14 Φεβ 2009

«Τους μιλάω για το Μέγα Αλέξανδρο και είμαι υποχρεωμένος να τους πω ότι κατάγεται από τη Ελλάδα και όχι από τη Μακεδονία όπως μαθαίνουν στο σχολείο τους»

Ελληνικό κρυφό σχολειό στα Σκόπια
Ο 75χρονος Θανάσης Στεργίου 20 χρόνια διδάσκει τα Ελληνικά
Κάθε μέρα στη Μπίτολα ή Μοναστήρι, όπως ονομάζεται στα ελληνικά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Σκοπίων, μερικές δεκάδες παιδιά ανοίγουν τα τετράδιά τους για να γράψουν τις ελληνικές λέξεις που θα τους διδάξει ο δάσκαλός τους Θανάσης Στεργίου.

«Oύτε κρυφό σχολειό είμαστε, αλλά ούτε και φανερό. Το κράτος της ΠΓΔΜ δεν αφήνει να μπαίνουν στη χώρα βιβλία Ιστορίας από την Ελλάδα και χρησιμοποιούμε πολλούς τρόπους για να καταφέρουμε να έχουμε κάποια βιβλία που χρειάζονται σε όσους θέλουν να μάθουν Ελληνικά εδώ στη FΥRΟΜ», λέει ο 75χρονος σήμερα Θανάσης Στεργίου, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια διδάσκει τα ελληνικά στα Σκόπια.

«Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται και ήδη έχω πρόβλημα με τον αριθμό τους και αναγκάζομαι να διώχνω μαθητές», λέει ο κ. Στεργίου. Από τα χέρια του, όπως εκτιμάει, έχουν περάσει περισσότεροι από 1.000 μαθητές, ενώ το Ανοικτό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, λόγω αυξημένης ζήτησης για την εκμάθηση των ελληνικών, του ζήτησε να αναλάβει τη διδασκαλία τους. Φέτος οι μαθητές του ξεπερνούν τους 40.

Η ηλικία τους είναι από 6 έως 40 ετών. Οι περισσότεροι κάνουν μαθήματα Ελληνικών δύο φορές την εβδομάδα, για τα οποία πληρώνουν ένα ευρώ την ημέρα, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που θέλουν ακόμη περισσότερες φορές την εβδομάδα. «Το πρόβλημά μου είναι η έλλειψη χώρου. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν μου παραχωρεί χώρο ενώ το προξενείο στο Μοναστήρι μόλις τα τελευταία 3- 4 χρόνια άρχισε να βλέπει πιο ζεστά την υπόθεση της διδασκαλίας των Ελληνικών στα Σκόπια. Έτσι γίνεται εφικτό το να έρχονται στα χέρια μας βιβλία από την Ελλάδα που μιλάνε για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία μας», λέει ο «δάσκαλος Θανάσης», όπως τον φωνάζουν οι μαθητές του.

Από το παιδομάζωμα. Στα Σκόπια ο κ. Στεργίου βρέθηκε ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι που συμπεριελάμβανε στάσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Ρουμανία, την Τασκένδη στην πρώην Σοβιετική Ένωση και τέλος στο Μοναστήρι.

«Είμαι ένα από τα παιδιά του παιδομαζώματος από τον Δημοκρατικό Στρατό. Ο πατέρας μου ήταν μετανάστης στην Αμερική αλλά είχε πιστέψει στις αξίες του κομμουνισμού και είχε έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην Αντίσταση. Τελικά το πλήρωσε με τη ζωή του, όπως και τα αδέλφια του. Οι ρίζες της οικογένειάς μου είναι από τις Μηλιές του Πηλίου, όμως στον πόλεμο είχαμε εγκατασταθεί στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Τον Μάρτιο του 1948 οι αντάρτες μάς μάζεψαν εμάς τα παιδιά και περάσαμε τα σύνορα με πρώτο μας σταθμό τη Γιουγκοσλαβία», θυμάται ο κ. Στεργίου, ο οποίος τότε ήταν 14 ετών.

Χρειάστηκε να περιμένει 50 χρόνια για να του επιτραπεί να ξαναδεί το σπίτι του. Ρωσική φιλολογία. «Στην Τασκένδη σπούδασα Ρωσική Φιλολογία, αλλά επειδή δεν ήθελα να ξεχάσω την πατρίδα έκανα και μαθήματα Ελληνικών. Κάποια στιγμή από τον Ερυθρό Σταυρό έπαθα πως η μικρή μου αδελφή, την οποία είχα χάσει στο παιδομάζωμα, βρισκόταν στο Μοναστήρι. Έτσι ήρθα να τη βρω, και μέχρι να βγω στη σύνταξη ήμουν καθηγητής Ρωσικών σε γιουγκοσλαβικό σχολείο», αναφέρει ο Θανάσης Στεργίου.

Μιλώντας με άλλους Έλληνες που βρίσκονταν από την άλλη πλευρά των συνόρων και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, κατάλαβε πως πολλοί ήθελαν να μάθουν στα παιδιά τους Ελληνικά ή να τα ξαναθυμηθούν οι ίδιοι αλλά κάτι τέτοιο ήταν απαγορευμένη σκέψη.

Έκανα... ιδιαίτερα. «Τότε ήταν που σκέφτηκα να αρχίσω ιδιαίτερα στο σπίτι μου. Οι πέντε μαθητές έγιναν δέκα, οι δέκα είκοσι και ούτω καθεξής». Οι περισσότεροι από τους μαθητές του προέρχονται από οικογένειες που έχουν ελληνικές ρίζες και θέλουν τα παιδιά τους να γνωρίσουν τη γλώσσα των παππούδων τους. «Οι Έλληνες δεν αναγνωριζόμαστε ως εθνική μειονότητα στα Σκόπια, όπως για παράδειγμα οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί, αν και είμαστε πολλοί. Κάθε χρόνο όμως που περνάει, ολοένα και περισσότεροι θέλουν να μάθουν τη γλώσσα γιατί ξέρουν πως η Ελλάδα είναι μια καλή ευκαιρία για το μέλλον.

Όταν λυθεί και το θέμα της ονομασίας, το μάθημα των Ελληνικών θα το παρακολουθούν χιλιάδες μαθητές γιατί στους Σκοπιανούς αρέσει η χώρα μας», πιστεύει ο κ. Στεργίου. Με τα όσα θυμόταν από τα ελληνικά που είχε διδαχθεί στην Τασκένδη, έφτιαξε το πρώτο εγχειρίδιο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Το 1998, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αγόρασε βιβλία Γραμματικής και Ιστορίας για να εμπλουτίσει τα μαθήματά του.

Κατασκήνωση στην Ελλάδα. «Υπάρχει μια έκρηξη στην επιθυμία των Σκοπιανών να μάθουν ελληνικά. Μάλιστα κυκλοφορεί στα Σκόπια μέθοδος εκμάθησης, την οποία και χρησιμοποιούν άλλοι συνάδελφοι. Σε αυτή όμως έχουν γίνει παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και δεν μαθαίνεις για την Ελλάδα ό,τι πρέπει», λέει ο κ. Στεργίου, που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τις δύο εγκυκλοπαίδειες που ήρθαν με χίλια βάσανα στα χέρια του από τον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ).

«Είναι οι βίοι ηρώων της μυθολογίας, της Αρχαίας Ελλάδας και του 1821, τους οποίους μας τους είχαν ζητήσει και οι μαθητές του κ. Στεργίου όταν βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε κατασκήνωση στην Ελλάδα», λέει ο πρόεδρος του ΟΔΕΓ Γιώργος Παυλάκος. Για να περάσουν όμως τα ελληνοσκοπιανά σύνορα τα συγκεκριμένα βιβλία στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση για να μην αποκαλυφθούν.

«Η Ιστορία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης, αλλά μάθημα Ελληνικών χωρίς Ιστορία δεν υπάρχει», σημειώνει ο κ. Στεργίου ο οποίος εξηγεί τις δυσκολίες που συναντάει. «Στην ΠΓΔΜ τα παιδιά μαθαίνουν άλλη Ιστορία από αυτή που μαθαίνουν τα παιδιά στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο Μέγας Αλέξανδρος. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να τους πω πως για τους Έλληνες κατάγεται από την Ελλάδα και όχι από τη Μακεδονία, όπως μαθαίνουν οι μαθητές μου στο σχολείο».

Αναφορές στην Αστυνομία. Πολλές φορές, όπως παραδέχεται, ήρθε σε σύγκρουση με μαθητές του για το θέμα της Ιστορίας, ενώ η επιμονή του να διδάσκει και την ελληνική εκδοχή τού στοίχισε αρκετές αναφορές στην Αστυνομία.

Λέει χαρακτηριστικά ο Θ. Στεργίου: «Υπάρχουν μαθητές μου Σκοπιανοί στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή στα μαθήματα που κάνω εδώ, να μην αναφέρομαι στην Ιστορία. Αυτοί θέλουν να μάθουν απλά τη γλώσσα, μου λένε, και όχι την “προπαγάνδα”, όπως την αποκαλούν. Αν κάποιος δεν θέλει να μάθει και την άλλη άποψη είναι δικό του πρόβλημα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ svradelis@dolnet.gr
TA NEA
ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στις 13 Φεβρουαρίου 1914, η Πανηπειρωτική Συνέλευση (σώμα που αποτελούνταν από εκπροσώπους της περιοχής), αποφάσισε ότι εφόσον δεν επιτεύχθηκε η ένωση με την Ελλάδα θα δέχονταν μόνο τοπική αυτονομία. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάληψης της περιοχής από αλβανικά σώματα ενόπλων ατάκτων και να προστατευθεί ο πληθυσμός της περιοχής, ο Γεώργιος Χρηστάκης-Ζωγράφος, (πρώην υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας με καταγωγή από το Κεστοράτι Αργυροκάστρου) ανακήρυξε την «Αυτόνομη Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου» στο Αργυρόκαστρο, στις 28 Φεβρουαρίου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ , ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΒΗ

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ .

Έχω μια αδερφή ,
Κουκλίτσα αληθινή,
Την λένε Βορειο Ήπειρο ,
Την αγαπώ πολύ.
Έχω μια αδερφή ,
Κουκλίτσα αληθινή,
Την πήρανε αιχμάλωτη
Οι άτιμοι Αλβανοί.
Θα φύγω ένα πρωί …
Χωρίς διαταγή
Για να ελευθερώσω
Την δόλια μου αδερφή.
Και άμα θα χαθώ ,
Στη μάχη σκοτωθώ
Με το αίμα μου να γράψετε…
ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ ΑΓΑΠΩ!!!!


ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ από το ΑΝΤΙΒΑΡΟ
ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics


Ισραήλ-Τουρκία: Άρχισαν τα όργανα

[610x.jpg]

Η Akşam σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Η έκθεση για το εβραϊκό λόμπι πάνω στο τραπέζι» γράφει ότι ομάδα βουλευτών του τουρκικού Κοινοβουλίου, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές του ΑΚΡ Γιουκτσέλ και Κινικλίογλου και του ΜΗΡ Μελέν, συναντήθηκε εκτός προγράμματος και με τα εβραϊκά λόμπι στις ΗΠΑ.
Στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, το ξέσπασμα του Ερντογάν στο Νταβός έθεσε τη σφραγίδα του. Οι εβραϊκές οργανώσεις εξέφρασαν παράπονα για...την αύξηση του αντισημιτισμού στην Τουρκία. Απέναντι σε αυτό, οι Τούρκοι βουλευτές αντέταξαν τα εξής: «Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν κατά της επίθεσης στη Γάζα και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ και τους Εβραίους». Ζήτησαν, επίσης, την υποστήριξη της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ κατά του ψηφίσματος της «δήθεν αρμενικής γενοκτονίας». Πάντως, τα μέλη των εβραϊκών οργανώσεων δεν παρείχαν θετική απάντηση στους βουλευτές. Απλώς, αρκέστηκαν να πουν: «Το ψήφισμα ούτε θα το εμποδίσουμε, αλλά ούτε και θα το υποστηρίξουμε. Θα μείνουμε ουδέτεροι. Μην ζητάτε τίποτε περισσότερο».
Οι βουλευτές γνωστοποίησαν με έκθεσή τους τις συνομιλίες αυτές στον Π/Θ Ερντογάν.
ΠΗΓΗ: ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ


Ισραήλ προς Τουρκία: Κοιτάξτε πρώτα τη δική σας καμπούρα

[armenian_genocide.jpg]

Oι Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Ανατολίας, των Ασσυρίων, των Γεζιντί, των Κούρδων θα κυνηγούν ες αεί την Τουρκία μέχρι την αποδοχή των εγκλημάτων και την εξιλέωση.
Όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλούσε τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να κλείσει την πόρτα του ΟΗΕ στο Ισραήλ, μέχρι να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, γράψαμε την άποψή μας, δημοσιεύοντας το άρθρο μας που είχε τίτλο: Όταν ο γάιδαρος λέει τον πετεινό κεφάλα.
Στη συνέχεια ακολούθησε η...σκληρή κριτική του Ερντογάν στο Ισραήλ και στον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Περές και η επεισοδιακή αποχώρησή του από το πάνελ, στο Νταβός. Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση κυρίως του εβραϊκού παράγοντα, ο Ερντογάν δεχόταν σε συνάντηση τον αντιπρόεδρο του Σουδάν, Αλι Οσμάν Μοχάμαντ Τάχα, τη στιγμή που ο πρόεδρος του Σουδάν κατηγορείται για τη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (ήδη το Δειθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής του), λόγω της ανθρωποσφαγής 200 χιλιάδων αμάχων στο Νταρφούρ.
Μετά από όλα αυτά και ενώ το επίσημο κράτος του Ισραήλ φέρεται να ζήτησε συγνώμη από τον Ερντογάν δια δημόσιας δήλωσης του προέδρου Περές, τη στιγμή που ο εβραϊκός παράγοντας των ΗΠΑ άρχισε να δέιχνει τα "δόντια" του προς την Τουρκία, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δήλωση του αρχηγού του στρατού ξηράς του Ισραήλ, στρατηγού Avi Mizrahi, ο οποίος, αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ και στη στάση του Ερντογάν στο Νταβός δήλωσε: "Ο Ερντογάν να κοιτάξει στον καθρήφτη" ή όπως λέει ο λαός μας "άς κοιτάξει την καμπούρα του".
Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του στρατηγού Μιζραχί να αναφερθεί με αυτά τα απαξιωτικά λόγια για την Τουρκία σε διεθνή συνάντηση για την "στρατιωτική ψυχολογία".
Με βάση την εφημερίδα Χααρέτζ του Ισραήλ, ο Μιζραχί, αναφερόμενος στην κατηγορία που απηύθυνε ο Ερντογάν στον Περές "εσείς ξέρετε πολύ καλά πώς να σκοτώνετε", κάλεσε τον Ενρτογάν "να δεί τον εαυτό του στον καθρέφτη".
Ο Ισραηλινός στρατηγός υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι η χώρα που διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων και σημείωσε ότι συνεχίζει και σήμερα την ίδια πολιτική στους Κούρδους.
Επίσης, ο Μιζραχί, αναφερόμενος στην άλλη κατηγορία του Ερντογάν για την κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, υπενθύμισε ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλά, γιατί η χώρα του κρατάει υπό στρατιωτική κατοχή επί δεκαετίες τα εδάφη της βόρειας Κύπρου.
Τέλος, ο στρατηγός Μιζραχί, υπενθυμίζοντας και σχολιάζοντας την έκκληση του Ερντογάν για αποπομπή του Ισραήλ από το ΟΗΕ, είπε με νόημα:
"Σε μια τέτοια περίπτωση, δίπλα στο Ισραήλ θα πρέπει να προστεθεί και η Τουρκία", εννοώντας προφανώς τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει στα παλιά της παπούτσια η Τουρκία.
ΠΗΓΗ: ΜΙΛΛΙΕΤ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ H ΛΕΣΧΗ BILDERBERG? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΑ Η ΛΕΣΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ (ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ) ΓΙΑ ΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ SMS ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΣΤΟ GARDEN ΔΗΛ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ . ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ .

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑΜΙΣΙ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΤΥΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΑΣ ( ΜΟΝΟ 150 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΛΑ ... ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ , ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.

ΠΕΡΗΦΑΝΕ ΛΑΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ , ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΕΤΕΣ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ.
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1999 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΦΙΑΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


http://www.bulgarmak.org/ocalan_bannergreece.jpg

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ . ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΟΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ... ΣΥΜΠΤΩΣΗ?)


ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ "ΜΑΣ"