11 Ιουλ 2009

Λένε ΟΧΙ στη σύνθετη ονομασία

http://www.geocities.com/dgtfeargr/MAKEDONIA2.jpg

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Την άποψη αυτή, που απηχεί τη θέση όλων των αποδήμων Μακεδόνων, διατράνωσαν σε όλους τους τόνους εκπρόσωποί τους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων, που πραγματοποιείται στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Οι απόδημοι έλληνες εξέφρασαν στη “Μ” την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η ελληνική κυβέρνηση και έκαναν λόγο για προσπάθεια φίμωσης της φωνής τους και για μεθοδεύσεις σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα ελληνοαμερικανών γερουσιαστών, που αναφέρεται σε διπλή ονομασία.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ
“Η άποψη όλων των παμμακεδονικών ενώσεων ανά την υφήλιο είναι αταλάντευτη. Δεν δεχόμαστε όνομα με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του”, τονίζει στη “Μ” η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ Νίνα Γκατζούλη. “Η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ είναι ήδη μια σύνθετη ονομασία. Αν αποδεχτούμε ένα όνομα που να εμπεριέχει τον όρο ‘Μακεδονία’ σε όποια μορφή, η προπαγάνδα των Σκοπιανών θα ενταθεί, γιατί ο σκοπός τους δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά το έδαφος”, σημειώνει.

Αναφερόμενη στο ψήφισμα των Ελληνοαμερικανών που πέρασε από το κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο κάνει λόγο για “σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για διεθνή χρήση”, η κ. Γκατζούλη αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις από το ελληνικό προξενείο στη Βοστόνη να το προωθήσει στις παμμακεδονικές ενώσεις. “Μέχρι τώρα ακούγαμε τον κ. Καραμανλή ότι η ονομασία θα είναι erga omnes, δηλαδή έναντι όλων, και μέσα στη χώρα και στα διαβατήρια των Σκοπιανών. Αν δεχτούμε μία ονομασία με διεθνή ισχύ και μία στο εσωτερικό της χώρας, πώς θα λέγονται οι πρεσβείες τους σε τρίτες χώρες;” διερωτάται η κ. Γκατζούλη, σημειώνοντας ότι αυτό συνιστά έμμεση αναγνώριση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στόχος η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας και να καταστεί τόπος παγκόσμιου προσκυνήματος

http://silia.files.wordpress.com/2008/05/dsc00834.jpg

Όπως είναι η Μέκκα, όπου κάθε χρόνο πηγαίνουν για προσκύνημα πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όπως είναι το Τείχος των Δακρύων για τους Εβραίους και ο Άγιος Πέτρος για τους καθολικούς, έτσι πρέπει να αποκατασταθεί και η Αγία Σοφία για τους ορθόδοξους χριστιανούς

Το κίνημα για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας δημιουργήθηκε από Έλληνες μετανάστες των ΗΠΑ. Ξεκίνησε ως "Free Agia Sophia, Council of America". Στη συνέχεια δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο το Free Agia Sophia, Council of Europe και σειρά έχουν το Free Agia Sophia, Council of Hellas και Free Agia Sophia, Council of Russia.

Πρωτεργάτης της ιδέας ο Κρις Σπύρου, που κατά την παρουσίαση σήμερα του κινήματος και της ιδέας στη χώρα μας, θυμήθηκε τις συμβουλές που του έδινε, όταν ήταν φτωχό και πεινασμένο παιδί σε ένα ηπειρώτικο χωριό, η αγράμματη -αλλά σοφή - γιαγιά του.
Στόχος του κινήματος είναι η Αγία Σοφία να αποκατασταθεί ως ναός της Ορθοδοξίας και να πάρει τη θέση που της αξίζει δίπλα στους σημαντικούς ιερούς τόπους άλλων θρησκειών: «Όπως είναι η Μέκκα, όπου κάθε χρόνο πηγαίνουν για προσκύνημα πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όπως είναι το Τείχος των Δακρύων για τους Εβραίους και ο Άγιος Πέτρος για τους καθολικούς έτσι πρέπει να αποκατασταθεί και η Αγία Σοφία για τους ορθόδοξους χριστιανούς», είπε ο κ. Σπύρου.

Αυτό που άμεσα επιδιώκει το συμβούλιο της κινήματος είναι να τελέσει θεία λειτουργία και παγκόσμιο προσκύνημα στην Αγία Σοφία το 2010. Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα τελεσθούν. Συγχρόνως, θα ζητηθεί από την τουρκική κυβέρνηση να ενταχθούν η θεία λειτουργία και το παγκόσμιο προσκύνημα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πόλη - πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».

Όπως σημείωσε ο κ. Σπύρου «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν μπορεί να αποτελεί η πόλη ή όποια άλλη πόλη, όταν στη χώρα καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση της πίστης των ανθρώπων».
Ο κ. Σπύρου επέκρινε τη χρησιμοποίηση της ιστορικής εκκλησίας της Αγ. Ειρήνης στην Πόλη για μουσική συναυλία και χαρακτήρισε τον Πατριάρχη «όμηρο» του τουρκικού κράτους. Για τη χρησιμοποίηση της Αγίας Ειρήνης για μουσική συναυλία, σημείωσε ότι «θα έπρεπε να είχαν υπάρξει αντιδράσεις ανάλογες με αυτές των πιστών άλλου θρησκεύματος όταν το Ισραήλ προσπάθησε να φτιάξει πεζοδρόμιο δίπλα στο τέμενος του Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ»...

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

http://www.e-evros.gr/uploads/5f9c3db1595314ff.jpg

«Τα προβλήματα του παρελθόντος, μετεξελίσσονται σε πλεονεκτήματα της Θράκης»

Σε καίριες παρεμβάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης που οδήγησαν στον πενταπλασιασμό των σχολείων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών από τη μειονότητα που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρθηκε εκτενώς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αμηχανία προκάλεσε παρέμβαση παρευρισκόμενου στην εκδήλωση όταν μιλούσε ο κοινοτάρχης Οργάνης, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ενώ έχει γίνει έργο στο ορεινό όγκο γιατί και τις δύο φορές οι ψηφοφόροι των περιοχών καταψήφισαν το κόμμα της Ν.Δ.

Ένα τρίγλωσσο πολύπτυχο, ένας πρώην βουλευτής και δύο κοινοτάρχες του ορεινού όγκου, επιστρατεύτηκαν από τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη για τον απολογισμό και τα αποτελέσματα της μειονοτικής πολιτικής που εξήγγειλε το 2000 η κυβέρνηση Καραμανλή και εφάρμοσε μέχρι σήμερα στη Θράκη. Ο υπουργός και βουλευτής Ροδόπης κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή πριν τις ευρωεκλογές είχε δηλώσει την πρόθεσή του για να ένα ξεχωριστό απολογισμό των θεμάτων της μειονότητας, καθώς όπως είχε πει ήταν ένα ζήτημα που έμενε σε εκκρεμότητα από τότε που ήταν υπουργός Παιδείας.

«Ήταν μία οφειλόμενη πρωτοβουλία προς την μειονότητα της Θράκης», όπως τόνισε κ. Στυλιανίδης προκειμένου να παρουσιάσουμε την δουλειά που έχει γίνει από την πολιτεία και την κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια δουλειά η οποία, όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός το 2000, αποσκοπεί στην εφαρμογή μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής, η οποία αποβλέπει στο να δημιουργήσει στην Θράκη ένα σύγχρονο μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας». Η πρόθεση έγινε πράξη το βράδυ της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της πόλης μας, παρουσία αρχών, χριστιανών και μουσουλμάνων, λειτουργών της μειονοτικής εκπαίδευσης, αλλά και απλών μουσουλμάνων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Γιατί η Θράκη μετατρέπεται σταδιακά σε τούρκικη αποικία…


Η Θράκη δυστυχώς, όπως θ’ αναφέρω συγκεκριμένα γεγονότα, είναι …αποικία της Τουρκίας και την κάνανε οι άρχοντες Έλληνες της εξουσίας.

Απόδειξη 1η: Ο γενικός πρόξενος στην Τουρκία Μουσταφά Σαρινίτς σε όλες τις τουρκικές εκδηλώσεις που γίνονται από τους ανθέλληνες, Έλληνες μουσουλμάνους, πηγαίνει πάντοτε σαν καλεσμένος. Και βέβαια μιλάει σα να βρίσκεται σε τούρκικο έδαφος. Ιδού τί είπε στο ισλαμικό σχολείο στον Κέχρο στα Ελληνόπουλα: «Είστε το μέλλον της Τουρκίας, είστε Τουρκόπουλα, να διατηρήσετε τον τουρκισμό μας». Είναι δυνατόν τους Πομάκους να τους θεωρεί Τούρκους, που έφθασε η ανιστόρητη προπαγάνδα; Εδώ τον Όμηρο τον κάνανε Τούρκο και τον είπανε Ομέρ.

