26 Μαρ 2009

«Εντός του χρονοδιαγράμματος η υλοποίηση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη»

[bourgas_new1.jpg]

Τη διαβεβαίωση πως η υλοποίηση του έργου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ορισθεί έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Transneft Νικολάϊ Τοκάρεφ.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, του consortium που θα κατασκευάσει τον αγωγό και και το Ρώσο Πρέσβη, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι στα μέσα του 2010 ο αγωγός θα αρχίζει κατασκευάζεται. Παράλληλα προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τον Ιούνιο στη Βουλή, προκειμένου αντιμετωπιστούν επιμέρους προβλήματα που σχετίζονται με την κατασκευή του έργου, και συγκεριμένα γραφειοκρατικά προβλήματα, κυρίως σε σχέσεη απαλλοτριώσεις. Επισήμανε ακόμη πως το έργο δεν θα γίνει επί ζημία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο κ. Τοκάρεφ χαρακτήρισε τη συνάντηση πλήρως ικανοποιητική και υπογράμμισε πως το έργο κινείται με ρυθμούς που έχουν καταγραφτεί και στο χρονοδιάγραμμα.

Ανέφερε ακόμη πως συζητηθήκαν οι προοπτικές της συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών στη κατασκευή και στην εκμετάλλευση του συγκεκριμένου έργου.

Στη συνάντηση αυτή παρίσταντο και εκπρόσωποι της εταιρείας πετρελαίου του Καζακστάν, με το οποίο η ρωσική πλευρά έχει υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης για την προμήθεια πετρελαίου από τη χώρα, μέρος του οποίου μπορεί να διοχετευθεί και στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: