9 Σεπ 2009

Τους 30 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στη βορειοδυτική Τουρκία

http://www.philenews.com/main/data/2009/07/16/2009_07_16_04_20_25__efbc9e62b9ab45c2adba59f1701471a9.jpg

Τουλάχιστον 30 είναι τα θύματα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη βορειοδυτική Τουρκία το τελευταίο 48ωρο. Οι αρχές επιστράτευσαν την αστυνομία και στρατιωτικά ελικόπτερα για να βοηθήσουν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των πλημμυροπαθών από τα σπίτια τους μετά τις χειρότερες νεροποντές των τελευταίων 80 ετών.

Τα σωστικά συνεργεία κλήθηκαν να βοηθήσουν δεκάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους εντός και στα πέριξ της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας. Περίπου 50 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα στην τουρκική μεγαλούπολη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους και αυτοκινητοδρόμους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες έχουν φθάσει τους 30, ενώ τουλάχιστον 20 είναι οι τραυματίες. O νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι πρόκειται για την «χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών».

Αξιωματούχοι του αεροδρομίου είπαν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με τις πτήσεις.

Μεγάλοι οδικοί άξονες συμπεριλαμβανομένων αυτών που οδηγούν σε Ελλάδα και Βουλγαρία είναι αδιάβατοι, ενώ αρκετές εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Επίσης, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σαράι, δυτικά της Κωνσταντινούπολης και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού ενός αγνοούμενου, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια και υποδομές στη βορειοδυτική Τουρκία, όπου δύο γέφυρες κατέρρευσαν στον αυτοκινητόδρομο Μπαχτσεκόι-Σαράι.

Αλλοι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη από τις πλημμύρες σε δύο προάστια της Κωνσταντινούπολης και σε μία πόλη κοντά στην επαρχία Ραιδεστός.

ΠΗΓΗ

Έμμεσες βολές Κυριάκου Βελόπουλου κατά Γ.Καρατζαφέρη σε συνέντευξή του


Διότι πώς αλλιώς να ερμηνευθούν τα όσα είπε σήμερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», παρά μόνον ως έμμεσες – αν όχι πολύ πιο άμεσες – βολές κατά του προέδρου του, Γ.Καρατζαφέρη.

Ο Κ.Βελόπουλος είπε καταρχήν ότι διαφωνούσε με το ενδεχόμενο ένταξης του Η.Ψινάκη στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ και ότι η όλη κίνηση ήταν ένα «προεκλογικό πυροτέχνημα» του Καρατζαφέρη, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι επικοινωνιακός και βρίσκει τρόπος για αυτό». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, είπε επίσης ότι για τέτοια ζητήματα δεν εκφράζουν γνώμη, η οποία άλλωστε και δεν τους ζητείται, καθώς τα αποφασίζει όλα ο πρόεδρος.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι διαφωνούσε και με το σύνθημα της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας», το οποίο είχε διακινηθεί εντόνως από τον ίδιο το Γ.Καρατζαφέρη στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και από ότι φαίνεται αυτή η διαφοροποίηση του Κυριάκου Βελόπουλου του είχε στοιχίσει τη θέση του εκπροσώπου Τύπουτου ΛΑΟΣ τότε.

ΠΗΓΗ

ΑΠΑΓΩΓΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1FhZTrX40q2fIawX8tupeOULgyLoqHUNaoEKMK9q9Ns_8Th4-CqzntRjgdCM6aUxIfpqTv0JZI2fxMl8cRzlsFmUjpk9ttyGCT0rkR5Fa2BEYdGWlhmUg-noIjdil4_dNxN4KndibjQ-b/s320/kalash.jpg

Ένας Έλληνας, εθελοντής μέλος της ΜΚΟ ανθρωπιστικής οργάνωσης «Eλληνες Εθελοντές» απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News, περισσότεροι από 12 ένοπλοι εισέβαλαν την Τρίτη στο σπίτι του εθελοντή, στην κοιλάδα Καλάς, και τον απήγαγαν αφού προηγουμένως σκότωσαν έναν αστυνομικό φρουρό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News. Οι ένοπλοι απήγαγαν και έναν πακιστανό βοηθό του εθελοντή, τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο.

Ο Έλληνας εθελοντής, που ονομάζεται Θανάσης Λερούνης και είναι δάσκαλος, ζει στην κοιλάδα Καλάς μαζί με τη σύζυγό του, τα τελευταία 15 χρόνια, και ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και θέματα της κοινότητας των Καλάς, κυρίως με τη λειτουργία ενός κέντρου πρόνοιας και την τροφοδοσία του τοπικού σχολείου. Σύμφωνα με το Associated Press, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε, ότι οι απαγωγείς μιλούσαν τη διάλεκτο των Παστούν και συμπεραίνεται ότι ήταν Αφγανοί, πιθανότατα Ταλιμπάν.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn έγραψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς έχουν μεταφέρει τον εθελοντή στη γειτονική επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν. Το Τσιτράλ είναι μία ειρηνική περιοχή, αλλά η εγγύτητά της με το Αφγανιστάν, την καθιστά επικίνδυνη λόγω της παρουσίας ενόπλων ισλαμιστών.

ΠΗΓΗ



ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ......

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8n0Cjgucal97bNi61PlpL7NO_IqTpaTo8XaOxokt3fijmTXUru1a2NfKXZQeBw-sDHaDBHJRYJMUg0b5mPqgDhJWgwjKQn0JXFn897aViMx062WQDMWO7iJbn5zvFEhP5xD1TrfNjb7c/s668/IMG_0003.jpg

«Όταν ανέλαβα, στα μέσα του 2004, ήμουν ο έβδομος επικεφαλής του ομίλου μέσα σε εννέα χρόνια. Οι πριν από εμένα διοικήσεις άλλαζαν κατά μέσο όρο κάθε 14 μήνες. Την πραγματική εξουσία στον ΟΤΕ μοιραζόταν το κόμμα που κυβερνούσε, ο εκάστοτε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι μεγάλοι προμηθευτές και ορισμένα στελέχη. Όλοι αυτοί διεκδικούσαν ένα κομμάτι της πίτας και αλληλοβολεύονταν. Ισχυρός ανήρ ήταν στέλεχος που από χαμηλή βαθμίδα είχε προαχθεί ταχύτατα μέσω του συνδικαλισμού σε ανώτατο διοικητικό στέλεχος. Το παρατσούκλι του ήταν
Gromyko, γιατί οι διοικήσεις άλλαζαν αλλά εκείνος έμενε, όπως συνέβαινε στη Σοβιετία. Πρόσφατα το όνομά του φιγουράρει στις εφημερίδες σε σχέση με την υπόθεση της Siemens».

Η παραπάνω «βόμβα» είναι ένα απόσπασμα μόνο από όσα κατέθετε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης. Στην κατάθεσή του ο κ. Βουρλούμης φαίνεται να αναφέρεται στον προφυλακισμένο σήμερα Γιώργο Σκαρπέλη, ο οποίος παρέμενε στην υψηλή θέση του και αναβαθμιζόταν διαρκώς από το 1993 που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία μέχρι το 2004 που η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές.

ΠΗΓΗ

http://www.parapolitika.gr/files/images/tsoukatos_1.jpg

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ EUROBANK ? ...... Ή Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .... " :

".... Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και
στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση. Εσχάτως στους κύκλους του οικονομικού επιτελείου του ΠαΣοΚ ακούγεται πολύ και το όνομα του κ. Αιμ. Αυγουλέα, ενός αγνώστου στην Ελλάδα καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος θεωρείται ειδήμων στα νομικά της οικονομίας των αγορών.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για την Οικονομία κυρία Λούκα Κατσέλη διατηρεί πάντοτε τον ρόλο της και με το δικό της επιτελείο έχει προχωρήσει σε λεπτομερή ανάλυση των θέσεων του ΠαΣοΚ για την οικονομία, για τη φορολογική πολιτική, για το φορολογικό σύστημα, για την πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών και ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Σε αντίστοιχη επεξεργασία των θέσεων του κόμματος στους τομείς της αρμοδιότητάς τους έχουν προχωρήσει ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και η αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου .

Στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε η ιδέα να προταθεί ένας σημαντικός ρόλος στον κ. Λουκά Παπαδήμο, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ....... "

ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ :

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090808/engine/assets_LARGE_t_942_10056791_type11585.jpg

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ :
Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1986-1989) σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής, και της Τράπεζας της Ελλάδος (1989-1994), Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1994 – 2000), από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000, από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000.

ΙΟΒΕ (
Το ΙΟΒΕ είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός) , (Το ΙΟΒΕ και ο ΣΕΒ συνεργάζονται με στόχο: α) την τακτική παρακολούθηση και ανάλυση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία από το ΙΟΒΕ και την ενημέρωση του ΣΕΒ και των μελών του, σε τακτά χρονικά διαστήματα, β) την εκπόνηση μελετών, για θέματα που αποφασίζονται από κοινού, ενδιαφέρουν άμεσα τον ΣΕΒ και εντάσσονται στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΙΟΒΕ και γ) την παροχή υπηρεσιών οικονομικού συμβούλου από το ΙΟΒΕ προς τον ΣΕΒ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝIΩΝ)

http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=115453

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΕΜΑΡΧΑΚΗΣ :
«Ενα δυναμικό τραπεζικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της οικονομίας, για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων. Η μεγέθυνση των τελευταίων δεκαετιών –τα οφέλη της οποίας γνώρισαν μεγάλα τμήματα των κοινωνιών- οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ρόλο που έπαιξε το τραπεζικό σύστημα.» ..... "Αν και ο Πολεμαρχάκης έφυγε για τις ΗΠΑ πριν τελειώσει το Κολλέγιο Αθηνών, μερικοί συμμαθητές του τον θυμούνται ακόμη. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Βασίλης Πεσματζόγλου και ο Χρήστος Σορώτος της Citigroup ήταν στο ίδιο τμήμα, ενώ στην ίδια τάξη ήταν επίσης γνωστά ονόματα του σημερινού πολιτικοοικονομικού στερεώματος, όπως ο Πέτρος Δούκας, υφυπουργός Οικονομικών, ο Νίκος Νανόπουλος της EFG Eurobank, ο Χάρης Μάκκας της Πειραιώς και άλλοι ..... Εκεί, ο σημερινός οικονομικός σύμβουλος του κ. Παπανδρέου συνάντησε τον Γκίκα Χαρδούβελη, επικεφαλής οικονομολόγο της EFG Eurobank σήμερα και πρώην διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Σημίτη...... βρέθηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1987-1989 ως επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ. Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μαζί με τους Σπράο, Παπαδήμο, Γκαργκάνα επί Σημίτη ......(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28-5-05)


ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΠΑΝΟΣ : Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην περίοδο 2000-2004. Ακόμη, ο κ. Ράπανος ήταν Υποδιοικητής και μετά Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1996-1998 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ την περίοδο 1998-2000, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕ (Εθνική Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδας) ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΕ (διαβάστε το έχει ενδιαφέρον) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ το 1998.

ΟΠΕΚ : (Ομίλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ : : Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ,
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ,
Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ,
Β. ΡΑΠΑΝΟΣ ,
ΡΙΧ. ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ ,
ΔΗΜ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ (
ΣΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ : "Να συμφωνήσουμε ότι δεν υπήρχαν το 1900 ούτε Μακεδόνες ούτε μακεδονικό έθνος ούτε μακεδονική γλώσσα όπως δεν υπήρχαν το 1800 Ελληνες, ελληνικό έθνος, ελληνική γλώσσα. Γραικοί, Ρωμιοί, Αρβανίτες, Βλάχοι και άλλοι πολλοί υπήρχαν- και μιλούσαν αρβανίτικα, βλάχικα, κρητικά, μοραΐτικα, ρουμελιώτικα οι «Ελληνες» (μόνο οι λόγιοι γνώριζαν τη λέξη), όλα με ισχυρές επιδράσεις από τα τουρκικά και αμοιβαίως ακατάληπτα όταν ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος, όπως θα μας θυμίζει εσαεί η «Βαβυλωνία» του Περικλή Βυζάντιου. Ας θυμηθούμε ακόμη τα ιταλικά του εθνικού ποιητή και των Επτανησίων και τα τούρκικα των Καραμανλήδων. Η επίσημη γλώσσα του νεότευκτου κράτους, η καθαρεύουσα, ήταν για τους υπηκόους του Οθωνα κάπως σαν τα αγγλικά για τους ιθαγενείς των αποικιών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας- σήμερα όμως μιλάμε ελληνικά και υπάρχει ελληνικό έθνος. Γιατί οι Μακεντόντσι δεν είναι έθνος και δεν έχουν γλώσσα; Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίνουν μαθήματα γλωσσολογίας και εθνολογίας σαν να μην υπάρχουν οι συμφωνίες του Ελσίνκι περί εθνικού αυτοπροσδιορισμού, σαν να ακούγεται πρώτη φορά η λέξη «μακεδόνας» με την έννοια του «σλαβομακεδόνας» στα ελληνικά. Λες και φοβάται ο Κώστας Καραμανλής μη τον ρωτήσουν τι γλώσσα μιλούσε ο παππούς του και αν το χωριό του το λένε «Κιούπκιοϊ» και όχι «Πρώτη», λες και ανησυχεί ο Γιώργος Παπανδρέου μήπως του θυμίσουν ότι το Καλέντζι είναι στην καρδιά των αρβανιτοχωριών της Αχαΐας. Δεν είναι γελοίο και επικίνδυνο να γίνεται εξωτερική πολιτική στη βάση της εθνικιστικής και ρατσιστικής εθνολογίας των αρχών του 20ού αιώνα;" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ...) ,
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ,
Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ και άλλοι ......


http://www.greekmoney.gr/thumbnail.php?file=X/xardoybelis335_132582174.jpg&size=article_medium

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ :
Εχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα την περίοδο 1996-2000, σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (Federal Reserve of New York) την περίοδο 1987-1993.

http://img.pathfinder.gr/CMAN/i/100/I6/735908-176280297.jpg

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ : είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS A.E. Είναι Πρόεδρος της EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ, της EFG Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΕΧΑΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας (Μάιος 1995 – Μάιος 1999) και Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ (Ιούλιος 1997 – Μάιος 1999), Πρόεδρος της Α.Ε. “Εθνική Χρηματιστηριακή” (Αύγουστος 1995 – Μάιος 1999), Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε θυγατρικές της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (1995-1999), Πρόεδρος της Εταιρίας Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων “ΔΙΕΘΝΙΚΗ” (1996-1998) και της Ασφαλιστικής Εταιρίας «ΑΣΤΗΡ» (1996-1997), Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ (1993-1995), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΕΕΕΧ) (1993-1995), Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος της Τράπεζας της Ελλάδος (1992-1993) και Υποδιευθυντής στην ίδια Διεύθυνση (1988-1992).

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/tamvakakis180-01_60575_0Z6434.jpg

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ : «ο Mallάρχης των Βαλκανίων» ΚΑΤΑ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" (διαβάστε το άρθρο και αυτο έχει ενδιαφέρον) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΤΣΗ (ποιανού είπαμε ειναι η EUROBANK ?)


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ" ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ "ΝΕΟ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ .... ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ? ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ? ΟΛΟΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΤΕ ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ..... ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :
"Ετσι την περίοδο 1998 - 2003 τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασαν τα 17,3 δισ. ευρώ, όμως την ίδια περίοδο το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ." , ΚΑΙ ΞΑΝΑ : "Οι δαπάνες αυτές κρατήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο «περιθώριο» της δημοσιονομικής διαχείρισης, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να διατηρηθεί τεχνητά το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε επίπεδα συμβατά με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα μας στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Με τη μέθοδο των «διπλών βιβλίων» το Δημόσιο κάλυψε το 2001 δαπάνες 1,2 δισ. ευρώ, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Το 2002 με την ίδια μεθόδευση το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συγκάλυψε δαπάνες 1,210 δισ. ευρώ." .... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΤΕ ? ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK KAI TON ΛΑΤΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" ΜΠΟΡΟΥΝ ONLINE ΜΕΣΩ EUROBANK ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ


"Περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την κρατική επιχορήγηση προς το ΠΑΣΟΚ είναι η "μαύρη τρύπα" στα οικονομικά του κόμματος, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό του 2008.

Έτσι χρειάστηκε να προχωρήσει στην ανάληψη δυο τραπεζικών δανείων, συνολικού ποσού 3.1403.000 ευρώ, για να καλύψει το ιλιγγιώδες άνοιγμα.

Συγκεκριμένα, έλαβε -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- 2.903.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα και 1.500.000 ευρώ από την EUROBANK, δηλαδή από την τράπεζα της οποίας το κορυφαίο της στέλεχος, Νίκος Καραμούζης, ήταν αυτός που οργάνωσε (και μάλιστα στο σπίτι του στην Εκάλη) το περίφημο δείπνο του Γιώργου Παπανδρέου με επιχειρηματίες, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας." ΖΟΥΓΚΛΑ 4-3-09

ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ , ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΥΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ? ΜΗΠΩΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ? ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑΝΕ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ .... ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Ο ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ (?)
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ

87 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

http://hellas.files.wordpress.com/2007/08/1922-smyrna_holocaust.jpg

Επέτειος σήμερα της πτώσης της Σμύρνης το 1922, ενώ τη 13η Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 87 χρόνια από την έναρξη της πυρκαγιάς που αφάνισε την κοσμοπολίτικη μητρόπολη του Αιγαίου, τελευταία πράξη της Μικρασιατικής Καταστροφής για τους Έλληνες, του Πολέμου της Σωτηρίας για τους Τούρκους.

Της φωτιάς προηγήθηκαν εκτεταμένες σφαγές Ελλήνων και Αρμενίων, τις οποίες κατηγορηματικά αρνείται η τουρκική ιστοριογραφία (η ελληνική παραλείπει τις μικρότερου μεγέθους σφαγές την ημέρα της απόβασης του ελληνικού στρατού).
Η φωτιά εξακολουθεί να σημαδεύει ανεξίτηλα το αστικό τοπίο της Σμύρνης. Καταμεσής στο κέντρο της απλώνεται το αχανές “Πολιτιστικό Πάρκο”, που αντικατέστησε την πυρίκαυστη ζώνη και φιλοξενεί την ετήσια διεθνή έκθεση. Πάνω από δεκαετία η Σμύρνη έμενε άκτιστη και ερειπωμένη ελλείψει χρημάτων. “Η μάνα μου με πήγαινε μικρό στα γκρέμια. Ξεχωρίζαμε τη θέση του σπιτιού της από τις πλάκες του πατώματος”, λέει ο 89χρονος Αρτούρ Σιρέιγ, Λεβαντίνος (φωτ.) που παραμένει στη Σμύρνη. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και το πατρικό της στη γειτονιά της Αγίας Αικατερίνης έγινε στάχτη. Ο Αρτούρ και οι γηραιοί Λεβαντίνοι και Εβραίοι της Σμύρνης αποτελούν τους τελευταίους που θυμούνται “τα γκρέμια”. Όσοι θυμούνται την ίδια τη φωτιά είναι μετρημένοι στα δάκτυλα.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHJScGkjCU1B5Vv5ucqA9AJAL14SaNMz0l1i1gVgOG04kazMRWZ37G53emCG34v_flDjUHn0ekk_59s_gWzrD6Yznnfnh1n-BolBCitCrsVlFHQSZ6Gl1PGVy-IxBC4qTXToOjpEoCjAiP/s400/380px-Smyrna1922.jpg

ΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
Ο μέσος Έλληνας, μεγαλωμένος με τις εικόνες της φλεγόμενης πόλης ως εμβληματικές της ήττας και της καταστροφής, θα αιφνιδιασθεί πληροφορούμενος την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από την τουρκική προφορική ιστορία. Θα ακούσει πολλούς Τούρκους να ισχυρίζονται πως τη φωτιά έβαλαν “Έλληνες και Αρμένιοι που φορούσαν στολές του τουρκικού στρατού”. Πρόκειται για προπαγάνδα που επιβιώνει ακόμη μέσω της προφορικής παράδοσης.
Στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας σιωπή. “Στο σχολείο δεν μάθαμε τίποτε για τη φωτιά της Σμύρνης. Έγραφαν ότι πετάξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα, χωρίς καμμία περαιτέρω διευκρίνηση”, λέει η πολιτική επιστήμων Σεβίν Τουράν. “Για πρώτη φορά έμαθα σχετικά στο πλαίσιο των μαθημάτων ιστορίας του Πανεπιστημίου Μποάζιτσι. Οι φιλελεύθεροι ιστορικοί του ήθελαν να μας διαφωτίσουν”.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk8aGdN2SsgUShn47hRizKa6EKBz6avQjg8CczU1X-hpifsJmSDQ05qUF8yKVpo2f2xKFj271qK4XDoy9U9p66Cs8C9JA4iAmsey0idkt7cZ4f0dTuuYKQz1vZdmVRsOQaICfQTR7MyfA/s400/%CE%A3%CE%9C%CE%A5%CE%A1%CE%9D%CE%97+1922.jpg

“ΚΑΨΑΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝΕ”
Στην Τουρκία το θέμα της πυρκαγιάς και της σφαγής Ελλήνων παραδοσιακά αποσιωπείται, ενίοτε χρησιμοποιείται για να αποδοθούν ευθύνες στην “άλλη πλευρά”. Στο μουσείο της πόλης της Σμύρνης αναφέρεται απλώς ότι “οι περιστάσεις μέσα από τις οποίες ξεπήδησε η φωτιά παραμένουν μυστηριώδεις”. “Κάψανε τα σπίτια τους και φύγανε” λένε πολλοί για τους Έλληνες και τους Αρμένιους.
Οι “ιστορικοί του κράτους” διατείνονται ότι οι Έλληνες έκαψαν τις περιουσίες τους, για να μην πέσουν σε τουρκικά χέρια, και ότι ο ελληνικός στρατός υποχωρώντας έκαψε την Πάνορμο, τη Μαγνησία και άλλες μικρασιατικές πόλεις (η ελληνική ευθύνη για αυτές δεν αμφισβητείται). Γιατί οι Τούρκοι να καταστρέψουν το οικονομικό κέντρο της Μικράς Ασίας; Οι Έλληνες και οι περισσότεροι ξένοι αυτόπτες μάρτυρες και ιστορικοί αποδίδουν την πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την αρμενική συνοικία Μπασμανέ, και τις σφαγές στον στρατιωτικό διοικητή Σμύρνης Νουρετίν πασά. Ο Φαλίχ Ριφκί Ατάι, συμπολεμιστής του Ατατούρκ, αφού εξηγεί πώς οι Τούρκοι πυρπολούσαν τα χωριά και τις γειτονιές των Αρμενίων μετά την εκτόπισή τους, για να μην επιστρέψουν, υπονοεί ότι στη Σμύρνη συνέβη το ίδιο.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht9TpBTvVzDwf0mKXexrOikpnk9HQpJ72bhDBIQ3JrZTPwMsCGYadk1LMEPCmb7QQhibyozlFNojUy4pmL-bchR3fTAlG414cIASlU-ubbwEfN4aAPP7vBiFBvwxD6-u9Ntjxlxjf4vg/s320/1922-36.jpg

ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Σημειώνοντας ότι αποτεφρώθηκαν μόνο οι ελληνικές και οι αρμενικές συνοικίες και η Φράγκικη οδός, ενώ οι τουρκικές και εβραϊκές διασώθηκαν, οι φιλελεύθεροι ιστορικοί της Τουρκίας ειρωνεύονται την επίσημη προπαγάνδα. Οι ελληνικοί πληθυσμοί, παρά την ήττα, παρέμεναν στη Μικρασία, τονίζουν. Η φωτιά θέλησε να εκβιάσει τη φυγή τους.

ΠΗΓΗ