Απόδειξη 2η: Ο ψευτομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ – Μετέ χωρίς να έχει την έγκριση του ελληνικού κράτους αυτοβαφτίστηκε «Μουφτής» και κάνει τουρκική πολιτική γυρίζοντας στα χωριά. Ακόμα, μιλάει για την μητέρα πατρίδα Τουρκία και κατηγορεί την ίδια του την πατρίδα την Ελλάδα.

Απόδειξη 3η: Τα εγκαίνια που έκανε η νέα τράπεζα της Τουρκίας για να λειτουργήσει στην πλατεία Κομοτηνής: οι υπεύθυνοι της τράπεζας θεώρησαν την πόλη της Κομοτηνής, τούρκικη. Στείλανε στους Έλληνες διοικούντες προσκλήσεις γραμμένες στα Τούρκικα – Αγγλικά. Τους πέρασαν για Τούρκους, όχι Έλληνες. Οι Έλληνες άρχοντες της εξουσίας: νομάρχης, δήμαρχος, φορείς συλλόγων κτλ, όχι μόνο δεν τις στείλανε πίσω ως ανθελληνικές και αντ’ εθνικές, αλλά μερικοί τους χειροκρότησαν, όπως ο νομάρχης Α. Γιαννκίδης, που έστειλε στα εγκαίνια τον αντινομάρχη Κωνσταντίνο Κατσιμίγα και ο δήμαρχος κ. Κοτσάκης τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Μιχελή. Όλοι οι άλλοι σιώπησαν, καμιά δημόσια αποδοκιμασία δεν έγινε. Ευτυχώς, ένας μόνο είχε την τόλμη και το θάρρος να φανεί έμπρακτα ότι είναι γνήσιος Έλληνας, ο νυν περιφερειάρχης Δ. Σταμάτης: έστειλε πίσω τις προσκλήσεις ως απαράδεκτες, έκανε δημόσια αποδοκιμασία και βέβαια και άλλες ενέργειες στους αρμόδιους στην Αθήνα για την αντ’ εθνική αυτή συμπεριφορά των αρμόδιων της τουρκικής τράπεζας στο χώρο της Ελλάδας.

Συμπέρασμα: Για τις τρεις αληθινές ανθελληνικές αντ’ εθνικές αποδείξεις στον τόπο της Θράκης που έπραξαν οι παραπάνω και συνεχίζουνε –δυστυχώς- να πράττουν. Είδατε καμία ενέργεια, αποδοκιμασία, τιμωρία, απέλαση από τους Έλληνες διοικούντες; Όχι, βέβαια; Ούτε ο εισαγγελέας επενέβη για την παραποίηση επαγγέλματος του Μουφτή, ούτε καμία ενέργεια για την απέλαση του Τούρκου πρόξενου για αντ’ εθνικές πράξεις στο χώρο της Ελλάδας, ούτε και για το κλείσιμο της τουρκικής τράπεζας για ανθελληνική «ξεφτίλα»; Αν οι ανωτέρω τα κάνουν αυτά σε όποια άλλη χώρα, τότε σε 24 ώρες θα τους είχανε στείλει «σηκωτούς» στην Τουρκία και η τράπεζα θα είχε κλείσει για πάντα. Οι γνήσιοι έλληνες της εξουσίας σαν τον περιφερειάρχη, δεν υπάρχουν. Κοντά στο συμφέρον, στην ψήφο των εδώ μουσουλμάνων φωνάζουνε: «Ζήτω η Τουρκία, κάτω η Ελλάδα». Είναι δυνατόν να φιλοξενώ κάποιον σπίτι μου και αυτός να με βρίζει και αντί να τον διώξω με τις κλοτσιές, του κάνω καφέ καθισμένο σε πολυθρόνα και τον χαϊδεύω;
Να γιατί η Θράκη είναι Τούρκικη αποικία. Την κάναμε εμείς, όχι οι Τούρκοι!

Γιώργος Κεφαλίδης

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkGnr4PMKRLICiEtBGPR5XCpnys14HlaO1jcKos4_ePTLk7gTA9ctI1WwoNac-4YRcTaXeIBAu-rlFGae_3TJ9EsZ7rHnBBSjLpatLUKKcyfrBoZmIy61fZx8VUsft8cqZQjI_6OkymSI/s400/ae.JPG

Για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο έχουν προειδοποιήσει και την Αθήνα και την Άγκυρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ωστόσο αποφεύγουν επιμελώς να προβούν σε «κατανομή ευθυνών» για την ένταση στην περιοχή.

Αυτό θα αποτελέσει το κύριο θέμα συνάντησης μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Τούρκου ομολόγου της Αχμέτ Νταβούτογλου, που θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, στην Άγκυρα στις 18- 19 Αυγούστου. Οι Αμερικανοί εκτιμούν πως «ενέχει κινδύνους η παρούσα κατάσταση» στο Αιγαίο, από τις «δράσεις των αεροποριών», τις «τυχόν τριβές πάσης φύσεως» και «τις υπερπτήσεις». Αποφεύγουν, ωστόσο, να προβούν σε οποιαδήποτε «κατανομή ευθυνών» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και θεωρούν πρώτιστο ζήτημα τη μείωση της έντασης και δευτερεύον τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό- με ελληνοτουρκικές συνομιλίες, που υποτίθεται ότι διεξάγονται, αλλά βρίσκονται εν υπνώσει, με «ιδέες» που θα μπορούσε να παράσχει η αμερικανική πλευρά, τις οποίες αντιμετωπίζουν και τα δύο μέρη με επιφύλαξη, ή με επιδιαιτησία, την οποία αρνούνται και τα δύο μέρη.

Η Αθήνα δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να αποκτήσουν ουσία οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα, που καρκινοβατούν από την εποχή που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Καραμανλή. Η περίφημη ώθηση που θα ελάμβαναν μετά τον Ιανουάριο του 2008 δεν ήρθε ποτέ και η Ντόρα Μπακογιάννη θα επιχειρήσει εκ νέου μια τέτοια ώθηση με την επίσκεψή της στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να ελπίζει πολλά. Διπλωματικές πηγές έλεγαν, με έκδηλη απογοήτευση, ότι το μέγιστο που μπορεί να προκύψει από τις συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών είναι κάποια ακόμη Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBj7382rvPhvvzN3apMjS-h-vcpejXTNPHnQAQPsIu0fE9Fpz9pVgiiBsOtN9V3Rf8YbjmWkym_zEHnaYeOVL0I3aB2sdrnEPD75PJS3GTYTFwklRT1gyMsNoPtENkgRovgtUt8QIwyJs/s400/340xta9.jpg

Το βαθύ κράτος.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως το βαθύ κράτος- που ούτως ή άλλως ορίζει τα ζητήματα του Αιγαίου- δεν έχει αποφασίσει (τουλάχιστον όχι ακόμη) να επιλύσει τα ζητήματα του Αιγαίου, διότι τα συνδέει και αυτά με την εκκρεμότητα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Τα μηνύματα που παίρνει η Άγκυρα από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι όλο και πιο αρνητικά και δεν αποκλείεται ακόμη και τον ερχόμενο Δεκέμβριο κάποιοι, όπως ο κ. Σαρκοζί, να επιχειρήσουν να επισημοποιήσουν το «κλείσιμο της πόρτας» στην προοπτική να γίνει πλήρες μέλος η Τουρκία.

Έτσι, η θέση της Αθήνας καθίσταται όλο και πιο δύσκολη- από τη μια υποστηρίζει την προοπτική ένταξης της γείτονος και από την άλλη πληρώνει το τίμημα της άρνησης των εταίρων να τη δεχθούν. Γι΄ αυτό κορυφαίοι διπλωμάτες υποστηρίζουν πως και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της και να κάνει νέες συμμαχίες εντός της Ένωσης, ώστε να ωφεληθεί από τα καινούργια δεδομένα. «Ούτως ή άλλως», λένε, «η άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν εκτιμά την υποστήριξή μας»...

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaId4lys-a1SfrxIMjj5aVixIiuVLeN45J1I5sK1e8Ub3rBGEA7XHWcgiiD6Oybq1As9syrw7MnvDdOCEZOdsTELIYSDraxm1tgO6ytEyjeZSoYNqvFMlR0E-KMaJSFs67jPhAaaHSUVOv/s400/vatopedi.bmp

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90.

Ο "ΚΑΛΟΣ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ" ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΑΤΟΥ" ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥ "ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ" ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ.

Η ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ , Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟΧΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ (FREMM-SCALP, ISKANDER-E κτλ.) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ "ΜΑΤΩΣΕΙ" ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΦΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ , ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ "ΚΑΚΩΝ" ΑΛΛΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ). ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΗΛ. ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.


ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , "ΠΕΡΑΣΑΝ ΞΩΦΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ "ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ", "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΚΑΙ "ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ" , ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9C0oKpkfdXMSsd2f5h8zGkBWWlWix-Nd9ypiDMvTbw3mBA1pJtRN4D9Bp9thwtaIXISCUz2vl96NYaEnXyVVH7cEeef3J_1U5vs2npKivMLyw2Mi9yAUC6_R_naSNsMzHo7H85ppXo1xZ/s400/015.jpg

Ισλαμικό νόμο επιβάλλει η Χαμάς

Απόπειρα έμμεσης επιβολής του ισλαμικού νόμου (σαρία) καταγγέλλουν ορισμένοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από ενέργεια της αστυνομίας της Χαμάς η οποία προκάλεσε έντονες ανησυχίες. Μια γυναίκα, η οποία έκανε βόλτα στην αμμουδιά παρέα με τρεις φίλους της, είχε την ατυχία να πέσει σε περίπολο. Σύμφωνα με μαρτυρία της, οι τρεις άνδρες, εκ των οποίων κανείς δεν ήταν συγγενής της, συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο τμήμα, ξυλοκοπήθηκαν και υποχρεώθηκαν να υπογράψουν δήλωση ότι στο εξής «θα απέχουν από ανήθικες πράξεις». Ηταν η πρώτη φορά που επενέβη για παράβαση του ισλαμικού νόμου η αστυνομία της Χαμάς. Ως τώρα περιοριζόταν σε διακριτικές συστάσεις, π.χ. προς τους καταστηματάρχες, από τους οποίους ζητούσε να μην αναρτούν διαφημιστικά πόστερ ξένων εταιρειών όπου απεικονίζεται προκλητικά το γυναικείο σώμα και να μην εκθέτουν γυναικεία εσώρουχα στις βιτρίνες τους.

Πίσω, όμως, από τους Κέρβερους της ηθικής κρύβονται αυτοί που θέλουν να εμπεδώσουν την πολιτική κυριαρχία τους ψαλιδίζοντας τις ατομικές ελευθερίες, ψιθυρίζουν μεταξύ τους ορισμένοι παλαιστίνιοι πολίτες.

ΠΗΓΗ

http://www.avgi.gr/images/photoarchive/2007/6/12/1181674965-01108_low.jpg

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΧΑΜΑΣ" ? ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΓΗΣ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ?

http://eksapodo.files.wordpress.com/2008/03/gaza11.jpg

ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΝΙΓΙΑ : ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ , ΗΓΕΤΗΣ ΧΑΜΑΣ
ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΖΑΧΑΡ : ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ
ΜΑΧΕΡ ΑΛ ΧΟΛΥ : ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ , ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ.

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΑΚΡΑΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΤΑΧ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΣΑΡΙΑ.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Νεώτερα για την Υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς – Τι υποστηρίζουν στα Σκόπια για τον Βάσκο

n1499767612 1288 Νεώτερα για την Υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς   Τι υποστηρίζουν στα Σκόπια για τον Βάσκο

Στα Σκόπια κατάλαβαν ήδη την κουταμάρα ολκής που έκανε το καθεστώς Γκρούεφσκι με τον Βάσκο για 2η συνεχόμενη φορά και πάνε…να τα μπαλώσουν. Η ‘Nova Makedonija’ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα.. αδικαιολόγητα στράφηκε στην γνωστή αποτυχημένη τακτική, την οποία είχαν ακολουθήσει τα περισσότερα Σκοπιανά ΜΜΕ και την πρώτη φορά.

Έκαναν την εμφανισή τους λοιπόν, οι γνωστές κατηγορίες για “νέο κύμα Ελληνικής Υστερίας” σχετικά με τον Βάσκο. Παράλληλα η εφημερίδα εφαρμόζει την ίδια αναποτελεσματική συνταγή, όπως ακριβώς και πριν 5 μήνες. Πιο συγκεκριμένα προωθούν τον ισχυρισμός πως δεν έχει συλληφθεί ή φυλακιστεί κανένας με αυτό το όνομα. Υποτίθεται τουλάχιστον αυτή ήταν η επίσημη απάντηση τόσο του Σκοπιανού Υπουργού Εσωτερικών όσο και των Υπεύθυνων στην Φυλακή του Τετόβου στον δημοσιογράφο της εφημερίδας.

Εμείς να υπενθυμήσουμε για μια ακόμα φορά τους επίσημους ισχυρισμούς των Σκοπιανών αρκετούς μήνες πριν.

“Δεν Υπάρχει Κανείς με αυτό το όνομα.”

“Ο Βάσκο είναι μη υπαρκτό πρόσωπο”

Σημειωτέον, πρόκειται για την ίδια εφημερίδα που πριν 5 μήνες περίπου φιλοξενούσε στις στήλες της, δηλώσεις της Σκοπιανής Αστυνομίας σύμφωνα με τις οποίες ο Βάσκο… δεν υπήρχε!!! Αφού αποδείχθηκε περίτρανα με ατράνταχτες αποδείξεις η ύπαρξη του Βάσκο, αναγκάστηκαν να ανασυντακτούν και να ομολογήσουν πως είναι έγκλειστος σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Στο ίδιο έργο Θεατές για μια ακόμα φορά, με τους Σκοπιανούς να κάνουν το κορόιδο. Όπως και την 1η φορά όμως είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν οικτρά!!!

ΠΗΓΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΝΑ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΒΑΣΚΟ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ" ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ "ΜΑΧΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΚΟ , ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΟΥΡΟΣ ΜΑΛΛΟΝ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ?

Η τράπεζα Ziraat Bankasi στη Θράκη

[ziraat_bank_.jpg]

Η Τράπεζα Ziraat, η οποία εδώ και αρκετό καιρό κατέβαλε προσπάθειες για το άνοιγμα υποκαταστημάτων της στην Ελλάδα, άρχισε να λαμβάνει το αντίτιμο των εργασιών της. Τόσο το υποκατάστημα της Κομοτηνής, όσο και της Αθήνας δέχθηκαν μεγάλο αριθμό πελατών.


Οι "Τούρκοι" της δυτικής Θράκης οι οποίοι είχαν παραστεί στα εγκαίνια της Τράπεζας στην Κομοτηνή, στις 18/2/2009 νοικιάζοντας ακόμη και λεωφορεία, τώρα άρχισαν να διοχετεύουν και τα χρήματά τους. Εντός τεσσάρων μηνών 1.700 άτομα κατέθεσαν τα χρήματά τους και το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Στην πόλη αυτή δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός αυτών οι οποίοι ζήτησαν πίστωση. Όμως, στο υποκατάστημα της τράπεζας αυτής στην Αθήνα από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα άνοιξαν μόνον 150 λογαριασμοί καταθέσεων. Τα χρήματα που κατατέθηκαν δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Όμως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της τράπεζας αυτής, Τούρκοι συμπολίτες χρησιμοποίησαν πιστώσεις που εγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ανώτερος εκπρόσωπος ανέφερε ότι από τα υποκαταστήματα που άνοιξαν στην Ελλάδα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτό της Κομοτηνής, λέγοντας: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ομογενείς μας άρχισαν να μας εμπιστεύονται τις αποταμιεύσεις τους και μας ενθάρρυναν ώστε να ανοίξουμε και νέα υποκαταστήματα στη περιοχή των Βαλκανίων».
Η "δραστηριότητα" της συγκεκριμένης τράπεζας ίσως θα έπρεπε να ελεγχθεί σε μεγαλύτερο βάθος και να αντισταθμιστούν οι όροι ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις άλλες τράπεζες. Δηλαδή, πως είναι δυνατόν, ενώ δεν συμμετέχει στα προγράμματα του ΟΕΚ (και δικαίως, αφού δεν είναι Ελληνικών συμφερόντων) παρέχει στεγαστικά προγράμματα δανειοδότησης τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι προς το συμφέρον των δανειοληπτών. Πόσα τέτοια δάνεια έχει δώσει η Ziraat Bank και με ποιές προϋποθέσεις; Μήπως άλλα παρουσιάζονται στα χαρτιά και άλλα γίνονται κάτω από το τραπέζι, τα οποία παραβιάζουν τον τραπεζικό κώδικα και το καθεστώς συναλλαγών και δανειοδοτήσεων που ισχύει στη χώρα μας;

Το ότι κατάφερε η συγκεκριμένη τράπεζα να "εισπράξει" σε μορφή καταθέσεων 10 εκατομμύρια ευρώ, οφείλεται κυρίως στις "δεήσεις" των ιμάμηδων, οι οποίοι μέσα στα τζαμιά κυρήττουν την πολιτική της Άγκυρας και προωθούν την στήριξη της εν λόγω τράπεζας, για να μπορέσουν να πάνε στον παράδεισο οι πιστοί μουσουλμάνοι!!! Φυσικά, οι πιέσεις που ασκούνται μέσα από τη θρησκεία, δεν είναι κάτω πρωτόγνωρο για τους Έλληνες μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής της Θράκης. Το ότι η Άγκυρα έχει αρχίσει να "βάζει χέρι" στην τσέπη Ελλήνων πολιτών, αυτό είναι που θα πρέπει να σταθμισθεί και να ερευνηθεί σε βάθος. Γιατί, τελικά, Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που στηρίζουν τα οικονομικά επιτεύγματα και ανοίγματα της Τουρκίας στην περιοχή των Βαλκανίων, χωρίς να γνωρίζουν πως αυτές τους οι καταθέσεις πιθανότατα χρηματοδοτούν δράσεις των Γκρίζων Λύκων ή της ΜΙΤ, πληρώνοντας κοινούς εγκληματίες ή πράκτορες που σαν κύριο στόχο έχουν την αναταραχή στην Βαλκανική. Οι ιμάμηδες συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα ταμεία της Ziraat Bankasi και φυσικά "να παίρνουν τα ποσοστά τους", όπως μας εξομολογήθηκε μουσουλμάνος που δεν αντέχει να βλέπει τους Έλληνες ομοθρήσκους τους να υπογράφουν την κατάθεση των χρημάτων τους ενώ την ίδια στιγμή άλλοι "Έλληνες μουσουλμάνοι δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν από την ίδια τράπεζα εάν δεν είναι μέλη των Γκρίζων Λύκων"!!!

Η συμμετοχή του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, θεωρείται φυσιολογική, αν και οι πρακτορίσκοι που διατρέχουν καθημερινά τα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης δεν ξεχνούν να τονίζουν την σπουδαιότητα των καταθέσεων σε μία Τουρκική Τράπεζα, αλλά και να προτρέπουν -όσους επιθυμούν να πάρουν κάποιο δάνειο- την επίσκεψη στην συγκεκριμένη τράπεζα, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημά τους και να βρούνε την καλύτερη και συμφερότερη για τους ίδιους -και όχι για την τράπεζα- λύση.

Το ποσό, εάν αντιστοιχηθεί με τους κατοίκους των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τους Έλληνες μουσουλμάνους κατοίκους των δύο νομών. Πόσα όμως είναι τα χρήματα που έχουν "καταθέσει" πολιτευτές αλλά και υπηρεσίες (κυρίως δημοτικές) της συγκεκριμένης περιοχής; Γιατί ο κύριος Κώστας Λιούρτας, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κατέθεσε χρήματα; Μήπως για να συνεχίσουν να τον διατηρούν στη θέση του προέδρου οι μουσουλμάνοι που μετέχουν ΣΤΟ Δ.Σ.; Ποιός είναι άραγε ο ρόλος της Μασονικής Στοάς Κομοτηνής σε αυτές τις καταθέσεις που γίνονται στην Ziraat Bank; Φήμες υπάρχουν πολλές και για πολλούς... Τα ανταλλάγματα σε ψήφους ή οι μελλοντικές business είναι αυτό που ελκύει τους χριστιανούς κατοίκους να καταθέτουν τα χρήματά τους στην Ziraat Bank; Ποιά σχέση μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε μία τράπεζα, μυστικές υπηρεσίες, τρομοκρατικές οργανώσεις και θρησκεία; Όποια και αν είναι η σχέση, το αποτέλεσμα είναι ένα τερατούργημα που θα έπρεπε να προβληματίζει τους αρμόδιους της Ελληνικής πλευράς...
Κωνσταντίνος

http://farm4.static.flickr.com/3247/3289796955_c840329037.jpg

ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ , ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΟΥΑΧΙΛΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥΣ.