26 Μαρ 2009

Μουσείο με... αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική θεμελίωσε ο Γκρούεφσκι!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_9Mo0a6vNGHFJpSCDpWm0WPV3j2X79W2zYGOmnUQ8sFIXjA4CoXazZBRUt-Mkkf9VGyBchS-PU19wsilnCg_IKrhwxvRg011da3jHGZE_hafJ6x41qUj07gSvu3wyLQN4017CO8588z8u/s400/skopiaimage005sp7%5B1%5D.jpg

Νέο αρχαιολογικό μουσείο με... αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική θεμελίωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οπως προκύπτει από τις μακέτες και τις γιγάντιες φωτογραφίες που είχαν στηθεί στον χώρο της θεμελίωσης, τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του νέου μουσείου είναι αρχαιοελληνικά, ενώ παρόμοια ήταν και αυτά των αρχαίων Μακεδόνων, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βεργίνα, στις Αιγές, στην Πέλλα κ.λπ.

Το μουσείο θεμελιώθηκε στο κέντρο των Σκοπίων, κοντά στην κεντρική πλατεία και στη γνωστή πέτρινη γέφυρα του Βαρντάρ (Αξιού).

Πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα στο οποίο θα στεγαστεί και το αρχείο της χώρας καθώς και το συνταγματικό δικαστήριο.

Σε μικρή απόσταση στο κέντρο της πλατείας προγραμματίζεται να στηθεί και ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι που αναμένεται να δρομολογηθεί σύντομα, αν εκλεγεί -όπως αναμένεται- στον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE. Να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη την ΠΓΔΜ δεν υπάρχει κανένα κτίριο παρόμοιας αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί αναφορικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής της Μπίτολα (Μοναστήρι) να στήσει έναν ανδριάντα του Φιλίππου του Β'.

Η θεμελίωση του νέου αρχαιολογικού μουσείου έγινε, ενώ ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για τις επαναληπτικές εκλογές της 5ης Απριλίου και ενώ στα Σκόπια βαραίνουν ιδιαίτερα τα σύννεφα της οικονομικής κρίσης.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητεί από την κυβέρνηση να πάρει ριζικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ, η κυβέρνηση προχωρεί στον δανεισμό δυσανάλογα μεγάλων ποσών για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες αν θα είναι σύντομα σε θέση να καταβάλει τους μισθούς στους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και τις συντάξεις στους συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι οι τράπεζες προχώρησαν τους τελευταίους μήνες σε κατασχέσεις ύψους 41,5 εκ. ευρώ για δανειακές υποχρεώσεις που δεν μπορούσαν να καταβάλουν οι πολίτες, ενώ οι πληροφορίες φέρουν τις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε σημαντικό βαθμό στην ΠΓΔΜ να έχουν κόψει τα δάνεια.

Ζήτημα, όμως, έχει δημιουργηθεί στα Σκόπια με αφορμή τις παρατηρήσεις που διατύπωσαν την επομένη των εκλογών της Κυριακής οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ, λέγοντας ότι είναι αδύνατο μία χώρα των 2 εκ. κατοίκων να εμφανίζει στους εκλογικούς της καταλόγους 1,8 εκ. ψηφοφόρους.

Οπως δήλωσε ο καθηγητής στη Νομική Σχολή των Σκοπίων Σάβο Κίμοφσκι, υπάρχει πράγματι ζήτημα με έναν αριθμό τουλάχιστον 300.000 ψηφοφόρων, προσθέτοντας με νόημα: «Αποδεικνύεται ότι στη χώρα οι άνθρωποι δεν... πεθαίνουν», είπε.

Ο ίδιος ο Ν. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι αυτό το θέμα χρονολογείται εδώ και 15 χρόνια, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Μάνεφσκι το απέδωσε σε αυτούς που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό. Ομως, αυτός ο αριθμός υπολογίζεται πως δεν ξεπερνά τα 70.000 άτομα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

http://www.ethnos.gr

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.e-grammes.gr/images2/3047.jpg

ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ , ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ "ΕΦΥΓΕ" ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ .... ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ , ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ Ή ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .... ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΙΣΩΣ .....

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ κ. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ .

Κάτι που πέρασε στα ψιλά : η Ergenekon πίσω από πολλά ανθελληνικά σάιτ.

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ/ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ERGENEKON ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ

www.abdullahocalanakademisi.info,
apopkk.com,
armenianreality.com,
cameria.org,
gencizbiz.net,
genclik.info,
gnkur.net,
greekmurderers.net,
irtica.net,
irtica.org,
naksilik.com,
nursi.info,
pkkapo.com,
pkkgercegi.com,
terorveguvenlik.net,
turkatak.com
turkeyturks.com


ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΑΡΜΕΝΙΩΝ , ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΖΑΜΑΝ

http://2.bp.blogspot.com/_yRC-68Hc6MA/SGv9CixGfBI/AAAAAAAAAVs/s0233-HLjvc/s400/ergenekon.jpg

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ HACKING ΣΚΗΝΗ"

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://greece-salonika.blogspot.com

Η "Ελληνική Hacking Σκηνή" επ΄ευκαιρία της Εθνικής επετείου μας ενημερώνει μέσω email,μεταξύ άλλων παρατηρήσεων αλλά και έξυπνων προτάσεων,για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες Hackers τιμούν την 25η Μαρτίου..
Προχώρησαν λοιπόν σε hacking ενός μεγάλου αριθμού Τουρκικών αλλά και Σκοπιανών sites τοποθετώντας την εικόνα που βλέπετε δεξιά όχι στην κεντρική σελίδα αλλά ως hackers που σέβονται τη δουλειά κάποιων άλλων διαχειριστών,σε εσωτερικά αρχεία..

Επισκεφθείτε τα παρακάτω sites:


και η μακρά λίστα συνεχίζεται παρακάτω..

http://www.nidh.gov.tr/cosmmin.html
http://www.mjeli.government.bg/cosmmin.html
http://avtorskopravo.gov.mk/cosmmin.html
http://www.copyright.gov.mk/cosmmin.html
http://www.calexico.ca.gov/cosmmin.html
http://www.hkagri.gov.cn/cosmmin.html
http://www.xjqm.gov.cn/cosmmin.html
http://natiga.alexandria.gov.eg/cosmmin.html
http://eperumahan.dbkl.gov.my/cosmmin.html
http://new.tkc.go.th/cosmmin.html
http://www.tagudin.gov.ph/cosmmin.html
http://www.projovem.gov.br/cosmmin.html
http://supernet.senasir.gov.bo/cosmmin.html
http://www.bachkhoatoanthu.gov.vn/cosmmin.html

http://www.nuhs.edu/cosmmin.html
http://www.asmg.ae/cosmmin.html
http://www.telecity.com.tr/cosmmin.html
http://www.vegavaldavia.com/cosmmin.html
http://www.narodnjak.si/cosmmin.html
http://www.bcis.edu.lk/cosmmin.html
http://www.goldbyers.com/cosmmin.html
http://www.itwizard.info/cosmmin.html
http://www.eaa.org/cosmmin.html

[χακερσ.jpg]

Συμμαχική απροθυμία στην τουρκική άσκηση


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΕΙΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι στρατηγοί στην Τουρκία μετά την αποτυχία τους να βρουν συμμάχους στις διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο τη διακλαδική άσκηση «EGEMEN 2009» που ολοκληρώθηκε χθες.

Εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι, οι Τούρκοι στρατηγοί απέτυχαν να μετατρέψουν σε συνεργούς τους τις ένοπλες δυνάμεις Βελγίου, Ολλανδίας, Βρετανίας και ΗΠΑ που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην άσκηση. Σε όλη τη διάρκεια των 17 ημερών της άσκησης, οι δυνάμεις των χωρών αυτών ακολούθησαν κατά γράμμα τις ελληνικές θέσεις, χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έγινε ούτε αβλαβής διέλευση πολεμικού πλοίου και χθες ένα από τα υποβρύχια που προβλεπόταν να είναι σε κατάδυση σε όλη την άσκηση, ακολουθώντας τον εθιμικό κανόνα, αναδύθηκε λόγο της εθνικής επετείου.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στόχος της Τουρκίας ήταν να περάσουν όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο στις τέσσερις συμμετέχουσες χώρες. Συγκεκριμένα, είχαν επιλέξει τομείς για αεροναυτικά γυμνάσια εντός του ελληνικού FIR, χωρίς να προβλέπεται κατάθεση σχεδίων πτήσεων. Αμφισβητούσαν την περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, αμφισβητούσαν τα 10 ναυτικά μίλια του εναέριου χώρου και, τέλος, προέβαλλαν ως αποστρατιωτικοποιημένα όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις της Τουρκίας, από το ελληνικό υπουργείο Αμυνας ξεκίνησε ένας μαραθώνιος ενημέρωσης προς όλες τις ηγεσίες των δυνάμεων. Σε στενή συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δ. Γράψα, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις προθέσεις της Τουρκίας και ζήτησε να τηρηθούν κατά γράμμα τα όσα προβλέπονται στις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις αλλά και τους νόμους της Ελλάδας, όπως και τελικά έγινε.

Νέες παραβιάσεις

Το γεγονός φαίνεται να δυσαρέστησε ιδιαίτερα τους Τούρκους στρατηγούς, που αμέσως μετά το τέλος της άσκησης ξεκίνησαν εκ νέου τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο με υπερπτήσεις στους Φούρνους και παραβάσεις και παραβιάσεις στο κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/03/2009

http://infognomonpolitics.blogspot.com

«Εντός του χρονοδιαγράμματος η υλοποίηση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη»

[bourgas_new1.jpg]

Τη διαβεβαίωση πως η υλοποίηση του έργου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ορισθεί έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Transneft Νικολάϊ Τοκάρεφ.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, του consortium που θα κατασκευάσει τον αγωγό και και το Ρώσο Πρέσβη, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι στα μέσα του 2010 ο αγωγός θα αρχίζει κατασκευάζεται. Παράλληλα προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τον Ιούνιο στη Βουλή, προκειμένου αντιμετωπιστούν επιμέρους προβλήματα που σχετίζονται με την κατασκευή του έργου, και συγκεριμένα γραφειοκρατικά προβλήματα, κυρίως σε σχέσεη απαλλοτριώσεις. Επισήμανε ακόμη πως το έργο δεν θα γίνει επί ζημία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο κ. Τοκάρεφ χαρακτήρισε τη συνάντηση πλήρως ικανοποιητική και υπογράμμισε πως το έργο κινείται με ρυθμούς που έχουν καταγραφτεί και στο χρονοδιάγραμμα.

Ανέφερε ακόμη πως συζητηθήκαν οι προοπτικές της συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών στη κατασκευή και στην εκμετάλλευση του συγκεκριμένου έργου.

Στη συνάντηση αυτή παρίσταντο και εκπρόσωποι της εταιρείας πετρελαίου του Καζακστάν, με το οποίο η ρωσική πλευρά έχει υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης για την προμήθεια πετρελαίου από τη χώρα, μέρος του οποίου μπορεί να διοχετευθεί και στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

http://www.naftemporiki.gr

Βαρύ το κόστος της κρίσης για την οικονομία της Β. Ελλάδας

Συρρίκνωση κατά 29,6% καταγράφει η διακίνηση των εμπορευμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας

Της Μπέττυς Κυριακίδου

“Στενάζει” η οικονομική δραστηριότητα της Βόρειας Ελλάδας υπό το βάρος των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, με τη βιομηχανία να καταρρέει, τον τουρισμό να συρρικνώνεται και την εμπορευματική κίνηση να σημειώνει κατακόρυφη πτώση

Όπως καταδεικνύουν στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη μεταποίηση για τη Μακεδονία και τη Θράκη τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σημείωσε πτώση κατά 30,2%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2008, και πτώση κατά 20,4% σε επίπεδο 12μήνου.

Στο πλαίσιο της μηνιαίας έρευνας για τη μεταποίηση, έχει καταγραφεί συρρίκνωση της παραγωγής από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009, καθώς το 71% των επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι το εν λόγω τρίμηνο έχουν μειώσει την παραγωγή τους. Παράλληλα, τον Ιανουάριο ποσοστό 72% δήλωσε ότι έχει μειωθεί η συνολική ζήτηση τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από το εξωτερικό. Αρνητικές είναι επίσης οι προβλέψεις των επιχειρήσεων για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, αναφορικά με την παραγωγή, τη ζήτηση, τις εξαγωγές και την πορεία των τιμών.

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ
ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πλήγμα έχει δεχτεί και η εμπορευματική κίνηση των λιμένων και των σιδηροδρομικών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους η διακίνηση των εμπορευμάτων στο λιμάνι της Καβάλας σημείωσε πτώση κατά 84,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Συρρίκνωση κατά 29,6% εμφάνισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και κατά 0,1% το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια στιγμή, πτώση κατά 42,5% σημειώθηκε στη εμπορευματική κίνηση των σιδηροδρομικών σταθμών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, 34,3% στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 59,1% στη Δυτική Μακεδονία. Στο νομό Θεσσαλονίκης ειδικότερα, τον Δεκέμβριο η διακίνηση των εμπορευμάτων σημείωσε συρρίκνωση κατά 28%.

Μείωση κατά 6,3% εμφάνισε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κατά 1,9% στο αεροδρόμιο της Καβάλας, ενώ μικρή αύξηση (4,5%) παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Μείωση σημειώθηκε επίσης και στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς στη Μακεδονία και τη Θράκη τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο ήταν 3.683, μειωμένα κατά 41,6%, σε σύγκριση με πέρυσι. Στο νομό Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησαν 1.381 νέα αυτοκίνητα, σημειώνοντας πτώση κατά 41,1%.

Οι νέες
επιχειρήσεις


Αρνητικό είναι το ισοζύγιο όσον αφορά τις εγγραφές και διαγραφές νέων επιχειρήσεων στο νομό Θεσσαλονίκης (στοιχεία Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης). Τον Ιανουάριο, αν και σημειώθηκε αύξηση κατά 2,2% στις νέες εγγραφές και μείωση κατά 8,5%, η καθαρή διαφορά είναι αρνητική, καθώς οι εταιρείες που έκλεισαν ήταν περισσότερες κατά 23.

Την αρνητική εικόνα του επιχειρείν της Βόρειας Ελλάδας συμπληρώνει ο υπερδιπλασιασμός των ακάλυπτων επιταγών τον Ιανουάριο του 2008. Συγκεκριμένα, τα φέσια στην αγορά της Μακεδονίας και της Θράκης αυξήθηκαν κατά 132,8%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2008, και διαμορφώθηκαν στα 44,27 εκατ. ευρώ.

http://www.makthes.gr