8 Ιουν 2009

ΑΡΧΙΖΟΥΝ .....


..... ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 . ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΚΑΘΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .... ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ , ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ .... ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh61M2u_pZyAxiIL_1KdsgsfMIi-y91T0O1NG4frKPUqoniMXE70nCtK501ki6QmWyQeL7hbdkQqXvkpqiC6hRjvwu7HD_bWBB9K4InWPr3LmbZQfWM4aFuDR208GUPpJ7-MuVcrrZJruw/s320/oust.jpg

Αμεση απόφαση Καραμανλή για την Ντόρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyWCAm1UuOTe9rL486gaoiX409G1ptvauOxAtm4I8BvYjq4IMmbZ8W0cw5WVDsvjQrXmvnDY9qLP94w4UwRjyRAUXyxvVq0-viduytuSMiSQTugI8-LgpcldoB3GFbQZ-HCA-NRyzCwsMo/s400/KARAM+NTORA.jpg

Tου Αθανασιου Eλλις

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μεγάλος κερδισμένος των χθεσινών ευρωεκλογών. Κέρδισε για πρώτη φορά τον Κώστα Καραμανλή μετά πέντε χρόνια. Είχαν προηγηθεί τρεις ήττες με σημαντική διαφορά -στις εθνικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2004, όπως και στις εθνικές εκλογές του 2007- και μια απειλητική εσωκομματική αμφισβήτηση που είχε (και έχει) τη στήριξη συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης. Mετά τη χθεσινή ευρεία νίκη του, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα του και στοχεύει ισχυροποιημένος προς την πρωθυπουργία, αν και η αυτοδυναμία παραμένει δύσκολη.

Ο Κώστας Καραμανλής στο παρελθόν ενέπνευσε, δήλωσε πολέμιος των «νταβατζήδων», υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει φαινόμενα διαφθοράς και τελικά υπέστη μια μεγάλη ήττα, η οποία τον υποχρεώνει να λάβει μέτρα και να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές.

Το πιθανότερο είναι ότι σύντομα θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό. Στο επίκεντρο των εξελίξεων τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία το τελευταίο διάστημα στοχοποιήθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων και κορυφαίων «καραμανλικών» στελεχών, οι οποίοι της επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για τα λάθη που υπήρξαν στον χειρισμό της υπόθεσης Καραβέλα. Η υπουργός Εξωτερικών αποτελεί προσφιλή στόχο και του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα επαναλάβει τις εκκλήσεις για αντικατάστασή της, αυτή τη φορά οπλισμένος με το 7% που έλαβε χθες με το οποίο θα επιχειρήσει να δελεάσει τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι αθροιζόμενα τα ποσοστά της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ μπορούν να διασφαλίσουν νίκη της ευρύτερης Κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το τι θα γίνει με την κ. Μπακογιάννη δεν αποτελεί «εσωτερικό θέμα» της Ν.Δ. Αφορά τη θέση της Ελλάδας διεθνώς. Οποιος βρεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών τους επόμενους μήνες θα κληθεί να χειρισθεί σημαντικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Η συνεχιζόμενη αμφισβήτηση της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας δεν θα ωφελήσει τη χώρα. Ο χρόνος πιέζει. Σε 19 ημέρες η Ελλάδα φιλοξενεί στην Κέρκυρα τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, όπως και τη σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας. Η σημασία της ταυτόχρονης παρουσίας στη χώρα μας της Χίλαρι Κλίντον και του Σεργκέι Λαβρόφ στις 27 και 28 Ιουνίου είναι αυτονόητη. Ακολούθως, τον Ιούλιο, επανέρχεται στο προσκήνιο το Σκοπιανό και ο Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να έχει νέες επαφές με τις δύο πλευρές. Επίσης, δρομολογείται η πρώτη επίσημη συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ το επόμενο εξάμηνο θα είναι πολύ κρίσιμο για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο κ. Καραμανλής οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα εάν η κ. Μπακογιάννη θα συνεχίσει να ηγείται της ελληνικής διπλωματίας. Η θέση του υπουργού Εξωτερικών δεν αφορά απλά την εσωτερική δομή της κυβέρνησης. Αφορά την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς.

ΠΗΓΗ

Νίκη για το ΕΛΚ, προβληματισμός για τους Σοσιαλιστές μετά τις ευρωεκλογές

Βρυξέλλες: Καλά είναι τα νέα για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, αφού τα περισσότερα κόμματα της ευρωπαϊκής Δεξιάς κατάφεραν νίκες. Οι Σοσιαλιστές, από την άλλη, δεν κατάφεραν για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση να καλύψουν τη διαφορά και εμφανίζονται προβληματισμένοι μετά την ήττα της Κυριακής.

Ανησυχητικά, ωστόσο, για όλα τα κόμματα και την ΕΕ συνολικά είναι η μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές -έφτασε μόλις το 43,3% καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό-, που καταδεικνύει μειωμένο ενδιαφέρον έως και αδιαφορία των Ευρωπαίων πολιτών.

Συνολικά τα κεντροδεξιά κόμματα καταλαμβάνουν 267 έδρες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ τα κεντροαριστερά κόμματα περιορίζονται στις 159 έδρες.

Αυστρία: Το Λαϊκό Κόμμα σημείωσε μεγάλη νίκη, ενώ το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχασε σχεδόν 10% συγκεντρώνοντας μόλις το 23.8% των ψήφων.

Γερμανία: Μεγάλη νίκη για την καγκελάριο Μέρκελ και βαρειά ήττα για την αντιπολιτευόμενη κεντροαριστερά λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Ισπανία: Νίκη για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, ήττα για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πορτογαλία: Το αντιπολιτευόμενο κεντροδεξιό κόμμα αναμένεται να κερδίσει δέκα έδρες, ενώ το κόμμα του πρωθυπουργού Σόκρατες αναμένεται να κερδίσει επτά έδρες.

Ιρλανδία: Σύμφωνα με τα exit polls, το κυβερνών κόμμα Fianna Fail χάνει τις εκλογές, ενώ αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός στη χώρα.

Κύπρος: Νίκη με 0,75% διαφορά του ΔΗΣΥ. Δεύτερο το ΑΚΕΛ.

Ιταλία: Νίκη για τον συντηρητικό Σίλβιο Μπερλουσκόνι -αν και όχι τόσο ευρεία όσο αναμενόταν- εν μέσω ατελείωτων σκανδάλων για την προσωπική ζωή του Καβαλιέρε. Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων και ποσοστό συμμετοχής του 66,5%, το κόμμα του Μπερλουσκόνι λαμβάνει το 35% των ψήφων, το Δημοκρατικό Κόμμα το 26,1%, η Λέγκα του Βορρά το 10,4%, το κόμμα «Ιταλία των Αξιών» του πρώην εισαγγελέα Ντι Πιέτρο 7,8% και το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο UDC 6,5%.

Γαλλία: Συντριβή για τους Σοσιαλιστές από το κυβερνών συντηρητικό κόμμα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Δανία: Σύμφωνα με το exit poll, το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει μία παραπάνω έδρα, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τη δύναμή τους.

Βουλγαρία: Ήττα για τους κυβερνώντες σοσιαλιστές, νίκη για το δεξιό κόμμα ππου βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Ρουμανία: Νίκη του κυβερνώντος συνασπισμού.

Βρετανία: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν βαρειά ήττα για τους Εργατικούς του Γκόρντον Μπράουν που κατρακύλησαν στην τέταρτη θέση. Για πρώτη φορά εκλογή Βρετανού ακροδεξιού στο Ευρωκοινοβούλιο. Καλά τα αποτελέσματα για τον Ντ.Κάμερον και το Συντηρητικό Κόμμα.

Βέλγιο: Νίκη του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Ολλανδία: Νίκη για τον χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό Μπαλκενέντε με πέντε έδρες, ακολουθεί η κεντροαριστερά με τρεις έδρες. Τέσσερις έδρες για το αντι-ισλαμικό κόμμα του Γκερτ Βίλτερς.

Πολωνία: Σύμφωνα με τα exit polls, υπερισχύει το κόμμα του πρωθυπουργού Τουσκ με 45,3%. Δεύτερο το εθνικιστικό κόμμαΝόμος και Δικαιοσύνη με 29,5%.

Φινλανδία: Απώλειες για τον κυβερνητικό συνασπισμό, τους συντηρητικούς και το κεντρώο κόμμα, αλλά και για την αντιπολίτευση, τους Σοσιαλδημοκράτες.

Εσθονία: Το Κεντρώο Κόμμα κερδίζει δύο έδρες, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν τρεις.

Λετονία: Σύμφωνα με τα exit polls, η Πολιτική Ένωση ηγείται με 24%.

Λιθουανία: Σύμφωνα με τα exit polls, οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται με 25% και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 19%.

Σουηδία: Σύμφωνα με τα exit polls, οι Πειρατές κερδίζουν μία έδρα, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν έξι. Το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα ανανμένεται να πάρει τρεις έδρες.

Λουξεμβούργο: Το κόμμα του χρισιανοδημοκράτη πρωθυπουργού Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κερδίζει τρεις έδρες και ακολουθούν οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι με μία έδρα το καθένα.

Μάλτα: Μεγάλη νίκη για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα με 57%.

Τσεχία: Νίκη για το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Τοπολάνεκ με ποσοστό 29%, έναντι 24% των Κεντροαριστερών.

Ουγγαρία: Τρεις έδρες για το ακροδεξιό κόμμα. Στις 14 έδρες το αντιπολιτευόμενο κεντροδεξιό κόμμα, τέσσερις το κυβερνών Σοσιαλιστικό και μία το Ουγγρικό Δημοκρατικό Φόρουμ.

Σλοβακία: Νίκη για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 32%. Πέντε έδρες για τους Σοσιαλδημοκράτες, δύο για την Κεντροαριστέρα. Τις υπόλοιπες έξι έδρες μοιράζονται τρία μικρότερα κόμματα.

Σλοβενία: Η Κεντροαριστερά κερδίζει τις περισσότερες ψήφους καταφέρνοντας πλήγμα στο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

ΠΗΓΗ

Political group Number of seats Score in %
EPP-ED 263 35.7
PES 163 22.1
ALDE 80 10.9
GREENS/EFA 52 7.1
UEN 35 4.8
GUE/NGL 33 4.5
IND/DEM 19 2.6
Others 91 12.4

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ" ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ? ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Γιατί χαίρετε ο κόσμος και χαμογελά πατέρα ? ......

ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ :


ΝΔ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ 3 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 11 ΠΟΥ ΕΙΧΕ
ΠΑΣΟΚ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΦΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΥΣ 8 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ 2004
ΚΚΕ : ΧΑΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ
ΛΑΟΣ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ 2 ΕΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ
ΣΥΡΙΖΑ : ΜΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ : ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ : ΜΕ 50% ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΩΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ , ΑΝ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΑΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΝΔ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 2007 ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ , ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ , ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΙΧΑΝ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ. Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Η ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ. ΟΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ.

ΠΑΣΟΚ : ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ 2007 ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ,ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΔ. ΤΗΝ ΜΟΜΦΗ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ. Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΝΩ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕ "ΟΜΠΑΜΑ" ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ.

ΚΚΕ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ. ΕΧΑΣΑΝ ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ , ΕΧΑΣΑΝ 1% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΕΝΑ ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΩ ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ Ή ΟΧΙ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΦΩΝΑΚΛΑΔΙΚΟ ΕΦΕ.

ΛΑΟΣ : Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ , ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ , ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ. Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΑΝ ΤΟ ΛΑΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ .

ΣΥΡΙΖΑ : ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ : ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΙΚΗΤΗ. ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ , ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΙΑ ΠΑΝΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΜΕ.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ : ΤΟ ΠΑΜΜΕ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ , ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ , ΠΗΡΕ ΕΝΑ 0,46% , ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ "ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ" , ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ" ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΑΒΕΛΛΑ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΗΓΕΣΙΑ , ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΗΠΙΟ ΚΑΙ "ΝΕΟ" ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΑΥΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ , ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2009



Κόμμα
Ψήφοι
%
Έδρες
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) 1.870.814 36,66
8
Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) 1.647.863 32,29
8
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) 425.963 8,35
2
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) 364.760 7,15
2
Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) 239.710 4,70
1
Οικολόγοι Πράσινοι 178.070 3,49
1
Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑ.Μ.ΜΕ.)
64.949 1,27
-
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση - Κυνήγι - Ψάρεμα - Παράδοση) 64.562 1,27
-
Δράση 38.663 0,76
-
Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση 33.146 0,65
-
Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι 31.076 0,61
-

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
23.462 0,46
-
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
21.856 0,43
-
Ένωση Κεντρώων 19.536 0,38
-
Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μ-Λ ΚΚΕ) 13.102 0,26
-
Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.)
10.506 0,21
-
Κοινωνία (Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Ιωάννη Καποδίστρια) 7.934 0,16
-
Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ.)
7.894 0,15
-
Libertas.eu - Κόμμα Φιλελευθέρων
6.462 0,13 -
Κόμμα Νέων
6.170
0,12
-
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα / ΕΕΚ - τροτσκιστές
6.026 0,12
-
Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.) 5.607 0,11
-

Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο
4.514
0,09
-
Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φι.Σ.) 4.323
0,08
-
Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.)
3.096
0,06
-
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του Κ.Κ.Ε. (Ο.Α.Κ.Κ.Ε.) 2.797
0,05
-
Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.)
749
0,01
-