11 Οκτ 2012

Τι θα κάνουν με την πρόταση της Χρυσής Αυγής για ΑΟΖ;


Όπως αναφέρεται στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση του «defence-point.gr», η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή των Ελλήνων για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από τη χώρα μας, σε μια κίνηση η οποία είναι δεδομένο ότι αιφνιδίασε την κυβέρνηση οποία μπορεί να είχε διαρρεύσει από τις αρχές Αυγούστου την πρόθεσή της, ωστόσο, κίνηση σε αυτή τη κατεύθυνση δεν είχε γίνει.

Σύμφωνα με του υπογράφοντες της σχετικής πρότασης νόμου ο «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» προχώρησε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «τηρώντας μία από τις κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες για την ανάγκη αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας το συντομότερο δυνατόν».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στην ουσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ιστορική» πρόταση αφού αποτελεί «την πρώτη από την ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους, για την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και (προ)καλεί άπαντες τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να την στηρίξουν και να την ψηφίσουν».


Το defence-point.gr δεν έχει παρά να σχολιάσει τα εξής:

Πρώτον, η πρωτοβουλία του συγκεκριμένου κόμματος μόνο θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ενώ στην ουσία θέτει προ των ευθυνών τους όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου τα οποία χαρακτηριζόντουσαν από «ΑΟΖολαγνία» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (υπενθυμίζουμε πως ακόμα και ο Λουκάς Παπαδήμος, είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα με τον πλέον επίσημο τρόπο από το βήμα του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του), χωρίς να επιδεικνύουν «ζωηράδα» στη συνέχεια πέραν του διακηρυκτικού επιπέδου.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των υπολοίπων αν και ας μας επιτραπεί να τη… φανταστούμε: Τα κόμματα της Αριστεράς, μάλλον θα επιχειρήσουν να διαφύγουν από τη… στενωπό και με τη δικαιολογία «δε συνεργάζονται με ακραίους» σε συνδυασμό με λίγη «έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας» λογικά θα την απορρίψουν. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ως σοβαρά «κόμματα εξουσίας» μάλλον θα εστιάσουνε στο ότι οι «συνθήκες ακόμα δεν είναι οι κατάλληλες», καθώς σε κυβερνητικό επίπεδο δεν μπορεί παρά σχετικές συζητήσεις – βολιδοσκοπήσεις να έχουν γίνει και με παράγοντες εκτός της χώρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι δεν αποκλείεται και να το συζητήσουν, αφενός διότι εάν δει κανείς τη ρητορική τους δεν θα έχουν κάποιον καλό λόγο για να το απορρίψουν (μπορεί και να μην θέλουν κιόλας να το πράξουν, μην τους αδικούμε προκαταβολικά), αλλά και για να μην αποτρέψει τη Χρυσή Αυγή να διεισδύσει στη δική τους «εκλογική πελατεία», κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι διακρίνεται μόνο στα λόγια και κάνει πίσω όταν έρχεται η ώρα για έργα.

Δεύτερον, ουδείς έως τώρα από τη κυβέρνηση μας έχει εξηγήσει τι συμβαίνει με την «αόρατο επιτροπή» για την ΑΟΖ, η οποία είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως έχει συνεδριάσει, αν και όχι πάντα σε απαρτία, κάποιες φορές το διάστημα του καλοκαιριού, αλλά τώρα φαίνεται να έχει «παγώσει» κάθε της δραστηριότητα. Μήπως – λέμε μήπως – η κυβέρνηση θα ήθελε πρώτα να περάσει τα μέτρα, ΚΑΙ ΜΕΤΑ να κάνει την κίνηση προς την ανακήρυξη ΑΟΖ, έτσι ώστε να επιχειρήσει και να «αλλάξει την πολιτική ατζέντα» και να οδηγήσει τον κόσμο σε άλλα θέματα και να δώσει την «αναπτυξιακή» χροιά στην ανασυγκρότηση της χώρας; Εάν ναι, δεν είναι απαραιτήτως κακό, απλά όμως η κίνηση της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να αποτελεί «πολιτικό ματ».

Δεν θα διαφωνήσουμε κατ’ ανάγκη με τη συγκεκριμένη – κυβερνητική – σκέψη, αφού έστω και με καθαρά «πολιτικάντικη» λογική – που θα μπορούσε να γίνει αποδεχτεί εάν τελικά όμως προχωρήσουμε στην ανακήρυξη – θα δινόταν διέξοδος σε ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο θα έκανε ένα βήμα μπροστά. Εάν η συγκεκριμένη άποψη αποδειχτεί σωστή και όχι ευσεβείς πόθοι, το πιθανότερο θα ήταν η κυβέρνηση να απορρίψει τη πρόταση της «Χρυσής Αυγής» για να την επαναφέρει μετά από λίγες εβδομάδες, με τις απαραίτητες «τροποποιήσεις». Θα μπορούσε ακόμα να καθυστερήσει τη συζήτηση για το θέμα έτσι ώστε να μην την απορρίψει αλλά να τη βάλει στον «πάγο» και να την ανασύρει μετά από λίγο.

Το «defence-point.gr» γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα αναφορικά με το θέμα, ελπίζει μόνο το ζήτημα της ΑΟΖ να μην αποσταλεί στις… ελληνικές καλένδες, όπως κάθε θέμα που ενδυνάμωνε την εθνική κυριαρχία τις τελευταίες δεκαετίες (πχ. η επέκταση στα 12 μίλια)

Η Χρυσή Αυγή με τη κίνηση αυτή θέτει προ σημαντικών διλλημάτων την πολιτική τάξη της χώρας. Να σημειώσουμε ακόμα πως για την ώρα δεν προχωράμε σε περεταίρω ανάλυση αυτών καθαυτών των άρθρων του νομοσχεδίου, αφού το σημαντικότερο είναι να δούμε την αντίδραση του πολιτικού συστήματος στην πρόταση νόμου του πλέον «εξωσυστημικού» πολιτικού σχηματισμού της χώρας.

ΠΗΓΗ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ" ΣΥΜΒΟΛΟ

Και το κυνήγι μαγισσών ή "ανακάλυψης φασιστών" συνεχίζεται ... όπως και η προσπάθεια της αφελληνισμένης ψευτοαριστερας να μας καταντήσουν σαν τα μούτρα τους

διαβάστε 


Αίσθηση προκαλεί για ακόμη μια φορά η προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τα ιερά σύμβολα της Βορείου Ηπείρου, όπως είναι η σημαία της αυτονομίας με τον δικέφαλο, με τον φασισμό και κάθε τι ακροδεξιό.

Ο ιατρός και γενικός γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταρχιάς, κατήγγειλε στη σημερινή συνέλευση της ΓΣΕΕ, ότι ο Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που τον προσήγαγε χθες, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, δεν έφερε διακριτικά που παραπέμπουν στο εν λόγω Αστυνομικό Σώμα, αλλά «σε φασιστικές ομάδες» (!!!). Τα "φασιστικά" διακριτικά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από την σημαία της Βορείου Ηπείρου. Μας την απαγορεύουν οι Αλβανοί, μας την απαγορεύουν και οι Έλληνες όπως φαίνεται... Ε,....

http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4367.html