6 Οκτ 2009

Η "ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ



ΤΩΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΚΑΝΑΝ , ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ .... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΚΑΛΗ Ή ΚΑΚΗ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ

http://do.pasok.gr/meliki/wp-content/uploads/2009/02/pasok20thema20mazi20allazoume20tin20ellada.jpg

ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ...... ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Απαρηγόρητος ο Τούρκος Πρόξενος..

[senaria_proxenos.jpg]

Η έπαρση πληρώνεται κ. πρόξενε...


Νόμιζε ότι υπηρετεί ακόμη στο Κόσσοβο ο Τούρκος πρόξενος κ. Σαρνίτς, που σχεδίαζε επί χάρτου, αλλά χωρίς τον ξενοδόχο όπως είναι η μειονότητα, που του γύρισε την πλάτη. Τα φιλόδοξα σενάρια των τεσσάρων και πλέον βουλευτών από την μειονότητα, των …«Τούρκων» που θα ανεβοκατέβαζαν την κυβέρνηση σέρνοντάς την αναλόγως με τις ορέξεις τους, απέτυχε παταγωδώς όπως και το άλλο σενάριο του ψευτομουφτή που κινούμενος από άλλα κέντρα, προωθούσε την τρίτη επιλογή, που επίσης δεν τα πήγε καθόλου καλά. Έτσι η μειονότητα κατέληξε στην ίδια γνωστή και δοκιμασμένη λύση των δύο και μάλιστα των πιο ανώδυνων από πλευράς μόρφωσης και παρουσίας στο ελληνικό κοινοβούλιο των Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι δύο του ΠΑΣΟΚ, ο ένας προερχόμενος από το DEB (κόμμα ισότητας ειρήνης και δικαιοσύνης), έχουν δώσει δείγματα λειτουργία όσες φορές πήγαν να δημιουργήσουν θέμα αναγκάσθηκαν να διαφοροποιηθούν βάζοντας την ουρά στα σκέλια

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Υποστηρίχθηκε το δίδυμο Αχμέτ Χατζηοσμάν και Κοτζά Μουμίν Ριτβάν -και οι δύο προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ- που ήταν ευσεβής πόθος των κύκλων που εκπορεύονταν από το προξενείο και τους μειονοτικούς συλλόγους. Η επιλογή τους λειτούργησε μέχρις ενός σημείου, δίνοντας υπερδιπλάσια δύναμη και στον δεύτερο υποψήφιο. Το σενάριο ήταν καλοστημένο για εκλογή δύο βουλευτών της μειονότητας στην Ροδόπη με το κυβερνών κόμμα και πολλά χωριά το αποδέχτηκαν και λειτούργησαν μ’ αυτόν τον τρόπο στοχεύοντας στο να αποκλείσουν τον χριστιανό υποψήφιο Γιώργο Πεταλωτή.

Τι συνέβη λοιπόν και στράβωσε η υπόθεση της μοιρασμένης τράπουλας; Δύο ημέρες πριν τις εκλογές η ανασφάλεια και ο φόβος μήπως υπάρξει κάτι απρόοπτο στην υλοποίηση αυτού του ...σεναρίου, οδήγησαν τον Αχμέτ Χατζηοσμάν να κάνει το προσωπικό του πολιτικό παιχνίδι που δεν έχει σχέση με κόμματα και χρώματα. « Η ψήφος είναι ιερή και εκπορεύεται από τον Θεό», διαμήνυσε με πάθος ο γνωστός θεολόγος Αχμέτ Χατζηοσμάν στα τζαμιά και τις συνάξεις στον ορεινό όγκο επιδιδόμενος σ’ ένα μαραθώνιο, για να εδραιώσει την βουλευτική του έδρα με τη επίκληση της συνείδησης του καθενός. Και ως γνωστόν σε αυτούς τους κύκλους των ισλαμιστών διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία επικαλούμενος και την θρησκευτική του ιδιότητα. Και τελικά τα κατάφερε, όχι μόνο να διατηρήσει την δύναμη του, αλλά και να την αυξήσει αφήνοντας μια ελπίδα στον Κοτζά Μουμίν Ριτβάν ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση μάλλον θα τα πάει καλύτερα. Ο συνυποψήφιός του δεν θα έχει πολλά περιθώρια, ενώ ο ίδιος θα είναι το φαβορί της άλλης εποχής.

Ο φόβος μήπως πατώντας σε πολλές βάρκες πέφτουν στο κενό, τους έκανε να εγκαταλείψουν τη προσπάθεια λειτουργώντας συσπειρωτικά γύρω στους εκλεγέντες. Έτσι ο κ. Σαρνίτς πλήρωσε την έπαρση και την φιλοδοξία του να διπλασιάσει τους μουσουλμάνους βουλευτές, νομίζοντας ότι θα κάνει παιγνίδι όπως συνέβη στην γειτονική Βουλγαρία με το μειονοτικό κόμμα


ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ 10.000 ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Οι μεταφερόμενοι επίσης δεν κυμάνθηκαν στα μεγάλα νούμερα που αρχικά είχαν σχεδιαστεί. Λεωφορεία του ΜΕΤRO που στάθμευσαν στο χώρο του Ωδείου αποβίβαζαν τους ετεροδημότες εκ Τουρκίας που τους μοίραζαν ήδη τα ψηφοδέλτια με ονομαστικές καταστάσεις. Εκεί εκπρόσωποι συλλόγων Δυτικοθρακιωτών που χύνουν χολή και όξος μέσα από διάσπαρτες ιστοσελίδες στην γειτονική χώρα αναλάμβαναν ρόλο.
Απλοί άνθρωποι που ήρθαν με στόχο να ενισχύσουν την γραμμή της αυτοαποκαλούμενης «Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής» και των κύκλων του προξενείου τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Ξάνθη, έκαναν το καθήκον τους, αλλά τα σενάρια στέφθηκαν με παταγώδη αποτυχία, αφού οι συμπολίτες μουσουλμάνοι λειτούργησαν με βάση την συνείδησή τους σ’ ένα μεγάλο ποσοστό..

Φαίνεται ξεκάθαρα όπως και στις ευρωεκλογές με την προτροπή του λευκού, ότι επηρεάζουν ένα ελάχιστο ποσοστό από την μειονότητα. Δεν είναι το μαντρί τους όπου μπορούν να το διαφεντεύουν. Δεν είναι τα πρόβατα.

Η μειονότητα λειτούργησε με ωριμότητα, χωρίς βέβαια να κρύψει την σαφή της προτίμηση στο ΠΑΣΟΚ, αφού ψηφίζει με την λογική της δύναμης και της καλύτερης εκπροσώπησης ακουμπώντας στο κυβερνών κόμμα. Αφού οι υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου ήταν πολύ πιο θελκτικές για όλους. Τώρα αν δεν επηρέασαν οι κουμπαριές με τον Ερντογάν αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

ΠΗΓΗ