14 Φεβ 2009

ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics


Ισραήλ-Τουρκία: Άρχισαν τα όργανα

[610x.jpg]

Η Akşam σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Η έκθεση για το εβραϊκό λόμπι πάνω στο τραπέζι» γράφει ότι ομάδα βουλευτών του τουρκικού Κοινοβουλίου, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές του ΑΚΡ Γιουκτσέλ και Κινικλίογλου και του ΜΗΡ Μελέν, συναντήθηκε εκτός προγράμματος και με τα εβραϊκά λόμπι στις ΗΠΑ.
Στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, το ξέσπασμα του Ερντογάν στο Νταβός έθεσε τη σφραγίδα του. Οι εβραϊκές οργανώσεις εξέφρασαν παράπονα για...την αύξηση του αντισημιτισμού στην Τουρκία. Απέναντι σε αυτό, οι Τούρκοι βουλευτές αντέταξαν τα εξής: «Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν κατά της επίθεσης στη Γάζα και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ και τους Εβραίους». Ζήτησαν, επίσης, την υποστήριξη της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ κατά του ψηφίσματος της «δήθεν αρμενικής γενοκτονίας». Πάντως, τα μέλη των εβραϊκών οργανώσεων δεν παρείχαν θετική απάντηση στους βουλευτές. Απλώς, αρκέστηκαν να πουν: «Το ψήφισμα ούτε θα το εμποδίσουμε, αλλά ούτε και θα το υποστηρίξουμε. Θα μείνουμε ουδέτεροι. Μην ζητάτε τίποτε περισσότερο».
Οι βουλευτές γνωστοποίησαν με έκθεσή τους τις συνομιλίες αυτές στον Π/Θ Ερντογάν.
ΠΗΓΗ: ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ


Ισραήλ προς Τουρκία: Κοιτάξτε πρώτα τη δική σας καμπούρα

[armenian_genocide.jpg]

Oι Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Ανατολίας, των Ασσυρίων, των Γεζιντί, των Κούρδων θα κυνηγούν ες αεί την Τουρκία μέχρι την αποδοχή των εγκλημάτων και την εξιλέωση.
Όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλούσε τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να κλείσει την πόρτα του ΟΗΕ στο Ισραήλ, μέχρι να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, γράψαμε την άποψή μας, δημοσιεύοντας το άρθρο μας που είχε τίτλο: Όταν ο γάιδαρος λέει τον πετεινό κεφάλα.
Στη συνέχεια ακολούθησε η...σκληρή κριτική του Ερντογάν στο Ισραήλ και στον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Περές και η επεισοδιακή αποχώρησή του από το πάνελ, στο Νταβός. Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση κυρίως του εβραϊκού παράγοντα, ο Ερντογάν δεχόταν σε συνάντηση τον αντιπρόεδρο του Σουδάν, Αλι Οσμάν Μοχάμαντ Τάχα, τη στιγμή που ο πρόεδρος του Σουδάν κατηγορείται για τη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (ήδη το Δειθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής του), λόγω της ανθρωποσφαγής 200 χιλιάδων αμάχων στο Νταρφούρ.
Μετά από όλα αυτά και ενώ το επίσημο κράτος του Ισραήλ φέρεται να ζήτησε συγνώμη από τον Ερντογάν δια δημόσιας δήλωσης του προέδρου Περές, τη στιγμή που ο εβραϊκός παράγοντας των ΗΠΑ άρχισε να δέιχνει τα "δόντια" του προς την Τουρκία, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δήλωση του αρχηγού του στρατού ξηράς του Ισραήλ, στρατηγού Avi Mizrahi, ο οποίος, αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ και στη στάση του Ερντογάν στο Νταβός δήλωσε: "Ο Ερντογάν να κοιτάξει στον καθρήφτη" ή όπως λέει ο λαός μας "άς κοιτάξει την καμπούρα του".
Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του στρατηγού Μιζραχί να αναφερθεί με αυτά τα απαξιωτικά λόγια για την Τουρκία σε διεθνή συνάντηση για την "στρατιωτική ψυχολογία".
Με βάση την εφημερίδα Χααρέτζ του Ισραήλ, ο Μιζραχί, αναφερόμενος στην κατηγορία που απηύθυνε ο Ερντογάν στον Περές "εσείς ξέρετε πολύ καλά πώς να σκοτώνετε", κάλεσε τον Ενρτογάν "να δεί τον εαυτό του στον καθρέφτη".
Ο Ισραηλινός στρατηγός υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι η χώρα που διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων και σημείωσε ότι συνεχίζει και σήμερα την ίδια πολιτική στους Κούρδους.
Επίσης, ο Μιζραχί, αναφερόμενος στην άλλη κατηγορία του Ερντογάν για την κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, υπενθύμισε ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλά, γιατί η χώρα του κρατάει υπό στρατιωτική κατοχή επί δεκαετίες τα εδάφη της βόρειας Κύπρου.
Τέλος, ο στρατηγός Μιζραχί, υπενθυμίζοντας και σχολιάζοντας την έκκληση του Ερντογάν για αποπομπή του Ισραήλ από το ΟΗΕ, είπε με νόημα:
"Σε μια τέτοια περίπτωση, δίπλα στο Ισραήλ θα πρέπει να προστεθεί και η Τουρκία", εννοώντας προφανώς τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει στα παλιά της παπούτσια η Τουρκία.
ΠΗΓΗ: ΜΙΛΛΙΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: