18 Ιουν 2009

Αυστηρότερες ποινές για λαθρομετανάστες και διακινητές

http://diktyon.files.wordpress.com/2008/08/16455732.jpg

Τροπολογία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Ειδικότερα προσδιορίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η παρουσία αλλοδαπού στην Ελλάδα συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και αυστηροποιούνται μεταξύ άλλων οι ποινές, τόσο για τους λαθρομετανάστες όσο και για τους διακινητές.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση διπλασιάζεται το ανώτατο όριο του χρόνου κράτησης αλλοδαπών για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης μέχρι την εκτέλεση της, σε έξι από τρεις μήνες που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα παράτασης έως και 12 μήνες του χρόνου κράτησης των προαναφερόμενων αλλοδαπών, σε περίπτωση που η απέλαση καθυστερεί επειδή αυτοί αρνούνται να συνεργαστούν ή καθυστερεί η λήψη των αναγκαίων για την απέλαση εγγράφων από τη χώρα καταγωγής ή προέλευσης τους.

Επιπλέον επιβάλλονται αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις και χρηματικές ποινές. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο ή έξοδο από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών, μετατρέπεται σε κάθειρξη μέχρι 10 ετών, αντί φυλάκισης ενός έτους, η επιβαλλόμενη ποινή και αυξάνεται από 5.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της σχετικής χρηματικής ποινής.

Μετατρέπεται επίσης, σε κάθειρξη τουλάχιστον μέχρι 10 έτη, αντί φυλάκισης μέχρι δύο ετών που ισχύει σήμερα, η επιβαλλόμενη ποινή και αυξάνεται από 10.000 σε 50.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της σχετικής χρηματικής ποινής, που επιβάλλονται σε περίπτωση που ο παραβάτης ενήργησε κερδοσκοπικά ή κατ επάγγελμα ή κατά συνήθεια.

Στους πλοιάρχους ή κυβερνήτες πλοίου, πλωτού μέσου ή αεροπλάνου και οδηγούς κάθε είδους μεταφορικού μέσου, οι οποίοι μεταφέρουν παράνομα από το εξωτερικό στη χώρα μας, υπηκόους τρίτων χωρών, καθώς και σε αυτούς που τους παραλαμβάνουν για να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ή στο έδαφος κράτους -μέλους της ΕΕ, ή τρίτης χώρας ή διευκολύνουν τη μεταφορά τους, ή τους εξασφαλίζουν κατάλυμα για απόκρυψη, μετατρέπεται σε κάθειρξη μέχρι 10 έτη η ποινή και αυξάνεται σε 10.000 έως 30.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της επιβαλλόμενης ανά μεταφερόμενο πρόσωπο, χρηματικής ποινής.

Μετατρέπεται επίσης σε κάθειρξη τουλάχιστον μέχρι 10 ετών και αυξάνονται σε 30.000 έως 60.000 ευρώ τα όρια της επιβαλλόμενης ποινής, σε περίπτωση που ο υπαίτιος ενεργεί κατ' επάγγελμα ή είναι υπότροπος.

Επιβάλλεται ακόμη κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών και διπλασιάζεται η χρηματική ποινή από 10.000 σε 20.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπον αν από την πράξη προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Αυξάνεται επίσης η χρηματική ποινή από 500.000 σε 700.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο, αν από την πράξη επήλθε θάνατος.

Προβλέπεται, τέλος, η κατάσχεση της περιουσίας, η οποία αποτελεί προϊόν της εγκληματικής δραστηριότητας ή αποκτήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από προϊόν τέτοιας εγκληματικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αλαβάνος: Η καρικατούρα του Βοναπάρτη

[alavan_vonapartis.jpg]

Ο βοναπαρτισμός, μιλώντας με πολιτικούς όρους, αποτελεί το προϊόν ισορροπίας ανάμεσα σε αντίπαλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.


Έχουμε π.χ. βοναπαρτιστικές δικτατορίες (πολιτικές ή στρατιωτικές) όταν οι κοινωνικές αντιθέσεις έχουν οξυνθεί και ισορροπούν πολιτικά.

Δηλαδή κανένα από τα αντιμαχόμενα κοινωνικά και πολιτικά στρατόπεδα δεν μπορεί να επιβάλει «ομαλά» τη δική του λύση.
Τότε ξεπετάγεται από το καθεστώς ένας «ισχυρός ανήρ» που επιβάλλει πραξικοπηματικά την πολιτική λύση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Αυτές οι βοναπαρτιστικές δικτατορίες διαφέρουν από τις φασιστικές δικτατορίες. Ο φασισμός δεν είναι πραξικόπημα που γεννάει η κοινωνική και πολιτική ισορροπία. Είναι μαζικό ψυχωτικό κίνημα που έρχεται για να σώσει το καταρρέον σύστημα και να καταστρέψει πλήρως το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Οι Βοναπάρτες ηγέτες στα κόμματα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Προβάλλουν ως «ισχυροί άνδρες» που ισορροπούν τις κοινωνικές και πολιτικές αντιθέσεις μέσα στα κόμματα. Αυτό προϋποθέτει ότι τα κόμματα αυτά έχουν μια ισχυρή λαϊκή δυναμική, είναι δηλαδή μαζικά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ πολυσελεκτικά. Η παλίρροια αυτής της μαζικής, λαϊκής δυναμικής τους και της κοινωνικής πολυσυλλεκτικότητας θα τα τίναζε στον αέρα, αν δεν υπήρχε ο ελέω λαού αρχηγός.

Αυθεντικό παράδειγμα ενός τέτοιου Βοναπάρτη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στην καταιγιστική συγκρότηση και ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ.
Ήταν η ατομική προσφορά σε μια ομαδική ζήτηση. Ο κόμβος ισορροπίας, της συνέχειας και σταθερότητας της χειμαρρώδους έξαρσης του μικροαστικού ριζοσπαστισμού στην Ελλάδα.

Ο Αλαβάνος ήταν μια καρικατούρα Βοναπάρτη.
Επεδίωξε να γίνει Βοναπάρτης σε ένα κόμμα με καμία δυναμική μέσα στο λαό, με καμία, πραγματικά ΜΑΖΙΚΗ, πολιτική και οργανωτική υπόσταση. Χωρίς οι κοινωνικές και πολιτικές αντιπαλότητες εντός του κόμματος, να έχουν ξεπηδήσει από μαζικά κινήματα και να έχουν ζυμωθεί και αναδειχθεί μέσα από αυτά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα αθροιστικό σύνολο ανεξάρτητων «τεμαχίων»: «ομάδων» και «φέουδων» χωρίς καμία επιρροή και δράση μέσα στο λαό, νεκρών και παρακμιακών ομάδων και ποικίλων «παραγόντων»-γραφειοκρατίσκων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα συνονθύλευμα διαφορετικών ιδεολογικών στοιχείων τα οποία δεν σφυρηλατήθηκαν πάνω σε ένα κοινό αμόνι πολιτικής δράσης. Ένα συνονθύλευμα κρουπούσκουλων που παρασιτούσαν ιδεολογικά, ένα συνονθύλευμα «ναυαγών» και καιροσκόπων, με όλες τις ασθένειες που όλα αυτά συνεπάγονται.

Αυτή η κομματική γελοιογραφία δεν μπορούσε παρά να αναδείξει και τον αντίστοιχο Βοναπάρτη, μια καρικατούρα Βοναπάρτη: Τον Αλαβάνο.

Ίσως να πίστεψε ο Αλαβάνος ότι μπορεί να μιμηθεί τον Ανδρέα ή και να γίνει Ανδρέας. Οι καρικατούρες είναι πάντα τα κακέκτυπα αντίγραφα των πρωτοτύπων: και σε ιδέες, και σε ηγετική ικανότητα και σε πολιτική και οργανωτική σκέψη.

Ο Αλαβάνος αποδείχτηκε ελάχιστος.

Ο Αλαβάνος, προϊόν αυτής της μίζερης και αποσυνθετικής κατάστασης, προσέλαβε τις κρίσεις παρακμής, σαν κρίσεις ακμής. Πίστεψε, όπως και το τέκνο του, ο Βρούτος (Τσίπρας) την απάτη των δημοσκοπήσεων και ένιωσε Ναπολέων. Θα μείνουν αξέχαστες οι σηκωμένες γροθιές των αλαζονικών λεονταρισμών του.

Ήταν τέτοια η μέθη και η ζάλη, αυτής της ναρκισσιστικής αλαζονείας τους, από τις δημοσκοπήσεις, που αποδείχτηκαν άνθρωποι που τους έλειπε και η στοιχειώδης πολιτική σκέψη: ότι δηλαδή αν η πολιτική σου δύναμη τριπλασιάζεται και πολλαπλασιάζεται με τέτοιους ρυθμούς, αυτό θα εκφραζόταν και σε κοινωνικό ορμητικό ρεύμα, σε ικανότητα να κινητοποιείς μαζικά λαϊκά στρώματα…

Ήρθε, όμως, η πραγματικότητα και τους προσγείωσε ανώμαλα, τους τιμώρησε τελεσίδικα. Και ο ηγέτης «Βοναπάρτης» το βάζει στα πόδια, γιατί δεν αντέχει ούτε την κατάρρευση, ούτε τις ευθύνες, ούτε την κριτική…

Και όλοι αναζητούν τις αιτίες, ΟΧΙ στις πολιτικές και οργανωτικές τους ιδέες, στη πρακτική τους (ιδέες και πρακτικές νοσηρής αποσύνθεσης), αλλά σε δυσλειτουργίες οργανωτίστικου χαρακτήρα και σε λάθη «επικοινωνιακά»!!!

Και εδώ αγνοούν το αριστερό αλφάβητο. Η οργάνωση είναι πολιτικό ζήτημα και αντανακλά ΠΑΝΤΑ το είδος των ιδεών μας.

Και ο οργανωτικός τύπος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη όχι μόνο των νωθρών και διεστραμμένων πολιτικών του ιδεών, αλλά και της ολοκληρωτικής αποσύνθεσής του…

ΠΗΓΗ

Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς. 18η Ιουνίου 1992

http://img124.imageshack.us/img124/9738/hliakhssialmas20ee.jpg

Την 18η Ιουνίου 1992, ο Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς κατέπεσε στο Αιγαίο Πέλαγος χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG, της 114 Πτέρυγας Μάχης κατά τη διάρκεια εμπλοκής του σχηματισμού του με τουρκικά F-16 Fighting Falcon.(o Yποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς είχε εμπλακεί σε αερομαχία με το F-16 του χειριστή Ilhan Filiz).Η αιτία της πτώσης ήταν ελεγχόμενη πτήση στο έδαφος, ενώ ο χειριστής ο Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς σκοτώθηκε κατά την πρόσκρουση.

Νίκος Σιαλμάς: Ο Νίκος Σιαλμάς έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικό αεροσκάφος κοντά στον Αϊ-Στράτη. Τι έχει καταθέσει ο πατέρας του ήρωα Σιαλμά στο βιβλίο; «...Θυμάμαι που από πιτσιρικάς μού έλεγε: “Θα με γράψουν με μεγάλα γράμματα! Θα φτάσω ψηλά!” Ομως, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε. Πιστεύαμε ότι το έλεγε επειδή θα έμπαινε στη Σχολή Ικάρων. Πού να καταλάβουμε τι ήθελε να μας πει τότε, μιλώντας γι’ αυτά τα μεγάλα γράμματα...» Στη συνέχεια, ο πατέρας αναφέρει: «Δύο μέρες μετά (σ.σ.: τη συντριβή του αεροσκάφους), βρέθηκε ένα κομμάτι από τη στολή του στη θάλασσα. Μας είπαν ότι περνούσε ένα καράβι και κάποιος το είδε τυχαία. Πήγε το Πολεμικό Ναυτικό και το περισυνέλεξε. Το πήγαν στη μονάδα, αλλά τώρα δεν ξέρω πού το έχουν. Στην αρχή είπαν ότι θα το στείλουν στο Πολεμικό Μουσείο, αλλά ο διοικητής της Μοίρας του ήθελε να το κρατήσει στη μονάδα. Πρέπει να μάθουμε πού υπάρχει αυτό το κομμάτι της φόρμας του».
«May Day: 10 μοιραίες πτήσεις», δημοσιογράφου Γεωργίας Λινάρδου

-«Σε λίγο φτάνουμε στον Αϊ-Στράτη. Θα δεις το μνημείο του Σιαλμά». Μια τεράστια μεταλλική ασπίδα απλώνεται στο νησάκι. Το φως του ήλιου αντανακλά. Δυο λέξεις χαραγμένες. «Μολών Λαβέ».Αυτό το μνημείο που έχει στηθεί στον Αϊ-Στράτη προς τιμήν του πεσόντος υποσμηναγού Νίκου Σιαλμά συμβολίζει παράλληλα και τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων χειριστών στις δεκαετίες του ακήρυκτου πολέμου στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ

Τρομοκρατική επίθεση με πολλαπλούς συμβολισμούς

http://2.bp.blogspot.com/_2oeLbEhyIs8/SWN6ulC-hUI/AAAAAAAAFOY/Zm-xAaNQUd8/s400/stoxopoihsh_apo_syriza.JPG

Πολλαπλό συμβολισμό έχει η χθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του 41 ετών υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα από τη «Σέχτα Επαναστατών». Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της υπηρεσίας, με τη δολοφονία του 41χρονου οι τρομοκράτες πέτυχαν τον εκπεφρασμένο σε παλαιότερη προκήρυξή τους στόχο, τη δολοφονία αστυνομικού. Σε προκήρυξη που είχαν δώσει στη δημοσιότητα μετά την επίθεση εναντίον του Α. Τ. Κορυδαλλού, αρχές Φεβρουαρίου, οι τρομοκράτες ανέφεραν: «Οι σφαίρες εναντίον ανώνυμων αστυνομικών μεταφέρουν ένα τελεσίγραφο προς όλες τις βαθμίδες των σωμάτων ασφαλείας. Τώρα ο κάθε απρόσωπος αστυνομικός πρέπει να γνωρίζει πως είναι ο επόμενος στόχος της Σέχτας Επαναστατών». Τότε, ανώτατοι αξιωματικοί χαρακτήριζαν τα μέλη της οργάνωσης «άκρως επικίνδυνα», με πρωτόγνωρο κυνισμό και επιθετικότητα κατά του Σώματος, ενώ διαπίστωναν ότι στερούνταν ιδεολογικού πολιτικού υπόβαθρου.

Η δολοφονία του 41 ετών Νεκτάριου Σάββα, όμως, μοιάζει να στοχεύει στην καρδιά της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής. Κι αυτό διότι το θύμα όχι μόνον υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική και μάλιστα ήταν επιφορτισμένο με τη φύλαξη της πρώην συζύγου του καταδικασθέντος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα Αγγελέτου Κανά, κ. Σοφία Κυριακίδου. Πρόκειται για το μοναδικό πρόσωπο που στη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για υπόθεση τρομοκρατίας. «Η δολοφονική επίθεση στοχεύει κατευθείαν στην Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία», παραδέχθηκε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. Η ίδια πηγή, όμως, απέφυγε να συνδέσει τη συγκεκριμένη ενέργεια με την εν εξελίξει εκδίκαση της υπόθεσης ΕΛΑ σε δεύτερο βαθμό, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «η ενέργεια επιβαρύνει τη θέση των κατηγορουμένων για την υπόθεση».

Αλλα στελέχη της υπηρεσίας, ωστόσο, συνδέουν τη δολοφονία με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση ΕΛΑ, τονίζοντας ότι «η δολοφονία σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από χώρο που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως τυπογραφείο, αλλά και καφετέρια στην οποία σύχναζαν στο παρελθόν ηγετικά στελέχη της εγχώριας τρομοκρατίας».

Η «Σέχτα Επαναστατών» πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στον απόηχο των γεγονότων που ακολούθησαν τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ηδη από τότε, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξέφραζαν την άποψη ότι πρόκειται για οργάνωση «δορυφόρο» του «Επαναστατικού Αγώνα», θέση που συνεχίζουν να διατυπώνουν και σήμερα. «Προέρχονται από τα ίδια κομμάτια, ο συντονισμός της δράσης τους είναι κοινός και τα μέλη τους κάθονται συχνά στο ίδιο τραπέζι», δήλωσε χθες στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. Την ίδια άποψη διατυπώνει έμπειρο σε θέματα τρομοκρατίας στέλεχος του Σώματος: «Στόχος τους είναι να αποδείξουν ότι το ένοπλο επαναστατικό κίνημα χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό, ανεξάρτητα εάν πρωταγωνιστές των ενεργειών είναι τα ίδια άτομα». Η συγκεκριμένη άποψη ενισχύεται από το ότι η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter από τη «Σέχτα Επαναστατών» σημειώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, ένα εικοσιτετράωρο πριν από την απόπειρα επίθεσης με βόμβα «μαμούθ» του «Επαναστατικού Αγώνα» εναντίον της Citibank στην Κηφισιά.

Μια δεύτερη ερμηνεία θέλει τη Σέχτα Επαναστατών να αποτελεί απόσχιση του Επαναστατικού Αγώνα στα πρότυπα ΕΛΑ και Αντικρατικής Πάλης.

Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν είχαν εντοπιστεί οι μοτοσικλέτες με τις οποίες οι δράστες διέφυγαν. Η τακτική να μην εγκαταλείπουν το μέσο πρώτης διαφυγής χαρακτηρίζει «Επαναστατικό Αγώνα» και «Σέχτα Επαναστατών».

ΠΗΓΗ

Νέα πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο

http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/8/2/1/1383128.jpg

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο, παρενοχλώντας και καλώντας να αποχωρήσουν απο το FIR Αθηνών ακόμα και αεροσκάφη που παίρνουν μέρος σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα προχωρούν σε μαζικές υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Δυο μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, τα τουρκικά ραντάρ στα μικρασιατικά παράλια μπήκαν στις 6 σήμερα το πρωί, στη συχνότητα αεροσκάφους της Σλοβενίας, τύπου Τσεσνα (Cesna), το οποίο εκτελούσε περιπολία για εντοπισμό λαθρομεταναστών στα όρια του FΙR Aθηνών στην ευρύτερη περιοχή του Αγαθονησίου, και το κάλεσαν να φύγει απο την περιοχή με τον ισχυρισμό ότι είναι τουρκικός εναέριος χώρος.

Το αεροσκάφος που είναι ενταγμένο στην αποστολή της Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φροντεξ με τη κωδική ονομασία Ποσειδών δεν υπάκουσε και συνέχισε κανονικά την αποστολή.

Λίγο πριν τις 11 οκτώ τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν παρανόμως στο FIR Αθηνων και κατευθύνθηκαν προς το βορειο μέρος των Δωδεκανήσων. Αρχικά δυο Φαντομ πεταξαν στις 11:02, 500 μέτρα πάνω απο το Φαρμακονήσι. Ένα λεπτό αργότερα άλλα έξι αεροπλάνα (2 F-16 και 4 Φαντομ) πέταξαν πάνω απο το Αγαθονήσι σε ύψος απο 800 έως 1000 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν τουρκικά αεροσκάφη είχαν ξανά πετάξει πάνω απο το Αγαθονήσι, για 25η φορά φέτος, ενώ ίδιου τύπου παρενόχληση με αυτή που έκαναν στο ευρωπαϊκό αεροσκάφος επιτήρησης, είχαν κάνει και σε δυο ελληνικά πυροσβεστικά Καναντέρ, τα οποία προσέγγιζαν τη Σάμο για να προσγειωθούν. Οι εντεινόμενες προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή προβληματίζουν έντονα τους επιτελείς του υπουργείου Άμυνας.

ΠΗΓΗ

http://www.thehockeyshow.org/main/wp-content/uploads/2008/11/siesta.jpg

Η ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

http://www.antinews.gr/blogimages/ntavout.jpg

Μπορεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας να χρησιμοποίησε άλλη διαδρομή από το νησί των Φαιάκων, αλλά ο νέος και παμπόνηρος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μάλλον θα επιστρέψει οδικώς μέσω της Εγνατίας Οδού μετά την σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Κέρκυρα.

-Φυσικό είναι να μην πραγματοποιήσει πουθενά εγκαίνια, ούτε θέλει προφανώς να απολαύσει το φυσικό κάλλος της Βόρειας Ελλάδας, αλλά απώτερος στόχος του είναι να επισκεφθεί, την μειονότητα της Θράκης.

-Το αρμόδιο υπουργείο των Εξωτερικών που εξετάζει το αίτημα του Τούρκου ΥΠΕΞ που σημειωτέον η στήλη επεσήμανε, είναι έντονα προβληματισμένο.

-Διότι η τουρκική ηγεσία λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις Ερντογάν που εξισώνει Χάλκη με Θράκη και αναφέρεται στους «πολίτες μου στην Θράκη», μάλλον δεν κρατάει ούτε στοιχειωδώς τα διπλωματικά προσχήματα.

-Και προχωρά επιθετικά παρόλο που η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «οι μουσουλμάνοι στην Θράκη είναι Έλληνες πολίτες και είναι υπερήφανοι γι’ αυτό».

-Μάλλον η κ. Μπακογιάννη δεν ρώτησε τους ψευτομουφτήδες, την ανώτατη συμβουλευτική επιτροπή και τους βουλευτές της μειονότητας που περιμένουν την επίσκεψη Νταβούτογλου και προετοιμάζονται για την μεγαλειώδη υποδοχή.

-Εκτός αν το νησί των Φαιάκων όπως και στον Οδυσσέα κάνει τον κ. Νταβούτογλου να ξεχάσει τις επιθετικές του ορέξεις. Μάταια όμως γιατί δεν έχει λωτούς που προκαλούν την λήθη. Για να δούμε αν μπορεί το υπουργείο Εξωτερικών να του κόψει το βήχα. Χλωμό φαίνεται.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ὁ Γάλλος, ὁ Τοῦρκος καί ὁ Ἕλληνας


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ" (ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ)

Ἡ πρόσφατη ἀνακοίνωση τῆς «Συµβουλευτικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Τουρκικῆς Μειονότητας Δυτικῆς Θράκης» (21-5-09) συνόψισε ἁπλῶς τά τουρκικά αἰτήµατα καί ὑπενθύµισε τόν ρόλο τῶν µειονοτικῶν ταγῶν στό γίγνεσθαι τῆς κοινωνίας. Ἐλάχιστα σηµεῖα της µόνο ἀξίζουν µιά ξεχωριστή µνεία - κι αὐτό θά κάνουµε.

Κατ’ ἀρχήν ἡ Σ.Ε. ἐπικαλεῖται τίς διάφορες ἐκθέσεις πού δηµοσιεύονται διεθνῶς καί ἀφοροῦν τήν κατάσταση τῆς µουσουλµανικῆς κοινωνίας στή Θράκη (ἔκθεση Hammarberg, ἔκθεση Hunault, ἔκθεση τοῦ State Department, ἔκθεση McDougall…). Βεβαίως, κι ἐπειδή δέν τή συµφέρουν ὅλα ὅσα γράφονται στίς ἐκθέσεις αὐτές, σπεύδει νά σχετικοποιήσει τήν ἀξία τους ἀφοῦ «δέν ἀντικατοπτρίζουν µέ ὅλες τίς διαστάσεις τά προβλήµατα τῆς Τουρκικῆς Μειονότητας Δυτικῆς Θράκης καί περιέχουν ἐλλιπεῖς ἀξιολογήσεις». Ποιές διαστάσεις τῶν προβληµάτων δέν ἔπιασαν οἱ ἐκθέσεις αὐτές, πού στήν πλειοψηφία τους υἱοθετοῦν τό σύνολο σχεδόν τῶν τουρκικῶν αἰτηµάτων, καθώς εἶναι ἐνταγµένες στό πνεῦµα τῆς µειονοτολαγνείας; Μά …τόν ἑνιαῖο τουρκικό χαρακτήρα! Αὐτό εἶναι τό κύριο πρόβληµα τῆς Ἄγκυρας κι αὐτό εἶναι τό µόνο πού δέν ἔχει ἀκόµη βάλει σέ ρότα λύσης καί νοµιµοποίησης .......

...... Τό µόνο τους πρόβληµα

Ταυτόχρονα λένε καί τόν καηµό τους γιά τίς προσπάθειες Ποµάκων καί Ροµά πού διαφοροποιοῦνται ἀπό τήν τουρκική πλειοψηφία: «Σέ κάποιες ἐκθέσεις σηµειώνεται πώς κάποιες ὁµάδες ἐντός τῆς µειονότητας αἰσθάνονται καταπιεσµένοι καί ὑπό ἀπειλή. Τουρκική Μειονότητα τῆς Δυτικῆς Θράκης εἶναι µία καί µοναδική µειονότητα, τό καθεστώς τῆς ὁποίας ἔχει καθοριστεῖ ἐκτός ἀπό τήν συνθήκη τῆς Λωζάννης καί µέ διάφορες διεθνεῖς συµβάσεις. Δέν ἀντικατοπτρίζουν τήν πραγµατικότητα οἱ δηλώσεις καί οἱ στάσεις κατά τῆς µειονότητας, µερικῶν ὁµάδων πού προέρχονται ἀπό τόν χῶρο τῆς µειονότητας καί ἐνεργοῦν µέ µοναδικό γνώµονα τό συµφέρον τους. Ἡ Συµβουλευτική Ἐπιτροπή Τουρκικῆς Μειονότητας Δυτικῆς Θράκης εἶναι νοιχτή γιά κάθε µέλος τῆς µειονότητας πού θέλει νά ἀναζητήσει τό δίκιο του».

Ἀντιλαµβάνεστε λοιπόν τί πρόβληµα ἔχουν πιά οἱ προξενάνθρωποι µέ τίς ποµάκικες καί τσιγγάνικες πρωτοβουλίες. Γιά νά φτάσουν στό σηµεῖο νά ξεµπροστιάζονται ἐνώπιον ὅλων ὡς καθαροί ρατσιστές (ὅπως δηλαδή καί πραγµατικά εἶναι), σηµαίνει ὅτι τό τούρκικο φέσι δέν εἶναι καί πολύ τῆς µόδας ἐσχάτως.

Παράγραφος - καταπέλτης τοῦ κ. Ὑνώ (Συµβούλιο τῆς Εὐρώπης)

Πρός ἐπίρρωσιν δέ τῆς ἀνωτέρω ἐκτίµησης παραθέτουµε σέ δική µας µετάφραση µία σηµαντικότατη παράγραφο (σελ. 22) ἀπό τήν ἀναφορά τοῦ Γάλλου δικαστῆ Μισέλ Ὑνώ, ὁ ὁποῖος πέρυσι τέτοια ἐποχή ἐπισκέφθηκε τήν Κοµοτηνή ἐκ µέρους τοῦ Συµβουλίου τῆς Εὐρώπης καί εἴχαµε µαζί του µία γόνιµη συζήτηση.

«Ὁ ἀπεσταλµένος (τῆς Ἐπιτροπῆς Νοµικῶν Ὑποθέσεων καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωµάτων στήν Κοινοβουλευτική Συνέλευση τοῦ Συµβουλίου τῆς Εὐρώπης) θά ἤθελε νά προβεῖ σέ µία εἰσαγωγική παρατήρηση. Σηµείωσε ὅτι ἡ µουσουλµανική µειονότητα στή Θράκη δέν εἶναι ἐθνικά ὁµογενής. Ἡ ἐθνικά τουρκική µουσουλµανική µειονότητα ἀποτελεῖ τήν µεγαλύτερη µερίδα τῆς µειονότητας καί, σύµφωνα µέ δηλώσεις πού συγκέντρωσε ὁ συντάκτης τῆς ἔκθεσης, µέλη τῆς µουσουλµανικῆς µειονότητας πού θεωροῦν τούς ἑαυτούς τους Ποµάκους ἤ Ροµά ἔχουν γίνει ἀποδέκτες προσπαθειῶν βίαιης ἐνσωµάτωσης στήν τουρκική µερίδα τῆς µειονότητας. Μερικοί ἰσχυρίστηκαν ἀκόµη πώς ἔλαβαν ἀπειλές. Εἶναι κορυφαία εἰρωνεία ὅτι ἡ πλειοψηφία µέσα στή µειονότητα µπορεῖ νά θεωρηθεῖ ἀπό κάποιους ὡς ἀπειλή γιά τή µειονότητα µέσα στή µειονότητα, ὅµως αὐτή εἶναι ἡ πραγµατικότητα. Μερικοί ἄνθρωποι στούς ὁποίους µίλησε ὁ συντάκτης τῆς ἔκθεσης, µέλη τοῦ τουρκικοῦ κλάδου τῆς µειονότητας, ἔδειξαν νά θεωροῦν γελοῖο τό ὅτι Ποµάκοι καί Ροµά µποροῦσαν νά ἰσχυριστοῦν ὅτι δέν εἶναι ἐθνικά Τοῦρκοι. Ὡστόσο, ἐνῷ ὅλοι µιλοῦν τουρκικά (ἐν µέρει κι ἐπειή ἔχουν πάει σέ δίγλωσσα µειονοτικά σχολεῖα µέ διδασκαλία στά τουρκικά), οἱ Ποµάκοι καί µία µερίδα τῶν Ροµά (περίπου 25%) µιλοῦν καί τίς δικές τους γλῶσσες».

Ποιός ἀσχολεῖται;

Ἔτσι λοιπόν ἡ πραγµατικότητα πού καταγγέλουµε ἀπό χρόνια στό ἀνά χείρας ἔντυπο γίνεται ἀντιληπτή ἀπό ἕναν ξένο πού κάθε ἄλλο παρά µεροληπτικός ὑπέρ τῆς Ἑλλάδος µπορεῖ νά χαρακτηριστεῖ (βλ. καί τίς τοποθετήσεις του σέ ἄλλα σηµεῖα τῆς ἔκθεσής του). Ποιός δέν δείχνει νά ἔχει πάρει εἴδηση τοῦ τί συµβαίνει; πολιτική ἡγεσία τῆς Θράκης (κυρίως ἡ αὐτοδιοικητική µέ τήν πονηρή της ἀφωνία) µά καί ἡ πλειονοτική της κοινωνία. Μέ τήν ἐξαίρεση τῶν φίλων καί τῶν ἀναγνωστῶν µας, ἄντε καί καµµιά δεκαριά ἀκόµη πού δέν γνωριζόµαστε, στό σύνολό τους οἱ περικλεεῖς συνέλληνές µας εἴτε πραγµατεύονται τά περί τό ὑπογάστριο ἐνδιαφέροντά τους (τσέπη, αἰδοῖο) εἴτε πειραµατίζονται στήν διά τοῦ πλαστικοῦ ἀναδευτῆρος ἀποτελεσµατικότερη ἀνάµιξη ἀφροῦ καί ὑγροῦ στό φραπόγαλό τους. Εὐχόµαστε ἡ ἀναπόδραστη περίσπασή τους κάποια µέρα ἀπό τίς εὐγενεῖς αὐτές ἐνασχολήσεις τους νά µήν εἶναι ἰδιαιτέρως ἐπώδυνη

Κ.Κ.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

http://www.intelligencesummit.org/images/US-Turkey.jpg

Για τη νέα αμερικανική κυβέρνηση η Τουρκία αποτελεί μια χώρα «κρίσιμης» γεωπολιτικής σημασίας, ενώ η Ελλάδα είναι... απλώς μια «σημαντική» σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.


Στις παραπάνω επισημάνσεις προχώρησε ο νέος βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον σε κατάθεσή του ενώπιον της υποεπιτροπής Ευρώπης, της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο κ. Γκόρντον υπογράμμισε τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία για την υλοποίηση των σημαντικών προτεραιοτήτων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα στο ρόλο της αναφορικά με την επίλυση του Μεσανατολικού, τη σταθερότητα σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, αλλά και τη διασφάλιση της διαφοροποίησης στην προμήθεια της Ευρώπης με πηγές ενέργειας.

Ο βοηθός υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε στην κατάθεσή του την Τουρκία να προχωρήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την ένταξή της, σημειώνοντας ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να επιλυθούν διαφορές στο Αιγαίο.

Ο Φιλιπ Γκόρντον αρκέστηκε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα μια «σημαντικό» σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τον ρόλο που διαδραματίζει στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Κύπρο. Χωρίς διαφοροποιήσεις, ο Αμερικανός αξιωματούχος ακολούθησε τη γραμμή της κυβέρνησης Μπους, τασσόμενος υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, ο κ. Γκόρντον, που μίλησε για όλο το εύρος των ευρωατλαντικών σχέσεων, τόνισε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις Χριστόφια - Ταλάτ και εκτίμησε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα επιδράσει θετικά στην αποκατάσταση ενός κλίματος ειρήνης στην περιοχή, ενώ θα υποβοηθήσει την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Ας σημειωθεί ότι η επικύρωση του διορισμού Γκόρντον από τη Γερουσία καθυστέρησε για πολλές εβδομάδες μετά τις σοβαρές επιφυλάξεις που ήγειρε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο πρώην αναλυτής του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς και συγγραφέας πολλών άρθρων υπέρ της Τουρκίας ενόχλησε αρκετούς γερουσιαστές όταν, απαντώντας σε ερωτήσεις, αποκάλεσε «παρουσία» την τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου και αρνήθηκε να συμφωνήσει με τη θέση που έλαβε προεκλογικά για το Κυπριακό ο Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΗΓΗ

Πρώτη «επίσημη» επίσκεψή του Ψευτοπρωθυπουργού ΕΡΟΓΛΟΥ στην Τουρκία.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBYu2sb1yvQzuNqccbjiEu_7rZHTk5lIbL0LhClna3xj5EoRfE0MeYGkzI6L9mjzRDYnAk36q3WGYewIW0Ujco5m7li0ygVOLDDqe4KfwAPt-0RZ-L_EAjnv-NQCOqUGdh5iSrsSVsB00/s400/eroglu07.jpg

Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και έδωσε τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του κατά τη διάρκεια της πρώτης «επίσημης» επίσκεψής του στην Τουρκία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Έρογλου, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι «τα κριτήρια μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρα και η λύση αυτή πρέπει να αναζητείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών». Ο κ. Ερντογάν περιέγραψε για άλλη μια φορά το είδος της λύσης που στηρίζει και επιδιώκει η τουρκική πλευρά.
«Πρέπει να εδράζεται στις αρχές της διζωνικότητας και της πολιτικής ισότητας των δύο ιδρυτικών κρατών, χωρίς να τίθεται θέμα κατάργησης των Συμφωνιών Συμμαχίας και Εγγυήσεων, που θα συνεχίσουν να ισχύουν και μετά τη διευθέτηση του προβλήματος», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, από μια τέτοια λύση θα επωφεληθούν, όχι μόνο οι δύο πλευρές στο νησί αλλά και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, ενώ πρόσθεσε ότι στις επαφές που έχει με ηγέτες στο εξωτερικό συζητά πρώτα τα θέματα που αφορούν την Τουρκία και ως δεύτερο θέτει το Κυπριακό. Ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι μολονότι οι Τουρκοκύπριοι έκαναν κάθε είδους θυσία για τη λύση, έχουν υποστεί αδικίες και αθέτηση υποσχέσεων που δεν σημειώθηκαν ποτέ σε κανένα μέρος του κόσμου, και διερωτήθηκε: «Τι είναι εδώ; Είναι μια περιοχή ναρκωτικών; Είναι μια περιοχή τρομοκρατίας; Γιατί συνεχίζετε αυτή την άδικη προσέγγιση;».

ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ
Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζαμάν», αποφασίστηκε όπως Άγκυρα και κατεχόμενα κινηθούν αρμονικά. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι κατά τη συνάντηση Ερντογάν-Έρογλου υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα για την πραγματοποίηση από κοινού βημάτων από την Άγκυρα και τη Λευκωσία για την επίλυση των προβλημάτων. Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία και αλληλεγγύη με τη νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα και ότι θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις σχέσεις σε θετικότερο σημείο.
Από την πλευρά του, ο Ντερβίς Έρογλου έθεσε τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του: τον αποτελεσματικό και έμπρακτο εγγυητικό ρόλο της Τουρκίας. Υπογράμμισε ότι ως Κόμμα Εθνικής Ενότητας, δεν θα υπογράψουν μια συμφωνία που δεν θα προβλέπει εγγυήσεις της Τουρκίας.

ΜΑΘΗΜΑ «ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ»
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η οικονομία των κατεχομένων. «Πόσα χρήματα πήρε τώρα ο Ντερβίς Έρογλου; Τι πάει λάθος και εδώ και χρόνια ο εκάστοτε πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ έρχεται εδώ και παίρνει χρήματα; Τι πάει λάθος και δεν έμαθαν να ψαρεύουν;», ρώτησε τον Ταγίπ Ερντογάν Τούρκος δημοσιογράφος.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να μάθουν να ψαρεύουν! «Πρέπει να πετύχουμε να φθάσουμε στην αντίληψη τού να γνωρίζουμε πώς να ψαρεύουμε οι ίδιοι και όχι να παίρνουμε τα ψάρια από άλλους. Επειδή, όμως, οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν μια ισχυρή οικονομία, μια συγκεκριμένη υποστήριξη παρέχεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο αυτών των επαφών. Θα παράσχουμε την υποστήριξή μας αυτή», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Ο Ντερβίς Έρογλου τόνισε ότι τα κατεχόμενα έχουν την επίγνωση ότι δεν είναι αυτάρκης οντότητα.

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ένοπλη διαμάχη, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Και η Τουρκία είναι αποφασισμένη γι’ αυτό, το ίδιο κι εμείς, ενώ η ε/κ πλευρά δεν κάνει πίσω», είπε ο Ντερβίς Έρογλου.

Πάντως, παρ’ ότι ενώπιον του Τούρκου πρωθυπουργού απέφυγε να κάνει δηλώσεις εναντίον της λύσης στο Κυπριακό, στη συνέντευξή του στο NTV, είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση. «Αυτός που θέλει λύση περισσότερο από όλους είναι ο Ταλάτ, αλλά αν δει κανείς τις απαιτήσεις του Χριστόφια, αυτό είναι αδύνατον», επεσήμανε ο Ντερβίς Έρογλου.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι αν επιστρέψουν 110.000 Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες στα σπίτια τους στον βορρά, τότε η εχθρότητα θα αυξηθεί! «Δεν θα μείνει έδαφος για να ζήσει το δικό μας έθνος. Ενώ κάποιος που μένει από το 1975 σε ένα μέρος τώρα δεν γνωρίζει πού θα πάει, πώς είναι δυνατόν να δει φιλικά αυτόν που θα έρθει να εγκατασταθεί σε εκείνο το έδαφος; Αυτό θα αυξήσει την εχθρότητα», είπε ο Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, το αίτημα της ε/κ πλευράς να πάρει εδάφη πίσω δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση για συμβιβασμό. Ο Ντερβίς Έρογλου στη συνέντευξή του στο NTV υποστήριξε ακόμη ότι «μετά το σχέδιο Ανάν, με βάση το οποίο επιστρέφονται πολλά εδάφη, υπάρχει ένταση ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που ενδιαφέρει πλέον τους Τουρκοκύπριους δεν είναι η λύση, αλλά η οικονομία των κατεχομένων. Υπογράμμισε ότι στον κατεχόμενο βορρά χάθηκε πια ο ενθουσιασμός για λύση και τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα πουν πάλι «ναι» ούτε σε σχέδιο που θα ήταν το ίδιο με το σχέδιο Ανάν.

ΠΗΓΗ