9 Ιουλ 2012

Ο κύριος BILD και η Τουρκία

διαβάζουμε απο το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Ο μεγαλύτερος εν ζωή όπως πολλοί λένε δημοσιογράφος της χώρας του και Διευθυντής της BILD ακολούθησε τις προτροπές του Γερμανού πολιτικού. Ο «πολύς» Kai Diekmann, ο άνθρωπος που από το 2002 αναμόρφωσε την εφημερίδα που σήμερα μας επιτίθεται σφοδρά και την κατέστησε πρώτη σε κυκλοφορία σε όλη την Ευρώπη με 2.000.000 καθημερινούς αναγνώστες, βρέθηκε χθες στο νησί της Λέρου.
(ο Kai Diekmann  δεξιά με τον εκδότη της "αδελφής" HURRIYET)
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τουρκικής εφημερίδας Hurriet, ο κ. Diekmann βρέθηκε για διακοπές αρχικά στο Bodrum κι από εκεί πέρασε στη Λέρο. «Ήταν μια ξαφνική απόφαση της παρέας μας η οποία ως επιλογή μας δικαίωσε. Τα πάντα εδώ είναι εξαιρετικά. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως από τους Μιναρέδες της Τουρκίας, μέσα σε δύο μόλις μίλια βρέθηκα στις ορθόδοξες εκκλησίες της Λέρου. Κι όλη η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο διαφορετικών θρησκειών είναι να φανταστεί κανείς 2 ναυτικά μίλια!» υπογραμμίζει.


Από τη ΒικιπαίδειαHürriyet (Ελευθερία) είναι καθημερινή, λαϊκή εφημερίδα της Τουρκίας. Ιδρύθηκε από τον Sedat Simavi την 1 Μαΐου 1948.
Είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς εφημερίδες στην Τουρκία. Εκδίδεται από την Doğan Group (Doğan Yayıncılık A.Ş.), η οποία επίσης έχει τις καθημερινές εφημερίδες MilliyetRadikalPostaTurkish Daily NewsÖzgür PolitikaReferansFanatik και Fanatik basket και υποστηρίζει πως είναι μία φιλελεύθερη εφημερίδα. Έχει ισχυρές εθνικιστικές ροπές, όπως διαφαίνεται από το ανανεωμένο μότο της, Türkiye Türklerindir (η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους). Αριστερά του λογότυπού της υπάρχει μια σύνθεση πορτραίτου του Ατατούρκ, μια Τουρκική σημαία με το μότο.
Η εφημερίδα έχει επίσης στενές σχέσεις με την Γερμανική εφημερίδα Bild της μεγάλης Ευρωπαϊκής εκδοτικής επιχείρησης Axel Springer AG. Ο Γερμανός δημοσιογράφος Kai Diekmann είναι μέλος του εκτελεστικού γραφείου της Hürriyet.


H HURRIYET εκδίδεται και στην Γερμανία στην Φρανκφούρτη για τους τούρκους που ζουν εκει , "το ένα χέρι νίβει το άλλο ?" 

Xρειάζεται να πούμε άλλα ?