4 Νοε 2009

Επιστολή Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου

gperdogan

Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη βούληση για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς και είναι έτοιμη να εξετάσει όλα τα υφιστάμενα προβλήματα, αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αναντολού».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ερντογάν «διατύπωσε σειρά προτάσεων για τη δημιουργία δυνατοτήτων συνεργασίας» και υπογράμμισε ότι «η γραμμή “μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες“, είναι από τις προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής».

Στην επιστολή ο Ερντογάν εκφράζει την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, μπορεί να δοθεί νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία και το διάλογο που υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια και δηλώνει την ικανοποίησή του για το γεγονός της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συνόδου υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΠΗΓΗ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΜΕ F-16 ?

"Συνολικά 2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 μαχητικά, προέβησαν σε 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και σε 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Aθηνών.

Από τα 16 μαχητικά τα 8 ήταν οπλισμένα ενώ κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε 1 εμπλοκή.

Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια τακτική.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr"

http://img12.imageshack.us/img12/7080/turkf.jpg

Συγκροτήθηκε η Κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων εξελέγει πρόεδρος η Μαρία Δαμανάκη με 28 ψήφους.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων -ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα εκ των ονομάτων- (ΠΑΣΟΚ) οι Βασίλης Οικονόμου ,Σοφία Γιαννακά, Π.Ευθυμίου, Άννα Νταλάρα ,Δ.Παπουτσής ,Ε.Δαμιανάκης,Ε.Παναρίτη ,Μ.Κατρίνης,Φ.Παρασύρης ,Β.Τόγιας ,Χ.Χάιδος ,Ι.Βαλυράκης και ο Ε.Χαραλαμπόπουλος , απο πλευράς ΝΔ οι Μάξιμος Χαρακόπουλος Ευριπίδης Στυλιανίδης Ε.Μειμαράκης (φαντάζει ως black humour αυτό) η Ντ.Μπακογιάννη ,ο Δ.Αβραμόπουλος, ο Π.Καμμένος και δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι γόνοι ορισμένων πολιτικών τζακιών όπως οι σχετικοί με τα τις Άμυνας Ο.Κεφαλογιάννη,Μ.Βαρβιτσιώτης...Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσουν ονόματα όπως η Λιάνα Καννέλη ,Σ.Χαλβατζής και Θ.Παφίλης ,το ΛΑ.Ο.Σ οι Γ.Καρατζαφέρης , Ι.Κοραντής και Α.Χρυσανθακόπουλος και το ΣΥΡΙΖΑ οι Α.Τσίπρας και Θ.Δρίτσας

Η πρόεδρος Μ.Δαμανάκη εκλέγεται βουλευτής στην Β΄περιφέρεια Αθηνών απο το 1977, πρώτα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μετά με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου (1996-2003) .Απο το 2004 και την προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ διανύει περίοδο σταθερότητας καθώς δεν έχει αλλάξει (ακόμα) πολιτικό σχηματισμό (το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κατόπιν ορίστηκε συντονίστρια για τα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και στις εκλογές του 2007 εκλέχθηκε με σταυρό ). Μιλάει 2 ξένες γλώσσες : Αγγλικά και Ελληνικά (σύμφωνα με το βιογραφικό της)


ΠΗΓΗ

http://el.toonpool.com/user/356/files/peace_pigeon_275515.jpg

"Ισοπολιτεία των μεταναστών με τους Έλληνες"

ΑΠΟ ΤΟ "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ"

http://4.bp.blogspot.com/_H0EN9jGlhDw/SstwGOmijUI/AAAAAAAABAI/IH7VN_UfyB4/s400/061009-pak-pasok.jpg

Μέτρα για την "ισοπολιτεία των μεταναστών με τους Έλληνες" ! ανακοίνωσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας από το βήμα του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η παροχή ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας (δηλαδή αρκεί να κατέχουν μια πράσινη κάρτα), ενώ εξαγγέλθηκε η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κ.Τζάκρη σημείωσε ότι τα δύο αυτά σκέλη της μεταναστευτικής πολιτικής βρίσκονται υπό επεξεργασία, προκειμένου να πάρουν την οδό της νομοθετικής ρύθμισης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παροχή υπηκοότητας συνεπάγεται αυτομάτως δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές , κατ'επέκταση αυτό που εξαγγέλθηκε ουσιαστικά είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος τις χώρας ,αλλοίωση η οποία και θα ωφελήσει μόνο όσους έχουν ιεραρχήσει ψηλά την πολυπολιτισμικότητα στην πολιτική τους ατζέντα..Η απόδοση υπηκοότητας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες είναι μια εξέλιξη μη αναστρέψιμη ,δηλαδή ούτε μια πιθανή κυβερνητική αλλαγή δεν θα μπορέσει να επαναφέρει το status quo ante.

Η δήλωση ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι προ των πυλών δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει ορισμένες δυσοίωνες προβλέψεις που κάναμε πριν 4 και 2 μήνες αντίστοιχα για την πολιτική του Γ.Παπανδρέου στο θέμα της λάθρομετανάστευσης και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών.

Εκμεταλευόμενη την έλλειψη στιβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί στην ουσία την κατάλυση του εθνικού χαρακτήρα του κράτους ένα μήνα μόλις μετά τις κάλπες. Στελέχη της κυβέρνησης είχαν ξεκινήσει σειρά δηλώσεων την επομένη των εκλογών για να μετρήσουν πιθανώς αντιδράσεις και για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την επερχόμενη αλλαγή.Φαίνεται ήρθε η ώρα οι προθέσεις να γίνουν πράξεις..

Να θυμίσουμε μερικές απο αυτές δηλώσεις του προηγούμενου μήνα :
http://s.enet.gr/resources/2009-06/1133295-3-thumb-large.jpg

Ο "ΗΓΕΤΗΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΥΠΗΚΟΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ


ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ......

..... Η ΝΔ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ)

«Εγώ ποτέ δεν έλειψα από την παράταξη, ποτέ δεν έφυγα και ήμουνα πάντα εδώ για να δίνω τις μάχες μου…»
ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΙΑ "ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ" ..... ΜΕΡΟΣ 2 , Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ http://olympia.gr

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 28-10-1940

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 28-10-1940

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 28-10-1940

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 28-10-1940

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 28-10-1940

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ "ΤΟΛΜΗΣΑΝ" ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥΣ.

http://synistologio.files.wordpress.com/2007/10/1940stratiotisapoxaireteb1.jpg