11 Ιουλ 2009

ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

http://4.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/SaOPFRGxfCI/AAAAAAAACNU/-CRPiuPdu-4/s400/ae.JPG

Για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο έχουν προειδοποιήσει και την Αθήνα και την Άγκυρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ωστόσο αποφεύγουν επιμελώς να προβούν σε «κατανομή ευθυνών» για την ένταση στην περιοχή.

Αυτό θα αποτελέσει το κύριο θέμα συνάντησης μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Τούρκου ομολόγου της Αχμέτ Νταβούτογλου, που θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, στην Άγκυρα στις 18- 19 Αυγούστου. Οι Αμερικανοί εκτιμούν πως «ενέχει κινδύνους η παρούσα κατάσταση» στο Αιγαίο, από τις «δράσεις των αεροποριών», τις «τυχόν τριβές πάσης φύσεως» και «τις υπερπτήσεις». Αποφεύγουν, ωστόσο, να προβούν σε οποιαδήποτε «κατανομή ευθυνών» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και θεωρούν πρώτιστο ζήτημα τη μείωση της έντασης και δευτερεύον τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό- με ελληνοτουρκικές συνομιλίες, που υποτίθεται ότι διεξάγονται, αλλά βρίσκονται εν υπνώσει, με «ιδέες» που θα μπορούσε να παράσχει η αμερικανική πλευρά, τις οποίες αντιμετωπίζουν και τα δύο μέρη με επιφύλαξη, ή με επιδιαιτησία, την οποία αρνούνται και τα δύο μέρη.

Η Αθήνα δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να αποκτήσουν ουσία οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα, που καρκινοβατούν από την εποχή που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Καραμανλή. Η περίφημη ώθηση που θα ελάμβαναν μετά τον Ιανουάριο του 2008 δεν ήρθε ποτέ και η Ντόρα Μπακογιάννη θα επιχειρήσει εκ νέου μια τέτοια ώθηση με την επίσκεψή της στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να ελπίζει πολλά. Διπλωματικές πηγές έλεγαν, με έκδηλη απογοήτευση, ότι το μέγιστο που μπορεί να προκύψει από τις συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών είναι κάποια ακόμη Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

http://4.bp.blogspot.com/_5Y4nWDsZYro/SLphCGTLveI/AAAAAAAADNY/1UdTG1tJoOI/s400/340xta9.jpg

Το βαθύ κράτος.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως το βαθύ κράτος- που ούτως ή άλλως ορίζει τα ζητήματα του Αιγαίου- δεν έχει αποφασίσει (τουλάχιστον όχι ακόμη) να επιλύσει τα ζητήματα του Αιγαίου, διότι τα συνδέει και αυτά με την εκκρεμότητα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Τα μηνύματα που παίρνει η Άγκυρα από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι όλο και πιο αρνητικά και δεν αποκλείεται ακόμη και τον ερχόμενο Δεκέμβριο κάποιοι, όπως ο κ. Σαρκοζί, να επιχειρήσουν να επισημοποιήσουν το «κλείσιμο της πόρτας» στην προοπτική να γίνει πλήρες μέλος η Τουρκία.

Έτσι, η θέση της Αθήνας καθίσταται όλο και πιο δύσκολη- από τη μια υποστηρίζει την προοπτική ένταξης της γείτονος και από την άλλη πληρώνει το τίμημα της άρνησης των εταίρων να τη δεχθούν. Γι΄ αυτό κορυφαίοι διπλωμάτες υποστηρίζουν πως και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της και να κάνει νέες συμμαχίες εντός της Ένωσης, ώστε να ωφεληθεί από τα καινούργια δεδομένα. «Ούτως ή άλλως», λένε, «η άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν εκτιμά την υποστήριξή μας»...

ΠΗΓΗ

http://1.bp.blogspot.com/_e5XNgFT0tPc/SSbpyiHWptI/AAAAAAAAANo/0SVSKUYxGBs/s400/vatopedi.bmp

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90.

Ο "ΚΑΛΟΣ" ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ" ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΑΤΟΥ" ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥ "ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ" ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ.

Η ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ , Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟΧΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ (FREMM-SCALP, ISKANDER-E κτλ.) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ "ΜΑΤΩΣΕΙ" ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΦΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ , ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ "ΚΑΚΩΝ" ΑΛΛΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ). ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΗΛ. ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.


ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , "ΠΕΡΑΣΑΝ ΞΩΦΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ "ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ", "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΚΑΙ "ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ" , ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ.


http://2.bp.blogspot.com/_HKW313-DZA4/SJBZCmXJJCI/AAAAAAAAAEo/tvw_rOldp8E/s400/015.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: