12 Ιουλ 2009

ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ


«Το 2000 οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά, αφού τελείωσα τους αεροδιαδρόμους που έκανα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ως υπεργολάβος της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας· κατά τον ίδιο χρόνο συνέχισα την κατασκευή του Εφετείου Αθηνών και έχω λάβει μέρος στα μεγαλύτερα ολυμπιακά έργα και τα μεγαλύτερα έργα που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα, όπως Εγνατία Οδός, Αττική Οδός, κατασκεύασα την προέκταση της Λεωφόρου Κύμης, που συνδέει το Ολυμπιακό Χωριό με το Ολυμπιακό Στάδιο, τις γραμμές του τραμ στη Νέα Σμύρνη...».

Οπου δημόσιο έργο και ο... Τρομπούκης μέσα! Ο τρόφιμος από προχθές της φυλακής, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περ. Παναγόπουλου, απαριθμεί στην απολογία τους όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του από τις οποίες προκύπτει ότι η εταιρεία του ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ανέλαβε πληθώρα δημόσιων έργων.

ΠΗΓΗ

Τουρκία και Οικονομική Κρίση: Επικίνδυνα Παιχνίδια

Του Ανδρέα Μπελιμπασάκη

(Το άρθρο δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)


Σε ένα παιχνίδι «υψηλού ρίσκου» στο οικονομικό πεδίο έχει αποδοθεί εσχάτως η Τουρκία, με στρατηγικό στόχο να πείσει κατ’ αρχήν τους πολίτες της αλλά και την διεθνή κοινότητα ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης «τα καταφέρνει και μόνη της καλά».

Η ανάπτυξη αυτού του ιδιόμορφου «οικονομικού εθνικισμού» έχει σχεδόν πάντα αποτελέσματα, κυρίως στα φτωχά στρώματα της κοινωνίας που συνήθισαν δεκαετίες τώρα να ικανοποιούνται με τέτοιου είδους διακηρύξεων «εθνικής υπερηφάνειας», ακόμη και εάν η αξία του μισθού που λαμβάνουν είναι σχεδόν η μισή σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

Δεν συμβαίνει τι ίδιο και με την πανίσχυρη πλέον μεγαλοαστική τάξη της Τουρκίας. Για την Διεθνή κοινότητα ούτε λόγος να γίνετε.

Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η Τουρκία όχι απλώς χρειάζεται οικονομική βοήθεια, αλλά την χρειάζεται τώρα.

Το ΑΕΠ της Τουρκίας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους συρρικνώθηκε δραματικά κατά 13.8 % σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2008, ενώ η βιομηχανική παραγωγή, βασικός δείκτης της οικονομικής ανάπτυξης - ειδικά στην Τουρκία- μειώθηκε κατά 24 %, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη κάμψη των τελευταίων 20 ετών, σύμφωνα με την εθνική στατική υπηρεσία Turkstat. Ο κρίσιμος τομές της αυτοκινητοβιομηχανίας επίσης περνάει δύσκολες ώρες. Η παραγωγή της μειώθηκε κατά 59% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.Ο συρρικνούμενος βιομηχανικός κλάδος της χώρας συνδέετε άμεσα με την Ευρώπη, δια μέσου ολοκληρωμένων αλυσίδων τροφοδοσίας κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου. Την ίδια ώρα η ανεργία ανήλθε στο ιστορικό 16% τους προηγούμενους μήνες, εάν και εκφράζονται φόβοι ότι το πραγματικό ποσοστό υπερβαίνει το 20%...

«Πρόκειται για πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα, χειρότερα ακόμη και από την κρίση του 2001», δηλώσε στην “Χουριέτ” ο Ινάν Ντεμίρ οικονομικός σύμβουλος της Finansbank.

Θεωρείτε βέβαιο ότι η κυβέρνηση Ερντογάν θα πρέπει τώρα να αναθεωρήσει όλες τις προβλέψεις της, καθώς εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ενδέχεται η τουρκική οικονομία να βρεθεί σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την τελευταία κρίση του 2001, που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.


Απόλυτη σύγχυση επικρατεί στο καταλυτικής σημασίας ζήτημα της σύναψης του -περίφημου πλέον- δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών διαρκούν από τον Ιανουάριο, αλλά αποτέλεσμα ουδέν. Περισσότερες από δέκα φορές οι τουρκικές εφημερίδες προανήγγειλαν την συμφωνία Τουρκίας και ΔΝΤ και άλλες τόσες διαψεύσθηκαν. Μυστήριο παραμένει ακόμα και το ύψος του δανείου που διαπραγματεύεται η Άγκυρα. Τον Οκτώβριο του 2008 ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει ανάγκη κανένα δάνειο για να αντιμετωπίσει την κρίση». Ένα μήνα αργότερα, παραδέχθηκε ότι συζητούν για δάνειο 10 δις δολαρίων για «κάθε ενδεχόμενο». Τον Φεβρουάριο του 2009 η ανάγκη σύναψης δανείου, 20 δις δολαρίων αυτή τη φορά, έγινε επιτακτική και δύο μήνες αργότερα το ύψος του δανείου διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ έφθασε το ποσό μαμούθ των 45 δις δολαρίων. Τον Ιούνιο το ποσό άλλαξε για άλλη μια φορά, «κατεβαίνοντας» στα 15 με 20 δις δολάρια.


Για να επιστρέψουμε από κει που ξεκινήσαμε, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε προ ολίγων ημερών ότι «όσο το ΔΝΤ θέτει πολιτικά ζητήματα δεν πρόκειται να λάβουμε κανένα νέο δάνειο», προσθέτοντας ότι «εξάλλου η Τουρκία μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση με δικούς της πόρους»!

Οικονομικοί αναλυτές στην Τουρκία προειδοποιούν με έμφαση ότι οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις αποθαρρύνουν δραματικά τους ξένους επενδυτές. Οι αντοχές της τουρκικής οικονομίας δεν είναι μεγάλες και χωρίς τη χορήγηση δανείου από το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο, η χώρα θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα. διεπίστωσε και ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s.


Η TUSIAD, η πανίσχυρη Ένωση Βιομηχάνων της Τουρκίας, είναι απογοητευμένη με την εξέλιξη των συνομιλιών με το ΔΝΤ, καλώντας την κυβέρνηση να εστιάσει περισσότερο στην λήψη του δανείου, ανεξαρτήτου ύψους, καθώς η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα «δημιουργήσει θετικές προσδοκίες στην αγορά».


Ποιο είναι όμως το σημείο εμπλοκής με το ΔΝΤ;


Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ και το «περίφημο δάνειο» δεν στοχεύει απλώς στην "σταθεροποίηση" της τουρκικής οικονομίας και την προσωρινή ανάσα που θα δώσει στην αγορά, αλλά κυρίως επιχειρεί να μεταβάλει ριζικά την κοινωνική και οικονομική δομή της χώρας. Με άλλα λόγια, χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, που οικοδομήθηκε δεκαετίες πριν και λειτουργεί ακόμη, παρά τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που επεχείρησε ο Ερντογάν. Το υπάρχον πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο περιλαμβάνει μια ελίτ από πολιτικούς και «κρατικούς γραφειοκράτες ανωτάτου επιπέδου», που μαζί με ένα τμήμα διανοούμενων, πολύ δύσκολα θα δεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του.

ΠΗΓΗ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Η Τουρκία πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των Ουιγούρων.-

Η Τουρκική εφημερίδα Star με τίτλο "θα συζητήσουμε τη θηριωδία στα ΗΕ" δημοσιεύει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τα επεισόδια στην περιοχή Σιντζάν στη Κίνα. Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι ο Ερντογάν στις διμερείς επαφές που είχε, χρησιμοποίησε τη λέξη "θηριωδία" και είπε πως πρέπει όλες οι χώρες να αντιδράσουν στα επεισόδια κατά των Ουιγούρων. Επίσης ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και θα φέρει στην επικαιρότητα τις ταραχές που προκλήθηκαν.

Σημειώνεται πως η Τουρκία εμπλέκεται σοβαρά στις υποθέσεις των τουρκόφωνων Ουιγούρων, τους οποίους χαρακτηρίζει ως «τουρκική μειονότητα» και την περιοχή τους «ανατολικό τουρκεστάν».

Από χθες, ξεκίνησε μποϊκοτάζ των Κινεζικών προϊόντων στην Τουρκία με ανακοίνωση του Υπουργείου Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Κίνας επιδεινώνονται ραγδαία, και αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω, και μάλιστα σε βάθος χρόνου, καθώς η Τουρκία πρωτοστατεί εναντίων της Κίνας στην υπόθεση των Ουιγούρων.

Σημειώνεται επίσης, πως η περιοχή που κατοικούν οι Ουιγούροι, μεταξύ Κίνας-Μογγολίας-Θιβέτ, θεωρείται η «γενέθλια γη» των Τούρκων, καθώς από ελκύουν την καταγωγή τους ιστορικά. Οι Ουιγούροι αποκαλούνται «πρωτότουρκοι» ή «αρχαίοι τούρκοι» στην Τουρκική ιστορική βιβλιογραφία.

Η υπόθεση των Ουιγούρων αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις με την εμπλοκή πολλών δυτικών χωρών, καθώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να πληγή η αναδυόμενη Κίνα. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται λόγος για «επανάσταση» κατά της Κίνας, με πρωτοστάτη την Τουρκία.

Κατάπληξη προκάλεσε το γεγονός της πλήρους Τουρκικής εμπλοκής στο θέμα των Ουιγούρων, σε αρκετούς Ευρωπαίους οι οποίοι αγνοούσαν πλήρως πως οι Τούρκοι ελκύουν την καταγωγή τους από την απομεμακρυσμένη και απομονωμένη αυτή περιοχή στα βάθη της Ασίας.

Το θέμα έγινε αντικείμενο πολλών ανεπίσημων συζητήσεων κυρίως στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου τέθηκε το ερώτημα, αν θα πρέπει ένας λαός προερχόμενος από τα βάθη της Ασίας, να γίνει μέλος της Ε.Ε..

Οι δηλώσεις Ερτογάν, περί «θηριωδίας» προκάλεσαν θυμηδία σε Ευρωβουλευτές του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε., οι οποίοι σχολιάζοντας ειρωνικά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, αναφέρθηκαν στην «ειρηνική κάθοδο» των Τούρκων από τις περιοχές της Μογγολίας στα όρια της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. ΄Αλλοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους, καθώς μια πιθανή μελλοντική είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε., θα υποχρέωνε την Ευρώπη, να συμπεριλάβει την Τουρκική ιστορία στην Ευρωπαϊκή ιστορία, όπου θα γίνεται λόγος για τις Μογγολικές περιοχές από όπου προέρχονται οι Τούρκοι κλπ.

Επίσης, η έντονη δραστηριότητα της Τουρκίας στο θέμα των Ουιγούρων, προβληματίζει, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να φέρει το θέμα στους θεσμούς της Ε.Ε., η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα εσωτερικά προβλήματα της Κίνας και σαφώς σε έντονη αντιπαράθεση μαζί της.

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ "ΜΠΑΤΙ ΤΡΑΚΥΑ".

"ΘΗΡΙΩΔΙΑ" ΚΑΙ "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ" ... ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ) ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΤΟ 1529. ΑΠΛΩΣ ΤΟΤΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩ ΤΩΡΑ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΤΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ "ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ".

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΟΥΚΕΤΩΝ WS-1 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΝΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΣ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ , ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ "ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ , ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΣΣΟ , ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ .....

Που … βλάστησε ο Βλαστός ? - ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ... ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΝΤΙNEWS" ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ (ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ OLYMPIA.GR)

Ποιος άφησε το 1998 ελεύθερο το Βλαστό με περιοριστικούς όρους;

estarian

Έχουμε ξαναγράψει για τους ανόητους δεξιούς που τους κάνουν καψόνια οι παλιοσειρές του ΠΑΣΟΚ (Όμηρος και του … κοινού ποινικού δικαίου τώρα η πολιτική ζωή).

Αφού λοιπόν διαβάσετε σήμερα τις επαφές που σύμφωνα με την «Ε» είχε η σπείρα του Βλαστού «σε υπουργεία, σε ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη», ή στο «Πρώτο Θέμα» για τους «Βλαστούς της ΝΔ», διαβάστε κι εδώ, για να μάθετε και όλη την αλήθεια που την κρύβουν συστηματικά. Πως …βλάστησε ο Βλαστός;

Διαβάστε καταρχήν τι έγραφε πρόσφατα το ΒΗΜΑ για το πώς την δεκαετία του 90 (ποιος ήταν τότε στην κυβέρνηση και ποιοι υπουργοί Δικαιοσύνης;) ο Βλαστός και ο αδελφός του μπαινόβγαιναν στην φυλακή με … άδειες για να κάνουν τις εκτελέσεις τους και άλλα εγκλήματα.

