28 Μαΐ 2009

Ένταση στην Τουρκία προκαλεί ζήτημα πετρελαίου στην Κύπρο

http://www.dentnews.net/wp-content/uploads/2009/02/cyprus-500x375.jpg


«Για νέα ένταση στην Κύπρο», μιλά ο τουρκικός Τύπος, ένταση που προκαλεί η άδεια που λέγεται ότι έχει δοθεί σε αμερικανική εταιρεία πετρελαίου, προκειμένου να κάνει έρευνες για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στην Τουρκία πιθανολογούν ότι την έρευνα επεδίωξε αμερικανική εταιρεία, μια από τους γίγαντες «του πετρελαίου που εκτιμά ότι στην περιοχή υπάρχουν αποθέματα αξίας μεγαλύτερης από 400 δισ. δολάρια.


Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Φρανκ Ουρμπάντσικ, ανακοίνωσε προχθές ότι αμερικανική εταιρεία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό. Ο Αμερικανός πρέσβης δεν κατονόμασε την εταιρεία.

Λέγεται ότι εξασφάλισε την άδεια της έρευνας από την Κυπριακή Δημοκρατία παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζει παγίως η Τουρκία.


Τούρκοι αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται φέρονται να λένε ότι «ο στόλος μας είναι εκεί. Δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, έστω και αν πρόκειται για αμερικανική εταιρεία».


Εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι το κόστος για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από σημεία τα οποία βρίσκονται σε μεγαλύτερο από 2.000 μέτρα βάθος είναι ιδιαίτερα μεγάλο και ότι γι' αυτό απαιτείται υψηλή τεχνολογία, που μόνο εταιρίες όπως η Shell, η Exxon Mobil, η Petro Brass και η ρωσική Lukoil μπορούν να εξασφαλίσουν.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΥΡΙΟ 29 ΜΑΙΟΥ - Τότε ήταν οι Τούρκοι, σήμερα είναι οι λαθρομετανάστες.

[300pope_kashmir-ap416.jpg]

Στην Ομόνοια στις 6 μ.μ. έχουν προγραμματίσει οι επαγγελματίες αντιρατσιστές συλλαλητήριο για να διεκδικήσουν όπως λένε να σταματίσει ο ρατσισμός εναντίων τους. Έναν κόσμο χωρίς χαρτιά, σύνορα και κράτη ονειρεύονται και ζητούν με το κάλεσμά τους.
Απρόκλητα επέλεξαν την ημέρα της Άλωσης της Πόλης να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους. Τότε τη Πόλη άλωσαν οι ορδές των Τούρκων, στις μέρες μας ολόκληρη η χώρα αλώνεται από τις ορδές των λαθρομεταναστών.

ΠΗΓΗ

Ο Τρεμόπουλος και της βλακείας το ανάγνωσμα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΝEWS


_______________________________________________________________________________________________
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος των Οικολόγων -Πράσινων είναι στην φωτογραφία στην Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2006, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός βιβλίου που αξιοποιείται έντονα από τη σκοπιανή προπαγάνδα για την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους. Πρόκειται για εγχειρίδιο γραμμένο στο ιδίωμα των Σκοπίων. Δίπλα στο πάνελ ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του εθνικού ήρωα της FYROM. Ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος που αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και… ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος, διάσημος επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.

Τα υπόλοιπα εδώ: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1003659 (ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

Δείτε και ποιοί άλλοι συμμετείχαν (το βρήκαμε στο http://taxalia.blogspot.com/):

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ :

Πρίν λίγο, σε συνέντευξη του στον Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο real ,όταν τον ρώτησε τί θα κάνει στην Ευρώπη με τα εθνικά θέματα, ο Τρεμόπουλος απάντησε αφελώς :
“Τί θέλετε να κάνω; Να παίρνω γραμμή από το υπουργείο Εξωτερικών; Την αλήθεια θα λέω!

ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ , ΟΣΟ ΘΥΜΟ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ΤΟΥΣ , ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ , ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΜΕΤΑ.

Νέα διαδήλωση οργανώνουν μουσουλμάνοι την Παρασκευή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyoU7KjwA71_H4d9Lr6tAW6p08SG37TCA4m8ZMvZJS7A2bE8mcACP7Sm9-BjylMCrBWRCZExMrUc2sUEwhvVr5LWy5Zl9KbCLzCcpiZK6xmKpXJGv4J4MM7Q67CqZvxavbKEqQ6-wIUh_4/s400/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82.bmp

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των μουσουλμάνων στη διαδήλωση που οργανώνεται αύριο το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας, ύστερα από προσευχή στα τζαμιά. Ακόμα και «συντηρητικοί» μουσουλμάνοι που δεν συμμετείχαν στα προηγούμενα επεισόδια σύρονται τώρα να συμμετάσχουν

Η διαδήλωση οργανώνεται από την «Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.», το πολιτικό σχήμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και τις Μεταναστευτικές Μουσουλμανικές Κοινότητες Ελλάδος. Βασικό θέμα τους, η θρησκευτική προσβολή. Απαιτούν την τιμωρία του αστυνομικού που καταγγέλλουν ότι βεβήλωσε το Κοράνι και τη δημόσια συγγνώμη του αρμόδιου υπουργού. Την ίδια ώρα διαδήλωση οργανώνει η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» με περισσότερο πολιτικά αιτήματα, όπως η νέα διαδικασία νομιμοποίησης, η παροχή πολιτικού ασύλου και στέγης στους αστέγους της πόλης.

Αναμένεται να συμμετάσχει το 98% των μουσουλμανικών οργανώσεων με μεγαλύτερες την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος (20.000 μέλη), την Αφγανική Κοινότητα (14.000 μετανάστες), τη Συριακή Κοινότητα και τη «Μαρκίς» (οργάνωση-ομπρέλα στην οποία συμμετέχουν προερχόμενοι από Συρία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Μαρόκο, Παλαιστίνη, 5.500 μετανάστες), τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος (40.000 μέλη). Δεν αναμένεται να συμμετάσχει η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδος (25.000 μέλη) γιατί φοβούνται ότι η διαδήλωση θα βγει εκτός ελέγχου.

Οπως σημειώνει στην «Κ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπαγκλαντεσιανών κ. Μοχάμεντ Γκόλαμ Μάολα «χρειαζόμαστε ειρήνη, γι’ αυτό δεν θα συμμετάσχουμε οργανωμένα στη διαδήλωση. Μπορεί η διαδήλωση να βγει εκτός ελέγχου. Περιμένουμε να δούμε εάν η κυβέρνηση θα τιμωρήσει τελικά τον αστυνομικό. Μίλησα με την πρεσβεία μου και μου είπαν ότι μένουμε σε ξένη χώρα και δεν πρέπει να αποκτήσουν αρνητική εικόνα για εμάς οι Ελληνες».

Εξίσου καταδικάζουν τα έκτροπα της περασμένης Παρασκευής και οι άλλες οργανώσεις, αλλά πιστεύουν ότι η διαδήλωση είναι το τελευταίο «όπλο» τους στη διεκδίκηση σεβασμού της υπόστασής τους. «Αν ο υπουργός ζητήσει δημόσια συγγνώμη, θα ηρεμήσει ο κόσμος», σημειώνει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος κ. Τζαβέντ Ασλάμ. «Οταν έγιναν τα επεισόδια την Παρασκευή το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο Αττικάρχης και μου είπε να σταματήσω τα επεισόδια. Του είπα ότι αυτοί που τα κάνουν είναι από διάφορες χώρες και δεν μπορώ να τα σταματήσω. Μου είπε «αυτό σημαίνει ότι τα κάνεις εσύ» και του απάντησα «χώρα σου είναι, κάνε ό,τι νομίζεις». Πήγα με τους δικούς μου ανθρώπους στα επεισόδια και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ, διότι μίλαγαν διάφορες γλώσσες. Ως μουσουλμάνος ζητώ συγγνώμη για ό,τι έγινε», καταλήγει ο κ. Ασλάμ. «Εχουμε σεβασμό για τον Μωάμεθ, όσο έχουμε για τον Χριστό και το Ευαγγέλιο. Ο Χριστός είναι προφήτης στη δική μας θρησκεία. Δεσμεύομαι ότι δεν θα γίνει κανένα επεισόδιο την Παρασκευή. Θα ελέγξουμε τον κόσμο».

