα» το τραγούδι του Στέλιου, «Η Κύπρος είναι ελληνική»;

Εάν, λοιπόν, η ηγεσία του ΑΚΕΛ τιμά τη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη, ως τραγουδιστή, τώρα που είναι στην εξουσία, ας δώσει την εντολή στη διεύθυνση του ΡΙΚ να βγάλει από τη «μαύρη λίστα» το τραγούδι, «Η Κύπρος είναι ελληνική» και να αρχίσει, όπως τα παλιά καλά χρόνια, να το μεταδίδει στους ακροατές του.

Και για να το πούμε ευθέως προς κάθε κατεύθυνση: Η μόνη ιδεολογία του Στέλιου Καζαντζίδη ήταν η ΕΛΛΑΔΑ!

http://www.romiossini.com/



Μουσική/Στίχοι: Μπακάλης Μπάμπης/Βίρβος Κώστας

Απ των Ελλήνων τις καρδιές
βγαίνει φωνή σαν λάβα
Φωνάζουν για την Κύπρο μας
που την κρατάνε σκλάβα

Η Κύπρος είναι Ελληνική
κι όλη η Ελλάδα την πονά
Θέλουν, δεν θέλουν γρήγορα
θα μας τη δώσουνε ξανά

Κι αυτοί που σκοτωθήκανε
να σώσουν τους συμμάχους
την Κύπρο να μας δώσετε
φωνάζουν απ τους τάφους

Η Κύπρος είναι Ελληνική...

Ανασημάνει γρήγορα
της λευτεριάς καμπάνα
και με στοργή θ αγκαλιαστούν
η κόρη και η μάνα

Η Κύπρος είναι Ελληνική...

ΟΙ ΡΟΖΟΥΛΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ



ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ , ΠΕΣΑΝΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗΔΕΣ .... ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ?

Πηγή: Τα Νέα

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ BAYWATCH Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΛΗ ΜΕ ΜΑΓΙΩ ΠΡΟΕΔΡΕ)

ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ...............

Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΣΥΝΙΣΤΑ .....

...... ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ , ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΟΠΩΣ "ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" Ή "ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ" Ή "ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ , ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" Ή "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ , ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΥΛΟ") ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7hXwGkdSPPtnr-9-1NUC_jatsV298ELgw5Iilvkb6qaVs5Z_fixVnI9XRSdsDOyp7ootL3-CadKBe_GjEgTEln6tMtIxoRCqX989x3W09s1mVbrPk0IrQZAG5dAxoCl7TRDoOriysnm8/s400/%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%99%CE%91.jpg

Θέλουν να κάνουν μουσείο το κτίριο του Πολυτεχνείου


ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ
για απομάκρυνση των Σχολών του Πολυτεχνείου από το ιστορικό κτίριο του ιδρύματος στην οδό Πατησίων και τη μετατροπή του σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης επιχειρεί τώρα να υλοποιήσει ο υπουργός Παιδείας. Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος συναντάται σήμερα για το ζήτημα αυτό με τον δήμαρχο της Αθήνας κ. Νικ. Κακλαμάνη. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα και τη μετατροπή επανειλημμένως του ιδρύματος σε ορμητήριο κουκουλοφόρων, πρότεινε την απομάκρυνση όλων των Τμημάτων του Πολυτεχνείου από το κτίριο της οδού Πατησίων, ώστε να περιοριστεί στο μέλλον η δημιουργία νέων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης και να προκύπτει κάθε λίγο καιρό το ζήτημα του ασύλου. Ανάλογες σκέψεις έχουν διατυπωθεί για τη μεταφορά και των άλλων κεντρικών σχολών και πανεπιστημίων της Αθήνας, όπως η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην περιφέρεια της πόλης. Αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σκανδαλίδης.

Ωστόσο, οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου δεν έχουν μέχρι τώρα συναινέσει στην πρόταση, καθώς οι εκπρόσωποι της Αρχιτεκτονικής Σχολής κατά κύριο λόγο δεν δέχονται να μεταφερθεί η σχολή τους από το κέντρο.

http://www.tanea.gr

08-04-2009: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με εξόρμηση

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 08-04-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Δ/νση Ασφαλείας Αττικής συνεπικουρούμενη από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Δ/νσης Αλλοδαπών A ττικής, τις νυκτερινές ώρες της 07-08/04/09 (21.30-01.00), πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας με ειδικότερο αντικείμενο αυτής τα εκδιδόμενα πρόσωπα, τα ναρκωτικά, συλλήψεις φυγόδικων, παράνομους αλλοδαπούς και την νομοθεσία περί όπλων.

Ελέχθησαν 712 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί και προσήχθησαν στις Υπηρεσίες μας 92 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων (Υπήκοοι Αλβανίας: δεκαπέντε (15), Γεωργίας: σαράντα (40), Ρωσίας: έξι (6), Συρίας: δύο (2), κ.λ.π).

Ελέχθησαν επίσης 126 αυτ/τα, 60 μοτ/τες και 39 καταστήματα.

Συνελήφθησαν συνολικά 56 άτομα:

Δεκατρία (13) άτομα για παραβάσεις το νόμου περί ναρκωτικών (5 ημεδαποί και 8 αλλοδαποί).

Οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ηθών.

Οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων (1 ημεδαπός και 7 αλλοδαποί).

Ένας (1) υπήκοος Γεωργίας, διότι κατείχε στιλέτο, περούκες και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Είκοσι έξι (26) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

4,4 gr ηρωϊνης, 21,6 gr ακατέργαστης κάνναβης, 64 δισκία και 30 gr κατεργασμένης κάνναβης.

Ένα (1) πιστόλι τύπου BLOW F -92 με γεμιστήρα και δέκα επτά (17) φυσίγγια,

Ένα (1) πιστόλι κρότου, τέσσερα (4) μαχαίρια, ένας (1) σιδηρολοστός 0,80 m , διαρρηκτικά εργαλεία, είδη μεταμφιέσεως, σιδηρογροθιές κ.λ.π.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν πρωϊνές ώρες σήμερα (08-04-09) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ (ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΚΠΟΜΠΑΡΧΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "ΝΕΤ").

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_3352.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_5032.html

Οι Τούρκοι διεκδικούν επισήμως τα Ύμια, και μάλιστα εντός ευρωπαϊκού εδάφους! Εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 31 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου, μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, όπως ο βουλευτής Ονούρ Οϊμέν, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και ο συνάδελφός του Χουσεΐν Παζαρτζί, υποστήριξαν ότι τα Ύμια δεν ονομάζονται έτσι, αλλά Καρτάκ, και ανήκουν στην Τουρκία.
Ειδικότερα, ο κ. Παζαρτζί επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως καθηγητού του Διεθνούς Δικαίου, για να τεκμηριώσει, όπως είπε, τους ισχυρισμούς του. Άμεση ήταν η αντίδραση του κύπριου ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η θέση αυτή, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη και ως απόδειξη ότι η τουρκική πολιτική δεν είναι σταθεροποιητική αλλά αποσταθεροποιητική, αφού αξιώνει εδάφη από κράτος μέλος της ΕΕ, όπως είναι η Ελλάδα.

Αμφισβήτηση

Είτε επισυναφθούν τα λεχθέντα στα πρακτικά της συζήτησης είτε όχι, η ουσία δεν αλλάζει. Οι τουρκικές διεκδικήσεις εκφράστηκαν δημόσια και αποτυπώνουν τις προθέσεις της Άγκυρας. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αλί Μπαμπατσάν, αρχικά, και η τουρκική αντιπροσωπεία, στη συνέχεια, ανέλυσαν στους ευρωβουλευτές την περιφερειακή και παγκόσμια πολιτική της Άγκυρας, εμφανίζοντας την Τουρκία ως υπερδύναμη, ο δε κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης την αμφισβητούσε, τονίζοντας τα εξής: Πώς είναι δυνατό να έχει σταθεροποιητικό ρόλο η Τουρκία, όταν στη Μέση Ανατολή υποστηρίζει τη Χαμάς, η οποία θεωρείται από την Ευρώπη τρομοκρατική οργάνωση; Πώς θα αντιδρούσαν οι Τούρκοι αν κατ' ανάλογο τρόπο η ΕΕ υποστήριζε το κουρδικό PKK; Πώς είναι σταθεροποιητική δύναμη η Άγκυρα όταν κατέχει την Κύπρο και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Υμίων;

Αντιπαράθεση για τον Αδόλφο

Από το σημείο αυτό και μετά η συζήτηση εντός της αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελίχθηκε σε ελληνοτουρκική σύρραξη. Οι τούρκοι βουλευτές Ονούρ Οϊμέν και Χουσεΐν Παζαρτζί υποστήριξαν ότι ουδέποτε η χώρα τους αποδέχθηκε την κυριαρχία της Ελλάδας στα Ύμια και ότι τα Καρτάκ ήταν τουρκικό έδαφος. Ταυτοχρόνως, ο τουρκικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Βουράλ Ογκέρ, αναφερόμενος στο θέμα της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης, ισχυρίστηκε ότι πολλές άλλες οργανώσεις στο παρελθόν θεωρούνταν τρομοκρατικές, όμως εν συνεχεία νομιμοποιήθηκαν. Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω, αφήνοντας το ακροατήριο άφωνο όταν έφερε ως παράδειγμα τον Χίτλερ! Κατά τον ισχυρισμό Ογκέρ, και ο Χίτλερ ήταν τρομοκράτης, αλλά εξελέγη στις εκλογές και... απέκτησε νομιμοποίηση!
Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Μάριου Ματσάκη, ο οποίος χαρακτήρισε προσβλητική τη θέση του κ. Ογκέρ περί Χίτλερ, ειδικώς όταν προέρχεται από έναν ευρωβουλευτή από τη Γερμανία. Όπως και να έχουν τα πράγματα, υποστήριξε ο κύπριος ευρωβουλευτής, ο Χίτλερ ήταν ένας δολοφόνος που αιματοκύλισε τον κόσμο και δεν μπορεί κανείς να τον φέρνει ως παράδειγμα τρομοκράτη που νομιμοποιήθηκε μέσω εκλογών.

http://hellenic-news.blogspot.com

«NonStop» για αγωγούς.


Εξαιρετικό (ελληνικό) ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή).
Καταθέτοντας τον ετήσιο απολογισμό της ρωσικής κυβέρνησης στην ομιλία του διαβεβαίωσε ότι τη φετινή χρονιά , αν και πολύ δύσκολη όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν θα ανασταλούν τα σχέδια υλοποίησης των νέων, εναλλακτικών αγωγών μεταφοράς υδρογονανθράκων.


Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στους αγωγούς φυσικού αερίου North και South Stream, τον Παρακασπιακό αγωγό και τον πετρελαιαγωγό «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», για να επιμείνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθησή τους, παρά τις ...αντιδράσεις.

«Αναμφίβολα δεν ενδιαφέρονται όλοι στον κόσμο να υλοποιηθούν, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι τα σχέδια αυτά είναι καλά θεμελιωμένα από οικονομική άποψη, ανταποκρίνονται σε αυστηρά οικολογικά κριτήρια και υπηρετούν την εδραίωση της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Βλ. Πούτιν χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικές» τις προσπάθειες να αποκλειστεί η Ρωσία από συμφωνίες ενεργειακού χαρακτήρα και να αγνοηθούν τα νόμιμα συμφέροντά της, αν και απέφυγε να κατονομάσει ευθέως κάποια πράγματα που αφορούν την χώρα μας (απλά τα ...φωτογράφησε με υψηλή ...ευκρίνεια) ή και την πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Ουκρανίας, η οποία ενόχλησε σφόδρα τη Μόσχα.

Θυμίζοντας το «ενεργειακό αντίβαρο», που προβάλλει συχνά η Μόσχα στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., ο Βλ. Πούτιν είπε ότι σε μερικές εβδομάδες ο πετρελαιαγωγός «Ανατολική Σιβηρία - Ειρηνικός Ωκεανός» θα φτάσει ως τα κινεζικά σύνορα και θα συνεχίσει ακάθεκτος, ώστε σύντομα να μπορεί να προμηθεύει την Κίνα με 15 εκατομμύρια τόνους ρωσικού πετρελαίου ετησίως, υλοποιώντας 20ετές συμβόλαιο συνεργασίας.


Ο όρος «αντιπαραγωγικές» που χρησιμοποίησε δεν αφορούσε μόνο την χώρα μας ή την συμφωνία Ε.Ε - Ουκρανίας αλλά και μια διεργασία του παρασκηνίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ του Μπαρακ Ομπάμα.
Η ... διεργασία αυτή περιλαμβάνει την πρόθεση των Αμερικανών να προωθήσουν την δημιουργία ενός νέου αγωγού πετρελαίου που θα ξεκινά από το Ιράν, θα περνά από την Αρμενία και θα καταλήγει στην Τουρκία.

Καταλαβαίνετε ότι αν το σχέδιο υλοποιηθεί, θα έχουμε μια ιδιότυπη και πολύ ισχυρή συμμαχία που θα αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη στην ευρύτερη περιοχή.


Βλέπετε τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον κόσμο. Ξαφνικά μετά από 100 περίπου χρόνια το Αμερικανικό Κογκρέσο θυμήθηκε την γενοκτονία των Αρμενίων που επί τόσα χρόνια ...«αγνοούσε».

Ξαφνικά κάποιοι Τούρκοι διανοούμενοι και ακαδημαϊκοί (μεταξύ των οποίων και ο Προέδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ) στα εξηνταφεύγα τους ...«ανακάλυψαν» την ύπαρξη αυτής της γενοκτονίας και ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο Διαδίκτυο για να ζητήσουν... συγνώμη.


Ξαφνικά ... τα βιβλία της Ιστορίας στην γείτονα χώρα θα ..αλλάξουν. Θα τροποποιηθούν ..εν μέρει.


Όπως καταλαβαίνετε οι αγωγοί και το χρήμα που κυλά μέσω αυτών .... αναθεωρεί πολλά πράγματα .

http://politis-gr.blogspot.com

"Εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε Πομάκοι"



Ακολουθεί το κείμενο από την "Ζαγάλισα"

Δημόσια Νηπιαγωγεία και η Επαγγελματική μας Αποκατάσταση

Τον τελευταίο καιρό έχω έρθει σε επαφή με πολλούς νέους Πομάκους και τους γονείς τους, που επιθυμούν να τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία και όχι στα δίγλωσσα μειονοτικά τα οποία τους δυσκολεύουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα και γραμματική, στοιχεία απαραίτητα για την είσοδο στο πανεπιστήμιο και για μια καλή δουλειά αργότερα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Η νεολαία στα Πομακοχώρια μας δεν ενδιαφέρεται για το τι θέλει ο πρόξενος της Τουρκίας αλλά ενδιαφέρεται για το μέλλον της, ενδιαφέρεται για το πώς θα βρει εργασία, για το πώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της πομακικής παράδοσης και της μητρικής μας γλώσσας, της πομακικής.

Σε όλα λοιπόν τα Πομακοχώρια τα παιδάκια πάνε στα δημόσια νηπιαγωγεία και έτσι δεν χρειάζεται ο ιμάμης από την Κομοτηνή Ιμπραχήμ Σερίφ να πληρώσει τα πρόστιμα για να μην στέλνουν οι Πομάκοι τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία.
Οι άνθρωποι μας καταλάβανε πόσο, καλό κάνει στην μετέπειτα σχολική πορεία ενός μικρού παιδιού το δημόσιο νηπιαγωγείο.

Όμως η ελληνική πολιτεία πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους από το βαθύ της ύπνο και να φτιάξει δημόσια δημοτικά σχολεία σε κάθε χωριό της Θράκης για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες για να μπουν στο πανεπιστήμιο και έτσι να βρουν μια δουλειά της προκοπής. Έλληνες πολιτικοί πάρτε επιτέλους μια πρωτοβουλία για το καλό αυτού του τόπου. Και εσείς γονείς μην δίνετε σημασία στα αραχνιασμένα μυαλά κάποιων ιμάμηδων που θέλουν να σας έχουν μέσα στο σκοτάδι επειδή αυτοί παίρνουν λεφτά από μητέρα ή γιαγιά πατρίδα τους.

Εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε Πομάκοι

Σερήφ Μουσταφά».

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων του Εχίνου, εκπρόσωποι του δήμου Μύκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"

Σε θεσμικό ατόπημα που ενέχει ασέβεια και προσβολή στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας και θέτει ηθικό και πολιτικό ζήτημα που επισείει άμεση παρέμβαση του πολιτικού προϊστάμενου των δημάρχων - Γ. γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Σταμάτη - υπέπεσε εκ νέου ο δήμαρχος Μύκης κ. Αγκά.

Συγκεκριμένα το ατόπημα έγκειται στο γεγονός αφ’ ενός ότι επέλεξε να είναι απών στην επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες χριστιανούς και μουσουλμάνους στη μάχη των οχυρών του Εχίνου που διοργάνωσε και φέτος το Δ’ ΣΣ, την Κυριακή 6 Απριλίου και απλά έστειλε εκπροσώπους ένα αντιδήμαρχο και τοπικό σύμβουλο αλλά επιπλέον οι εκπρόσωποί του αποχώρησαν κατά τρόπο προσβλητικό από την εκδήλωση την ώρα της ανάγνωσης των ονομάτων των πεσόντων και αρνήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι. Η ενέργεια αυτή συνέπεσε χρονικά με την άφιξη του μουφτή κ. Εμίν Σινίκογλου στην εκδήλωση, γεγονός που πιθανόν επεξηγεί και την στάση αυτή.

Στην εκδήλωση παρίστατο ο σεβασμιώτατος κ.κ. Παντελεήμων, ο Μουφτής κ. Εμίν Σινικογλου, ο στρατηγός διοικητής κ. Σαμπάτης Ξιφαράς , ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων και φορέων.Προσβολή στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας

Ενοχλημένος από τη συμπεριφορά αυτή που προσβάλλει την ελληνική πολιτεία και καταδεικνύει ασέβεια προς τους τιμώμενους νεκρούς της μάχης των οχυρών, ο νομάρχης Ξάνθης δήλωσε στο «Ε»: «Κάποιοι αντιλαμβάνονται τις σχέσεις τους με την ελληνική πολιτεία σαν σχέσεις a’ la cart. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μύκης απέδειξαν με τη στάση τους αυτή ότι θέλουν μόνο να παίρνουν από την ελληνική πολιτεία που τους υποστηρίζει με κάθε τρόπο χωρίς να τηρούν τις στοιχειώδεις θεσμικές τους υποχρεώσεις. Πρέπει κάποτε να αντιληφθούν ότι είναι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του ελληνικού κράτους και έχουν υποχρέωση απέναντι στους δημότες που τους εξέλεξαν και στην ελληνική πολιτείας της οποίας του θεσμούς πρέπει να σέβονται».

Η στάση αυτή επικρίθηκε και από άλλους θεσμικούς εκπροσώπους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, όμως ο κ. Αγκά παρά τις επανειλημμένες κρούσεις μας επέλεξε τη σιωπή προς απάντησή μας. Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Ως πού φτάνουν τα όρια αντοχής και ανοχής της ελληνικής πολιτείας απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές όπως του κ. Αγγά που οι πράξεις του αποδεικνύουν ότι δεν ανταποκρίνεται στις θεσμικές του υποχρεώσεις; Μήπως ήρθε η ώρα ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Αγκά, ο περιφερειάρχης, να επιληφθεί του θέματος; Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές η ανοχή εκλαμβάνεται και ως αδυναμία!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ κ. ΑΓΚΑ ΚΑΝΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΘΑ .........

Πούλησαν τους απόδημους για μια ακόμη φορά! ...και μετά έχουν το θράσος να επικαλούνται την ομογένεια

Η είδηση όπως παρουσιάζεται από το ΑΠΕ

Αυλαία για ν/σ αποδήμων

Δεν διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη εκ του Συντάγματος αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής (200 βουλευτές), κατά την ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές, από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό».

Επί 267 ψηφισάντων, 159 βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ψήφισαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, 106 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν, ενώ δύο βουλευτές, οι κ.κ. Γρ. Ψαριανός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος Π. Τατούλης δήλωσαν «παρών».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, συνεπεία της μη συμπληρώσεως του αριθμού των 2/3, δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση της συζητήσεως επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

http://www.greekalert.com

ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ "ΞΕΡΟΥΝ" Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ , ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ?


VOTE GEORGE FOR GOVERNOR