30 Μαρ 2009

Απάντηση στον Μιλόσοσκι

Απαντητική επιστολή τεσσάρων σελίδων απέστειλε η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών προς τον ομόλογό της της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Η επιστολή επιδόθηκε στις 24 Μαρτίου με ρηματική διακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στην επιστολή εκφράζεται η βούληση για παραγωγικές διμερείς σχέσεις με τη σημείωση όμως ότι μοναδικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης αποτελεί το πρόβλημα της ονομασίας

Παράλληλα, απορρίπτεται η πρόταση της ΠΓΔΜ για τη σύσταση επιτροπής που μεταξύ άλλων θα επανεξέταζε τα σχολικά βιβλία, με το επιχείρημα ότι η «ιστορία δεν είναι θέμα επιτροπών».

Η γειτονική χώρα καλείται επίσης να δείξει εμπράκτως σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας και στην ενδιάμεση συμφωνία ενώ τονίζεται ότι ο εθνικισμός εμποδίζει την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

«Η υπουργός Εξωτερικών στην επιστολή της τονίζει ότι η Ελλάδα έχει όλα αυτά τα χρόνια επιδείξει ειλικρινή βούληση ανάπτυξης ομαλών και παραγωγικών διμερών σχέσεων με τη γειτονική χώρα, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα και ταυτόχρονα ότι το ζήτημα που απασχολεί είναι το ανοιχτό θέμα της ονομασίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε άλλο σημείο, αναφέρει ότι αυτό που απαιτείται δεν είναι λόγια που έχουν ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά πράξεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, που βρίσκεται στην καρδιά των διμερών σχέσεων με την ΠΓΔΜ και τις επηρέαζει.

Σχετικώς με τις διάφορες προτάσεις περί σύστασης Επιτροπών, η υπουργός κάνει ξεκάθαρο ότι η Ιστορία είναι γνωστή και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικειμενο διαπραγματεύσεων και Επιτροπών,ενώ, όσον αφορά τα περί σύστασης Επιτροπής για τη βελτίωση του κλίματος των διμερών σχέσεων,η κα. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι αυτό που απαιτείται για να διασφαλισθούν αυτά, δεν είναι τίποτε άλλο από τον έμπρακτο σεβασμό θεμελιωδών αρχών των σχέσεων καλής γειτονιάς, καθώς επίσης και όλων των σχετικών με τις διμερείς σχέσεις προνοιών και άρθρων που υπάρχουν στην Ενδιάμεση Συμφωνία.

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις της καγκελάριου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για την ΠΓΔΜ και το ΝΑΤΟ, ο κ. Κουμουτσάκος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «αυτό που έχει τη βαρύνουσα πολιτική σημασία είναι ότι υπάρχει όμοφωνη απόφαση της Συμμαχίας, ότι χωρίς την προηγούμενη επίλυση του θέματος της ονομασίας, δεν μπορεί να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ».

City 99,5, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Ακολουθεί παρακάτω το γράμμα που εστάλη σε απάντηση διαμαρτυρίας έλληνα από την Πρεσβεία των Σκοπίων.
Τι λένε οι Σκοπιανοί πρός τα έξω και πόσο χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κερδίσουν πόντους στην διεθνή κοινότητα!
Πόσο κακό μπορεί να κανει μια λανθασμένη κίνηση όπως η παρότρυνση αλλαγής δικτύου στο facebook!
Και πόσο οι Σκοπιανοί εκμεταλεύονται την ανυπαρξία της Ελληνικής κυβέρνησης καθημερινά!
Διαβάστε το προσεκτικά για να καταλάβετε πόσο κακό κάνουμε στην χώρα μας μένοντας άπραγοι!

Dear Mr Hellenides,

Thank you for your letter highlighting your concerns regarding our national roots and name as Republic of Macedonia.

Although I understand you "nationalistic" and patriotic concerns, may I explain to you that perhaps you have to "update" your information as to the acceptance by your Greek compatriots of the matters you have shown concerns.


First of all, our Country enjoys healthy business relationship with your country Greece, as we enjoy border co -operation.

May I direct you to a neutral website where you can find a special report indicating the number of business based in Greece, which are enjoying a healthy trade amongst our two nations?

You mention face book protests and I will be lying if I said I am not aware of the existence of such sites.

Mr Hellenides, you have pointed out that you are not a resident of Greece for the last 20 years, and this fact suggest that you may be out of touch of the majority of the Greek population.

May I point out to you that there is a following of large amount of Greek people who join our Macedonia network so they can show the solidarity amongst our nations?

Few incidents from "patriots" such as your self cannot be constructive for the future relation between our countries.

Perhaps You can deal with this matter yourself and study the events, the wishes of both of our people, and the wishes of the wide international community who supports a peaceful solution amongst our two Great nations.

92% of the Greek public living in Greece do not object to our rightful name Republic of Macedonia.

Perhaps you will respect the wishes of your compatriots and fellow Greeks so you can
Also be a part of a peaceful coexistence.

I am sorry if I cant assist you further with the 12 questions which you have demanded to be answered.
Wishing you a happy future.


ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

ΜΑΣ ΚΑΛΟΠΙΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ?

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ http://strategy-geopolitics.blogspot.com ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ

Ο αντιπτέραρχος Ι. Γιάγκος μετέβη στο Τέξας για την επίσημη παραλαβή του πρώτου F-16 από τα 30 που παραγγέλθηκαν επί υπουργείας Σπ. Σπηλιωτόπουλου. Ενημερώθηκε για την πορεία εκπαίδευσης των 15 ιπτάμενων αξιωματικών, επισκεπτόμενος την 162 πτέρυγα μαχητικών σε αεροπορική βάση της Αριζόνας, ενώ στις συναντήσεις που είχε τέθηκαν μια σειρά από θέματα:

- Να συμμετέχουν ελληνικά μαχητικά σε ασκήσεις με τους Αμερικανούς. Ζητήθηκε η Πολεμική Αεροπορία να έχει μόνιμη παρουσία στη «Red Flag», άσκηση στην οποία μετείχαν πρόσφατα για πρώτη φορά με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επιτελείς θεωρούν αναγκαία και πολύ χρήσιμη την εκπαίδευση των ελλήνων χειριστών, ειδικά στην αμερικανική άσκηση, που είναι μία από τις πλέον ρεαλιστικές που γίνονται.


ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ (ΤΟ 17-3 ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ) ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΑΣΚΕΙΤΑΙ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ
ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΙΚΡΑ.

- Προτάθηκε να γίνεται ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ των δύο αεροποριών και να εξεταστεί η δυνατότητα να εκπαιδεύονται αμερικανοί χειριστές στην Ελλάδα

ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ .

- Εξετάστηκε η δυνατότητα απόκτησης από την Ελλάδα τεσσάρων διθέσιων F-16 (blk 30), εφόσον είναι διαθέσιμα και αποδεσμεύσιμα από την αμερικανική αεροπορία. Ο τύπος αυτός πλέον δεν παράγεται από την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά για την Π.Α. θεωρείται χρήσιμος στην εκπαίδευση.


ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟΙ ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΟΥΜΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ 4 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ . ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΡΩΣΙΚΑ , ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΒΡΗΚΑΝ SUPER COBRA (ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ? Ή ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΙΔΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ?

- Σε ό,τι αφορά τη νέα παρτίδα F-16 (blk 52 adv.), τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη αναμένεται να φτάσουν στην αεροπορική βάση του Αραξου στα τέλη Μαΐου και σταδιακά θα ολοκληρωθεί η παραλαβή εντός του επόμενου έτους. Συμβαίνει, όμως, το εξής παράδοξο: Οταν παραγγέλθηκαν επί Σπ. Σπηλιωτόπουλου δεν είχε ολοκληρωθεί η παραλαβή από την προηγούμενη παραγγελία επί Γ. Παπαντωνίου. Και η ίδια ιστορία φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται, καθώς στο παρασκήνιο προετοιμάζεται νέα παραγγελία 10 έως 30 F-16 για «αναπλήρωση απωλειών» μέχρι το τέλος του έτους. Αποτέλεσμα; Ο κατακερματισμός των αγορών μαχητικών αεροσκαφών, μάλιστα του ίδιου τύπου, εκτοξεύει συνεχώς το κόστος.

ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ... ΑΓΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ).
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ EUROFIGHTER ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ . ΒΡΕΤΑΝΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 40 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΑΣΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ).



http://www.flygplan.info/images/eurofighter_5.jpg

http://www.freewebs.com/webaviation/eurofighter.jpg

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - A HOLE IN THE WATER

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ http://strategy-geopolitics.blogspot.com "ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ"

ΚΑΙ ΣΤΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com "ΣΕ ΡΟΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ Ο ΟΜΠΑΜΑ" ΚΑΙ "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΧΙΛΑΡΙ"

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ . ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΟΡΟΠΗΔΑΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ . ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ? ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ "ΕΥΚΟΛΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ "ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ" .

ΓΙΑΤΙ ? ΕΥΚΟΛΟ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ , ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ , ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ .... ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ .

ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ? ΟΧΙ . ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ , ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΩΣ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ (ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΩΡ).

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΟΜΑΣΤΕ .

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .

ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ (ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ). ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ Ή ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΠΛΑ/ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΚΥΡΙΟΥ Χ Ψ Ή Λ , ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΧΕΡΗΣ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή ΑΠΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 30-40 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΟΚΧΗΝΤ Ή ΣΤΗΝ ΜΠΟΙΝΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ , ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΜΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΜΑΣ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ . ΤΙ ΚΙ ΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ? ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ . ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΝ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ , ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ , ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ .

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ .... ΚΑΠΟΙΟΙ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) , ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΘΙ Χ ΚΑΙ Ψ , ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΔΩΡΑΚΙΑ" ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ . ΑΝ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ....

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΙ , ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΣ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ , ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ . ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΦΙΛΟΑΡΑΒΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ? ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ? ΟΧΙ . ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ? ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ . ΠΩΣ ?

ΑΝΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ , ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΜΟΣΧΑ , ΠΑΡΙΣΙ , ΤΕΛ ΑΒΙΒ , ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ) .

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΥΞΟΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ/Η ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ..... ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑ!

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

Ευχάριστα μας εξέπληξε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα για την υπόθεση της οικίας του Μελά!
Σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου ο Αντώνης Σαμαράς "βγήκε" στον 9,84 και δημοσιοποίησε τις εξελίξεις που θα δρομολογήσει άμεσα. Με στόχο το χαρακτηρισμό της ως μνημείου, εισάγεται (με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά) άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων το ζήτημα της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.Το σπίτι όπου έζησε ο Μακεδονομάχος, επί της οδού Τατοΐου, από όπου είχε φύγει το 1904 για το Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε εγκατάλειψη για πολλά χρόνια.Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια, και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή.Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι, μετά τον χαρακτηρισμό, να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν3028/02.

http://www.greekalert.com

Αυτό το...κάποτε!

Kάποτε ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές, σήμερα έχει δύο.

Κάποτε δουλεύαμε οκτώ ώρες, σήμερα έχουμε χάσει το μέτρημα.

Κάποτε είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας. Τώρα τα λέμε μέσω MSN και Skype.

Κάποτε είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος.

Σήμερα τα βλέπουμε στην τηλεόραση.

Κάποτε παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες. Σήμερα παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation.

Κάποτε ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά. Σήμερα το λέμε και με SMS.

Κάποτε κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι. Σήμερα κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών.

Κάποτε αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια. Τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο.

Κάποτε ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και... ήμασταν ευτυχισμένοι. Σήμερα ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα...

Κάποτε λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό. Σήμερα μας το λέει ο navigator.

Κάποτε πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά. Σήμερα πίνουμεεμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε.

Κάποτε είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας.Σήμερα κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.

Κάποτε ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία. Σήμερα δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ. Και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες.

Κάποτε είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε. Σήμερα έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα.

Κάποτε μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι. Σήμερα έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ...

Κάποτε η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό. Σήμερα είναι μαλακία.

Κάποτε τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από τον Σεφέρη. Σήμερα παίρνουν από τον Καρβέλα.

Κάποτε μας μάγευε η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, σήμερα μας ξεκουφαίνειο...Μακρόπουλος.

Κάποτε οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή. Σήμερα τραγουδούν με κάτι άλλο.

Κάποτε ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη. Σήμερα ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου.

Κάποτε βλέπαμε στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα. Σήμερα βλέπουμε τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν...τους κακούς.

Κάποτε μας αρκούσε μια βόλτα με τον κοπέλα μας σε ένα ταπεινό δρομάκι της γειτονιάς. Χέρι-χέρι, να κοιτάμε τον ουρανό, να σιγοψυθιρίζουμε έναρομαντικό τραγουδάκι και να ταξιδεύουμε νοητά. Σήμερα πάμε διακοπές στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και στο Μεξικό. Και ονειρευόμαστε ταξίδια στο Θιβέτ.

Κάποτε είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος». Σήμερα λέμε «Αυτός φταίει»...

Κάποτε νοιαζόμασταν για το γείτονα, σήμερα τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.

Κάποτε ζούσαμε με το μισθό μας. Σήμερα ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε.

Κάποτε δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο ευτυχισμένοι! Σήμερα έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό. Σήμερα...μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου.

Κάποτε ιδανικό ήταν να γίνεις αναγνωρισμένος. Σήμερα ιδανικό είναι να γίνεις απλά αναγνωρίσιμος.

Κάποτε μας δάνειζε λεφτά ο αδελφός μας. Σήμερα μας δανείζουν οι τράπεζες.

Κάποτε κοιτούσαμε στα μάτια τους ανθρώπους. Τώρα τους κοιτάμε στην τσέπη.

Κάποτε δουλεύαμε για να ζήσουμε. Σήμερα ζούμε για να δουλεύουμε.

Κάποτε είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας. Σήμερα δεν έχουμε χρόνο για κανένα....

Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή....

http://orfni.blogspot.com

Νίκος Δήμου: Ο (αντ)εθνικός μπούρδας κατηγορεί με ψευτιές τους Έλληνες

Blogger, αυτόκλητος διανοούμενος, συγγραφέας, "δυστυχισμένος που είναι Έλληνας", "ανατρεπτικός", παλιός διαφημιστής που κονόμησε τα άντερά του, δημοσιολόγος, τρίχας! Τον είδαμε και στην άθλια εκπομπή του Βαξεβάνη να ξερνάει αμπελοφιλοσοφική χολή εναντίον των παπάδων, του "εθνικισμού" των Ελλήνων και εναντίον κάθε στοιχείου που γεμίζει περηφάνεια τους Έλληνες. Θα ασχοληθούμε με τον κύριο για τα καλά επειδή δεν του χρωστάμε τίποτα και επειδή από κάπου πρέπει να τα ακούσει. Ποια είναι όμως μια από τις μεγαλύτερες παπάρες που έχει γράψει ποτέ ο εβδομηντάρης οπαδός του Στέφανου Μάνου και του Κοντογιαννόπουλου; Διαβάστε και κρατήστε το στομάχι σας από τα γέλια...

Ο αμπελοφιλόσοφος Δήμου αρθρογραφεί στην εφημερίδα Lifo, ένα έντυπο τους Τσαγκαρουσιάνου που διανέμεται δωρεάν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για το οποίο έχουμε να γράψουμε πολλά στο άμεσο μέλλον.
Δυο μέρες πριν από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ο Δήμου, θέλοντας πάλι να κατηγορήσει την Ελλάδα έγραψε για το δράμα που ζει ένας φίλος του (έχει και φίλους το ον αυτό;) που είναι καθολικός και τον λένε Βαλεντίνο. Τίτλος της μπούρδας του ήταν "Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας Βαλεντίνος". Σ' αυτό το άρθρο ούτε λίγο ούτε πολύ, ο μπούρδας Δήμου έγραφε ότι "Υπάρχουν μεγάλα κόμματα που δεν δέχονται ως μέλη καθολικούς". Μεγάλα κόμματα; Ποια ρε μεγάλε; Τα κοινοβουλευτικά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) έχουν όλα Καθολικούς στις τάξεις τους. Μια ματιά να ρίξεις στα ψηφοδέλτια περιοχών όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες θα δεις ότι υπάρχουν δεκάδες καθολικοί υποψήφιοι. Αλλά που χάθηκε η λογική για να την βρεις εσύ;

Διαβάστε τις ανοησίες που γράφει ο Δήμου στο έντυπο Lifo

• Ο φίλος μου ο Ντίνος δεν λέγεται Κωνσταντίνος, όπως οι περισσότεροι «Ντίνοι». Το πραγματικό αλλά κρυφό του όνομα είναι Βαλεντίνος. Πού να τολμήσει όμως να το γιορτάσει, όταν από όνομα έχει γίνει σύμβολο του σεξ και του κιτς. • Άμα δώσει κάπου την ταυτότητά του τον κοιτάνε παράξενα. «Χα - Βαλεντίνος... εκείνος των ερωτευμένων, με τις καρδούλες...». • Όπως ίσως θα καταλάβατε, ο φίλος μου ο Ντίνος είναι καθολικός. (Εμείς τέτοιον Άγιο δεν έχουμε). Όχι, δεν είναι ξένος - Έλληνας πολλές γενιές, Κυκλαδίτης. Αλλά Έλληνας μη-Ορθόδοξος; Μετά την αντίδραση στο όνομα, η δεύτερη είναι στη θρησκεία. (Του είπα να βγάλει νέα ταυτότητα). Τον θεωρούν ξένο πράκτορα, κατάσκοπο του Πάπα, υπεύθυνο για όλα τα αμαρτήματα του Βατικανού. Στο στρατό τον είχανε εξαιρέσει από την προσευχή. Όταν ρώτησε, τον κοίταξαν με απορία: «Μα είσαστε κι εσείς Χριστιανοί;». • Βέβαια δεν θα μπορούσε ποτέ να υπηρετήσει σε σοβαρή δημόσια θέση. Δικαστής, καθηγητής, στρατιωτικός, αστυνομικός - απαπά. Υπάρχουν μεγάλα κόμματα που δεν δέχονται ως μέλη καθολικούς. Μπορεί οι Αμερικάνοι να έβγαλαν πριν από δεκαετίες καθολικό Πρόεδρο (τον Κένεντι) και τώρα μαύρο - αλλά αυτοί είναι αμερικανάκια. Εδώ δεν θα υπήρχε τέτοια πιθανότητα. • Ο φίλος μου ο Βαλεντίνος νιώθει -και σωστά- πολίτης δεύτερης κατηγορίας. • Νομίζουμε πως αυτό αφορά μόνο τους τσιγγάνους, τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και τους χιλιαστές - όμως και οι χριστιανοί της παγκόσμια μεγαλύτερης χριστιανικής εκκλησίας στον τόπο μας δεν έχουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Η εκκλησία τους δεν έχει καν νομική υπόσταση. • Τώρα θα μου πείτε πού τα θυμήθηκα όλα αυτά - εδώ γιορτάζουμε τον έρωτα και την αγάπη με ροζ καρδούλες. Να, ο Άγιος Βαλεντίνος έφερε στη μνήμη μου τον Ντίνο - κι αυτός με οδήγησε στη χώρα της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων. Πρώτη σε καταδίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβιάσεις θρησκευτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. • Τέλος πάντων -εσείς γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο- κοιτάξτε μόνο μην ερωτευθείτε καθολική και μετά έχετε μπλεξίματα...

Σχόλιο Zorro: Δήμου, κατηγορείς ψευδώς την Ελλάδα που σε ταΐζει ότι είναι "χώρα της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων. Πρώτη σε καταδίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβιάσεις θρησκευτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων". Είσαι τυχερός που δεν σε καλεί ο εισαγγελέας για να αποδείξεις όσα λες
...

http://zorro-gr.blogspot.com

Απόπειρες εξαπάτησης μειονοτικών στην Αλβανία

Το τελευταίο διάστημα έχει ενεργοποιηθεί ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.nea.eu.tp/ που υποτίθεται ότι προωθεί τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ιστοσελίδα «παγίδα» προκειμένου να εντοπιστούν αφελείς Έλληνες μειονοτικοί που θα στείλουν τα στοιχεία τους εκεί.

Συγκεκριμένα οι «διαχειριστές» της σελίδας καλούν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου να στείλουν e-mailγια να γίνουν μέλη και να αγωνιστούν μαζί για τα δικαιώματα της περιοχής. Στην σελίδα δεν εμφανίζεται πουθενά η Ελληνική γλώσσα παρά μόνο Αγγλικά-Αλβανικά ενώ είναι ενδιαφέρον ότι ο σέρβερ τους είναι σε Γερμανικό έδαφος.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία (που προέκυψαν ύστερα από σχετική έρευνα) των φερόμενων ως ιδιοκτητών αυτής της «Πρωτοβουλίας»

1) Ο πρώτος είναι ο Erlet Shaqe, ο οποίος κατά τα φαινόμενα είναι Αλβανός επιχειρηματίας, εισαγωγέας Κινέζικων προϊόντων που διαμένει στα Τίρανα. Ο ίδιος είναι μέλος και οργανώσεων-ΜΚΟ οικολογικού περιεχομένου και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για επενδύσεις σε περιοχές με φτηνή γη για οικοτουρισμό, κτλ.

2) Ο δεύτερος με το Σλαβικό όνομα Ziko Rostovic , μάλλον δεν υπάρχει ή χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.

Η ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας αρχίζει και κινεί το ενδιαφέρον των Βορειοηπειρωτών οι οποίοι σωστά υποψιάζονται κάτι ύποπτο όπως αναφέρεται και σε ένα πρόσφατο διαδικτυακό φόρουμ της «Νεολαίας Βόρειας Ηπείρου» (http://www.neb.gr/)

Οι εξελίξεις στη περιοχή της Χειμάρας με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερίσα να αποσπάσει περιουσίες μειονοτικών έχει προκαλέσει την οργή των Ελλήνων εκεί που καταγγέλλουν την εμπλοκή της δικηγόρου κόρης του ως μεσάζοντα για την υφαρπαγή των περιουσιών.
Η κόρη του Μπερίσα ονόματι Argita Maltezi διαπλέκεται με τις εταιρείες Club Med και Best Property Albania όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και επιθυμεί την υποχρεωτική απαλλοτρίωση περιουσιών Ελλήνων προκειμένου να προχωρήσουν τα τουριστικά projects

Ένας από τους χρηματοδότες των επενδύσεων είναι η Παγκόσμια Τράπεζα μέσω της World Bank Project for Ionian Coast της οποίας Πρόεδρος είναι ο Jamarber Maltezi, δηλαδή ο γαμπρός του Μπερίσα…

Τέλος είναι χρήσιμο να υπογραμμιστεί ότι η ιστοσελίδα φιλοξενείτε από σέρβερ που εξυπηρετούν «μειονοτικές» ιστοσελίδες που στρέφονται και εναντίον της Ρωσίας (Καυκάσιες μειονότητες) και μάλλον πρόκειται για ένα ευρύτερο διαδικτυακό σχέδιο προπαγάνδας, το οποίο απευθύνεται σε πολύ νεαρές ηλικίες και αφελείς…
Dubai Expatriate

http://www.antinews.gr