30 Σεπ 2009

ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΣΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ

Μια από τα ίδια, σούπα με… ολίγον αλάτι

Αυτός είναι ο τίτλος μας για την διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Μια από τα ίδια, σούπα με… ολίγον αλάτι. Όπου αλάτι η ανακοίνωσή του για τη δημιουργία τριών νέων υπουργείων, το οικονομικών για τα δημοσιονομικά, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα έχει τη δημόσια τάξη, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Παράλληλα, θα συγχωνευτούν τα δημόσια έργα με τις μεταφορές (χαράς ευαγγέλια για τους εργολάβους) σε ένα υπουργείο Υποδομών.

Πέραν αυτών ο Γ. Παπανδρέου ήταν για ακόμη μια φορά αόριστος, δεν έδωσε βασικά σημεία της οικονομικής του πολιτικής, μίλησε περί ανέμων και υδάτων, δεν απάντησε σε ερωτήματα για το πώς θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα και άλλα τέτοια. Υπάρχουν πάντως, και ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

1. Πώς θα φτιάξει νέα υπουργεία αλλά από την άλλη θα κάνει μικρότερο κυβερνητικό σχήμα; Ή μήπως το πρόβλημα είναι οι περισσότεροι υπουργοί σε ένα σχήμα. Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι η διόγκωση του κρατικού μηχανισμού με νέους εμπειρογνώμονες, επιτροπές και υποεπιτροπές, γενικές γραμματείες και άλλα τέτοια

2. Όταν λέει ότι θα καλέσει ξένους οικονομολόγους, λαμπρά μυαλά και άλλα τέτοια όμορφα και ωραία, μήπως θα πρέπει να απαντήσει πώς θα τους πληρώσει ή θα έλθουν γιατί επιτελούν φιλανθρωπικό έργο και θα σώσουν την Ελλάδα; Δηλαδή θα έλθει ο μέντορας του κ. Παπανδρέου ο γνωστός Τζ. Στίγκλιτς για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα μας; Κατ’ αρχάς αν έλθει θα πάθει σοκ από την κατάσταση που θα βρει στην Ελλάδα. Από την άλλη τι θα κάνουν οι κομματικοί του ΠΑΣΟΚ, η Λ. Κατσέλη, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Άννα Διαμαντοπούλου κ.λπ. Θα βλέπουν τους ξένους νομπελίστες να αλωνίζουν κι αυτοί απλά θα εκτελούν; Μάλλον για μπάχαλο μας μυρίζεται

3. Λαμπρή η ιδέα της συγχώνευσης των δημόσιων έργων με τις μεταφορές αφού έτσι οι μεγαλοεργολάβοι θα έχουν να συνεννοούνται με έναν υπουργό και δεν θα τρέχουν οι καημένοι από υπουργείο σε υπουργείο για να πάρουν κανένα διαγωνισμό.

4. Το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΑΣΟΚ και στελέχους της κρατικής μηχανής είναι ωραίο για να είναι αληθινό και φυσικά ξεχνιέται αμέσως μετά την απομάκρυνση από την κάλπη

5. Είπε ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι αλλά δεν μας είπε ποιοι είναι τελικά οι πλούσιοι στην Ελλάδα. Χρησιμοποίησε ατάκες… Περισσού, ότι το κεφάλαιο φορολογείται με 15% και η εργασία με 40%. Καλές οι μαρξιστικές γνώσεις του κ. Παπανδρέου αλλά να δούμε με ποιο τρόπο θα κάνει αναδιανομή του πλούτου γιατί ούτε αυτό μας το εξήγησε. Η γενικολογία περί μείωσης φόρων για εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ δεν εξηγούν τίποτε.

6. Ερωτώμενος για τους νταβατζήδες είπε το αυτονόητο: Ούτε θα τους συντρίψει, ούτε θα υποκύψει. Με άλλα λόγια τα έχει βρει μαζί τους και προχωρούν στη βάση μιας “καθαρής σχέσης”. Ο νοών νοείτω…

7. Τέλος για Υγεία και Παιδεία επανέλαβε τις ίδιες αοριστίες, για αύξηση των κονδυλίων, αλλά από που θα βρεθούν τα χρήματα… έτερον ουδέν.

ΠΗΓΗ

Ποιοι θα είναι οι «ξένοι οικονομολόγοι»;

Οι μάσκες έπεσαν, ο Παπανδρέου αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Κράτους σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός και πολίτες καλούνται σε διάστημα τριών εικοσιτετραώρων μέχρι τις εκλογές να δουν την πραγματικότητα κατάματα. Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε , κατά την οποία το σύνολο σχεδόν των ερωτήσεων που του ετέθησαν είχαν έτοιμες απαντήσεις (!), ο Παπανδρέου εξήγγειλε ότι θα φέρει ξένους οικονομολόγους, «προσωπικές μου γνωριμίες», να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας, την περιουσία των δημόσιων ταμείων. Είπε μάλιστα ότι θα δημιουργήσει αυτόνομο υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα εποπτεύει ο ίδιος προσωπικά παρέα με τους «οικονομολόγους του εξωτερικού» για το ποιόν και την προέλευση των οποίων δεν ανέφερε το παραμικρό.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκαλούν ευθέως σοβαρά ερωτήματα και θέτουν ζητήματα υψίστης εθνικής ασφαλείας και προστασίας του δημόσιου πλούτου καθώς οι «ξένοι οικονομολόγοι» δεν μπορούν να κριθούν ούτε και να ελεγχθούν για τη συμπεριφορά τους, ενώ θα αποκτήσουν γνώση της περιουσιακής βάσης του Ελληνικού Δημοσίου και άρα θα μπορούν να το «καθοδηγήσουν» ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και κυρίως τα συμφέροντα των κρατών από όπου προέρχονται.

Όσες φορές στο παρελθόν εισήλθαν ξένοι στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας το Κράτος ζημιώθηκε σημαντικά, όπως συνέβη πριν από δέκα χρόνια όταν η τότε κυβέρνηση Σημίτη ανέθεσε τη διοίκηση της κρατικής Ολυμπιακής σε στέλεχος της British Airways και δεκατέσσερις μήνες μετά πήρε πίσω την εταιρεία φορτωμένη με πολλά περισσότερα χρέη και λιγότερες θέσεις στα διεθνή αεροδρόμια.

ΠΗΓΗ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ :

«Σήμερα ο κ. Παπανδρέου μας πληροφόρησε ότι θα ενημερωθούμε για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αύριο, από το διαδίκτυο, δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό που συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοφανές: Ένα κόμμα που βαδίζει για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, να κρύβεται, να μη δεσμεύεται για το τι πρόκειται να κάνει. Στην ουσία, ζητά μια λευκή επιταγή.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα των εκλογών, θα ακολουθήσει μια νέα πολιτική λιτότητας. Κατά τα άλλα, η βασική αντίφαση, που έχουμε επισημάνει όλο το τελευταίο διάστημα, παραμένει. Πώς το ΠΑΣΟΚ θα επιτύχει τη λεγόμενη «αναπτυξιακή έκρηξη», όταν ισχυρίζεται ότι για κάτι τέτοιο απαιτούνται μονάχα 2,5-3δις; Γιατί δεν παρουσιάζει το δικό του πρόγραμμα Σταθερότητας προς την Ε.Ε.; Θα διαπραγματευτεί αποκλείσεις από αυτά που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας;

Όσον αφορά στα άλλα κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τα εργασιακά δικαιώματα, το ασφαλιστικό σύστημα, τη μείωση της ανεργίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, θα παραμείνουν αναπάντητα μέχρι τέλους

ΟΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ"

ΠΕΡΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ....

Στο 8,5% του ΑΕΠ το γαλλικό έλλειμμα

Την ώρα που το ελληνικό έλλειμμα - όπως θα δηλωθεί σήμερα το απόγευμα στη Eurostat - διαμορφώνεται στο 6% για το 2009, γεγονός το οποίο θέτει εν αμφιβόλλω τη στάση της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας, η Γαλλία ανακοινώνει ότι το δικό της δημόσιο έλλειμμα θα αυξηθεί από 8,2% του ΑΕΠ φέτος σε 8,5% το 2010. Πρόκειται για επίπεδο - ρεκόρ, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση και το οποίο βασίζεται σε πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 0,75% τον ερχόμενο χρόνο.

