5 Ιουν 2009

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΑΛΕΨΕΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

http://dikaiomatansyn.files.wordpress.com/2009/04/2008-05-17-poster-mk-gr.jpg

ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».

Αν όλα αυτά δεν είχαν πολιτικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε το θέμα αποκλειστικά στους αρμόδιους επιστήμονες. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά.

Αναμφίβολα μπορεί να διαγνώσει κανείς μέσα στην ιστορία του ανθρώπινου βίου πολλά πραγματικά είδη συμφερόντων (π.χ. ατομικό, ταξικό, κλαδικό,), αλλά θα ήταν ανορθολογικό να υποστηριχτεί ότι υφίσταται αυτοτελής «έννοια εθνικού συμφέροντος». Ουδέποτε είναι δυνατόν να ταυτίζονται εκ των προτέρων τα συμφέροντα ποικίλων και κοινωνικά ετερόκλητων ομάδων που αυθαίρετα έχουν «ενταχτεί» από την κρατική εξουσία σε ένα «έθνος-κράτος» (και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν επ’ αυτού, αφού η υπηκοότητα τους προκύπτει συνήθως αυτοδικαίως από το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησης τους σε ένα συγκεκριμένο τόπο). Σε αντίθεση με τα όσα λέει η χονδροκομμένη σχολική προπαγάνδα, τα «έθνη» (και άρα και το ελληνικό) δεν είναι προαιώνια και αναλλοίωτα, αλλά δημιουργήθηκαν από τα κράτη για λόγους πρακτικούς, διοικητικούς και οικονομικούς, όπως π.χ. η διευκόλυνση στην εξάπλωση του εμπορίου και η δυνατότητα άσκησης στρατολογικής πολιτικής εκ μέρους του κράτους. Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς.

Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, νομικός σύμβουλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι

ΠΗΓΗ

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν .....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUqiMMz11Muu3PnJeM-nhLWV_gpt8nsHDztKB8ZBMD2YH_4-bopZPsyV0Owd37XKShDFbs1KoKowbzLfPAmC8hOtoLyqBZp9DeUf67vOSQ1JsWOmCm11Zl9YJfhLFnix4aJq4YjlDeVpc/s400/thrakicetin_mandaci115.jpg

..... την μετακίνηση του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής που μέρα παρά μέρα οργώνει τον ορεινό όγκο της Ξάνθης.

-Τους πληρώνουν βέβαια έμμεσα αφού στην κουστωδία αυτή πάντοτε βρίσκεται μαζί τους και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη.

-Με την βουλευτική του βέβαια Μερσεντές που γράφει άσκοπα χιλιόμετρα για τις υποθέσεις που πρέπει να προωθεί ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

-Εκτός αν ισχυρισθεί ότι η πολύτιμη καθημερινή του παρέα προωθεί τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους.

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΑΜΑ" ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ? Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΥ ΟΙ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ? ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΥΣΙΚΑ) ?

Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ..... ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ , ΠΟΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟ ? Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ Ή ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ?

Κατέληξε ο αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ερυθρό Σταυρό» μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από τα πυρά αγνώστου, στις 3 Απριλίου, στην Κυψέλη.
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του αστυνομικού εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης :
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη
».

ΠΗΓΗ

ΕΛΑΦΡΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΘΥΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ.