10 Απρ 2009

Εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο - Υπερτερούν οι Τούρκοι έναντι των Τουρκοκυπρίων!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRlLn_9_WXMmzfhHpRgJhx_eEPoUjzoaoQLj-VAIUwI2DjX0hPII3EtCE_lJsmE73cwo0W-f5-rUXEzLleoyL2kMdq-ahbwIdXJPLwAGYcQHPEu6Ho6OOgkFK5Yxidjy0KMlPwutvKTTw/s400/CYPRUSZONE.jpg

Κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει τον πραγματικό αριθμό των Τούρκων έποικων ψηφοφόρων στα κατεχόμενα, ούτε καν το ίδιο το ψευδοκράτος.

Οι λεγόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν στις 19 Απριλίου στα κατεχόμενα, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη συστηματική πολιτική εποικισμού στα κατεχόμενα, που εφαρμόζει η Τουρκία. Όπως φαίνεται από το σημείωμα που ετοίμασε ο Κλάδος Τουρκικών Θεμάτων τού Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, η πλειοψηφία των «εγγεγραμμένων» ψηφοφόρων στα κατεχόμενα είναι Τούρκοι έποικοι.

Ως προς τον πραγματικό αριθμό των εποίκων, κανείς δεν είναι σε θέση να τον υπολογίσει, ούτε καν το ίδιο το ψευδοκράτος… αφού η Τουρκία φαίνεται ότι πέτυχε το στόχο της στο θέμα της αλλαγής του δημογραφικού χαρακτήρα και της αλλοίωσης της πληθυσμιακής ισορροπίας στα κατεχόμενα. Τη στιγμή, μάλιστα, που σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επίπεδο διαπραγματεύσεων με την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Η Τουρκία, δηλαδή, μοιράζει «υπηκοότητες», βαφτίζοντας Τούρκους σε Τουρκοκύπριους και εμείς προβληματιζόμαστε για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας!
Οι αριθμοί από τον τ/κ Τύπο
Δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής καθημερινής εφημερίδας «Αφρίκα» (Afrika, 09.03.09) αναφέρει πως ο αριθμός των ψηφοφόρων ανέρχεται σήμερα στις 180 χιλιάδες σε σύγκριση με τις 163 χιλιάδες που ήταν το 2005. Επί του θέματος, η τουρκοκυπριακή εβδομαδιαία εφημερίδα «Cyprus Today», σε δημοσίευμά της τον Ιανουάριο 2009, ανεβάζει τον αριθμό των ψηφοφόρων σε 198.006, οι οποίοι ανά «επαρχία» κατανέμονται ως εξής: Λευκωσία 62.227 ψηφοφόροι, Αμμόχωστος 52.795, Κερύνεια 35.990, Μόρφου 25.383 και Τρίκωμο 21.611 ψηφοφόροι (σύνολο 198.006). Στις 14 Μαρτίου 2009, το «Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών», σε ανακοίνωσή του για τον αριθμό των ψηφοφόρων, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του δημοσιεύματος της «Cyprus Today», ενώ από την πλευρά της η τουρκοκυπριακή καθημερινή εφημερίδα «Σταρ Κίπρις» (Star Kibris, 23.03.09) αναφέρει ότι, βάσει των καταλόγων που δημοσιεύτηκαν στις 15 Μαρτίου 2009, ο αριθμός των ψηφοφόρων ανέρχεται στις 159.906 και κατανέμεται ως εξής: Λευκωσία 50.167 ψηφοφόροι, Αμμόχωστος 40.084, Κερύνεια 29.782, Μόρφου 21.068 και Τρίκωμο 16.805 ψηφοφόροι. Η δε τουρκοκυπριακή καθημερινή εφημερίδα «Βατάν» (Vatan), στις 31 Μαρτίου 2009, ανεβάζει τον αριθμό των ψηφοφόρων στις 161.373.

Αναμένουν ψήφους… από την Αλεξανδρέττα
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» (09.03.09) προβάλλει τον ισχυρισμό ότι μόνο 62.500 είναι οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι, ενώ υποστηρίζει πως, αμέσως μετά τις «εκλογές», 47.000 Τούρκοι θα λάβουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους, υποδεικνύοντας έτσι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στις λεγόμενες εκλογές είναι Τούρκοι έποικοι. Το γεγονός αυτό ωθεί τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα να αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στη μερίδα αυτή του «πληθυσμού». Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, «το Κόμμα Εθνικής Ενότητας» (ΚΕΕ) αναμένει τις ψήφους των ατόμων που προέρχονται από την Αλεξανδρέττα, το «Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα» (ΡΤΚ) τις ψήφους των Αλεβιτών και το «Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης» (ΚΕΜ) τις ψήφους ατόμων που προέρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα. Ήδη, ο πρόεδρος των οργανώσεων των Αλεβιτών στα κατεχόμενα, Όζντεμιρ Γκιουλ, τάχθηκε ανοικτά υπέρ του ΡΤΚ, ενώ ο ίδιος κατέρχεται ως «βουλευτής» με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την κατεχόμενη Λευκωσία.

Και… μνηστήρες οι έποικοι
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, από την έρευνα του Κλάδου Τουρκικών Θεμάτων, είναι ο σημαντικός αριθμός των εποίκων που κατέρχονται ως υποψήφιοι στις επικείμενες «εκλογές». Συνολικά 71 έποικοι παρελαύνουν στα ψηφοδέλτια των τουρκοκυπριακών κομμάτων και κινημάτων, ως ακολούθως: «Κίνημα Πολιτικής για το Λαό» 23, «Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης» 17, «Κόμμα Εθνικής Ενότητας» 7, «Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας» 6, «Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα» 3 και «Κίνημα Γιασεμί για μια Ενωμένη Κύπρο» 2.
Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων, που παρελαύνουν στα ψηφοδέλτια των τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων, βρίσκονται και αυτά των πρώην ηγετών του «Κόμματος Εθνικής Ενότητας», Ταχσίν Ερτουγρούρογλου και Χουσεΐν Οζκουργκιούν, οι οποίοι κατέρχονται ως υποψήφιοι του κόμματος στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Επίσης, ο Κενάν Ακίν, δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, πρώην μέλος του «Δημοκρατικού Κόμματος» και πρώην «υπουργός γεωργίας», κατέρχεται στις «εκλογές» ως υποψήφιος του «Κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Ανάμεσα στους υποψηφίους του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος», που συμμετέχει στις «εκλογές» με το «Κίνημα Γιασεμί για μια Ενωμένη Κύπρο», βρίσκονται οι αρθρογράφοι της «Αφρίκα» - Σενέρ Λεβέντ, Αρίφ Χασάν Ταχσίν και Αλί Οσμάν, καθώς και ο ηγέτης του κόμματος Ιζέτ Ιζτζάν.
Αντίθετα, ένας από τους βετεράνους Τουρκοκύπριους πολιτικούς στα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί, ο μόνος «βουλευτής» του «Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας» στην ψευδοβουλή, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις «εκλογές» της 19ης Απριλίου και ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική δράση.

http://kostasxan.blogspot.com

ΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΡΑΓΙΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΑΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ

ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ










ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ "ΟΡΦΕΥΣ" ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAOWqI4Om8b39ndqqUQJRzgRXREV5Ajx8pU8bO5gfhTtuMnqlrx5JdWdwQMIZLbJnUYZD55fSMbtRn4q-6k2WbLEdQEIv3GRty4c8eLMThmjpDhFQIvdrBfL82duRG1U2yWnS-hhhXk24/s400/ny_thraki_dsc01834.png

Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών{ΟΗΕ} μια μικρή χούφτα ανιδιοτελών αλλά αθροιστικά 100πλασιο σε πνευματική δύναμη όρεξη για αγώνα και εθνική δράση για τα απαράγραπτα δίκαια της Ελλάδας νέων ανθρώπων έθετε για πρώτη φορά με τον πιο επίσημο κατηγορηματικό -αλλά συμβολικό τρόπο- το μεγάλο θέμα της γενοκτονίας. Οργανώθηκε η πρώτη συμβολική συγκέντρωση με τίτλο "σταματήστε τον κύκλο της άρνησης" που οργάνωσαν μια ομάδα νέων. Η συγκέντρωση που υποστηρίχτηκε και από τους Αρμένιους, ήταν συνδιοργάνωση της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής ΟΡΦΕΥΣ, τον Φιλανθρωπικό Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό και την Ελληνική Ένωση Αμερικής (HLA), που απαρτίζουν κυρίως νέοι Ελληνο-Αμερικανοί. Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια έκαναν μια πρώτη αρχή για να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας μας που παρέμενε κλειστό για περισσότερο από 100 χρόνια. Το λόγο πήρε πρώτος ο νεαρός Θρακιώτης Γιαννης Φυδανάκης ο οποίος έκανε την ιστορική αναδρομή και στο χρονικό των σφαγών και της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Εκ μέρους της Πανθρακικής Ένωσης την συμβολική ενέργεια χαιρέτισε ο κ. Δημήτρης Μολοχίδης, γραμματέας της Παν- Ποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ- Καναδά ενισχύοντας την προσπάθεια με θερμά λόγια και μετριοπαθή εθνικό λιτό λόγο. Όλοι οι ομιλητές απευθύνονταν στους περαστικούς που έστω και υπό καταρρακτώδη βροχή στέκονταν για λίγο να ακούσουν βλέποντας την φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ με τα πλακάτ και την πικετοφορία να παραλαμβάνουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στα αγγλικά που ενημέρωνε για τις θηριωδίες των Τούρκων.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Απαγωγές και δολοφονίες στο Κόσοβο το 1999 καταγράφει έρευνα του BBC

http://www.kosovo.net/an5.jpg

Στοιχεία για την απαγωγή και κακομεταχείριση χιλιάδων ανθρώπων, πριν και μετά την δυτική στρατιωτική επέμβαση το 1999, αλλά και για δολοφονίες φέρνει στο φως έρευνα του BBC. Στα περιστατικά ενέχονται μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (KLA).

Τα θύματα των απαγωγών και από τις δύο πλευρές, που σύμφωνα με τις πηγές συνολικά ανέρχονται σε 2.000, ήταν Σέρβοι, Αλβανοί και Ρομά που κατοικούσαν στην επαρχία.

Επιπλέον το BBC αναφέρει ότι σύμφωνα με μαρτυρίες πολλοί από τους απαχθέντες από τον KLA δολοφονήθηκαν και στη συνέχεια τα όργανά τους πωλήθηκαν. Πρώην έγκλειστος σε φυλακή του KLA στη βόρεια Αλβανία μίλησε ανώνυμα για βασανισμούς των κρατουμένων.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν για το θέμα επιθεωρητές του ΟΗΕ, προσθέτει το BBC, καταστράφηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου στη Χάγη.

Πάνω από 500 Σέρβοι από το Πριζρεν του Κοσβου είναι μέχρι σήμερα αγνοούμενοι ενώ σε 1.500 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι Αλβανοί.

Η πολιτική ηγεσία της αποσχισθείσας επαρχίας απορρίπτει τις καταγγελίες.

Ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, ο οποίος ήταν μέλος του KLA, δήλωσε ότι μεμονωμένα μέλη του KLA «ντρόπιασαν τη στολή τους» και ότι ο Στρατός έχει αποστασιοποιηθεί από αυτές τις ενέργειες, που ήταν και «ελάχιστες» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

http://strategy-geopolitics.blogspot.com

Κάποια σχόλια αξίζουν να γίνονται άρθρα


από σχόλιο στο ποστ

Μετά τις βεβηλώσεις άρχισαν να βάζουνε και βόμβες σε… Εκκλησίες

Ο Συνασπισμός, γεμάτος οργή, καταδίκασε τις επιθέσεις αυτές με ένα Δελτίο Τύπου...28 λέξεων. Η σιωπή των Αμνών....:

"Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε ναούς.

Η περίεργη και προκλητική τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στη Μητρόπολη της Αθήνας καθώς και σε άλλους ναούς, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Ποιοι και τι επιδιώκουν με τέτοιου είδους καταδικαστέες ενέργειες;
To Γραφείο Τύπου".

Φυσικά, δεν βλέπουμε πουθενά την λέξη "Καταδικάζουμε". Αντίθετα, δείτε την ανακοίνωση του Συνασπισμού για την "επίθεση" στο Στέκι μεταναστών:

"Καταδικάζουμε την φασιστικού τύπου δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Είναι προφανές ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν σκοπό να προκαλέσουν θύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης κι ενώ το στέκι ήταν γεμάτο από κόσμο.

Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες σκορπούν τον τρόμο κι έχουν σαν σκοπό να εκφοβίσουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί, αντιστέκεται και κινητοποιείται. Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά αδύνατοι, δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω.

To Γραφείο Τύπου"

http://www.greekalert.com

ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ... ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ (ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΜ Η ΜΟΥΦΑ , ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ? ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΥΠΑΙΝΙΧΘΕΙ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ)

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΙΔΕΜΑ ΑΥΤΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ? ΔΕΝ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΠΙΑ , ΧΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΑΛΑΝΕ .

Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ .....


..... ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ" ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ?

Ο κ.Αλαβάνος έκρινε σκόπιμο να συνεχίσει την κόντρα του με τον κ.Καρατζαφέρη αλλά και με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και εξέδωσε χθες βράδυ ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να αιτιολογήσει και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα..
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
"δεν χρειάζεται η ανάλυση της «Βίας» κι όχι της «Βιάς». Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν ξεκινά με το «Σε γνωρίζω από την κόψη / του σπαθιού την τρομερή», μια εικόνα πολύ πιο εφιαλτική από τις κουκούλες, τα μολότοφ και τα γκαζάκια.(!!) Ας μη ξεχνάμε ότι ο Ύμνος στην Ελευθερία έχει γραφεί με βάση τα σκληρά γεγονότα της άλωσης της Τριπολιτσάς γι’ αυτό συναντάς σε κάθε στίχο σχεδόν όρους ακραίας βίας(!)."


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

http://greece-salonika.blogspot.com

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ?

ΑΝ ΔΕΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ



ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

«Δεν συζητάμε για τη Χάλκη...»

Παρά τις προσπάθειες του Λευκού Οίκου να πραγματοποιήσει με μυστικότητα τη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξαφανίζοντας για ένα 24ωρο ακόμη και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, για να μη δυσαρεστήσει τους Τούρκους, οργισμένη ήταν χθες η αντίδραση της Άγκυρας που δηλώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα Χάλκης.

«Δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια σχετικά με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να κλείσει το θέμα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν υπογράμμισε ότι «η Τουρκία θα αποφασίσει ανεξάρτητα» για το ζήτημα επαναλειτουργίας της Σχολής, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς- λένε διπλωματικές πηγές- ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να δράσει υπό την πίεση της Ουάσιγκτον.

Οι ίδιες πηγές λένε πως ακόμη κι αν υπήρχε σχέδιο της κυβέρνησης Ερντογάν για τη Χάλκη δεν θα δημοσιοποιείτο τώρα, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία, καθώς ο κ. Ερντογάν δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δείξει ότι λειτουργεί καθ΄ υπόδειξιν των Αμερικανών. Πολύ περισσότερο για λόγους εσωτερικής πολιτικής, καθώς είναι πρόσφατη η πικρή γεύση που άφησαν στο κόμμα του κ. Ερντογάν οι δημοτικές εκλογές- το ΑΚΡ έχασε 8 μονάδες της δύναμής του- και οι καθημερινές επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως του Ντενίζ Μπαϊκάλ.

«Μοιράζεται μυστικά»
Πάντως, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική δυσαρέσκεια που εκφράστηκε χθες έχει περισσότερο να κάνει με το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε, αν και για μόνο δέκα λεπτά, τον κ. Βαρθολομαίο χωριστά και όχι μαζί με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες όπως είχε κάνει το 2004 ο Τζορτζ Μπους. Όπως δήλωσε μάλιστα ο κ. Γκιορμέζ, αξιωματούχος της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, «εμείς ξέραμε ότι θα γίνει κοινή συνάντηση. Μας προκαλεί λύπη, αν έχει κάποιο πρόβλημα ο Πατριάρχης, να το μοιράζεται με έναν ηγέτη μιας άλλης χώρας μυστικά». Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις ανακριβείς, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημος διάλογος ανάμεσα στο Φανάρι και την τουρκική κυβέρνηση.

«Είναι λογικό η κυβέρνηση της Τουρκίας, απολαμβάνοντας την αναγνώριση του αναβαθμισμένου διεθνούς ρόλου της, να επιδεικνύει, με τρόπο μάλιστα κατηγορηματικό, αδιαλλαξία σε σχέση με θέματα σεβασμού δικαιωμάτων και διεθνούς νομιμότητας, όπως το θέμα της Χάλκης. Η Τουρκία με τις συμπεριφορές της αυτές παραβιάζει τους κανόνες δικαίου που διαμορφώνουν και τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό θα το βρει μπροστά της», δήλωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα εξωτερικά θέματα.

Το παζάρι για τη Θράκη

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ για τη Χάλκη που κάνει η τουρκική πλευρά, ζητώντας ανταλλάγματα σε σχέση με την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, επιβεβαίωσε χθες και η Άγκυρα. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, στο κάλεσμα που απηύθυνε από το βήμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ο Μπαράκ Ομπάμα να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η Άγκυρα μίλησε για «τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα σχετικά με την τουρκική μειονότητα στη Θράκη». Σημειώνεται ότι ζήτημα ανταλλαγμάτωνκατά την πάγια τακτική της Άγκυρας να μιλά για «αμοιβαιότητα» και συμφωνίες-πακέτο έθεσε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη με την Ελληνίδα ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις πληροφορίες ότι το ζήτημα των ανταλλαγμάτων είχε θέσει και η Χίλαρι Κλίντον κατά τη συνάντησή της στην Ουάσιγκτον με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

http://www.tanea.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ,

ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ , ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κήρυξαν τον πόλεμο στην Εκκλησία

http://www.agiasofia.com/arist/vandals4.jpg

Το οργανωμένο τριπλό χτύπημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά όπου τοποθετήθηκαν πανομοιότυπες εμπρηστικές βόμβες με γκαζάκια, πυροκροτητές και ωρολογιακούς μηχανισμούς μοιάζει με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Εκκλησίας, η οποία κατέστη αιφνιδίως χθες στόχος αγνώστων. Τελικά οι περισσότερες βόμβες εντοπίστηκαν εγκαίρως και αυτή που εξερράγη στον Πειραιά δεν προκάλεσε παρά ασήμαντες ζημιές, ενώ δεν υπήρξε κανένα θύμα.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Commando» και η «Φράξια Μηδενιστών» οι οποίες στην προκήρυξή τους αναφέρουν ότι «η θρησκεία απότελεί εξουσιαστικό μηχανισμό με ιδιαίτερα ύπουλο ρόλο στην καθυπόταξη των ανθρώπων».

Λίγη ώρα πριν από τις προγραμματισμένες εκρήξεις είχαν γίνει σε εφημερίδες και σε τηλεοπτικούς σταθμούς προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ωστόσο και οι τέσσερις ναοί, οι μητροπολιτικοί ναοί της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, και η αφιερωμένη στην «Του Θεού Σοφία» εκκλησία στη συμπρωτεύουσα βρίσκονται στα κέντρα των πόλεων και όλες τις ώρες της ημέρας παραμένουν ανοιχτές για τους πιστούς και τους τουρίστες. Ακόμη περισσότερο αυτή την περίοδο που πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα.

Ολα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Στην Αθήνα στις 14.10 άγνωστος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση, σε απογευματινή εφημερίδα και σε τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας ότι σε 45 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στη Μητρόπολη Αθηνών. Αμέσως αστυνομικοί απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ερεύνησε το εσωτερικό του ναού. Στις 14.35 οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν μια μικρή βαλίτσα και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός απετελείτο από τρία γκαζάκια, παλιό ρολόι (το οποίο έδειχνε 15.40), πυροκροτητή, μπαταρία, ένα τετράλιτρο μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα τζακιού.

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα άγνωστος τοποθέτησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά ένα σακ βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχε όμοιος μηχανισμός με αυτόν στη Μητρόπολη Αθηνών. Από τα έξι γκαζάκια που περιείχε εξερράγησαν τα δύο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ ο εμπρηστής προτού αποχωρήσει είχε βάλει φωτιά σε προσάναμμα. Εκείνη τη στιγμή μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν ο ιερέας και πιστοί.

Ελάχιστα λεπτά πριν άγνωστος επικοινώνησε με τηλεοπτικό σταθμό στην Αθήνα και ανέφερε ότι θα εκραγούν εκρηκτικοί μηχανισμοί στις εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και στην «Του Θεού Σοφία» στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί στη συμπρωτεύουσα, οι οποίοι εντόπισαν άθικτους δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πρώτη εκκλησία και έναν στη δεύτερη. Οι εμπρηστικές βόμβες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Συνεχείς οι επιθέσεις σε ναούς

Από την αρχή της χρονιάς αυξήθηκαν ανησυχητικά τα κρούσματα βανδαλισμών σε ναούς και παρεκκλήσια από ομάδες νεαρών.

Στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι βεβήλωσαν εικόνες στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου και έριξαν βόμβες μολότοφ στην Αγιορείτικη Εστία, η οποία βρίσκεται στην οδό Εγνατία. Νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, το ίδιο παρεκκλήσι είχε υποστεί βανδαλισμούς, ενώ καταστροφές είχαν γίνει και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστοι έβαψαν εικόνες αγίων μέσα στον ιερό ναό. Τότε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος είχε πει: «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει από την κοινή γνώμη απεχθείς, άμα μας χαλάνε την πίστη μας με την ασέβειά τους, αύριο θα καταστρέψουν και εμάς».
Στη συμπρωτεύουσα καταστροφές είχαν γίνει και την Πρωτοχρονιά, όταν άγνωστοι βεβήλωσαν τις εικόνες από τα παρεκκλήσια της Αγίας Σοφίας, πέταξαν σκουπίδια μέσα τους και έκαψαν την ελληνική σημαία. Ακόμη στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Περιστέρι η Αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς οι οποίοι έγραφαν συνθήματα στον ναό του Αγίου Αντωνίου, κατέβασαν την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία από τους ιστούς και έκαψαν την πρώτη. Στα τέλη του ίδιου μήνα στο Κατάκολο της Ηλείας άγνωστοι έκαναν βανδαλισμούς στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επίσης το ίδιο διάστημα καταστροφές υπέστη και ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά.

http://www.tovima.gr

ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΙΑ . ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ Ή ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΓΙΩΝ Ή ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ .
ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ , ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ? ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ?

ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ , ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΜΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΠΑΧΑΛΟ . ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΜΕΤΑ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΝΕΩΝ .

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ , Ο ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΦΕΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ....


.... ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ , ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος κατά του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γ.Αλαφούζου στο πλαίσιο ημερίδας της «Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς» στο Ζάππειο με τίτλο «Κράτος & Διαφθορά: Πως θα πετύχουμε την εφαρμογή των νόμων».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της ενότητας «Πολιτεία και ανομία», εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Γ.Αλαφούζου, όταν ο τελευταίος τον κέντρισε, κατογορώντας τον με εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς ότι «έδωσε χαριστικά τις πανελλαδικές άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια κατονομάζοντας το Mega και τον ANT1». Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε τρεις νόμους που θέσπισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τα ΜΜΕ.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στο νόμο Βενιζέλου, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Αλαφούζος, «θέσπισε αδιαφανείς κανόνες για την ενίσχυση επιχειρηματικών συμφερόντων στα ΜΜΕ», στο νόμο Ρέππα, που «θέσπισε το προσωρινό καθεστώς νόμιμης λειτουργίας, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια» και σε νόμο του 2005, με τον οποίο «νομιμοποιήθηκαν ραδιοφωνικοί σταθμοί με μοναδικό κριτήριο το αν λειτουργούσαν παράνομα στις 31 Δεκεμβρίου 2004».
Οι χαρακτηρισμοί του Γ.Αλαφούζου, ήταν τόσο επιθετικοί και εξόργισαν σε τέτοιον βαθμό τον Ε.Βενιζέλο, που αμέσως του έδωσε πληρωμένη απάντηση τονίζοντας : «Συνήθως ο κιμάς κόβεται παρουσία του πελάτη, γι' αυτό να τον κόψουμε τώρα τον κιμά»! Αμέσως μετά ο Ε.Βενιζέλος απάντησε ότι «έδωσε άδεια στα κανάλια που είχαν ήδη άδεια λειτουργίας από το 1989 ενώ σε αυτό συνηγόρησαν 200 Ελληνες βουλευτές. Σε ποιο κανάλι αναφέρεστε κύριε Αλαφούζο;» ρώτησε στη συνέχεια μαινόμενος ο Ε.Βενιζέλος καταλήγοντας: «Μήπως για το δικό σας το οποίο πήρατε χαριστικά και μετατρέψατε το Seven X σε ΣΚΑΪ;».

http://www.imerisia.gr