Το δημόσιο χρέος για το 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 84% του ΑΕΠ της Γαλλίας, από 68% που ήταν το 2008, και αρκετά υψηλότερα από το θεωρικό όριο του 60% που ορίζεται για την Ευρωζώνη.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της Γαλλίας είναι ο «πράσινος» φόρος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΓΚΟΛΕΝ ? ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΥ ? ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΒΑΛΑ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ? ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ , ΕΔΩ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΛΕΥΚΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΠΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΤΑΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ .... ΝΤΡΟΠΗ !!!!

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

[Turkey+map.jpg]

Ανεκδιήγητη και ακατανόητη συμπεριφορά
χαρακτηρίζουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες Milliyet και Hurriyet την διακίνηση ενός εκπαιδευτικού cd του Υπουργείου Παιδείας που κυκλοφόρησε στα σχολεία της Τουρκίας, με χάρτη που δείχνει τη γειτονική χώρα να κατέχει τον μισό...πλανήτη. Από νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κύπρο, αλλά και το Βόρειο Ιράκ, την Αρμενία ακόμα και τη... Βουλγαρία.


Σύμφωνα με την Milliyet το cd διακινήθηκε από τη διεύθυνση Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου Παιδείας, σε όλα τα σχολεία της Πόλης. Το παράδοξο είναι ότι έγινε κα ειδική τελετή στους σχολικούς διευθυντές για την παρουσίαση του cd και κανένας δεν αντέδρασε από την παρουσίαση του ανεκδιήγητου χάρτη.

UPDATE: Το δημοσίευμα της
Milliyet
ήδη προκαλεί αντιδράσεις. H ευθύνη για την διακίνηση του εν λόγω CD καταλογίζεται στον πρώην Διευθυντή περιφέρειας Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου παιδείας Ακά Οζέρ, ο οποίος έχει "διακριθεί" σε πολλές "πολιτικές γκάφες" και στο παρελθόν. Ο νέος διευθυντής του συγκεκριμένου τομέα στο Υπουργείο παιδείας, Μοαμέρ Γιλντίζ, χαρακτήρισε"ανόητο και ανεπίτρεπτο το περιεχόμενο του cd που μπορεί να εμπλέξει την Τουρκία σε περιπέτειες στο διεθνές πεδίο". Το CD θα αποσυρθεί ενώ διατάχθηκε ανάκριση για τους υπευθύνους της παραγωγής και διακίνησης του.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ? Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ? ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ .....

«Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια, τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού, ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης Αριστομένης, υιός του Μενελάου.

Ως τ΄ όνομά του, κ΄ η περιβολή, κοσμίως, ελληνική.

Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά δεν τες επιζητούσεν· ήταν μετριόφρων.

Αγόραζε βιβλία ελληνικά, ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.

Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.

Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο, κ΄ οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.

Ενας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.

Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Ελληνας, έμαθ΄ επάνω, κάτω σαν τους Ελληνας να φέρεται·

κ΄ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,

κ΄ οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό, ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.

Γι΄ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις, προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά·

κ΄ έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του».

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η "ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

http://www.parapolitika.gr/files/images/loverdos_papandreou_2002.jpg

..... νέο πονοκέφαλο στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το περιεχόμενο συνέντευξης που έδωσε χθες το μεσημέρι στο ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 ο υποψήφιος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, χωρίς να γνωρίζει ότι η Λούκα Κατσέλη είχε διαψεύσει τη δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, έσπευσε να την υιοθετήσει και να τη χαρακτηρίσει καλή. Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «υποστηρίζει την πολιτικότητα αυτών των συμπεριφορών», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα ως δικηγόρος να υπερασπιστεί τους «συλληφθέντες».

«Εγώ υποστηρίζω την πολιτικότητα αυτών των συμπεριφορών. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ως επαγγελματίας -ας πούμε- να υπερασπιστώ, αρκεί να μην υπάρχει φόνος έτσι; Στο φόνο αλλάζω, κύριε Τριανταφυλλόπουλε, εκεί έχω δισταγμό να δεχθώ οτιδήποτε» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, σπεύδοντας εν συνεχεία να υιοθετήσει «ως καλές» τις δηλώσεις που υποτίθεται είχε κάνει η Λούκα Κατσέλη για τους «συλληφθέντες» στη γιάφκα του Χαλανδρίου: «Και νομίζω ότι η Λούκα καλές δηλώσεις έκανε, αν καλά διάβασα, γιατί είδα σήμερα κάτι». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος για να τον ενημερώσει ότι οι δηλώσεις αυτές δεν ήταν της Λούκας Κατσέλη.

«Όχι, δεν είναι δικές της οι δηλώσεις. Κάποιοι χάκερ μπήκαν, λέει, στο δικό της σύστημα εκεί και έβαλαν αυτή τη δήλωση, χωρίς να το έχει κάνει» σχολίασε ο δημοσιογράφος και ο Α. Λοβέρδος απάντησε: «Α, δεν την έχει κάνει; Ok, δεν τον ξέρω. Το άκουσα το πρωί στο ράδιο τι έχει κάνει. Εν πάση περιπτώσει, εγώ μένω ακέραιος στις απόψεις μου σε ό,τι αφορά τα θέματα αυτά, κανείς δεν κατηγορεί κανέναν, εάν δεν είναι διαδικαστικά βεβαιωμένο ότι ευθύνεται για τις πράξεις που του καταμαρτυρούν. Και αντίθετα, σε προεκλογική περίοδο τέτοιου είδους -ας πούμε- μαγκιές και υπερβολές πάντα είναι σε βάρος του ανθρώπου. Και εγώ είμαι αντίθετος».

ΠΗΓΗ

ΑΡΑ , ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ή ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΑΣ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ..... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ" ΑΥΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ?

ΤΕΛΙΚΑ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ , ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ , ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΣΧΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 20ΧΡΟΝΟΥΣ Ή ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ) ..... ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΥΣ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ" : ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ 17Ν ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ? 20 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ? "ΠΑΙΔΙΑ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ? ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΝ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΑΝΗΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ Ή ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ , ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ , ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ" , "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ" , "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" , "ΑΝΤΙΦΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟΡΟΖ ΤΣΙΡΚΟΥ ΤΟΥΣ.

http://1.bp.blogspot.com/_21ZNWuDPcT0/SM_1ZiD1sLI/AAAAAAAABPA/gESIv_bV7Fk/s400/bomb.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ !! Η "ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΣΚΟΤΩΝΕΙ

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ .....


Πολιτικό κόλαφο και εκτός ορίου ανευθυνολογία του ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος την στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε ανησυχία του Πεκίνου σχετικά με την συμφωνία για τον εμπορεμυματικό σταθμό στον Πειραιά, όπως αποκλειστικά αποκάλυψε σήμερα η ‘Α’.

«Τι θα πουν τώρα; Θα κρυφτούν και για την ανεύθυνη στάση τους για το λιμάνι του Πειραιά; Θα κρυφτούν πάλι; Θα κρυφτούν όπως και στην περίπτωση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, που η ακατανόητη θέση τους περί επαναδιαπραγμάτευσης προκάλεσε ήδη αντιδράσεις σε ολόκληρη τη Θράκη και τη Μακεδονία; Αλλά και στη Μόσχα και τη Σόφια; Τι θα κάνουν ακριβώς με τον ΟΤΕ; Μαθαίνουν για τις συνέπειες των λεγομένων τους;» προσέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και κατέληξε «Όλες αυτές οι μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον και ενισχύουν τη διεθνή θέση και την οικονομία της χώρας, μπαίνουν σε μεγάλες περιπέτειες, από την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και του κρυπτόμενου κ. Παπανδρέου. Η πολιτική τους είναι μηδενιστική, είναι ρεβανσιστική. Είναι συνταγή μεγάλης περιπέτειας.»

ΠΗΓΗ

Η νέα γερμανική κυβέρνηση κατά της τουρκικής ένταξης

Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού

Σε δημοσίευμά της η Ντέιλι Τέλεγκραφ αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έχει προειδοποιήσει την τουρκική ηγεσία ότι η στάση της θα γίνει όσο καθολικά αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας είναι η στάση της Γαλλίας και της Ιταλίας. Μάλιστα, σημειώνεται ότι η κα. Μέρκελ έχει προειδοποιήσει για αυτή την αρνητική στάση τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφώνημά της.

Η κα. Μέρκελ εστιάζει τις αντιρρήσεις της κυρίως στις μεγάλες πολιτισμικές διαφορές που εντοπίζει μεταξύ της Τουρκίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, ενώ ο Γκουίντο Βεστερβέλε, ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών της νέας κυβέρνησης συνασπισμού και πιθανός νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, θεωρεί ότι το επίπεδο της οικονομίας της Άγκυρας είναι πολύ χαμηλό και θα προκαλέσει προβλήματα στη συνοχή της ΕΕ. Όπως πάντως προσθέτει η Τέλεγκραφ, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ο φόβος για εισροή μαζικού κύματος μεταναστών από την Τουρκία στη Γερμανία που φιλοξενεί ήδη 3 εκατομμύρια Τούρκους, πολλούς εκ των οποίων ως Γερμανούς πολίτες πια.

www.kathimerini.gr

Έτσι χωρίς πρόγραμμα

[skitso18.jpg]

Είναι μάλλον πρωτοφανές, αλλά μόλις τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το ...Προεκλογικό του Πρόγραμμα!

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα κόμμα οδεύει προς τις εκλογές «έτσι χωρίς πρόγραμμα» κατά το προηγούμενο της μακαρίτισσας Μαρίας Ρεζάν η οποία όμως έμπαινε έτσι στο στούντιο για μιαν ώρα κι όχι στο Κοινοβούλιο για μιαν τετραετία (αν και η αείμνηστη Ρεζάν κάθε άλλο παρά χωρίς πρόγραμμα λειτουργούσε, αλλά αντιθέτως με επιμέλεια οργάνωνε το κάθε τι στις παραγωγές της).

Αντιθέτως ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να μας δημοσιοποιήσει το πρόγραμμά του αλλά ότι θα είναι αρκετό για μας το προνόμιο να το συναγάγουμε εξ όσων λέει κάθε φορά ου μην και να το συνθέτουμε ψηφίδα-ψηφίδα!

Εξωφρενικό;


Οχι! -μάλιστα για τον κ. Παπακωνσταντίνου απολύτως λογικό: δεν χρειάζεται το πρόγραμμα, ο λαός ξέρει τι λέμε..!

Πρωτοφανή πράγματα!

Οι άνθρωποι δεν απευθύνονται σε πολίτες αλλά σε οπαδούς!


του Στάθη στην Ελευθεροτυπία

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

Εθνικό Πάρκο και η οροσειρά ΡοδόπηςΜε την σημερινή απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ θεσμοθετείται ένα ακόμη σημαντικότατο Εθνικό Πάρκο στο οποίο περιλαμβάνονται χερσαίες και υδάτινες περιοχές του ορεινού όγκου της Οροσειράς της Ροδόπης.

Το «Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης», (Ε.Π.Ο.Ρ.) καλύπτει στο σύνολό του μία έκταση 1,7 εκατομμυρίων στρεμμάτων, στην οποία με την ΚΥΑ προβλέπονται περιορισμοί σε ορισμένες δραστηριότητες και χρήσεις. Η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ένα συνολικό βιότοπο διεθνούς σημασίας και ενδιαφέροντος στον οποίο ενδημούν και αναπαράγονται πολλά και σημαντικά είδη χλωρίδας, πανίδας και ορνιθοπανίδας.

Σκοπός της Κ.Υ.Α. είναι η προστασία, βελτίωση, διατήρηση διαχείριση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Οροσειράς Ροδόπης, καθώς επίσης και των αρχαιολογικών, ιστορικών, πολιτιστικών και αισθητικών στοιχείων της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτά, με τη σημερινή Απόφαση, χωρίζεται η ευρύτερη περιοχή σε (2) δύο χωρικές ενότητες (Χωρική Ενότητα Ι:Κύρια έκταση του Εθνικού Πάρκου και Χωρική Ενότητα ΙΙ: Περιφερειακή Έκταση του Εθνικού Πάρκου) που περιλαμβάνουν (4) τέσσερις κατηγορίες ζωνών προστασίας, στις οποίες ορίζουμε ρητά και περιοριστικά τις επιτρεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες.

Η σημερινή Απόφαση έχει στηριχθεί σε Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ) που εκπονήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Aπό το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν θεσμοθετήσει σε όλη την χώρα 21 νέες προστατευόμενες περιοχές, συνολικού εμβαδού δέκα έξι εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου.

ΠΗΓΗ

Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.


Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.

Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!
Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».

Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)

Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.

Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».
Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».

Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

ΠΗΓΗ

Ε.Ε: Απόφαση υπέρ κληρονομικών δικαιωμάτων Ελλήνων στην Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) με απόφαση του αναγνωρίζει τα κληρονομικά δικαιώματα στην Τουρκία Ελλήνων υπηκόων.

Σε προσφυγή των Ευάγγελου και Ιωάννη Φωκά από την Ελλάδα, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η Τουρκία παραβιάζει το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για προστασία του δικαιώματος της περιουσίας.

Επίσης το ΕΔΑΔ απέρριψε τα επιχειρήματα της Τουρκίας αναφορικά με την «αρχή της αμοιβαιότητας».

Την προσφυγή χειρίστηκε στο ΕΔΑΔ ο γνωστός από τις υποθέσεις Λοϊζίδου και Ξενίδη-Αρέστη Κύπριος δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης.

konstantin

Η απόφαση είναι πολύ σημαντική, δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, γιατί «θα ανοίξει το δρόμο στην πορεία διεκδίκησης περιουσιών των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, τους οποίους το τουρκικό κράτος εμποδίζει να κληρονομήσουν τις περιουσίες των προγόνων τους, διότι δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι».

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης ανέφερε ότι τώρα οι αδελφοί Φωκά ζητούν αποζημιώσεις γύρω στα 19 εκ. ευρώ για απώλεια χρήσης της περιουσίας τους και διεκδικούν να πάρουν πίσω τα ακίνητα. Αν δεν πάρουν τα ακίνητα πίσω, τότε θα ζητηθούν πρόσθετες αποζημιώσεις για την αξία των ακινήτων.

Η απόφαση αφορά την προσφυγή κατά της Τουρκίας των Ελλήνων υπηκόων Ιωάννη και Ευάγγελου Φωκά, οι οποίοι διεκδικούν τα κληρονομικά δικαιώματα της αδελφής τους Πολυξένης Φωκά- Πιστικά, η οποία απεβίωσε στην Κωνσταντινούπολη το 2000, αφήνοντας μεγάλη περιουσία – δύο επταόροφες πολυκατοικίες -στην πιο γνωστή περιοχή της Κωνσταντινούπολης, στο Ταξίμ.

Το Τουρκικό Δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι η Πολυξένη δεν μπορούσε να κληρονομήσει τους θετούς γονείς της, γιατί ήταν Ελληνίδα.

Μετά το θάνατο της Φωκά οι αιτήσεις των αδελφών της να αναγνωριστούν ως κληρονόμοι απορρίφθηκαν από το Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης και το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2002 .

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι την υπόθεση στο ΕΔΑΔ του ανέθεσε ο δικηγόρος των αδελφών Φωκά, Δημήτρης Γκελντής. Στην υπόθεση συνεργάστηκε και ο Τούρκος δικηγόρος κ. Ο. Χεμσινλιογλού.

ΠΗΓΗ