20 Αυγ 2009

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ

http://www.techblog.gr/wp-content/uploads/2007/10/map_kastelorizo.jpg

«Συγγνώμη λάθος» λέει το Ισραήλ, αναφορικά με την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της χώρας σχετικής ανακοίνωσης, αναφορικά με τη διεξαγωγή της τριεθνούς άσκησης έρευνας και διάσωσης μεταξύ Τουρκία, Ισραήλ και ΗΠΑ, με την επωνυμία «Αξιόπιστη Γοργόνα ’09» σε «τουρκικά ύδατα».

Το γεγονός αυτό εντοπίστηκε εγκαίρως από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και μέσω του Έλληνα επιτετραμμένου στο Τελ Αβίβ υποβλήθηκε προφορικό διάβημα την περασμένη Κυριακή στην ισραηλινή πλευρά, η οποία, αφού παραδέχτηκε το λάθος, που προφανώς οφειλόταν στη μονομερή ενημέρωση της τουρκικής πλευράς, έσπευσε να διορθώσει τη σχετική ανακοίνωση χθες το απόγευμα, επισημαίνοντας ότι η άσκηση πραγματοποιείται «σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Χθες, πάντως, κύρια μέρα διεξαγωγής της άσκησης στα διεθνή ύδατα νοτίως του Καστελλορίζου και εντός του FIR Αθηνών, είχαν προσκληθεί από τους Τούρκους διοργανωτές οι διαπιστευμένοι στην Άγκυρα ξένοι ακόλουθοι Άμυνας για να την παρακολουθήσουν επιβαίνοντες σε τουρκικό πολεμικό. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ο Έλληνας ΑΚΑΜ στην Άγκυρα δεν την παρακολούθησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός αυτό, καθώς η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι επιρρίπτει ευθύνες για το «μπέρδεμα» στην αντίστοιχη τουρκική. Και αυτό γιατί οι Ισραηλινοί όποτε απονήωναν το δικό τους ελικόπτερο ενημέρωναν περίπου μισή ώρα νωρίτερα το αρμόδιο συντονιστικό κέντρο ελέγχου του FIR Αθηνών, υποβάλλοντας έτσι προφορικά ένα τυπικό «σχέδιο πτήσης», κάτι βεβαίως που δεν έκαναν οι Τούρκοι με το δικό τους ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχείς παραβιάσεις. Παράλληλα, ένα C-130 της ισραηλινής Π.Α., που συμμετείχε στην άσκηση, κατέθεσε κανονικά σχέδιο πτήσης στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», η ισραηλινή πλευρά έχει υποβάλει αίτημα, σε ανύποπτο χρόνο, προς την ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τη διεξαγωγή αντίστοιχης άσκησης έρευνας και διάσωσης νότια και ανατολικά της Κρήτης, αίτημα που έχει γίνει αποδεκτό.

Στην άσκηση, που ολοκληρώνεται τυπικά αύριο, συμμετέχουν από τουρκικής πλευράς μία φρεγάτα και το οργανικό της ελικόπτερο, μία κορβέτα, ένα ρυμουλκό και δύο περιπολικά, από αμερικανικής ένα πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό, ενώ από ισραηλινής μία κορβέτα με το ελικόπτερό της και μία τορπιλάκατος.

Χθες, σε άλλο σημείο του FIR Αθηνών, και προφανώς μη σχετιζόμενο με την άσκηση, σημειώθηκε η πρώτη υπέρπτηση από πλευράς τουρκικών μαχητικών μετά τη θρησκευτική αργία της Παναγίας. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στις 11 το πρωί σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών εισήλθε στο ελληνικό FIR και ύστερα από λίγα λεπτά τέσσερα από τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση μόλις στα 1.000 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι, ενώ ακολούθως αναχαιτίστηκαν από τα αεροσκάφη της ελληνικής αεράμυνας και εξήλθαν των ορίων του FIR Αθηνών στις 11.34’. Συνολικά χθες δύο σχηματισμοί, με 22 αεροσκάφη, από τα οποία οκτώ οπλισμένα, πραγματοποίησαν 11 παραβάσεις και 20 παραβιάσεις στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο, προτού αναχαιτιστούν από τα ελληνικά μαχητικά, με τα οποία σημειώθηκαν δύο εμπλοκές, και αποχωρήσουν.

ΠΗΓΗ

Mια στιγμή στην Ιστορία

ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ , ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΗΚΑΜΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ :

[Giorgos+Ragousis_Paros_2.JPG]

(από το kourdistoportocali)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Πάρος, 16 Αυγούστου 2009, ώρα 9 μ.μ. Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός.

(ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΨΙΛΟΚΟΥΤΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΤΩΣ ΛΙΓΟ , ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟ , ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ , ΤΟ ΦΑΙ , ΚΑΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ , ΚΑΜΙΑ ΜΠΙΡΙΜΠΑ , ΛΙΓΟ ΜΠΛΑΜΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ , ΛΙΓΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΚΤΛ , ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης, θυμώνουν με την Ελλάδα της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, της σήψης και σχεδιάζουν την Ελλάδα που μας αξίζει. (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ , ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΙΛΙΖΑ)

Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" τους συνάντησε εδω, λίγες ώρες πριν ο...

...αρχηγός του Πασόκ, επιστρέψει στην Αθήνα για την τελική μάχη ενάντια στο σκότος. (ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΤΖΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΣΠΑΘΙ)

http://blog.antiquetrader.com/blog/content/binary/Antiques%20-%20Yoda.jpg

(Διαβάστε τι μας είπε, για την απόφασή του να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα...)

www.kourdistoportocali.com

Απο τον Βασίλη Μπόνιο

Δώδεκα μήνες πριν, τον έβλεπα εδώ στην ίδια άκρη του νησιού, να παλεύει με το δημοσκοπικό (παραγινομένο) φάντασμα του Καταλληλότερου. Ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να κοντράρει με τα κύματα των στημένων μετρήσεων (ΑΛΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΛΛΟΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ , ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΕΞΙΤ ΠΟΛ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) και τους διαρκείς εκβιασμούς των "σεσημασμένων" νταβατζήδων, η οποίοι με τα ΜΜΕ που ελέγχουν, φρόντιζαν ν απελευθερώνουν κάθε τόσο τα ζιζάνια της αμφισβήτησης στο πρόσωπό του.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ασφυκτιούσαν καθώς ένα σιδερένιο χέρι τους γράπωνε το πρόσωπο, σφραγίζοντας μάτια, μύτη, στόμα-την αναπνοή της σκέψης. (ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ , ΑΛΛΑ Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ) .Τα σκάνδαλα δεν "ακουμπούσαν" τον πρωθυπουργό που αναλάμβανε με ρομποτικές κινήσεις την ευθύνη-τεφάλ. Ωσπου ήρθε η ΔΕΘ, όπου ο Καραμανλής τα σκάτωσε για τα καλά, επιχειρώντας να καλύψει τους βαρυποινίτες στην συνείδηση των πολιτών, υπουργούς του. Αυτό ήταν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που στο μεταξύ έδινε μια μάχη σαρώνοντας την Ελλάδα, είδε τα ντοπαρισμένα απο την κρατική διαφήμιση των media shops ΜΜΕ, να τον αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό-ήταν η οργή του κόσμου (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μέγκα) και η πίεση κάποιων ιστοσελίδων του Διαδικτύου, που τους ανάγκαζε να καταπιούν τη γλώσσα τους. (ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΗΛΑΔΗ , ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ , ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ)

Η σαρωτική νίκη στις Ευρωεκλογές (που κι αυτή επιχείρησαν να πριονίσουν) δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.
(ΤΟΣΟ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 800.00 ΨΗΦΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ)

Ο Γιώργος, βλέπει πλέον το Σύμπαν να συνωμοτεί υπερ του (ΑΝ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΦΩΝΕΣ ΘΑ ΜΕ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΜΕΣΑ) .Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, οταν εκατομμύρια πολίτες εκει έξω νιώθουμε τόση οργή μέσα μας, που το να πάρουμε τις πέτρες όπως ο ίδιος είχε πει, είναι μάλλον κάτι ανώδυνο. Τα όπλα θα πάρουμε και θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε τον θάνατο (ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ) (αργό, αλλά θάνατο) στον οποίο μας έχει καταδικάσει η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος απο τη μεταπολίτευση.

Πριν απ αυτό στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουμε την τελευταία μας ελπίδα-οχι γιατί ξαφνικά γίναμε όλοι Πασόκοι η λησμονήσαμε το πράσινο έπος των σκανδάλων-αλλά γιατί αυτός εδώ ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη απο δόξα και αξιώματα-τα έφαγε με το κουταλάκι απο τα γενοφάσκια του - έχει μια καθαρή ματιά στο βλέμμα (ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΩ) και μια αποφασιστικότητα να βάλει τέλος στο non stop πάρτυ της διαφθοράς, στη κατρακύλα της πατρίδας μας.

http://fileleftheros.files.wordpress.com/2007/09/ac_georgepapandreou3.jpg

-Πρόεδρε περιμένουμε απο σας να εξυγιάνετε το τόπο, να βάλετε ένα τέλος στη διαφθορά...

Μ αυτές τις "διαθέσεις" πλησιάσαμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που συζητούσε με τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γραμματέα του κόμματος (ενα στέλεχος για το οποίο ο Γιώργος έχει πολλούς λόγους να νιώθει περήφανος. Πρώτον ήταν μια δική του επιλογή, ένα πρόσωπο που δεν κατάγεται απο πολιτικό τζάκι και δεύτερον γιατί ο Ραγκούσης τα παει περίφημα τόσο στα κομματικά καθήκοντα, οσο και στην επικοινωνία μια και έχει τον τρόπο με τα παράθυρα - είναι απολαυστικός οταν ταπώνει τον Πρετεντέρη, για παράδειγμα)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdXkW3fXz7IVQwif20zWrQMhxL1lcGs25H63avnNSIBZLwcLVQ1PN1nCgxxHBMWkJhdzwK8OXS11HHbwQ2wrBmGh5oIYwNJFdVUe_ig2fJmwVB9emQeqAqzxF7NyLWmAZ-n9-SAavjuwmL/s400/GLVSSA.jpg

"Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τα συμφέροντα. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε μ ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία. Γεννήθηκα μέσα σ αυτή, έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου και δεν μ ενδιαφέρει η δόξα της εξουσίας. Παλεύω και θα παλέψω για να μπουν κανόνες και να υπάρξει εξυγίανση στη πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα με οποιοδήποτε κόστος..."

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEMerrrsPTeUBUyzIOES7K5CuiuDFRXPbQceVfP-2ePf9-QkraC2tYP7O41Z9Y2cXsX1zNHeb4YyoTp8N4HNR6X8SblupdbZnWpFQBHyqOe9HB06Xc0JkVpbaD_f1UzzNLXa9uN9l-Isfv/s400/%CE%92%CE%99%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%91+%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A.bmp

Αυτα μας είπε ο Γιώργος κι οταν ήλθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε, νιώθαμε οτι αυτά που λέει τα εννοεί. Διακρίναμε μια ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα πίσω απ αυτές τις κουβέντες, που οταν τον ακους να τις λέει στη τηλεόραση, λόγω της ευγένειας που τον διακρίνει, χάνουν τη δύναμή τους.

Οταν όμως βρίσκεσαι απέναντί του, εισπράττεις αυτό που διαπιστώνουν εκείνοι που τον συναναστρέφονται καθημερινά: O Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη διαφθορά και στα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα.

http://salata.files.wordpress.com/2007/09/ependytis.jpg

Σε λίγους μήνες θα τον κρίνουμε στη πράξη. Αλλωστε είναι μεγάλο στοίχημα για τον τρίτο της γενιάς των Παπανδρέου που θα κυβερνήσει τη πατρίδα του, να σημαδέψει θετικά την ιστορία. Μ' εκείνη θ' αναμετρηθεί...


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmlqBBWUxAnUQ0ED8dVphicDOMjDo5n9jgp_CjIDvYebkQB01vFLxp04qEDtDspQh-SfT2PyrU7y8zdD4GIeuz6jDAdndC9BTfunLwDfUQ_iVJdvKakkUds1ijXO203KrHDAHpSJ4naFBP/s400/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3+%CE%A3%CE%9A%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%9F+%CE%9C%CE%95+%CE%97%CE%A5.jpg

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΡΟΥΦΙΑΝΟ"

ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ, ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ, ΒΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ; ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Εμείς δεν είμαστε καθάρματα, απλώς Ρουφιάνοι. Ξέρουμε λοιπόν πως πάρθηκε αυτή η περιβόητη "συνέντευξη", αφού ο Βασιλάκης την είχε στήσει καραούλι πότε θα σκάσουν μύτη ο ντόπιος Ραγκούσης με τον φιλοξενούμενο ΓΑΠ... και ΤΣΑ! Να το πουλάκι, να και η υπεύθυνη δήλωση (copy paste δηλαδή της "Ανομίας, της Ατιμωρησίας, play η κασσέτα και δώστου). Μέσα στην αμηχανία ο Ραγκούσης, να εύχεται να ανοίξει η γη να τον καταπιεί!

Απο κει ξεκινά και το θέατρο του παραλόγου. Παιδιά όπως ο Κρόγιας να βγαίνουν και να λένε πως εκεί που ο κουρδιστός έβριζε τον ΓΑΠ, όταν τον γνώρισε... γοητεύτηκε! Είπαμε ο Κρόγιας δεν είναι λαμόγιο ούτε παίρνει μαύρα όπως οι παπαχαϊβάνηδες. Το πιστεύει το παιδί. Αλλά βρε θρακιώτη είναι δυνατόν να διαφημίζεται ο ΓΑΠ με την άποψη του Βασίλη; Δηλαδή το Κουρδιστό με τα μπινελίκια και τα άρθρα "φωτιά" (στα μπατζάκια του) είναι opinion leader;

Δε σκέφτεσαι μήπως ξυπνήσει κανένας απ'τη Ρηγίλλης και αρχίσει τα σχόλια τύπου "να που δίνει συνεντεύξεις ο ΓΑΠ" και "Ιδού το νέο ΠΑΣΟΚ και η αξιοπιστία του προέδρου". Στον ύπνο της δεξιάς θα στηρίζεστε μια ζωή;;;

http://www.dentnews.net/wp-content/uploads/2009/01/pasok-blackberry.jpg

Πως το σύστημα της μεταπολίτευσης εκχώρησε τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες στην ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ

http://www.antinews.gr/blogimages/siemens789.jpg

Το σκάνδαλο Siemens είναι σκάνδαλο Siemens-Intracom και αφορά όλα τα ελληνικά κόμματα. Πολλοί επιδεικνύουν σπουδή και σπεύδουν να κατακεραυνώσουν τον Π. Κοροβέση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είπε το κοινώς γνωστό εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή, ότι, εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και διαφόρων ισχυρών οικογενειών εντός αυτών των δύο πολιτικών σχηματισμών, μεγάλες ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο στην Ελλάδα έχει και η Αριστερά.

Ιδού όμως ποια είναι η πραγματικότητα, σύμφωνα με έκθεση που περιήλθε στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης ενώ διερευνούσε το σκάνδαλο Siemens.

«Τον Απρίλιο του 1981 έγινε διεθνής διαγωνισμός από την ΕΛΒΗΛ ΑΕ. Η εταιρεία αυτή είχε δημιουργηθεί από τον ΟΤΕ και την ΕΤΒΑ, προκειμένου να αναπτύξει στην Ελλάδα τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες και να παράγει ηλεκτρονικό και τηλεπικοινωνιακό υλικό. Στον διαγωνισμό γι αυτό πήραν μέρος δέκα διεθνείς οίκοι τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1983 η χώρα μας προέκρινε ως πιο συμφέρουσες προσφορές αυτές των εταιρειών Siemens Γερμανίας, Ericksson Σουηδίας, Sel Γερμανίας και GTE ΗΠΑ. Το 1986 το τότε Υπουργικό Συμβούλιο (ΚΥΣΥΜ) εισακούοντας την πρόταση της τότε υπουργού Βιομηχανίας, κ. Βάσως Παπανδρέου αποφάσισε την ακύρωση της ίδρυσης βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού από την ΕΛΒΗΛ και παράλληλα συμφώνησε στην εισαγωγή δύο τεχνολογιών στα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ. Ειδικότερα, τις τεχνολογίες της Siemens και της Ericksson. Μετά από δέκα οκτώ μήνες, στις 30 Μαρτίου 1988 ο ΟΤΕ υπέγραψε τις πρώτες συμβάσεις για τα ψηφιακά κέντρα με την Siemens και την Ericksson-Intracom».

Συμπέρασμα πρώτο λοιπόν: Το ΠΑΣΟΚ τότε, ανέτρεψε τις ίδιες τις δικές του αποφάσεις, ματαίωσε κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ελληνικής βιομηχανίας, και ταυτόχρονα άνοιξε το δρόμο για να μετατραπούν μετέπειτα σε εθνικούς προμηθευτές η Siemens-Intracom.

Πάμε παρακάτω. Με αυτές τις συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΤΕ, αφού συμφώνησε να προμηθευτεί από τις δύο εταιρείες κατ’ αρχήν είκοσι χιλιάδες ψηφιακές παροχές και δεκάδες χιλιάδες κυκλώματα, στη συνέχεια συμφώνησε ότι για οι υπόλοιπες σχεδόν 1.200.000 παροχές θα ήταν αντικείμενα νέων συμβάσεων με διαγωνισμούς. Από τους διαγωνισμούς θα εδίδετο στον πρώτο μειοδότη το 60% της προμήθειας και στον δεύτερο το 40% αλλά με τις τιμές του πρώτου μειοδότη. Στο μεταξύ, το 1992 η Ευρωπαϊκή Ένωση με «πρότασή» της ζητούσε από την Ελλάδα να μην υιοθετήσει άλλη Τρίτη τεχνολογία στις τηλεπικοινωνίες της.

Έτσι, σε εφαρμογή των σχετικών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί το 1988, «έγιναν διαγωνισμοί το 1989 και το 1991 για την σταδιακή προμήθεια 690.000 παροχών μαζί με τα ψηφιακά τους κυκλώματα. Μετά λοιπόν, από διαπραγματεύσεις με τις Siemens και Intracom ο ΟΤΕ υπέγραψε τις συμβάσεις 7220 και 7230 με την πρώτη και τη δεύτερη εταιρεία αντίστοιχα. Επίσης, με τις ίδιες εταιρείες υπέγραψε την 7300/91 και την 7310/91, με τις οποίες κατοχυρώθηκε το 60% στην Intracom και το 40% στη Siemens. Εκτός αυτών, υπεγράφησαν στη συνέχεια και άλλες έξι συμβάσεις που αφορούσαν την κατασκευή και προμήθεια άλλων υλικών χωρίς νέο διαγωνισμό».

Συμπέρασμα δεύτερο: Όλα αυτά έγιναν σε συνέχεια των κινήσεων ΠΑΣΟΚ, από την Οικουμενική και κατόπιν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο εξοπλισμός του ΟΤΕ με νέες τεχνολογίες (ψηφιοποίηση), όμως, έπρεπε να συνεχιστεί. Ο Οργανισμός είχε ήδη δεθεί στο άρμα των Siemens-Intracom και τώρα πιά ήταν αδύνατον να αποδεσμευτεί. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ στην αρχή του 1992 αποφάσισε να προβεί σε ανοικτό διαγωνισμό για 950.000 ψηφιακές παροχές και 145.000 κυκλώματα. Μετά από πολλές αναβολές, αυτός έγινε τον Ιούλιο του 1992. Εκεί πήραν μέρος οι εξής εταιρείες: Siemens, Intracom, AT&T, Northern Telecom και Alcatel. Αφού προηγουμένως, τον Ιούνιο του 1993, αντικαταστάθηκαν ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Προμηθειών του ΟΤΕ, Κουρεμένος και το μέλος της Επιτροπής, Τρούπκος, στις 26 Ιουλίου 1993 η Επιτροπή Προμηθειών πρότεινε να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στις Siemens και Intracom, με το σκεπτικό ότι αυτές είχαν αναδειχθεί μειοδότες. Η πρόταση αυτή είχε τη σύμφωνη γνώμη και της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΤΕ. Η εισήγησή της όμως, δεν συζητήθηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ λόγω μη νόμιμης σύνθεσής του».

Συμπέρασμα τρίτο: Μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε ακριβώς εξαιτίας αυτών των «παιχνιδιών» στον ΟΤΕ, αλλά, ως όλα δείχνουν, επί εποχής της προωθήθηκαν απόλυτα οι ίδιες πολιτικές της δεκαετίας του 1980 και της Οικουμενικής.

Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, το Μάρτιο του 1994 η Τεχνική Υπηρεσία του ΟΤΕ εισηγείται και πάλι την κατακύρωση του διαγωνισμού στις Siemens-Intracom. Κάτι που «τελικά γίνεται με απόφαση του ΟΤΕ στις 23 Μαρτίου του 1994 και τελεσίδικα στις 23 Ιουνίου του 1994».

Συμπέρασμα τέταρτο: Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε τις ίδιες πολιτικές. Στη δεκαετία του 1990 ο ΟΤΕ δέθηκε απόλυτα στο άρμα των Siemens-Intracom, ενώ όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το πώς έγινε αυτό (σύμβαση 8002 του ʼ97 και ανανεώσεις αυτής μέχρι πρόσφατα) αποκαλύπτονται συνεχώς με νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Siemens.

ΠΗΓΗ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ? ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΖΗΜΕΝΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΑΖΙ , ΑΝ ΕΔΙΝΕ ΜΙΖΕΣ Η ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ ΤΙ ΕΔΙΝΕ ? ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ......

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ , ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ , ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΜΟΣΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ , Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ "ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΕΣ , ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Ή ΓΛΥΚΟΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΤΗΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ , ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ "ΚΟΡΙΤΣΙΑ" ΕΧΟΥΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ , ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ , ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ , ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ , ΟΛΟΙ .....

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFm9jaOZprTLGEhia0ATJQrbG2oitb-mmy_Z-QEMN3kVp3qhujppFRpA0qOL9ovxTZtBdNVNbTa2TGfsSKJLzyu2_8D1Q7z29kGJuEn2T0at7ziLLDAqeY6wkG2hpbBf8AOeTGMRML7tU1/s320/wildlife-monkeys-hear-no-evil-see-no-evil-speak-no-evil.jpg

Ολονύκτιες περιπολίες πολιτών στη Ν. Μεσημβρία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-JAhAmCLlGfwjKSC2mxFOiXv9wAF6LyQWirEdPfaZ2gh48junrWlhYtW3cWnemZXiRepDh3XBC_bTT1JOHjS7YNIhm-BATUq3_WalRTIf6imWW52wMG_VyqqJs5r2Nbmt2OgskLyEJ0mV/s400/burglar00000.jpg

Με ολονύκτιες περιπολίες προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους οι κάτοικοι της Νέας Μεσημβρίας.

«Φύλακες άγγελοι» των συγχωριανών τους έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι διακόσιοι κάτοικοι-εθελοντές της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης που έχουν συστήσει μια άτυπη πολιτοφυλακή, με σκοπό την προστασία των περιουσιών τους μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή τους.

Μόλις ο δείκτης του ρολογιού στην εκκλησία του χωριού δείξει την 11η βραδινή, ομάδα ανδρών που συνήθως ξεπερνάει τα δέκα άτομα, με ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα ανά χείρας, αρχίζει το «όργωμα» της περιοχής. Μέσα από τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους πραγματοποιούν ανά ζεύγη ή τριάδες περιπολίες, προσπαθώντας με το άγρυπνο μάτι τους να εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο και να ενημερώσουν την Αστυνομία. Στις 4 τα ξημερώματα, η αποκαλούμενη ως βάρδια των «11» παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη που πάει μέχρι τις 6 το πρωί.

Όχι, δεν πήραν το νόμο στα χέρια τους, υποστηρίζουν οι ίδιοι, απλά επαγρυπνούν, θέλοντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. «Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι κλοπές και οι διαρρήξεις ήταν στην ημερήσια διάταξη της Νέας Μεσημβρίας», τονίζει, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αριστείδης Αραμπατζής, δήμαρχος του Αγίου Αθανασίου, όπου διοικητικά ανήκει η Νέα Μεσημβρία. «Κάποιο διάστημα, συνεχίζει, οι γυναίκες του χωριού δεν κάθονταν στα σπίτια όταν έλειπαν οι σύζυγοί τους. Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μάς λένε ότι δεν υπάρχει προσωπικό και οχήματα».

Η ιδέα των νυχτερινών περιπολιών «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης του χωριού που αριθμεί 3.500 κατοίκους και έτυχε ευρείας αποδοχής. Όπως εξηγεί ο κ. Αραμπατζής, το πρόγραμμα των υπηρεσιών βγαίνει από τοπικό σύμβουλο -συνταξιούχο αστυνομικό- και αναρτάται στο καφενείο του χωριού που έχει μετατραπεί σε «αρχηγείο» των εθελοντών.

Αντίστοιχο μέτρο υιοθετήθηκε κατά τις αρχές του έτους από τη δημοτική αρχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 15 εθελοντών-κατοίκων του δήμου. Μάλιστα, στις περιπολίες που γίνονται κατά τις βραδινές ώρες με οχήματα του δήμου συμμετέχει ο ίδιος ο δήμαρχος, Σάββας Σερασίδης.

«Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ρόλο της Αστυνομίας. Θέλουμε όμως να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών μας, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι είμαστε κοντά τους», σημειώνει σε δηλώσεις του. Προσθέτει ότι «η προσοχή μας στρέφεται σε αλάνες και σχολικά προαύλια όπου κινούνται ύποπτα στοιχεία». Σύμφωνα με τον κ. Σερασίδη, οι περιπολίες θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία που θα δημιουργηθεί το φθινόπωρο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ζούμε εποχές ...μοναδικές !

http://kosmetsas.files.wordpress.com/2008/03/pasok2.jpg

Ζούμε εποχές ...μοναδικές. Αυτό είναι πέραν κάθε αμφιβολίας. Εποχές απόλυτου αριβισμού, με πολιτικά κακέκτυπα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, όπου πέραν της κατά συναυτουργία τελέσεως του καθ` εξακολούθηση και κατ` επάγγελμα εγκλήματος της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και του Έλληνα φορολογούμενου, οι ΙΔΙΟΙ ακριβώς πολιτικοί προσπαθούν να μας καταστήσουν ΚΑΙ ...περίγελο της Ευρώπης.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Γερμανού συνηγόρου του κ. Χριστοφοράκου όταν δημοσιογράφοι τον πληροφόρησαν για την επιστολή του ΠαΣοΚ, με την οποία του ζητούσαν να τους καταθέσει τα όποια στοιχεία έχει για το κόμμα τους.

«Μου έρχεται να γελάσω» απάντησε ο κ.Στέφαν Κουρσάβε, για να συμπληρώσει ότι :«εάν έκανα κάτι τέτοιο θα γινόμουν γελοίος».
Και έχει απόλυτο δίκιο! Φυσικά και δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο αφού στην ουσία δεν απαντά για να μην ενοχοποιηθεί περισσότερο ο πελάτης του. Ότι θα έκανε οποιοσδήποτε δικηγόρος.

Τι κατάλαβε το ΠαΣοΚ από τον διεθνή χλευασμό και εξευτελισμό; Ότι ....δεν έχει στοιχεία να τους παρουσιάσει και ότι αυτό είναι ...«δικαίωση του ΠαΣοΚ». Χοντροκομμένη προπαγάνδα από φτωχά μυαλά ή ανίατος εκμαυλισμός πολιτικών εγκεφάλων;

Συγχρόνως ο κ. Παπανδρέου που με κομπορρημοσύνη ξεστομίζει πολιτικές κορώνες του τύπου ...«Όλα στο φως», αρνείται πεισματικά να απαντήσει στο γνωστό ερωτηματικό άσμα της εποχής....«που πήγαν τα λεφτά, του Τσουκάτου ρε παιδιά !».

Δεν καταδέχεται να απαντήσει στα ερωτήματα των Ελλήνων πολιτών, εάν τόσα χρόνια που ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος και υπουργός του ΠαΣοΚ , καταλάβαινε τι γινόταν με τις μίζες και τη λεηλασία του Ελληνικού λαού , από τους ... «γύρω του» και ομοτράπεζους του.

Εάν δεν καταλάβαινε τότε είναι ακατάλληλος για να διεκδικεί τη πρωθυπουργία. Εάν πάλι καταλάβαινε και ...σιωπούσε, τότε εκτός του ότι είναι συνένοχος, δεν δικαιούται σήμερα να παριστάνει τον κατήγορο και τον ...τιμητή της διαφάνειας.

Φυσικά μέσα στο θέατρο αυτό του παραλόγου που ζούμε, δεν έχει απαντήσει ακόμα ΠΟΙΟΣ διευκόλυνε μέσα από το ΠαΣοκ τον κ.Χριστοφοράκο να έχει δύο διαφορετικές αστυνομικές ταυτότητες, από το 1981 η μία ( ΜΙ5786/1981) και από το 2001 η άλλη ( Φ147016/2001) και να τις χρησιμοποιεί...κατά το δοκούν ;

Δεν έχει απαντήσει ακόμα ο κ. Παπανδρέου ΠΟΙΟ στέλεχος του ΠαΣοΚ φρόντισε να πάρει ο κ. Χριστοφοράκος την Γερμανική υπηκοότητα στην Καρλσρούη το 1994, και να ξεπεραστούν τα ....προβλήματα που παρουσιάστηκαν;

Ίσως η δήλωση του Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Ραγκούση να είναι η απάντηση στα ερωτήματα. H δήλωσή του; ....«Η αντίδραση του κ. Χριστοφοράκου είναι τουλάχιστον ...αναπάντεχη και ....απρόσμενη». Απαντά σ` όλα , ο ...ποιητής !!!

YΓ. Ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου διέψευσε χθες και την αντίστοιχη δέσμευση που επικαλέστηκε ο κ. Ραγκούσης ότι είχε δώσει έναντι της Ν.Δ.(εάν επιθυμεί τα στοιχεία να μας στείλει αίτημα για να της τα δώσουμε), χαρακτηρίζοντας «παρεξήγηση» τον τρόπο που δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις του στη χώρα μας.
Ποια εφημερίδα προέβη στην...«παρεξήγηση» και μετά την αναπαρήγαγαν και όλες οι άλλες; Το ΒΗΜΑ!!!!! Το πρώην αξιόπιστο και νυν βαθιά αναξιόπιστο ΒΗΜΑ!!!
Ένα συγκρότημα (ΔΟΛ) που το τελευταίο διάστημα έχει αναγάγει την ...«παρεξήγηση» σε ...«είδηση». Ολόκληρη ...επιστήμη και μάλιστα...πρωτοσέλιδη ! Θέλει η ...Πανδώρα... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει !!!

ΥΓ 2. Ας περιμένουμε τώρα κυρίες και κύριοι -λίαν συντόμως - επικοινωνιακό τσουνάμι με ...δήθεν μέτρα για τη διαφάνεια από το ...ΠαΣοΚ (?) ... Ζούμε εποχές ...μοναδικές !

ΠΗΓΗ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι αλλοδαποί, που φτάνουν στη χώρα μας αναζητούν κατά κύριο λόγο δουλειά, περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και θα επιθυμούσαν να παραμείνουν στη χώρα. Οσο για εκείνους που έχουν σπουδάσει ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους και ακόμα λιγότεροι τα καταφέρνουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από την Στατιστική Υπηρεσία η ανεργία στους αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα βρίσκεται στο 6,3%. Την ίδια ώρα, η ανεργία για το σύνολο του πληθυσμού τον περασμένο Μάιο είχε καταγραφεί στο 8,5%.

Οι αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας εκτιμώνται στους 540.345 από τους οποίους το 68% εργάζεται, το 27,4% είναι μη ενεργοί (ηλικιωμένοι, παιδιά) ενώ το 6,3% είναι άνεργοι.

Στο σύνολο των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα το 54% έχει λάβει πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το 34,7% δευτεροβάθμια και το 11,2% τριτοβάθμια. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το 2,9% από αυτούς έχει προσπαθήσει να αναγνωρίσει στην Ελλάδα τους τίτλους σπουδών τους και το 1,7% το κατάφερε.

Η πλειοψηφία των μεταναστών έχει έρθει στη χώρα μας προκειμένου να βρει δουλειά. Ειδικότερα, οικονομικοί μετανάστες είναι το 56,7% των αλλοδαπών που ήρθαν από τρίτες χώρες (πλην Ε.Ε.), το 60,4% από τα 12 νέα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μόλις το 8,4% προέρχεται από τη «γηραιά Ευρώπη». Αντίθετα, προσωπικοί είναι οι λόγοι για τους περισσότερους που μετανάστευσαν στην Ελλάδα από χώρες της Ευρώπης των 15.

Περίπου οι μισοί από το σύνολο των αλλοδαπών δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα (46,6%) ή για διάστημα άνω των 5 ετών (23,4%) κατά μέσο όρο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών, οι οποίοι προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. (208.238 άτομα), επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα σε ποσοστό 47,9% Από την έρευνα προκύπτει ότι το 46,4% των αλλοδαπών διαθέτουν άδεια παραμονής αόριστης διάρκειας, το 12,9% 5 έτη και πάνω και μόλις το 2,9% δεν διαθέτουν καμιά άδεια παραμονής.

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό απάντησαν επίσης στο ερώτημα για αν θεωρούν επαρκείς τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα. Το μεγαλύτερο μέρος απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο με το επίπεδο γνώσης ελληνικών (60,1%). Τέλος, μόλις το 9,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έκαναν χρήση κάποιου προγράμματος εκπαίδευσης ή βοήθειας προκειμένου να βρουν δουλειά.

ΠΗΓΗ