ΠΗΓΗ

http://www.ksm.gr/wp-content/uploads/2008/11/protomagia-2008.png

ΜΑΛΙΣΤΑ .... ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ Ο κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΝΑ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΙ" ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΟΡΟΖ ΛΕΧΡΙΤΩΝ.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ "ΒΑΡΒΑΡΩΝ" ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.

Πιέσεις σε Τουρκία για λαθρομετανάστες

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2008/05/image.jpg

Πιέσεις στην Τουρκία να αλλάξει στάση στο θέμα της επανεισδοχής των λαθρομεταναστών, που διέρχονται από το έδαφός της καθ' οδόν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη ασκεί συνεχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως εξήγησε χθες σε αποκλειστικές για την Ελλάδα δηλώσεις του στην «Κ», ο αντιπρόεδρός της Ζακ Μπαρό. Ομως, όπως επίσης δέχθηκε, μέχρι στιγμής οι προσπάθειες αυτές έχουν πέσει στο κενό.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης συζητήθηκε χθες σε ειδική συνάντηση των επιτρόπων στις Βρυξέλλες, ενόψει της κατάθεσης, σήμερα, εισήγησης στους υπουργούς Εσωτερικών των κρατών-μελών για την έγκριση πακέτου βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα είναι σε απόλυτους αριθμούς η πλέον πληττόμενη από τη λαθρομετανάστευση μεσογειακή χώρα της Ε.Ε., με συνολικά 57.260 αιτήσεις ασύλου, κυρίως από Πακιστανούς, Αφγανούς και Γεωργιανούς μόνο την τριετία 2006-2008. Εξ αυτών, θα πρέπει να σημειωθεί, εγκρίθηκε μόλις το 0,08%, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο… 99,92% εγκαταλείπει τη χώρα, ενώ πολλαπλάσιος είναι ούτως ή άλλως ο αριθμός των «απλών» λαθρομεταναστών που δεν ζητούν καν άσυλο.

Οι περισσότεροι από αυτούς φθάνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αλλά όπως επισήμανε ο Μπαρό, οι προσπάθειες που έχουν γίνει από τον ίδιο, μεταξύ άλλων με επίσκεψή του στην Αγκυρα τον Νοέμβριο, έχουν πέσει στο κενό και η τουρκική πλευρά δηλώνει πλήρη αδυναμία να δεχθεί τους λαθρομετανάστες που έχουν περάσει από το έδαφός της. Αυτό, όπως σημείωσε ο Γάλλος αντιπρόεδρος της Επιτροπής, τον οδήγησε να ζητήσει, χθες, από τον επίτροπο Διεύρυνσης, Ολι Ρεν, να εισάγει «λίγο εντονότερα» το θέμα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο του ευρύτερου ευρωτουρκικού «δούναι και λαβείν». Αλλωστε οικονομικά «ήδη βοηθάμε αρκετά» την Τουρκία, πρόσθεσε…

Αντίστοιχα προβλήματα όμως υπάρχουν και με τη δεύτερη σημαντική χώρα διέλευσης λαθρομεταναστών, τη Λιβύη, αλλά όπως επεσήμανε ο Μπαρό κάθε συνεννόηση με τρίτες χώρες, ακόμα και ο «χρηματισμός» τους για να φανούν πιο συνεργάσιμες, είναι αναγκαστικά πολύ μακροπρόθεσμος στόχος. Βραχυπρόθεσμα η λύση μπορεί να δοθεί μόνο εντός της ίδιας της Ευρώπης.

Ετσι, ο ίδιος θα ζητήσει άμεσα από τα «βόρεια» κράτη-μέλη να δεχθούν στο έδαφός τους μέρος των αιτούμενων ασύλου που σήμερα έχουν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο ή και την Ισπανία, αν και όπως παραδέχθηκε δεν θα είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλωστε ήδη προβλέπεται κοινοτική ενίσχυση ύψους 4.000 ευρώ για κάθε λαθρομετανάστη (εφόσον έχει ζητήσει άσυλο) που μετεγκαθίσταται εντός Ευρώπης, για παράδειγμα από την Ελλάδα στη Γερμανία. Ομως, ως κίνητρο είναι προφανές ότι μάλλον δεν αρκεί, όπως ανεπαρκή έχουν αποδειχθεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν ήδη δεσμευθεί για δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης. Το πραγματικό ζητούμενο, κατέληξε ο Μπαρό, είναι «να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα», διαφορετικά η τραγωδία θα συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