13 Μαΐ 2009

Κυνική ομολογία Φλέσσα: "Αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ"

Την κρατική τηλεόραση επέλεξε ο Γιώργος Φλέσσας, επικεφαλής του ομίλου CIVITAS (εταιρίες δημοσίων σχέσεων, δημοσκοπήσεις - βλέπε Focus, κ.α.), για να αποκαλύψει κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό στην πολιτικο-δημοσιογραφική πιάτσα. Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Στα Άκρα" ο Γ. Φλέσσας παραδέχτηκε ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι αξιόπιστες αντίθετα με εκείνες που παραγγέλνουν τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι κάθε είδους εταιρίες και τις κρατάνε οι ενδιαφερόμενοι στα συρτάρια τους μελετώντας τις ως πραγματικά εργαλεία ανάλυσης. Όπως είναι ευνόητο από τα πλέον υπεύθυνα χείλη αποκαλύπτεται ότι οι "δημόσιες" δημοκοπήσεις αποτελούν εργαλεία επηρεασμού της κοινής γνώμης.
Ο Γ. Φλέσσας επίσης με πλάγιο μεν (αλλά σαφή δε) τρόπο άφησε σκιές για τις περίφημες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις και τη μεθοδολογία τους. Και αυτή η επισήμανση είναι σημαντική αφού ο συγκεκριμένος τύπος δημοσκοπήσεων αποτελεί το 80% αυτών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η απόφαση ενός εκ των πιο ισχυρών παικτών στον χώρο να χτυπήσει ένα προϊόν που και ο ίδιος πουλάει ήρθε την ημέρα που το φως της δημοσιότητας βλέπουν πέντε νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν όλες διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ
(11-5-09)

ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ . ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΙΑΡΗΔΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ" ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΡΟ ΣΤΙΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ" ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΣΤΑΡ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Πρόσθετα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

Στην ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για τη λαθρομετανάστευση συμφώνησαν οι συμμετέχοντες σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Κατά τη διάρκειά της εξετάστηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης της αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης και κυρίως η αντιμετώπιση λαθροδιακινητών από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Αφού επαναβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων Σωμάτων και των Φορέων, οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, ως εξής:

1. Η αυστηροποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των επιβαλλομένων ποινών στους δουλεμπόρους (κακούργημα).

2. Η σύσταση Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο θα συντονίζει τους συναρμόδιους Φορείς, οι οποίοι ασχολούνται με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

3.Η μελέτη της δυνατότητας χρήσης πλωτού μέσου (πλοίου) για την πρώτη υποδοχή και την μεταφορά των παρανόμων μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής τα οποία λειτουργούν, με σκοπό την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης της νησιωτικής Ελλάδος.

4. Η ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Τασούλα, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Πάτροκλου Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Τζωάννος.

Επίσης έλαβε μέρος η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Α΄ Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ιταλία: Ποινικοποιείται η λαθρομετανάστευση

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλοουσκόνι πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή εξασφαλίζοντας την υπερψήφιση του επίμαχου μεταναστευτικού νομοσχεδίου, το οποίο ποινικοποιεί τη λαθρομετανάστευση και υποχρεώνει τους δημοσίους υπαλλήλους να αναφέρουν τους λαθρομετανάστες στις αρχές όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

Κατά την ψηφοφορία 316 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 258 κατά του νομοσχεδίου αυτού, και ενώ η Ρώμη επικρίνεται από την υπόλοιπη Ευρώπη διότι σε δύο περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες επαναπροώθησε δύο καραβιές λαθρομεταναστών στη Λιβύη, χωρίς καν να τους δώσει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση παροχής πολιτικού ασύλου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η παράνομη είσοδος ή παραμονή σε ιταλικό έδαφος αποτελεί ποινικό αδίκημα που επισύρει χρηματικό πρόστιμο 5.000 ως 10.000 ευρώ.

Προβλέπει ακόμα ότι ο χρόνος παραμονής λαθρομεταναστών σε κέντρα ταυτοποίησης και απέλασης αυξάνεται από δύο σε έξι μήνες, ενώ οποιοσδήποτε τους φιλοξενεί ή τους ενοικιάζει κατάλυμα κινδυνεύει με φυλάκιση που φτάνει τα τρία χρόνια.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου νομοθετήματος περί ασφάλειας που αναφέρεται επίσης στην μικροπαραβατικότητα και στη μάχη κατά της Μαφίας, θα υποβληθεί τώρα και στη Γερουσία για έγκριση προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι διαθέτει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ

Αυστραλία: Τουρκική αντίδραση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

http://cache.daylife.com/imageserve/0gLn9kx1ii21x/340x.jpg

Σε φάση όξυνσης εισέρχονται οι σχέσεις Αυστραλίας - Τουρκίας μετά την απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

«Οι θερμές σχέσεις Αυστραλίας -Τουρκίας ενδέχεται να διαταραχθούν μετά την απόφαση ...», παρατήρησε ο Τούρκος πρέσβης στην Αυστραλία Μουράτ Ερσαβσκί, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας Μάικλ Άτκινσον να επισκεφθεί την Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα και να μιλήσει σε εκδήλωση Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, μετά από εισήγηση του κ. Άτκινσον η βουλή της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με αποτέλεσμα η Τουρκία να κάνει επίσημο διάβημα στην αυστραλιανή κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο κ. Άτκινσον δήλωσε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η πρόσκληση να μιλήσει σε δημόσια συγκέντρωση της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην πλατεία της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Με τις ενέργειές του θέτει σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις Αυστραλίας-Τουρκίας», τόνισε από την πλευρά του ο Τούρκος πρέσβης.

Εξάλλου, με αναλυτική της ανακοίνωση η τουρκική πρεσβεία στην Καμπέρα καταδικάζει την απόφαση της βουλής της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις κάποιων υπουργών ήταν προσβλητικές για τους Τούρκους και την χώρα τους και ότι οι καλές σχέσεις Αυστραλίας-Τουρκίας διατρέχουν τον κίνδυνο να διαταραχθούν μόνιμα.

Όπως υποστηρίζει η τουρκική πρεσβεία, η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί έργο του πανίσχυρου ελληνικού λόμπι που φέρεται αποφασισμένο να επαναφέρει ανταγωνισμούς του παρελθόντος και να διαστρεβλώνει γεγονότα: «Δεν πρέπει τα εθνικά λόμπι να μπορούν να διαταράσσουν τις άριστες σχέσεις των χωρών μας που ξεκίνησαν από την Καλλίπολη και τα σχόλια τότε του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για τη γενναιότητα των Αυστραλών που έπεσαν μαχόμενοι».

«οι πολιτικοί -συνεχίζει η ανακοίνωση- δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξαναγράφουν την ιστορία. Ειδικά την ιστορία χωρών που βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη και για γεγονότα που έγιναν πριν έναν αιώνα».

Πηγή

ΚΑΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ !! ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΤΟΤΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

http://www.greekembassy.org.au/images/editor/img/Forgotten_Anzacs_LR.jpg

Νέα κόντρα του ισχυρού δικαστικού κατεστημένου με την κυβέρνηση Ταγίπ Ερντογάν

http://4.bp.blogspot.com/_WMu_KBcWlyE/SWo7W97wqBI/AAAAAAAAHs8/6JYgQTfShY4/s400/infognomopolitics+1.jpg

ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
της πολιτικής αστάθειας επισείει ξανά στην Τουρκία η προειδοποίηση που απηύθυναν στην κυβέρνηση Ερντογάν μέλη του ισχυρού δικαστικού κατεστημένου να μην προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Στις τροπολογίες που δρομολογεί το κόμμα του Ερντογάν περιλαμβάνονται ο περιορισμός της εξουσίας των εισαγγελέων να ζητούν από το Συνταγματικό Δικαστήριο το κλείσιμο ενός κόμματος για ιδεολογικούς λόγους, εισάγοντας στον σχετικό νόμο την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης των δύο τρίτων της Βουλής, καθώς και η αναδιάρθρωση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μέσω της αύξησης του αριθμού των μελών του και της εκλογής κάποιων μελών από το Κοινοβούλιο. «Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα τελευταία αυτά σχέδια ο Χασάν Γκερτσεκέρ, πρόεδρος του Εφετείου. «Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν νομιμοποιεί τους πολιτικούς να τροποποιούν το Σύνταγμα», προειδοποίησε από την πλευρά του ο Μουσταφά Μπιρντέν, επικεφαλής του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας. «Οποιαδήποτε τροπολογία στρέφεται εναντίον της βασικής αρχής της κοσμικότητας της χώρας μας και των κοσμικών εκπαιδευτικών θεσμών δεν έχει θέση στην εσωτερική νομοθεσία».

«Υπάρχει συναίνεση στην Τουρκία ότι το Σύνταγμα πρέπει να εκσυγχρονιστεί», δήλωσε ο γνωστός Τούρκος σχολιαστής Γιουσούφ Κανλί. «Όμως οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισής του από ένα κόμμα στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για δραστηριότητες εναντίον του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους θα καθιστούσε τις αλλαγές αυτές άνομες στα μάτια των οπαδών του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους». Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η νέα αυτή εκκολαπτόμενη «κόντρα» μεταξύ της ισλαμιστικών καταβολών κυβέρνησης και του κοσμικού κατεστημένου απειλεί να ορθώσει νέα εμπόδια στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ

Συνελήφθη ο δολοφόνος του υπαρχιφύλακα Σπανουδάκη

http://www.athina984.gr/files/imagecache/main/files/news-images/060309nekros-astynomikos.jpg

Σκληρό κακοποιό, ο οποίος δεν είχε ενδοιασμό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τον 26χρονο από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 36χρονου υπαρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη, στις 5 Μαρτίου. Τότε ο αστυνομικός αν και ήταν εκτός υπηρεσίας καταδίωξε τον 26χρονο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αρπάξει χρήματα από υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου. Οπως ισχυρίστηκε ο νεαρός αλλοδαπός στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, επειδή φοβήθηκε ότι θα τον συλλάβει o υπαρχιφύλακας τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Στη συνέχεια για να αποφύγει τη σύλληψη πέταξε σε κάδους απορριμμάτων το πιστόλι, τον σάκο μέσα στον οποίο είχε βάλει τα χρήματα και το μπουφάν του.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ 20 ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΟΥΣ. ΦΟΝΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ=ΗΡΩΑΣ ΗΛΙΘΙΩΝ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

http://www.artapress.gr/systemImages/Articles/39/HELIOS_oikologoi_250.jpg

Ανοιχτοί σε κυβερνητική συνεργασία με το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία
είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, εφόσον τα δύο κόμματα εξουσίας είναι διατεθειμένα να μετακινηθούν προς τις δικές τους θέσεις. Οπως επεσήμαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου τους, σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και δεν υπάρξει αυτοδυναμία δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, αρκεί να υιοθετηθούν οι προτεραιότητες των ελλήνων Πρασίνων από το κόμμα το οποίο θα ζητήσει συνεργασία.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ .... ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ .... ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ , ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΩΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑΝΑΙ , ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ.

ΣΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΣΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ , ΣΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΣΟΥ

Οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές συγκεντρώθηκαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής ...

.... λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, για να ανιχνεύσουν τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και τις προσδοκίες των κοινωνιών. Η κατανόηση της εκλογικής αποδυνάμωσης της Αριστεράς αποτελεί, όπως τόνισαν, απαραίτητο βήμα για την ανάκτηση των δυνάμεων με την προϋπόθεση να διατυπωθούν νέες ιδέες και νέες αριστερές θέσεις.

Το «παρών» στο Συμπόσιο για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας έδωσαν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ.

Παπανδρέου, η κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας κκ. Φελίπε Γκονζάλες και Μάσιμο ντ΄ Αλέμα, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ενρίκε Μπαρόν Κρέσπο, οι βουλευτές και πρώην υπουργοί Ζαν Λουί Μπιανκό, Ντένις Μακ Σέιν, Λάιφ Παγκρότσκι και Ανγκέλικα ΣβαλΝτύρεν, ο οικονομολόγος Γκάρι Ντίμσκι και ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα. Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης μίλησε στο κοινό με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, όπως και ο οικονομολόγος κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ενώ ο οικονομολόγος κ. Φιλίπ Αγκιόν με τηλεδιάσκεψη.

ΠΗΓΗ

http://fonirodopis.files.wordpress.com/2007/08/alex-anavoli.jpg

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΛΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΠΛΕΡ , ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΘΑΠΑΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ 17,3% ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "ΑΡΕΣ-ΜΑΡΕΣ-ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ (ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ).

ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΙΒΑΝΟΦ Επιμένει εθνικιστικά ο νέος πρόεδρος των Σκοπίων


Τη διαβεβαίωση προς τις πολιτικές δυνάμεις και το λαό της ΠΓΔΜ ότι πρώτη προτεραιότητά του θα είναι η είσοδος της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. έδωσε χθες ο νέος πρόεδρος των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας στην τελετή της ορκωμοσίας του, ενώ δήλωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα.

Αυτές ωστόσο οι διαβεβαιώσεις δεν συνοδεύτηκαν με κάποια διαφοροποίηση από την εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, ώστε να σηματοδοτήσουν κάποια αλλαγή πλεύσης των Σκοπίων στο ζήτημα της ονομασίας.
“Η πολιτική μου ατζέντα είναι σαφής” τόνισε, για να προσθέσει ότι θα εργαστεί, ώστε η ΠΓΔΜ να γίνει “μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ισχυρή, σεβαστή, ενώ οι πολίτες της θα είναι υπερήφανοι και θα ευημερούν”. Υποσχέθηκε πως η χώρα του θα συνεχίσει αταλάντευτα την ευρωατλαντική της πορεία, με οδηγό μια υπεύθυνη εξωτερική και εσωτερική πολιτική. Θέλοντας να δείξει ότι δεν αγνοεί τα υπαρκτά προβλήματα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας και στο σημείο αυτό υποσχέθηκε ότι “χωρίς να παραμελήσω τις σχέσεις με τους άλλους μας γείτονες, θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελληνική Δημοκρατία, στο πνεύμα της καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης”. Ωστόσο, πρόσθεσε με νόημα ότι “τα θέματα που βαραίνουν τις διμερείς σχέσεις, ιδίως αυτά που αφορούν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα συνεργασίας και προώθησης του νέου κύκλου της περιφερειακής ευημερίας”.
Η ορκωμοσία του κ. Ιβάνοφ έγινε παρουσία των προέδρων της Σερβίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή οι ηγέτες των αλβανικών κόμματων της γείτονος απειλούσαν ότι δεν θα παραβρεθούν στην τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβεβλημένη από τα Σκόπια απουσία του “προέδρου” του Κοσόβου, προκειμένου να παραστεί ο Μπόρις Τάντιτς. Τελικώς, στην τελετή δεν παραβρέθηκαν οι βουλευτές των αλβανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ συνεργάτες του κ. Ιβάνοφ διαβεβαίωναν ότι ο η πρώτη επίσημη συνάντηση του νέου προέδρου της ΠΓΔΜ θα είναι με τον “πρόεδρο” του Κοσσυφοπεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο Γκ. Ιβάνοφ θα ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του την ώρα που η δημοτικότητά του βρίσκεται στο ναδίρ, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση μόλις το 3% εκφράστηκε θετικά για το πρόσωπό του.

ΠΗΓΗ

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ .... ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ-ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΞΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΤΟΥ. ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ , Ε ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΒΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.

Συνεχίζονται οι «εχθροπραξίες» του Θ.Πάγκαλου με το ΚΚΕ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η σύγκρουση του Θεόδωρου Πάγκαλου με το ΚΚΕ, μετά την επανάληψη των ισχυρισμών του στελέχους του ΠΑΣΟΚ περί εμπλοκής του Περισσόυ στην πώληση της εταιρείας «Γερμανός».

Μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Τρικάλων «Ράδιο Πρωινός», ο κ. Πάγκλος υποστήριξε: «Πρόκειται για κολοσσιαίο σκάνδαλο, όπου εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του Γερμανού κι έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό ξέρετε δεν πάει ποτέ η Εφορία, η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου».

«¨Εχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ενωση στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εξωφρενικό;» ανέφερε για να καταλήξει «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί»!

Απαντώντας στον Θεόδωρο Πάγκαλο η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τονίζει: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος συνεχίζει να προκαλεί, επαναλαμβάνοντας μαζί με τον Καρατζαφέρη τα ψέματα για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την 'Γερμανός' και ζητώντας να έρθουν στο ΚΚΕ ο ανακριτής και η Εφορία! Το επόμενο βήμα για να φτάσει στον πάτο είναι να ζητήσει τη νεκρανάσταση των νόμων 509 και 375».

Ένα πράγμα πρέπει να ξέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε Εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο».

ΠΗΓΗ

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ..... ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΜΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΜΕΝ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΟΛΑ "ΑΡΕΣ-ΜΑΡΕΣ-ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ" ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ" , ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΝΔ , ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΚΚΕ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΣΑΝ ΝΑ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ "ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ "ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΤΡΕΛΛΟ" ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ.

ΑΝΤΕ ... ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΜΗΔΑΜΙΝΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΙΚΕ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ".