17 Αυγ 2009

ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Τη θέση ότι, η εθνική ενότητα των Αλβανών θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική ιδέα της πολιτικής τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κόσοβο, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

"Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τελωνεία μεταξύ των δύο αυτών χωρών. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Αλβανία και το Κόσοβο να θεωρούν η μία την άλλη ξένη χώρα κι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την κυριαρχία των δύο χωρών", δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων "ΑΤΑ".

"Η ιδέα της εθνικής ενότητας βασίζεται στα ευρωπαϊκά ιδανικά, που απαιτούν πολλή δουλειά (για την υλοποίησή τους). Γι' αυτό και ο Θάτσι (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Κοσόβου) κι εγώ θα εργαστούμε προκειμένου να άρουμε τα εμπόδια που σταματούν τους Αλβανούς από το να αισθάνονται ενωμένοι σ' ολόκληρη την επικράτεια, στην οποία ζουν", πρόσθεσε ο Σαλί Μπερίσα.

Μιλώντας για τις σχέσεις των Τιράνων με τους πολιτικούς στο Κόσοβο, ο κ. Μπερίσα είπε ότι είναι εξαιρετικές, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος ή της αντιπολίτευσης.

Σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, του οποίου ηγείται, έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο Κόσοβο, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν επηρεάζει καθόλου τις εξαιρετικές σχέσεις του κόμματός του με άλλα κόμματα, στο Κόσοβο.

"Είμαστε ανοιχτοί κι εγώ προσωπικά σέβομαι το ρόλο κάθε κόμματος. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντίσταση στο Κόσοβο και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του και γι' αυτό δεν μπορώ παρά να έχω αυτή τη στάση", τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ευχαρίστησε, επίσης, όσους έρχονται από το Κόσοβο για διακοπές στην Αλβανία, λέγοντας πως ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς.

[montenegro.jpg]

ΟΙ Αλβανοί που ζουν στην περιοχή Τουζ του Μαυροβουνίου, ζητούν να λειτουργούν ως ανεξάρτητη κοινότητα και όχι ως οντότητα ή ως μια γειτονιά της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αλβανική εφημερίδα «Κορριέρι».
Για να πετύχουν το σκοπό τους, οι Αλβανοί του Τουζ ζητούν και την υποστήριξη της αλβανικής κυβέρνησης, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να αφιερώσει μεγαλύτερη προσοχή στο αλβανικό ζήτημα, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας του Τουζ Σμάιλ Μαλίκ Τσουνμούλαϊ, προσθέτοντας ότι «οι εκεί Αλβανοί θα διοργανώσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την προστασία των δικαιωμάτων τους».

Η αντίδραση των Αλβανών, σημειώνει η εφημερίδα, ήρθε μετά από την κατάρτιση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας.

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει να παραχωρηθεί στο Τουζ το καθεστώς κοινότητας, αφήνοντας το Τουζ με το προηγούμενο καθεστώς, ως αστική οντότητα που υπάγεται διοικητικά στην Ποντγκόριτσα.

Το Τουζ, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει σήμερα 12.000 κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων είναι Αλβανοί, οι οποίοι από καιρό ζητούν το Τουζ να έχει το καθεστώς ανεξάρτητης διοικητικά κοινότητας.

Οι Αλβανοί βλέπουν στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την «Κορριέρι», μια κρυφή απόπειρα των Σλάβων να αποδυναμώσουν την επιρροή του αλβανικού στοιχείου στην περιοχή, διότι προβλέπει και αλλαγή των τοπωνυμίων μερικών χωριών στο Τουζ, αντικαθιστώντας τα ονόματά τους με σλαβικά ονόματα.

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ DEFENCENET

650. 000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΓΛΥΨΕΙ" ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ , 936.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ 2008 , ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ , ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛΑΝΕ .... ΜΕ ΜΑΣ.


ΧΑΙΡΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΡΩΜΙΕ , ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΛΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥ

"ΚΙΝΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ" - ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΟΥΛΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΠΑΤΣΟΥΛΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ" :

(ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤEΒΑΣΟΥΝ ΣΕ .PDF ΕΔΩ)

ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgwIC2YiLcbZhyphenhyphenoNYnjqupA87Q32QOk7jks57uLP1uMxNv-hMXo0rj3xRUZDclxhw_iOC87rFGtQvIOMhA98EupiIfLSezDPHCEhHrjRgatP5HDgkN14P4l46acXXxpbkc2bBylk2qr88/s400/DSC_0700.JPG

Ο κ. Ερντογάν μίλησε με θερμά λόγια για την ισότητα των πολιτών, αλλά έφυγε με χωρίς καμιά δέσμευση για υλοποίηση των αιτημάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός όταν τέθηκαν από πλευράς Πατριαρχείου διάφορα θέματα παρέπεμψε σε κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την...Ελλάδα στη Θράκη ως αντάλλαγμα προκειμένου να... διευκολυνθεί ο ίδιος έναντι της τουρκικής κοινής γνώμης.

Ως μια ιστορική επίσκεψη με το βλέμμα στραμμένο στη διεθνή κοινή γνώμη, χαρακτηρίζεται η κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να επισκεφθεί ανήμερα της Παναγίας τη νήσο Πρίγκηπο και να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους εκπρόσωπους άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Ο κ. Ερντογάν μίλησε με θερμά λόγια για την ισότητα των πολιτών, αλλά έφυγε με χωρίς καμιά δέσμευση για υλοποίηση των αιτημάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός όταν τέθηκαν από πλευράς Πατριαρχείου διάφορα θέματα παρέπεμψε σε κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την...Ελλάδα στη Θράκη ως αντάλλαγμα προκειμένου να... διευκολυνθεί ο ίδιος έναντι της τουρκικής κοινής γνώμης.

«Πρέπει και ο Κώστας (Καραμανλής) να καταλάβει ότι πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα και να γίνει κάτι με το θέμα της εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη...», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός...

«Μεγάλη ημέρα»
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε «μεγάλη ημέρα για την Ομογένεια και τα ιδρύματά της» την επίσκεψη στο νησί του Τ. Ερντογάν και εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τη βοήθεια της Παναγίας που εορτάζουμε σήμερα την κοίμησή της, όλα να εξελιχθούν προς το καλύτερο και η ομογένεια να δικαιωθεί σε πολλές από τις προσδοκίες της», ο κ. Ερντογάν δεν αναφέρθηκε καθόλου στο επίμαχο ζήτημα της θεολογικής Σχολής της Χάλκης όπου υπάρχουν συνεχείς πιέσεις όχι μόνο από ευρωπαϊκής πλευράς αλλά και από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη το κτήριο του Ορφανοτροφείου, για την υφαρπαγή του οποίου έχει καταδικασθεί η Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, άλλα ακόμη δεν έχει επιστραφεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Βαρθολομαίος ξενάγησε τον Τούρκο πρωθυπουργό και στην εκκλησία του Αϊ - Γιώργη Κουδουνά η οποία έχει περάσει παράνομα στην κυριότητα του τουρκικού κράτους όπως χιλιάδες άλλα ακίνητα των ευαγών ιδρυμάτων και εκκλησίες, που θεωρούνται κατειλημμένα από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» μετέδωσε εκτός των άλλων ότι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γκιουνάι πρότεινε τη «μετατροπή ορισμένων εγκαταλειμμένων σχολείων των κοινοτήτων σε μουσεία», κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο κύμα αρπαγής ακινήτων. Την ίδια ώρα, πάντως, Ελληνες και Ρώσοι προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα εμποδίστηκαν από τις αρχές να τελέσουν λειτουργία και, μάλιστα, υπήρξαν μικροεπεισόδια.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

http://www.ottomanonline.net/pictures/ottoman_empire.jpg

ΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ..... Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ , ΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ? ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ..... ΠΟΥ ΟΜΩΣ ?

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?
ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΖΑΜΙΑ , ΤΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?
ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ?
ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ?
ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΙΣΤΩΝ ?
ΔΕΜ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ?
ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ?
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ "ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ?
ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΝΗΣΙΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ?
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΕΙΘΗΝΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ?
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΚΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ?
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgts40yEn240ewJOvST7OHYRHqBGf2nLtT5Lxnp2bjzfC1Qh20kYPQtQrdIqDUSuaQceawhn441EJtwvqd4wk38G2csjFD9fTVK9aHdczFZndB2vhVZK8ahrrZVQO-DYjvZS0CHlV0ECGc9/s1600/210109-thrakimap.jpg

ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ. Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ "ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ" , ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ "ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ , ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΝΑ ΜΠΑΚΙΡΕΝΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΞΙΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΞΑΝΘΕΣ ΓΡΙΕΣ ΚΑΡΑΚΑΞΕΣ ΤΟΥΣ , ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ , ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ Ή ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ "ΗΣΥΧΟΙ" ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ "ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ". ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΣΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ ? Ή ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ "ΑΛΛΑΞΑΝ" ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinMmIvaFUxbifB5OHOvIFC2go-EoIOzQ_EZkVeU3z3O1MBwn_b7-4FBXzFjZRpwBQc-ECdRU1B_h-IRJZVCo49XbVlw4NIDqLOErHfJwvfSG8mTGH2Tu3mMrj9dKrGfnNH2-FbT3xDsa_W/s320/pontiako5_1.jpg

ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ?

Το ελληνικό κοινό έχει ένστικτο και δεν το ξεγελάει κανείς...

http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=167133

Είναι η απάντηση του μεγάλου μας ηθοποιού Γιώργου Αρμένη σ' εκείνους τους... σύγχρονους Φραγκολεβαντίνους που βγαίνουν να βρίσουν τον κόσμο, επειδή γιουχάισε τον Bούλγαρο σκηνοθέτη που ασέλγησε στους «Πέρσες» που παρουσίασε στην Επίδαυρο.

Όλοι αυτοί οι σκηνοθέτες που μας έρχονται από τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, τη Γερμανία και την Αγγλία και πληρώνονται μάλιστα εκατομμύρια, ποτέ δεν έχουν καταπιαστεί στη χώρα τους με την αρχαία τραγωδία. Και τη φέρνουν στα μέτρα τους, στον δικό τους μικρόκοσμο, υπογραμμίζει ο Γιώργος Αρμένης. Όλη η ευθύνη ανήκει στον διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, που περισσότερο ενδιαφέρεται να κάνει δημόσιες σχέσεις και όχι θέατρο.

Και δεν έχει άδικο ο Αρμένης όταν λέει ότι «συμπεριφερόμαστε ως δούλοι των Ευρωπαίων. Από τον Όθωνα μέχρι σήμερα έχουμε μάθει να φιλάμε τα παπούτσια των ξένων. Είμαστε σε μια εποχή που έχουμε πιάσει πάτο»!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ ΣΤΟ "ΠΑΡΟΝ" (ΟΛΗ ΕΔΩ)

ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΡΠΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ , ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΠΗΔΕΣ , ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΓΙΑ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΛΑΜΠΕΡΟΥ" ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΟΥ LIFE STYLE ΤΟΥΣ , ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ , ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ .....

/ Σκοπός της τέχνης είναι να διχάζει, λένε… Πώς σας φαίνεται που κάθε καλοκαίρι όμως στην Επίδαυρο τα χειροκροτήματα παλεύουν με τα «αίσχος»; Τα μπράβο με τις αποδοκιμασίες; Και μετά οι αιρετικοί του θεάτρου να τα βάζουν με τους κλασικούς… Οι «Πέρσες» του Βούλγαρου σκηνοθέτη Ντίμιτερ Γκότσεφ με τον Μηνά Χατζησάββα πυροδότησαν και πάλι το κλίμα…

«Δεν είναι ωραία αυτά τα πράγματα… Τα γιουχαΐσματα μέσα στο αρχαίο θέατρο της Αργολίδας. Αν δεν υπάρξει ο πειραματισμός, αυτά τα έργα θα μείνουν σκονισμένα στις βιβλιοθήκες… Άλλο πράγμα όμως ο πειραματισμός και άλλο η αποδόμηση του έργου! Είναι λάθος να φέρνουμε στα μέτρα μας και στο δικό μας μικρόκοσμο αυτά τα σπουδαία έργα. Αυτά τα έργα έχουν μέσα τους κρυμμένους θεούς και πρέπει να κάνουμε το παν για να τους φέρουμε στην επιφάνεια… Έχουν ποίηση, έχουν απίστευτη δομή. Έχουν "χτιστεί" από μεγάλους μαστόρους…».

