28 Φεβ 2009

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος

Κατηγορούν την Τουρκία για την κατάσταση στα κατεχόμενα

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα όπως και καμιά άλλη χώρα, εκτός από την Τουρκία. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο αριθμό τουρκικών στρατευμάτων στο νησί και επισημαίνει ότι η λεγόμενη αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας, τελούν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του τουρκικού στρατού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους εγκλωβισμένους, επισημαίνοντας ότι οι λεγόμενες αρχές δεν ανταποκρίνονται σε πρόνοιες της συμφωνίας της Βιέννης, κάνοντας δύσκολη την καθημερινή ζωή των 358 Ε/Κ και των 121 Μαρωνιτών εγκλωβισμένων.

Παράλληλα απορρίπτονται οι τουρκοκυπριακοί ισχυρισμοί ότι έχουν παραμεληθεί Τεμένοι στις ελεύθερες περιοχές.

Αντίθετα επισημαίνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε συνεχείς επιδιορθώσεις και εργασίες συντήρησής τους και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και των τουρκοκυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η έκθεση αναφέρεται και στην Πράσινη Γραμμή και στην εμπορία ατόμων στην οποία επιδίδονται δουλέμποροι μεταφέροντας λαθρομετανάστες στις ελεύθερες περιοχές.

Στην έκθεση παρατίθεται και η έκθεση του ΕΔΑΔ, στην υπόθεση Τύμβιου, για φιλικό διακανονισμό μεταξύ του ιδίου και της Τουρκίας, μέσω της λεγόμενης Επιτροπή Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους.

Αναφερόμενοι στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της κυπριακής Δημοκρατίας, η έκθεση σημειώνει ότι η κυβέρνηση σέβεται γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.

Υποστηρίζει ωστόσο, ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιους τομείς, περιλαμβανομένης της αστυνομικής βίας και της εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε ατόμα που είναι υπό προσωρινή κράτηση και αιτητές ασύλων.

Αναφέρεται επίσης σε διακρίσεις εναντίον μελών βίας κατά των γυναικών, διακρίσεις εναντίον μελών εθνοτικών μειοτήτων και εθνικών ομάδων, καθώς και σε εμπορία γυναικών κυρίως για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Εξάλλου, στο κεφάλαιο κυβερνητική διαφθορά, γίνεται αναφορά στην απόδραση του Αντώνη Προκοπίου Κίτα, η οποία οδήγησε σε έρευνες για πιθανή διαφθορά στην αστυνομία

iKypros
27/02/2009

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ?

«Δεν θα διστάσουμε να προβούμε σε κρατικοποιήσεις εφόσον χρειαστεί» ΕΙΧΕ ΠΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ :

Mεγάλη κουβέντα αναμένεται να ανοίξει το «μυστικό δείπνο» που οργάνωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του στην Εκάλη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης.

Να σας αποκαλύψουμε ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του οικοδεσπότη.

Όπως πληροφορούμαστε ήταν εκεί ο κ. Μάνος Βασιλάκης της Aegean, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος της Βιοϊατρικής. Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ( ο αδελφός του Θάνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί) μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, πρώην ιδιοκτήτης του Καζίνου, - ως συνεργάτης του εργάζεται ο κ. Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και αδελφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Vivardia, αλλά και ο κ. Μάκης Σκλαβενίτης, με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ και ο κ. Αριστείδης Μπελές, με τα ιχθυοτροφεία « Νηρέας».

Στο δείπνο παρέστησαν ακόμα ο ιδιοκτήτης της ΜΕΤΚΑ κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Διβάνης με τα γνωστά ξενοδοχεία, ο κ. Άγγελος Πλακόπιτας της Clobal Finance ( εταιρείας πληροφορικής), ο κ. Γιώργος Γεράρδος, της εταιρείας « Πλαίσιο» και ο κ. Σάκης Καλλιντσάντσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Καθόλου άσχημη συγκομιδή για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που καθώς βρίσκεται μια ανάσα προ της εξουσίας « ξεχνάει» τα περί « διαπλοκής» και οργανώνει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις του με την επιχειρηματική τάξη. Το τραπέζι στο σπίτι του επιφανούς στελέχους του Λάτση, άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο που είχε οργανωθεί και, προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο.

Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον Γιάννη Ραγκούση και την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας Ντίνα Λάζαρη. Εντύπωση προκαλεί που δεν πήρε μαζί του Λούκα και Χρυσοχοΐδη, πλην, όμως, και αυτοί κάνουν τις δικές τους επαφές με τους επιχειρηματίες.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ :

Έχουν πολύ πλάκα τελικά στο ΠΑΣΟΚ. Όπως διαβάζουμε στις σημερινές εφημερίδες έχει «ξεσπάει πόλεμος για τα περίπου 1.000 (όπως τα υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ) γκόλντεν μπόις του κρατικού μηχανισμού, με αφορμή τις προχθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα περικόψει τους μισθούς τους, βάζοντας ανώτατο «πλαφόν». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει ακόμη και ένδικα μέσα για τις αμοιβές, μισθούς και μπόνους, των γκόλντεν μπόις που έχει διορίσει η κυβέρνηση σε ΔΕΚΟ και ελεγχόμενους από το Δημόσιο Οργανισμούς και τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, μετά τις συναντήσεις με τον κ. Βγενόπουλο, εμείς μαθαίνουμε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει αποκτήσει μυστικοσυμβούλους (που του λένε τι να πει και τι να μην πει για οικονομικά και τράπεζες) τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη και τον κ. Νίκο Καραμούζη, τώρα στην Eurobank, τέως υποδιοικητές της Εθνικής επί Καρατζά. Προφανώς, στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται περί golden boys.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.antinews.gr/

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΣ.

Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - ο Λαός στην Εξουσία !

Χαστούκι για την Αλβανία η έκθεση του Στεητ Ντιπάρτμεντ...

Οι θέσεις της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από την Αλβανική Κυβέρνηση, υιοθετήθηκαν στην ετήσια έκθεση του Στεητ Ντιπάρτμεντ που δημοσιοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Ειδικότερα θίγονται θέματα, όπως ο εκλογικός νόμος, η Ελληνόγλωσση παιδεία η υφαρπαγή των περιουσιών, η μη αναγραφή στα Ελληνικά των πινακίδων στις περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας και ο διωγμός του Δημάρχου Χιμάρας.

Στην ουσία η έκθεση αυτή αποτελεί «ράπισμα» και «κόλαφο» για την Αλβανική πλευρά, αφού επισημαίνει τις ανομίες της σε βάρος των Βορειοηπειρωτών. Ειδικότερα στην έκθεση σημειώνεται:

«Η Εθνική Ελληνική Κοινότητα εξέφρασε την αντίθεσή της με την κυβέρνηση, αποσκοπώντας στον ευνοϊκό καθορισμό των εκλογικών περιφερειών, στην υποστήριξη της Ελληνόγλωσσης παιδείας, στην διατήρηση των περιουσιών και στην σύνταξη και στα Ελληνικά των κυβερνητικών εγγράφων που αφορούν στην Μειονότητα.»

Οι ηγέτες της Μειονότητας αναφέρουν την απουσία βουλήσεως από πλευράς της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει στην αναγνώριση Ελληνικών πόλεων, πέραν των «μειονοτικών ζωνών», όπως είχαν οριστεί απ' την κομμουνιστική περίοδο, να χρησιμοποιείται η γλώσσα στα δημόσια έγγραφα και Ελληνικές πινακίδες στις περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να προσδιοριστεί το αριθμητικό μέγεθος του πληθυσμού της ΕΕΜ, ή για τη συμμετοχή τους στη δημόσια διοίκηση. "...Το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ενοχοποίησε το Βασίλη Μπολάνο, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και Δήμαρχο της Χιμάρας, για την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αφού είχε εκδώσει εντολή για την απόσυρση των νέων πινακίδων σηματοδότησης αξίας 2.000.000 λεκ (γύρω στα 20.000 δολ. ΗΠΑ), σε δρόμους της περιοχής Χιμάρας. Ο Μπολάνος προχώρησε σ' αυτή την ενέργεια, καθώς οι αρχές είχαν προετοιμάσει αυτές τις πινακίδες μόνο στην Αλβανική και Αγγλική γλώσσα και όχι στα Ελληνικά. Ο Νόμος ορίζει ώστε οι πινακίδες να είναι μόνο στην Αγγλική και στην Αλβανική. Ο Μπολάνος αναμένεται να δικαστεί στα τέλη του έτους...".


[Αλβανός+Î]

ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΑΛΙ ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ? ΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ? ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ , ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ , ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΖΟ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ , ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΕΗΤ ΝΤΗΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ? ΤΙ ? ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ? ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ...

Ελληνική αποχώρηση από διάσκεψη στα Σκόπια

Αποχώρησε από πολυμερή διάσκεψη για τον πολιτισμό, που πραγματοποιείται στα Σκόπια, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σε αντίθεση με την πρακτική για χρήση μόνο σημαιών των χωρών και ονομάτων των συμμετεχόντων.

Διοργανωτής της διάσκεψης, με θέμα «Πολιτισμός και Οπτικοακουστική Επικοινωνία-Παράγοντας ειρήνης και εξασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντος για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Η κα. Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στη διάσκεψη, κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι ενήργησαν με κακή πίστη και σε πλήρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ το 1995.

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, η οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διάσκεψη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διάσκεψη για την προώθηση πολιτικών στόχων και αποχώρησε από τη διάσκεψη.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ? ΕΠΙΔΕΙΞΗ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΗΤΑΝ ..... ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ "ΒΡΟΥΜΕ" ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΕΘΝΟΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ .....

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ

ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ Η κ. ΥΠΕΞ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ?

Αναγκαία η αποχώρηση του τουρκικού στρατού

ΧΑΝΣ ΓΚΕΡΤ ΠΕΤΕΡΙΓΚ

Η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο εμποδίζει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς Γκερτ Πέτεριγκ, σε επιστολή που απέστειλε στον κύπριο ευρωβουλευτή κ. Μάριο Ματσάκη. Ο ευρωβουλευτής στις 19 Νοεμβρίου είχε καταγγείλει εγγράφως στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου την παράνομη παρουσία των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο με αφορμή το τουρκικό βλήμα όλμου που έπεσε σε οροφή οικίας στον Αγιο Δομέτιο Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια τουρκικής άσκησης στα Κατεχόμενα.

Με την επιστολή του ο κ. Πέτεριγκ σημειώνει ότι «οι ασκήσεις του τουρκικού στρατού υποσκάπτουν το αίσθημα διαλλακτικότητας και δεσμευτικότητας, που είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών» και προσθέτει: «Η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων είναι αναγκαίο βήμα προς τα εμπρός,στον δρόμο για περαιτέρω ελάττωση της έντασης και για την επαναφορά του διαλόγου μεταξύ των πλευρών, καθώς και για την προετοιμασία τελικής λύσης».


Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΟΜΩΣ κ. ΠΕΤΕΡΙΝΓΚ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ .... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑ , ΕΔΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ... ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ"

Απαιτούν δυο θέσεις Ευρωβουλευτών οι Τούρκοι

Δύο θέσεις ευρωβουλευτών απαιτεί ο Ταλάτ και ζητεί όπως οι θέσεις αυτές παραμείνουν κενές μέχρις ότου εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό.
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά ισχυρίστηκε ότι «δύο θέσεις ευρωβουλευτών ανήκουν στους Τουρκοκυπρίους».
Αναφερόμενος στις απευθείας συνομιλίες, ο Ερτσακιτζά ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί μια συνολική λύση μέσα στο 2009, και προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει να αναμένει ένας ότι οι συνομιλίες θα συνεχίζονται για πάντα».
Τόνισε ότι «η διεθνής κοινότητα συζητεί για ένα δεύτερο γύρο συνομιλιών, που θα είναι πάρε-δώσε, όταν συμπληρωθεί ο πρώτος. Προανήγγειλε, ακόμη, ότι το κεφάλαιο του Περιουσιακού αναμένεται να ολοκληρωθεί στη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, ή το αργότερο, στην επόμενη. Ανέφερε ότι στις προηγούμενες συναντήσεις οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις θέσεις τους πάνω στο θέμα και πρόσθεσε ότι μετά το Περιουσιακό, θα συζητηθεί το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά με το μη άνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη, ο Ερτσακιτζά δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποια ειδικά προβλήματα που αφορούν τους Τουρκοκυπρίους που ζουν στην περιοχή»!

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ? ΟΛΕΣ ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΣΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ . ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ , ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ . ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ .

ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ......