4 Φεβ 2009

ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ..... ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ATHENS VOICE

Tου Γρηγόρη Ν. Βαλλιανάτου - 22.01.2009

Να λοιπόν που ξαναχορεύουμε στη γνωστή ταραντέλα της «τουρκικής εξαλλοσύνης» και «εθνικιστικής υστερίας» της γείτονος. Για άλλη μια φορά, τα γεράκια της ελλαδικής «δημοσιογραφίας» παραληρούν στο τέλμα της άγνοιάς τους, όπως καλά γνωρίζουμε από τις αoριστίες για τις «παραβάσεις» και «παραβιάσεις» του εναέριου χώρου καθώς και του FIR. Είμαστε υποχρεωμένοι πολύ απλά και καθαρά να ρωτήσουμε:

Πού ακριβώς αναφέρεται ότι όλες οι νησίδες που βρίσκονται κοντά στα Δωδεκάνησα (και μερικές πιο κοντά στην Τουρκία) ανήκουν στην ελληνική κυριαρχία; Ποιο είναι επιτέλους αυτό το αόρατο κείμενο που αναγράφει ένα προς ένα τα ονόματα των βραχονησίδων αυτών και τις αποδίδει στην Ελλάδα;

Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει κείμενο που αναφέρεται στα νησάκια που προείπαμε και καταλήγει ότι ανήκουν στην Τουρκία, προφανώς δεν το έχω υπόψη μου, και γι’ αυτό επίσης θλίβομαι με την αφέλεια των συναδέλφων μου των μεγάλων εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών.

Ας συνέλθουμε.

Υπάρχουν γκρίζες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αν δεν βρούμε τρόπο, είτε μεταξύ μας είτε με τη διαιτησία διεθνούς δικαστηρίου, να αποσαφηνίσουμε την πραγματικότητα της κυριαρχίας επί των νησίδων αυτών, θα τροφοδοτούμε την εχθρότητα μεταξύ των δύο λαών, και βέβαια θα εξακολουθούμε να κλέβουμε απ’ το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας και της Τουρκίας μυθώδη ποσά για «άμυνα», καθώς και να σκοτώνουμε άδικα τα στρατευμένα παιδιά στις «ηρωικές» και μάταιες επιχειρήσεις αφροσύνης που παρατηρούμε τόσα χρόνια.


Για όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω, το Σύμφωνο Οριοθέτησης των Υδάτων με το οποίο η Ιταλία παραλαμβάνει από την Τουρκία τα νησιά το 1932 (και μας παραδίδει 14 συγκεκριμένα το 1947) δεν πρωτοκολλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών (τον ΟΗΕ της εποχής), όπως απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο, η δε αναφορά σε «παρακείμενες νησίδες», όπου απαντάται, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της αν οι νησίδες είναι πιο «παρακείμενες» στα νησιά μας ή στην Τουρκία!

Και βέβαια οι εχθροπραξίες στον αέρα μεταξύ 6-10 μιλίων από την Ελλάδα είναι ένα διεθνές ανέκδοτο που μόνο στη χώρα μας συζητάμε σοβαρά.

Θα δοθούν ποτέ απαντήσεις στα απλά αυτά ερωτήματα ή θα βαυκαλιζόμαστε με τα παραμύθια που μας έλεγαν κάποτε για να κοιμόμαστε γλυκά;


ΑΛΛΟ ΕΝΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ "ΔΙΚΑΙΟΥ" ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ......

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΑΥΤΟ ΤΟ .... ΠΡΟΕΔΡΕ ?

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ - ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ?

Η κ. Deborah A. McCarthy (φωτο) δεν είναι μια οποιαδήποτε οικονομολόγος – μέλος της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Πρεσβεία της Αθήνας. Είναι ανώτερο στέλεχος του Στέητ Ντηπάρτμεντ από το 1981 και στην Αθήνα ήρθε ως το νούμερο δύο του καταστήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Με την διοίκηση του American Hellenic Institute, λίγο πριν έρθει στην Αθήνα

Η θητεία της στη χώρα μας δεν έχει κανένα μεμπτό σημείο, όπως άλλωστε και στα προηγούμενα πόστα όπου υπηρέτησε την πατρίδα της. Μια σειρά όμως συμπτώσεων σε σχέση με τους προηγούμενους σταθμούς της καριέρας της είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη – και απλώς την σημειώνουμε.
-Τον Σεπτέμβριο του 1991 στην Αϊτή η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του ιερέα Jean – Bertrand Aristide ανετράπη με στρατιωτικό πραξικόπημα. Η κ. Μακάρθυ ήταν τότε εκεί ως οικονομικός σύμβουλος.
-Το 1998 στη Νικαράγουα η Ζοϊλαμέρικα Ναρβάεζ, θετή κόρη του αριστερού ηγέτη των Σαντινίστας Ντανιέλ Ορτέγκα, κατηγόρησε δημοσίως τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση. Η υπόθεση, που έπληξε καίρια το ήδη αποδυναμωμένο αριστερό κόμμα, αποδόθηκε τότε από τους Σαντινίστας επισήμως στη CIA (άλλωστε το μόνο ακροατήριο που βρήκε η συκοφάντης ήταν η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην… Ουάσιγκτον τον Οκτώβρη του 1999). Η κ. Μακάρθυ ήταν τότε προσωπάρχης της Πρεσβείας στη Μανάγκουα.
-Το 2001 ο Lucien Bouchard, πρωθυπουργός του Κεμπέκ και ηγέτης του αυτονομιστικού κόμματος των γαλλόφωνων Patri Quebecois παραιτήθηκε μετά την «αντισημιτική» υπόθεση Michaud, εντείνοντας την κρίση στο αυτονομιστικό κίνημα που υπό την ηγεσία του είχε χάσει στο νήμα το κρίσιμο δημοψήφισμα του 1995. Η κ. Μακάρθυ ήταν τότε (ή μόλις είχε πάει;) εκεί ως γενική Πρόξενος στο Μοντρεάλ.
-Το διάστημα 2006 – 2008 υπηρέτησε από κάποιαν θέση «ειδικού συντονιστή» των υποθέσεων της Βενεζουέλας. Το τι συνέβη στις υποθέσεις αυτές είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ή υποθέτουμε, δεδομένης της σχέσης του μεγάλου Τσάβες με την κυβέρνηση Μπούς.
Και τι σημαίνουν όλα αυτά; Τίποτε, απαντούμε. Απλώς, να, αν είναι κάποιος προληπτικός μπορεί να βάλει διάφορα πράγματα με τον νου του για τις μέρες της στην Ελλάδα, αυτές που μόλις πέρασαν και όσες ενδεχομένως θα έρθουν.
Φαντάζεστε μάλιστα να έχει και κανένα συνήθειο για βόλτες στα Εξάρχεια*, τι …φυλαχτά θα χρειαστούμε;!

*Όπως σημειώνει γραπτώς ότι έκανε η Βαλερύ Πλέημ, όταν ως νεαρή ακόμη NOC (κατά το «The Nation», 5-11-08) στρατολογούσε πράκτορες της CIA στην Αθήνα.

Κώστας Καραΐσκος

ΠΗΓΗ: Αντιφωνητής (1/2/2009)
"ΤΟΥΡΚΟΙ" ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 27-10-08

"Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου εκδικάστηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη από την Εισαγγελία Ξάνθης μετά από αναβολή που δόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης με κατηγορητήριο ιδιαιτέρως δεικτικό για λειτουργούς της ενημέρωσης των πολιτών. Παρουσιάστηκαν στην δικαστική αίθουσα ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου οι δύο εκδότες της εφημερίδας ΜΙΛΛΙΕΤ, κατηγορούμενοι σύμφωνα με τα άρθρα 1, 4, 16, 17, 18, 26 παρ. 1, 27 παρ 7, 45, 51, 53, 57, 61, 63, 64, 98 και 192 του Ποινικού Κώδικα. Αποτέλεσμα 12 μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση ως πρωτόδικη ποινή."

Δηλώσεις με ξεχωριστό νόημα:

Γκιούλμπεγιάζ Καραχασάν:


Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, Μέλος του ΠΑΣΟΚ
Η εμπλοκή της κυρίας Γκιούλ Μπεγιάζ Καραχασάν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Πομάκων ήταν σύμφωνα με την κατάθεση του Ταχήρ Κόντε, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων, όταν στο παρελθόν ο ίδιος την επισκέφθηκε με άλλα μέλη του τότε υπό ίδρυση Συλλόγου. Όταν στην αρχή των προσπαθειών για την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων χρειάσθηκαν συμβουλές από την κυρία Καραχασάν η οποία στο επάγγελμα είναι Νομικός αυτή τους έδιωξε λέγοντάς του ότι «Είμαστε Πομάκοι αλλά δεν πρέπει να το λέμε και αντί αυτού να λέμε ότι είμαστε Τούρκοι».

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η κυρία Καραχασάν αφού η πρόεδρος του δικαστηρίου την ρώτησε για τα στοιχεία της δήλωσε: «Είμαι Ελληνίδα υπήκοος, μουσουλμάνα το θρήσκευμα».
Στην συνέχεια όταν η πρόεδρος την ρώτησε για την καταγωγή της, είπε: «Κατάγομαι από την ορεινή περιοχή».
Πρόεδρος: «Από την ορεινή περιοχή ή πομακικής καταγωγής»;
Γκιούλμπεγιάζ Καραχασάν: «Δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω».
Στα επίμαχα άρθρα οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι είναι προδότες αυτοί που συνεργάζονται με τους Χριστιανούς.
Δικαστής: «Είναι προδότες οι Πομάκοι που συνεργάζονται με τους χριστιανούς»;
Γ. Καραχασάν: «Ναι για την μειονότητα».
Δικαστής: «Για εσάς είναι προδότες»;
Γ. Καραχασάν: «Ανήκω και εγώ στην μειονότητα». "

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ , ΟΙ "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΜΑΣ



ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η κ. ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ



ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ (πάλι καλά που βάλαν και την ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική αλλά μάλλον για ξεκάρφωμα το έκαναν , και να μην ξεχνάμε οτι

κηρύχθηκε παράνομη η ένωση από τον Αρειο Πάγο) ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΧΜΕΤ ΔΕΒΕΤΖΗΟΓΛΟΥ (ο οποίος δήλωνε σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι ΤΡΤ ΙΝΤ ότι είναι τούρκος και οτι η εισβολή στην Κύπρο ήταν ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ , ΟΤΙ ΘΕΩΡΗΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Η ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΥΤΗΣ?

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ?


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ» ΚΤΛ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ :


«ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?»


ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ , ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.


ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ενέδωσε στους γνωστούς σκληροπυρηνικούς ο Τσετίν Μάντατζη



Ραγδαίες οι εξελίξεις στην χθεσινή συνεδρίαση της ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής στα γραφεία της «τουρκικής νεολαίας» που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.
Ο Τσετίν Μάντατζη ενώ δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της συμβουλευτικής γιατί το ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας», τον πιέζει να ανασκευάσει ειδάλλως κρέμεται από πάνω του ο πέλεκυς της διαγραφής, αναγκάστηκε να δεχθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο τις θέσεις των σκληροπυρηνικών της μειονότητας.
Οι παλιοί πολιτευτάδες και οι δύο ψευτομουφτήδες έθεσαν ωμά το...θέμα της στήριξης και του πολιτικού του μέλλοντος, θέλοντας να περάσει στον κόσμο η αίσθηση ότι κανείς βουλευτής δεν έχει μέλλον με κανένα κόμμα αν δεν δηλώνει ότι είναι Τούρκος και δεν συνυπογράφει σε αυτά που δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μάντατζη. «Τους βουλευτές που εκλέγουν τα κόμματα θα τους ελέγχουμε εμείς» δήλωσαν οι γνωστοί της σύναξης διά στόματος των ψευτομουφτήδων που σημαίνει ότι στην πρόσφατη συνάντηση στην Άγκυρα και στο παρασκήνιο του Σαββατοκύριακου πήραν την εντολή να ακολουθήσουν σκληρή πολιτική, στα ζητήματα της μειονότητας με τις παρεμβάσεις της Τουρκίας.
Επέρχεται ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ με τους δύο βουλευτές του να τραβούν το σχοινί, αφού η χθεσινή απόφαση φέρνει τον Μάντατζη να συνεχίζει να είναι πρόεδρος μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου με διάδοχό του τον κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, που αποδέχθηκε τελικά τα αιτήματα της συμβουλευτικής. Θεώρησαν ότι θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα η παραίτηση του κ. Μάντατζη από την συμβουλευτική και κάνοντας την εκτίμηση ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμο κόμμα για να προχωρήσει στις διαγραφές», τεντώνουν το σκοινί της αντιπαράθεσης. Δύσκολη η απόφαση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως ανοίγεται μία νέα περίοδος που μερικοί εκτιμούν ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε για ανεξάρτητο κόμμα στη μειονότητα.

Δήμος Μπακιρτζάκης-ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