// Ένας ξένος σκηνοθέτης δεν μπορεί να τα αποδώσει;

«Δεν είμαι εθνικιστής για να υποστηρίξω κάτι τέτοιο, αλλά όλες αυτές οι προσκλήσεις σε Βούλγαρους, Γεωργιανούς, Σκοπιανούς, Γερμανούς, Βρετανούς και πάει λέγοντας εμένα μου μυρίζουν δημόσιες σχέσεις και όχι θέατρο. Όλοι αυτοί οι σκηνοθέτες που μας συστήνονται κάθε καλοκαίρι δεν έχουν καταπιαστεί στη χώρα τους με την αρχαία τραγωδία, ούτε με την αρχαία κωμωδία. Ίσως ο Γερμανός Μίλερ και ο Βρετανός Πίτερ Χολ, με τη βοήθεια βέβαια του φωτισμένου σκηνογράφου Διονύση Φωτόπουλου, αλλά και πάλι... Ένας μόνο ξένος σκηνοθέτης με έκανε μέσα στην Επίδαυρο να αισθανθώ δέος. Ο Ιταλός Ρανγκόνι. Είχα δει τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη από αυτόν σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου και θα το θυμάμαι μια ζωή».

// Δηλαδή το Εθνικό Φεστιβάλ, κ. Αρμένη, κάνει εξωτερική πολιτική μέσω των παραστάσεών του;

«Μακάρι να ήταν έτσι… Απλά συμπεριφερόμαστε ως δούλοι των Ευρωπαίων. Παλιά ήταν οι καλαμαράδες από την Κωνσταντινούπολη, οι Φραγκολεβαντίνοι από τα Παρίσια, τα Λονδίνα… Δυστυχώς, έχουμε μέσα μας το σύνδρομο. Δεν μας έχει φύγει. Από τον Όθωνα μέχρι σήμερα έχουμε μάθει να φιλάμε τα παπούτσια των ξένων. Αρχοντοβλαχισμός… Το ελληνικό κοινό όταν διαμαρτύρεται έχει ένστικτο μ' αυτά τα κείμενα. Δεν μπορεί να το περιγελάσει κανείς. Αυτά τα κείμενα αν τα αποδομήσεις σηκώνονται από μόνες τους οι πέτρες…».

// Σκεφτείτε την απογοήτευση των πολιτών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σήμερα… Με τους ζάπλουτους Ρώσους που βλέπουμε στις ειδήσεις και τους άστεγους…

«Τα κομμουνιστικά καθεστώτα… Πόσο γελοίο μου ακούγεται πλέον το "Προλετάριοι όλου του κόσμου, ενωθείτε"… Πόσο τραγικό είναι όταν αποκαλύφθηκε ότι η ρωσική εφημερίδα "Πράβντα", που σημαίνει "ελευθερία", ήταν το πιο σκληρό όργανο του καθεστώτος… Τώρα πάνε και τα αγάλματα και τα σφυροδρέπανα… Οι άνθρωποι του καθεστώτος, οι δικοί τους έγιναν Κροίσοι, εργοστασιάρχες, με βίλες εκατομμυρίων και οι υπόλοιποι εκπορνεύτηκαν… Δεν είναι τρομερό;».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7bGaMRG8tmK8bLM-ck7KOAdk8w62V2i9CIXuH-NCYL32I66GPwbOSRZw5F2qM0HQRslkyA8d1KPngUPudfId7AvVAmbELOy4FvjIvLlBvwS3a5nwP-PSqxIj3-QNEOoc5KHb6d0R-ap8/s400/armenis12.jpg

// Και εδώ κάποια παιδιά του Πολυτεχνείου έγιναν γιάπηδες… Και μετά λένε για τους δεξιούς…

«Ναι. Ανέβηκαν στα βόρεια προάστια, με βίλες, πολυτελέστατα σκάφη, μάρκες στα ρούχα… Η νέα άρχουσα τάξη είναι μια αμόρφωτη άρχουσα τάξη. Τουλάχιστον, η παλιότερη άρχουσα τάξη, τα τζάκια που λέμε, τα αστικά σπίτια με την καθαρεύουσα, είχαν μια κουλτούρα. Τα νέα τζάκια του 2000 χαρακτηρίζονται από αμορφωσιά. Μισούν τη σκέψη, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική. Απλώς κουβαλάνε πολύ χρυσό πάνω τους. Αλλά ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Κέρδος είναι…».

// Άνομο κέρδος;

«Γεμίσαμε από κουμπάρους, μπατζανάκηδες, μη κουμπάρους που φοροαπαλλάσονται ή φοροδιαφεύγουν. Αδίστακτους ρουφιάνους της εξουσίας…».

// Ποιοι εδραιώνουν αυτήν την παρακμή; Μήπως και η τηλεόραση;

«Βέβαια. Μέρος του παιχνιδιού είναι η τηλεόραση. Ποιος έχει την τηλεόραση; Εσύ ή εγώ; Κοίταξε πίσω τα κεφάλαια και τους μετόχους και θα καταλάβεις ποιοι είναι οι μέτοχοι του συστήματος... Ποιοι μας ψυχαγωγούν; Κάποιες ηλίθιες ξανθές και κάποιοι κραγμένοι γκέι… Έλεος! Τρομάζουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για να μη μας πουν ρατσιστές. Ανοίγεις πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και οι γκέι υστεριάζουν… Εδώ και οι γυναίκες έχουν μεταλλαχθεί και κραυγάζουν σαν γκέι, με όλα αυτά τα σκέρτσα και τις τσαχπινιές… Η σεξουαλική τους επιλογή έχει χαρακτηριστικά καρικατούρας. Κρίμα. Είναι μια εποχή που έχει πιάσει πάτο…».

/ Εδώ η Ε.Ε. δεν μας δίνει λύση για τους μετανάστες…

«Αυτό πού το πας; Έχουμε γίνει μια λεκάνη για ανθρώπους που ψάχνουν τη μοίρα τους… αλλά οι πολιτικοί κωφεύουν… Αν τους στείλουμε τους μετανάστες έξω από τα σπίτια τους στο Ψυχικό, στην Εκάλη, ίσως τότε πονέσουν. Ίσως με καταλάβουν και εμένα που ζω στα Εξάρχεια και μεγαλώνω παιδί. Και ζω με την πρέζα, την πορνεία, τους αναρχικούς, τους μετανάστες… Ας σοβαρευτούμε και ας ελέγξουμε τα σύνορά μας. Εδώ μπαίνει ο καθένας μέσα, άρρωστος, εγκληματίας, παράνομος, χωρίς χαρτιά… Πόσους μετανάστες μπορεί να δεχθεί η Ομόνοια και τα γύρω πεζοδρόμια; Περνάς από την Ομόνοια και μυρίζει σαν δημόσιο ουρητήριο… Έχουμε γεμίσει άστεγους…».

// Φως στο τούνελ βλέπετε;

«Όχι, γιατί χάθηκαν οι πολιτικοί. Δεν υπάρχουν πια ούτε κακοί ούτε μέτριοι, πόσο μάλλον χαρισματικοί πολιτικοί. Υπάρχουν διεκπεραιωτές, διαχειριστές που έχουν πάρει εντολές από τις μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... ».

// Η κυβέρνηση Καραμανλή μου είχατε πει σε μια προηγούμενή μας συνέντευξη ότι σας είχε πείσει…

«Είναι πολλά τα σκάνδαλα πλέον. Τα πιο πολλά σκάνδαλα φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού. Νομίζω ότι ο Καραμανλής το συντομότερο που πρέπει να κάνει είναι να αλλάξει συνεργάτες. Δεν υπήρξα ποτέ δεξιός, αλλά πίστεψα ο βλάκας σ' αυτήν του τη φράση: "Να επανιδρύσουμε το κράτος". Ήταν πολύ ψαγμένη. Αφού το υποσχέθηκε, γιατί δεν το τήρησε;».

Επεισόδια κατά Αλβανών στα Σκόπια



Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων κατά τη διάρκεια επεισοδίων το απόγευμα μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων, «Βάρνταρ», και Αλβανών κατοίκων προαστίου των Σκοπίων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επιτέθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα Αλβανών κατοίκων σε προάστιο των Σκοπίων, την ώρα που οι πρώτοι κατευθύνονταν πεζή για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό ντέρμπι.

Κατά την επιστροφή των οπαδών της «Βάρνταρ» από το γήπεδο, τα επεισόδια με Αλβανούς κατοίκους του προαστίου «Νέρεζι» επεκτάθηκαν και διήρκεσαν αρκτετή ώρα.

Οι οπαδοί της «Βάρνταρ», επονομαζόμενοι και ως «κομιτατζήδες», θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς στην ΠΓΔΜ και συχνά συνδέονται με εθνικιστικούς πολιτικούς κύκλους των Σκοπίων.

Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής του Νέρεζι και βουλευτές αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ κατηγόρησαν την αστυνομία για ολιγωρία.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ GREECE-SALONIKA