11 Φεβ 2009

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ "ΣΦΗΝΑ" ΣΤΟΝ SOUTH STREAM

(πατήστε για να διαβάσετε το άρθρο)

ΑΠΟ ΤΟ defencenet

κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΠΡΙΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ SOUTH STREAM ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ?
ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ "ΦΑΕΙ" ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ "ΔΟΛΩΜΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ .

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG



ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΥΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ . ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ?


1954 και 1958

ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟ 1950 ,ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ 1953 ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 1967-70

1978
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΙΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

1979 ΕΩΣ 1997
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

1980
ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ - ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"

1982
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

1983
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

1984
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΤΙΤΑΝ"
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ , ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

1985 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΦΙΡΗΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

1986
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

1987
ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

1988
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

1989
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

1990
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΕΠΟΣ - ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

1991
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

1992
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1993
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΤΙΤΑΝ"
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ
ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1994
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

1995
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

1996 ΕΩΣ 2008
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΒΙΔ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ 3Ε (COCA-COLA HELLAS)

1996
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

1997
ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

1998
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

1999
ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2000
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ - ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

2001
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ"

2002
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ"

2003
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

2004
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ , ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ (1999-2004)

2005
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ , ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2007
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

2008
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ "ΤΙΤΑΝ"
ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ - ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ. Συνιδρυτής και πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας V+O Communication

ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Η "ΠΕΤΡΟΥΛΑ" ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ


ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ .....


ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ Η ΟΧΙ .....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkOwYBLNBOjwEwjtSoaqtp8orEisdZvpe1e0g9D0v0ZnjRMeBARLzPIokJfmTmqaNur1f7Vq43IdqYcwxXpf4Igv15FDvJ_ZpTsz2xYtvAwc9uwTCGbCA8a29dsUns1x1T2GlH9McKsP-N/s400/elliniki+simaia.bmp

Δύο ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία στη Βόρειο Ήπειρο

Μπήκαν και επίσημα σήμερα οι υπογραφές στα Τίρανα, στη συμφωνία για τη δημιουργία δύο στρατιωτικών κοιμητηρίων στη Βόρειο Ήπειρο, για τους άταφους νεκρούς του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-1941.

Η κυβέρνηση Μπερίσα έδωσε το «πράσινο» φως, για τη δημιουργία ενός δεύτερου στρατιωτικού κοιμητηρίου στην περιοχή της Κλεισούρας. Το πρώτο υπάρχει εδώ και χρόνια στο χωριό Βουλιαράτες Αργυροκάστρου και αποτελεί επίσημο σημείο εορτασμού της εθνικής επετείου.

Στην Κλεισούρα το κοιμητήριο έχει ολοκληρωθεί με ενέργειες του αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου και απομένει μόνο ο ενταφιασμός των οστών των 280 Ελλήνων στρατιωτών, που σήμερα οι οστεοθήκες τους στοιβάζονται, στο γυναικωνίτη παρακείμενης εκκλησίας.

Ωστόσο, ερωτήματα υπάρχουν, γιατί η ελληνική πλευρά υπαναχώρησε από το αρχικό αίτημα, για δημιουργία τεσσάρων νέων στρατιωτικών κοιμητηρίων, στην Κορυτσά, την Κλεισούρα, την Πρεμετή και τη Χειμάρρα, όπου υπάρχουν διάσπαρτα οστά Ελλήνων στρατιωτών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η εκπομπή «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ» είχε αναδείξει το πρόβλημα με ένα οδοιπορικό στα σημεία που βρίσκονται άταφοι οι νεκροί του 1940- 1941. Στο Αργυρόκαστρο, στην Κλεισούρα, στη Χειμάρρα.

Απόλυτα δικαιωμένος από την εξέλιξη αυτή, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της βουλής, Γιώργος Σούρλας, που είχε κάνει «σημαία» τη δημιουργία οργανωμένων στρατιωτικών νεκροταφείων στη Βόρειο Ήπειρο. «Μιλάμε για 7.976 νεκρούς που τα οστά τους βρίσκονται διάσπαρτα. Η απόφαση αποτελεί λύση σε μία εθνική εκκρεμότητα για περισσότερα από 68 χρόνια» δήλωσε στη zougla.gr ο Γιώργος Σούρλας, που είχε προειδοποιήσει πως δεν θα ψηφίσει στη βουλή τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Αλβανίας με την Ε.Ε, εάν πρώτα δεν δινόταν λύση στο ζήτημα με τα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια στη Βόρειο Ήπειρο.

Τη συμφωνία υπέγραψε από την Ελλάδα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Τασούλα.

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ
Κόντρα Βουλγαρίας-Σκοπίων λόγω..."μακεδονικής" μειονότητας.

Την υπόγεια κόντρα που υπάρχει μεταξύ ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας λόγω της υποτιθέμενης "μακεδονικής" μειονότητας της Βουλγαρίας ανέδειξε η χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου προέδρων της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ και της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι αμέσως μετά της συνάντησή τους στη Σόφια.

[παρβ.jpg]

Το κλίμα φορτίστηκε όταν οι ερωτήσεις έφτασαν στο θέμα της νομιμοποίησης της οργάνωσης “Ομο Ίλιντεν - Πιρίν”, τα μέλη της οποίας, όπως υποστηρίζουν τα Σκόπια, ανήκουν στη “μακεδονική” μειονότητα που διαβιώνει στη Βουλγαρία.Η οργάνωση που επιχειρεί να αναγνωριστεί ως κόμμα είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων και δικαιώθηκε, δεν έχει όμως αναγνωριστεί ποτέ όμως απ΄τα συνταγματικά δικαστήρια της Βουλγαρίας.

Χθες, όπως αναμεταδίδει το σχετικό διάλογο η εφημερίδα "Μακεδονία", όταν σκοπιανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Βούλγαρο Πρόεδρο για το θέμα διεμήφθησαν τα εξής:
o Βούλγαρος πρόεδρος απάντησε πως “υπάρχει... σχετική απόφαση από συνταγματικό δικαστήριο της Σόφιας, την οποία δεν σχολιάζω” και πρόσθεσε ότι “από τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν προκύπτουν αυτόματα υποχρεωτικές ενέργειες της βουλγαρικής κυβέρνησης”. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ όμως του ανταπάντησε ότι “αφού οι δύο χώρες έχουν δηλώσει την προσήλωσή τους σε ευρωπαϊκές αξίες και αρχές, θα ήταν φυσικό οι αποφάσεις ευρωπαϊκού δικαστηρίου να γίνονται σεβαστές” και πως “η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της πολιτικής ένωσης”. Εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Παρβάνοφ σχολίασε με νόημα ότι “θα έρθει η ώρα που η κοινή ιστορία θα μας ενώνει και δεν θα μας χωρίζει”, για να τονίσει ότι “πέρα από τη νομική πλευρά υπάρχει και η ηθική πλευρά που πρέπει να σκέφτονται οι πολιτικοί άνδρες”..

H υποβόσκουσα κόντρα μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα έρχεται στην επικαιρότητα όποτε αναφέρεται το παραπάνω θέμα ενώ τα Βουλγαρικά ΜΜΕ καλούσαν την κυβέρνηση της χώρας τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι με το γνωστό Ελληνικό βέτο, να σταματήσει να κρύβεται πίσω απ΄την Ελλάδα και να λάβει επιτέλους θέση απέναντι στη διαστρέβλωση της Ιστορίας που επιχειρεί η ΠΓΔΜ..

ΑΠΟ ΤΟ greece-salonika

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΕΣ .... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ .
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Ομπάμα για Σκοπιανό και Κυπριακό

Μεγάλες οι πρσδοκίες του Ελληνισμού από το δίδυμο Ομπάμα-Μπάιντεν

Τριάντα δύο Αμερικανοί βουλευτές έστειλαν επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο για το Σκοπιανό, το Κυπριακό και την Τουρκία.

Επιστολή στην οποία αναδεικνύουν τα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Κύπρο απέστειλαν προς τον πρόεδρο Ομπάμα 32 Αμερικανοί βουλευτές. Σε αυτή τονίζουν την ανάγκη να πεισθεί η Τουρκία να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά στο Αιγαίο, στην Κύπρο, και έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ θίγουν επίσης τα θέμα του... ονόματος της ΠΓΔΜ και της βίζας.

Οι βουλευτές καλούν τον Αμερικανό ηγέτη να πιέσει την Άγκυρα να σταματήσει την επίδειξη δύναμης και να προτιμήσει τη διπλωματία ως μέσο επίλυσης των όποιων διαφορών θεωρεί πως έχει με την Ελλάδα και επισημαίνεται η απαράδεκτη απειλή της Άγκυρας ότι θα αποτελέσει απειλή πολέμου η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπενθυμίζουν στον κ. Ομπάμα ότι εισήγαγε ψήφισμα με το οποίο καλούσε την ΠΓΔΜ να τερματίσουν την εχθρική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας και ζητούσε από την ΠΓΔΜ να εργαστεί με το μεσολαβητή του ΟΗΕ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης με την Ελλάδα.

Οι βουλευτές ευχαριστούν τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν ήταν μεταξύ των 74 γερουσιαστών που έστειλαν επιστολή προς τον τότε πρόεδρο Μπους για την ανάγκη προστασίας της ελεύθερης λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και επικρίνουν την Τουρκία για τη στάση της έναντι του Φαναρίου και την άρνησή της να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Αφού υπενθυμίζουν στον Μπαράκ Ομπάμα, τις προεκλογικές υποσχέσεις που είχε δώσει στην ομογένεια μιλώντας, τον Μάιο του 2007 στο Καπιτώλιο, στο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και καλούν τον κ. Ομπάμα να υποστηρίξει λύση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων που θα τερματίσουν την τουρκική κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνουν, θα συμβάλλει στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά και στην ευημερία και την ειρήνη ολόκληρης της περιοχής, και εκτιμούν ότι οι εν εξελίξει οι συνομιλίες του προέδρου Χριστόφια με τον κ. Ταλάτ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, οι βουλευτές τάσσονται υπέρ της κατάργησης της θεώρησης των διαβατηρίων των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1914

Νεολαια's εικόνα

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτσης επ' ευκαιρίας της 95ης επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου θα τελεστεί

την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