Το 1994, λοιπόν, ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάζεται ως υπαίτιος μαζί με τον αδελφό του για την εκτέλεση του Ναστούλη του Σπίνου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1998, ο Π. Βλαστός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το ίδιο διάστημα, καθώς επέβαινε μαζί με τον αδελφό του στο αυτοκίνητό του, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, του ένευσαν να σταματήσει και όταν δεν σταμάτησε σημειώθηκε νέο μακελειό. Αποτέλεσμα, να τραυματισθεί θανάσιμα το ένα από τα δύο αδέλφια, αλλά και ένας αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, ο Σπ. Κοψαύτης. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του και παρά το μακελειό που προηγήθηκε, ο Π. Βλαστός άρπαξε ένα μηχανάκι και εξαφανίστηκε προς την πλευρά της οδού Θησέως. Λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη αλλά για μια άλλη φορά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και μόλις βγήκε έξω πέφτει πάλι στα χέρια αστυνομικών στην Κόρινθο με την κατηγορία ότι πήγε να εισπράξει χρήματα από κατάστημα για κάποιον άλλον και μάλιστα πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Τι έχουμε μέχρις εδώ: Έναν «σκληρό» υποτίθεται εγκληματία που είναι τόσο βλάκας που ενώ επι κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τον αφήνουν συνεχώς ελεύθερο με περιοριστικούς όρους δεν μπορεί να μείνει ούτε ημέρα έξω από τον Κορυδαλλό και τον ξαναπιάνουν αφού διαπράξει νέα εγκλήματα. Ή μήπως δεν είναι έτσι και έχουμε κάτι πολύ χειρότερο; Θα δούμε στη συνέχεια.

Διαβάστε όμως τώρα και πως περιγράφει η «Ελευθεροτυπία», στις 22 Μαΐου του 2001 τη δίκη του Βλαστού. Και θυμηθείτε ανάλογα έπη της καλής εφημερίδας και για άλλους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, τρομοκράτες και άλλα θύματα του συστήματος και της κακούργας κοινωνίας:

Δύο γιοι νεκροί, ένας στη φυλακή

ke120709p001-thumb-large

Ο μαυροφορεμένος, γενειοφόρος άνδρας, που καθόταν στην πίσω πλευρά της δικαστικής αίθουσας, έσφιγγε τα χέρια και κοιτούσε αμίλητος το εδώλιο. Τα μάτια του ήταν καρφωμένα πάνω στο μοναδικό από τα τρία παιδιά του που βρίσκεται εν ζωή. …Και αυτό όμως, ο Παναγιώτης, έχει προλάβει στα μόλις τριάντα χρόνια της ζωής του να χαραμίσει τις καλύτερες στιγμές του μέσα σ’ ένα κελί, εκτίοντας ποινή 15 ετών για δύο ανθρωποκτονίες και να δικάζεται από χθες για άλλες δύο απόπειρες φόνου…. Ο κυρ Αντώνης Βλαστός, έχοντας στην πλάτη του πάνω από 6 δεκαετίες ζωής, δύο εμφράγματα, δύο γιους νεκρούς και έναν στη φυλακή, είναι κατηγορηματικός ότι ο γιος του, ο Παναγιώτης, δεν βρισκόταν το μοιραίο βράδυ της 21ης Μαρτίου 1998 στην Καλλιθέα….Επί 10 λεπτά οι σφαίρες έπεφταν σαν χαλάζι. Λίγη ώρα αργότερα, τα πληρώματα άλλων περιπολικών και οι τραυματιοφορείς μάζευαν το άψυχο κορμί του 33χρονου Κώστα Βλαστού από το οδόστρωμα και σοβαρά τραυματισμένους τους δύο αστυνομικούς. Ο συνεπιβάτης της βέσπας ήταν άφαντος…Το Σεπτέμβριο του 1998 ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για την οικογένεια Βλαστού. Άγνωστοι με ένα καταιγισμό πυρών σκότωσαν το μεσαίο γιο του κυρ Αντώνη, τον Μάρκο….» (απολαύστε το όλο εδώ)

Κι αφού τα διαβάστε όλα αυτά κι αρχίσετε να μορφώνετε γνώμη, διαβάστε και τι γράφει το http://olympia.gr/ που έβγαλε το θέμα: «Όταν σκάσει η βόμβα λοιπόν θα δείτε πως και οι δύο έγκριτες εφημερίδες ξεχνούν ή διαστρεβλώνουν κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα που οδηγούν εξπρές σε πολιτικά πρόσωπα. Θα μου πείτε εδώ φαντάζονται τον Ερντογάν, εκεί θα κολλήσουν; Λάθος. Εδώ μιλάμε για την ποδοπατημένη αξιοπρέπεια του πολίτη και το υποθηκευμένο του μέλλον. Όχι για ανέκδοτα»

Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό προσφύγων στην Πάτρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN9XTyQHmCVv4hlXPykn0LLZXl_hfbyWDY8DtmLXd77JIKz9uuqB_w35XTSpq3Uq7pPLDqhAScvZfh3LMZkN2YaeRrwS_lkEORZIaoZUHa3v6u6_QqfuGE5S-QCzKsLlvt7-GzjKi7S-sM/s400/%CE%91%CE%A6%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%99.jpg

Επιχείρηση-σκούπα στον πρόχειρο καταυλισμό Αφγανών προσφύγων στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής άνδρες της Αστυνομίας, με την υποστήριξη δυνάμεων των ΜΑΤ.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών με την υποστήριξη διμοιριών ΜΑΤ εισήλθαν στον καταυλισμό και άρχισαν τον έλεγχο των μεταναστών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 44 ανήλικους, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων, ενώ 15 μετανάστες οι οποίοι είχαν νόμιμα έγγραφα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Πάτρας.

Επίσης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 15 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, και για άγνωστο λόγο, ξέσπασε φωτιά στον καταυλισμό. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι είχαν απομακρυνθεί φιάλες υγραερίου, η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στις διπλανές πολυκατοικίες. Από την φωτιά κάηκαν δεκάδες πρόχειρα παραπήγματα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Σχεδόν την ίδια ώρα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε τέσσερα κρατικά αυτοκίνητα, σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και στην πόρτα του Ειρηνοδικείου. Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φάρου.

Εκεί οι αστυνομικοί έλεγχαν μετανάστες που προέρχονται κυρίως από χώρες της Αφρικής. Όσοι δεν είχαν έγγραφα, προσάγονταν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

www.kathimerini.gr

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου στην οδό Σωκράτους, ενώ οι αλλοδαποί που διαμένουν εκεί πετούσαν πέτρες στους πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα στο κτίριο του παλαιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους, η οποία τέθηκε λίγο αργότερα υπό πλήρη έλεγχο και έσβησε πολύ γρήγορα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον πέμπτο, έκτο και έβδομο όροφο, όπου διαμένουν αλλοδαποί, πολλοί εκ των οποίων όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της Πυροσβεστικής άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα από τους ορόφους του Εφετείου, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

www.kathimerini.gr

Ο ΑΦΓΑΝΟΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΠΛΩΣ ΟΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ .

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ?
ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ?

Κ. Παπούλιας: «Να εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά της οράματα η ΠΓΔΜ»

http://ellinismossouidias.files.wordpress.com/2009/01/pap.jpg

Κάλεσμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει «τα αλυτρωτικά της οράματα», την «κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδος» και να αποδεχθεί «αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία», απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του, στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που διεξήχθη στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ «να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της».

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους απόδημους «για τη δύναμη και αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας» και πρόσθεσε: «Οι Απόδημοι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στη δύναμη του Ελληνισμού».

Επισήμανε δε πως «όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων» για ειρήνη, ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο Νομάρχης Πιερίας και η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, η οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναφέρθηκε στην επιστολή Αμερικανών και άλλων ακαδημαϊκών προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χάρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δώρα που συμβολίζουν την ιστορία του τόπου, όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του Ολύμπου, από τη δεκαετία του '50, του εκλιπόντα πλέον φωτογράφου της περιοχής, Σάββα Τσιλιγκιρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκατίας θα ξεναγηθεί απόψε στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και στη συνέχεια θα κηρύξει την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ "ΠΑΙΞΟΥΝ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΝΑ "ΑΣΕΛΓΗΣΟΥΝ" ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ?


ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΝΔ ΑΥΤΟΙ "ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ" ΞΑΦΝΙΚΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 20 , ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ?

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΚΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΘΕΜΑ"



ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ , ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ Ή ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ . Ο ΒΑΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ , ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0CYxlPERERbhuXXuN8xykcWHl7GEKk-hk1ghHoxZnW3LNvDdu1PGNasqPhsAIxLIPfEFMtvr1btObcKn7qcTgcDSS9KFIruZtfS14AAC7XhEttQYuqBP9l7-qmEWNlU1LPy9pWYnchMoN/s400/n1499767612_1288.jpg