1 Οκτ 2009

ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ "ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ" ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΩΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύθηκε, όμως όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει από μόνο του»
Κώστας Σημίτης 19/12/08, Αδέσμευτος Τύπος

· «Συζητάμε όλα τα θέματα της μικροπολιτικής αλλά δεν συζητάμε την πολιτική ποτέ. Λέμε στον κόσμο ότι πρέπει να αλλάξουμε το κράτος, και σε λίγο θα μας ρίχνει γιαούρτι."
Ανδρέας Λοβέρδος , 29/10/07, MEGA

· «Όταν είναι γεννημένος στην εξουσία και εθισμένος σε αυτήν, μπορείς να το παίζεις και αντιεξουσιαστής μέσης ηλικίας»
Ε.Βενιζέλος 8/11/07 Το Βήμα

«Όταν εγώ στήριξα τον Ανδρέα Παπανδρέου το 89, κάποιοι ... έφευγαν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό ή του έστελναν επιστολές να παραιτηθεί»
Ευάγγελος Βενιζέλος 29/10/07, Ελευθεροτυπία

· «Οι προσδοκίες με τον Γιώργο Παπανδρέου διαψεύστηκαν»
Τόνια Αντωνίου 5/11/07, Απογευματινή.

· Ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη» χαρακτήρισε την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου «απαράδεκτη», ότι κάνει ζημιά στην Εξωτερική Πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα και αποκάλεσε τις θέσεις τού κ. Παπανδρέου «επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών
19/10/1999 ΤΑ ΝΕΑ

· «Ο λαός δεν δίνει λευκή κάρτα στον Γιώργο Παπανδρέου... Το ΠΑΣΟΚ έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει το πρόγραμμα του. Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο εργαλείο, προκειμένου να γνωρίζει ο άλλος τι θα κάνεις, με τι τρόπους και που θα βρεις τα χρήματα για να το κάνεις. Δεν σου δίνει ο άλλος λευκή κάρτα.»
Χρίστος Βερελής , 27/2/07, Alpha 98,9

· «Ο Γιώργος Παπανδρέου μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει τις επιλογές του. Να κάνει το ΠΑΣΟΚ μικρό, δηλαδή στο μέγεθος του»
Κίμων Κουλούρης 13/06/08, Ελευθεροτυπία

· «Ο Γ.Παπανδρέου δοκιμάστηκε και απέτυχε. Εξάλλου, ο ίδιος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν συνεχίζουν να εκφράζουν ξεπερασμένες αντιλήψεις, τόσο για τη δομή και λειτουργία του κόμματος – επιμένοντας στον αρχηγικό χαρακτήρα – όσο και για την φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Οι πολιτικές τους αναφορές στην περίοδο του 1974 και του 1981 δεν φαίνεται να αφορούν την Ελλάδα του 2007».
Γιάννος Παπαντωνίου , 26/10/07, Έθνος

ΠΗΓΗ

ΠΑΓΚΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ?

"Καύσων" Πάγκαλου για Γιώργο Παπανδρέου

Νέες φωτιές άναψε αυγουστιάτικα στο ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ο Θ. Πάγκαλος με τις χθεσινές δηλώσεις του κατά του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, κυρίως απέναντι στην Τουρκία.


Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην τηλεοπτική εκπομπή "Καλημέρα με τον Αντέννα", είπε επί της ουσίας ότι θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει ποτέ αρχηγός σε αυτό ο κ. Γ. Παπανδρέου. "...Δεν θα τον ψήφιζα για αρχηγό και αν εκλεγόταν θα μου δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα η παρουσία του στην ηγεσία, θα είχα πρόβλημα να παραμείνω...", υπονοώντας ότι θα φύγει, σε αυτή την περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έκρυψε όμως τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει αρχηγός αν προκύψει στο μέλλον τέτοιο θέμα. Ερωτηθείς σχετικά είπε: "Δεν κρύβω τις φιλοδοξίες μου"

"Μας κάνει ό,τι θέλει η Τουρκία"

Ο κ. Πάγκαλος όμως άσκησε δριμύτατη κριτική και για την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας λέγοντας ότι άλλαξε η πάγια πολιτική που από τη Μεταπολίτευση και μετά ακολουθούσαν όλες οι κυβερνήσεις.
Προχώρησε μάλιστα και ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει την Ελλάδα ό,τι θέλει.
"...Εχουμε επιτρέψει στους Τούρκους να μας κάνουν ό,τι θέλουν, να ρίχνουν την κυβέρνηση, να ανεβάζουν την αντιπολίτευση..."

Δεν άφησε όμως στο απυρόβλητο και την Αστυνομία και της επέρριψε ευθύνες και για τη γνωστή υπόθεση Οτσαλάν. Αφησε αιχμές όμως και κατά της νέας ηγεσίας της Αστυνομίας, λέγοντας ότι και ο κ. Νασιάκος και άλλοι αξιωματικοί κατατάχθηκαν επί χούντας.
Υποστήριξε επίσης ότι ήταν λάθος του ΠΑΣΟΚ που στη δεκαετία του '80 κομματικοποίησε τα σώματα ασφαλείας.
Με τις νέες δηλώσεις του ο κ. Πάγκαλος, παρ' όλο που δεν αναφέρεται προσωπικά στον κ. Σημίτη, δημιουργεί πρόβλημα στον πρωθυπουργό και στην προσπάθεια που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του.
Κι αυτό γιατί επιτιθέμενος ο κ. Πάγκαλος εναντίον του υπουργού Εξωτερικών ασκεί σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι επί των ημερών της οι Τούρκοι κάνουν την Ελλάδα ό,τι θέλουν.
Κι όλα αυτά λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη, ύστερα από οχτώ μήνες, συνάντηση Σημίτη - Πάγκαλου που, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, έγινε σε καλό κλίμα...

Πάντως από την κυβέρνηση χθες δεν υπήρξε καμιά αντίδραση και κανένα σχόλιο για τις νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/08/2001

Αυτό είναι το δείγμα γραφής τους;


Το Ζάππειο Μέγαρο είναι το πρώτο κτήριο που ανεγέρθη παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση Ολυμπιακών αναγκών.Τώρα πως κατάντησε σήμερα να εξυπηρετεί πολιτικούς θιάσους, είναι άλλο θέμα.

Έφθασε μάλιστα στο έσχατο σημείο ελευθεριότητας να φιλοξενεί και «περιοδεύοντες θεατρικούς θιάσους του ... παραλόγου» . Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί άλλωστε το γεγονός της χθεσινής ...παράστασης;
Μη σας ξεγελά η διατύπωση... «διακαναλική συνέντευξη τύπου», με πρώτο ερωτώντα-όπως πάντα- τον κ. Παπαχρήστο ,του οποίου η πένα αφήνει παρασάγγας και τον πιο ένθερμο -πάλαι ποτέ-πρασινοφρουρό.

Την ώρα λοιπόν που στο Ζάππειο είχαμε την διακήρυξη των... αρχών, μιας νέας μελλοντικής (....) αλαζονικής κυβέρνησης που προκαταλαμβάνει ή ...αδιαφορεί για την βούληση του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα αποκαλύπτονταν και τα ..δείγματα γραφής της.

Το μέλος του προεδρείου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ ,νομάρχης του Πειραιά κ. Μίχας και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, που έχει διοριστεί μάλιστα ως συντονιστής ....ανασυγκρότησης του Κινήματος, αποκαλυπτόταν ότι επί σειρά ετών αμείβεται -παρά τα όσα προβλέπει ο Νόμος περί του αξιώματος των Νομαρχών, όπως τον κατηγορεί με ανακοίνωσή της η ΝΔ- ως αργόμισθος, από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.», τα γνωστά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Υπάρχει τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για το ΠαΣοΚ και την ηγεσία του. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εταιρεία από την οποία φέρεται ότι αμείβεται ο κ. Μίχας, πέραν της αμοιβής του Νομάρχη, υπάγεται στην έστω και τυπική εποπτεία της Νομαρχίας Πειραιώς της οποίας ο ίδιος προΐσταται. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, όπως λέει με σοφία και ο λαός μας!

Ο κ. Μίχας κάτι ψέλλισε περί εξόδων παράστασης ( το θέατρο του παραλόγου που λέγαμε!). Ο νομάρχης Πειραιά, πέραν της κακής του ηθοποιίας που την διαπιστώσαμε με τα δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά πριν λίγους μήνες , αποδεικνύεται και αμνήμων , αφού ισχυρίζεται ότι αυτό είναι νόμιμο, ξεχνώντας ΤΙ ισχυριζόταν ο ίδιος περί νομίμου και ηθικού κατηγορώντας την ΝΔ.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο κ. Μίχας (επαναλαμβάνω, συντονιστής ....ανασυγκρότησης του κινήματος και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου), επί επτά τουλάχιστον έτη εισέπραττε αργομισθία (αλήθεια τί ύψους;) από την εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.
Δηλαδή, από εταιρεία που ανήκει πλέον αμιγώς στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα και βρίσκεται σε μακρόχρονη αντιδικία με το Ελληνικό Δημόσιο!

Υπενθυμίζω τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο κ. Μίχας ως στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, μέλος της διοίκησης του σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στην «λύση» του 51% - 49%, η οποία ήταν στην ουσία η «στάχτη» στα μάτια των εργαζομένων και το θνησιγενές σχήμα που οδήγησε στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην ανεργία των εργαζομένων..

Υπενθυμίζω ότι με τη δημιουργία του «σχήματος», φόρτωσαν στο ναυπηγείο και την αγγλική πολυεθνική «Brown & Root», για να αναλάβει το «μάνατζμεντ» και να φέρει δήθεν δουλειές. Σαν αποτέλεσμα, η αγγλική πολυεθνική επιδόθηκε σε πλιάτσικο σε βάρος του ναυπηγείου, το οποίο κλήθηκε να πληρώσει και αυτό ο ελληνικός λαός έναντι του ποσού των 15 δισ. δραχμών! Χώρια την πληρωμή του μισθού της, που ανερχόταν σε 600 εκατ. δρχ. ετησίως!

Υπενθυμίζω
ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν καθετοποιημένη βιομηχανία. Από χάλυβα, «έβγαζε» πλοίο έτοιμο να αποπλεύσει. Μέχρι το 1995 απασχολούσε 3.100 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζω
ότι μαζί με τον κ. Μίχα στην σύλληψη της ...«ιδέας» γι' αυτό το «σχήμα» που οδήγησε στην ουσία στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων ,συνέβαλε και ο τότε πρόεδρος του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» κ.Γ. Κοντάκης, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, και ... «εκλεκτός» στη συνέχεια της γερμανικής πολυεθνικής στην οποία παραδόθηκε το ναυπηγείο!

Αυτά είναι τα δείγματα γραφής που επικαλέστηκε ο κ. Παπανδρέου στο χθεσινό ...θέατρο του παραλόγου στο ιστορικό Ζάππειο;

ΠΗΓΗ

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις αθλιότητες με τους σκοπιανούς

O Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιλκέρ Μπασμπούγ, επιθεωρεί άγημα στα Σκόπια

Τουρκία: «Προσπαθούμε από κοινού με την ΠΓΔΜ να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του βέτο»

«Προσπαθούμε μαζί να ξεπεράσουμε το εμπόδιο, που υπάρχει, λόγω του βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Βετζντί Γκιονούλ, κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, Ζόραν Κονγιάνοφσκι.

Ο Τούρκος υπουργός είπε πως μολονότι από τις τρεις βαλκανικές χώρες, που θέλαμε πολύ να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζουμε, η Αλβανία και η Κροατία έχουν ενταχθεί, το ίδιο δεν συνέβη με την ΠΓΔΜ, λόγω του βέτο της Ελλάδας.

Ο υπουργός της ΠΓΔΜ είπε ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στη χώρα του, από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε και ότι συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