2 Νοε 2009

ΜΙΑ "ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ" .....

ΑΥΓΗ 27/10/2009
Του Νάσου Θεοδωρίδη*

"...69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο..."

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ? ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ , ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ , ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ .... ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΣΥΜΠΛΕΥΣΑΝΕ" ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΠΛΗ" ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΑΠΛΗ" ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ , ΣΥΓΝΩΜΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ" , ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΕΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

http://1.bp.blogspot.com/_2O_xZjDbP-Y/SQFxbwOKRbI/AAAAAAAABAA/gYdre2QtBf8/s400/greco.JPG

http://www.polished-pixels.com/greece/pictures/1940-3.jpg

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ .....
"ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ....


ΖΗΤΩ Η ΒΛΑΚΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: