9 Ιουν 2009

Καπετάν Τέλλος Αγρας (1880 - 7 ΙΟΥΝΗ 1907)


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFG-tXqXapIuSULGvKIseYFBUsW1pF6_i1Nu6YFFijdMpmX1tg0EeOAhQD1lWFz8Rh5ixZuyRnrn9AkZNFMd5W6XPENLps-yTUAOLvD4rjazFXpc89lXj3qXjVXBz0_zNJDxI_LuFUAAU/s320/2222222.jpg

Γεννήθηκε το 1880 στο Ναύπλιο αλλά γράφτηκε στους δημοτικούς καταλόγους του δήμου Γαργαλιάνων,τόπο καταγωγής του πατέρα του Ανδρέα.
Αποφοίτησε από τη σχολη Ευελπίδων και όντας ανθυπολοχαγός πεζικού θέτει εαυτόν στην διάθεση του Eθνους και εισχωρεί στον Μακεδονικό Αγώνα ως οπλαρχηγός Βερμίου.

Η τρομοκρατική δράση των βούλγαρων κομιτατζήδων στην περιοχή της λίμνης των Γιαννιτσών,ανάγκασε το Ελληνικό προξενείο να πάρει μέτρα προς ανακούφιση του Ελληνικού πληθυσμού.Ο Καπετάν Aγρας τοποθετείται στην συγκεκριμένη περιοχή και αναλαμβάνει δράση εναντίον τους.
Στο γεμάτο αντιξοότητες περιβάλλον της λίμνης,κατορθώνει να διακριθεί στον αγώνα,να σημειώσει επιτυχίες και να περιορίσει την δράση τη Βουλγάρων.
Το Νοέμβριο του 1906 προσπάθησε ανεπιτυχώς να καταλάβει το ζερβοχώρι που αποτελούσε ορμητήριο του εχθρού.Στην συγκεκριμένη μάχη τραυματίζεται.Μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη ώστε να αναρρώσει αλλά ο ίδιος δεν αντέχει περισσότερες από 4 ημερες μακριά από τους άνδρες του και επιστρέφει.
Συνεχίζει την δράση του και γίνεται μια θρυλική μορφή του αγώνα παρά το γεγονός ότι υποφέρει και από ελονοσία (εξαιτίας της ελώδους περιοχής).

http://7gym-laris.lar.sch.gr/istoria/ist_maked.files/1.jpg

Την άνοιξη του 1907,οι πληροφορίες που ελάμβανε έκαναν λόγο για πτώση του ηθικού των κομιτατζήδων και για διάθεση κάποιων εξ αυτών να προσχωρήσουν στην Ελληνική πλευρά.
Ο ίδιος δείχνοντας εμπιστοσύνη στον βοεβόδα Ζλατάν,σπεύδει να τον συναντήσει μαζί με τον συμπολεμιστή του Αντώνη Μίγγα στο χωριό Βλάδοβο.Εκεί,συλλαμβάνονται άνανδρα από τους άνδρες του Ζλατάν και του Κασάπτσε οι οποίοι πάτησαν την συμφωνία και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Eλληνας οπλαρχηγός.
Οι βούλγαροι διαπομπεύουν στα βουλγάρικα χωριά τους δυο ήρωες και διαδίδουν ότι τους αιχμαλώτισαν σε μάχη.
Μετά από μία εβδομάδα μαρτυρίων,την 3η Ιουνίου 1907,ο θρυλικός Καπετάνιος Aγρας σε ηλικία 27 ετών και ο σύντροφος του Αντώνης Μίγγας,απαγχονίσθηκαν σε μία καρυδιά ανάμεσα στα χωριά Τέχοβο και Βλάδοβο.
Αργότερα,μετά την ιστορική δικαίωση των Αγώνων του Eθνους στην Μακεδονία,το Τέχοβο μετονομάσθηκε σε Καρυδιά και το Βλάδοβο σε Aγρας,ακριβώς για να τιμηθεί ο αγώνας και η θυσία του ηρωικού Καπετάνιου.

Η θυσία του Καπετάν Aγρα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμεναν οι Βούλγαροι.
Η διάθεση για εκδίκηση τόνωσε τον Μακεδονικό Αγώνα και νέοι εθελοντές πύκνωσαν τις τάξεις των Ελληνικών σωμάτων.Η εκδίκηση δεν άργησε να συναντήσει τον ύπουλο Κασάπτσε.Εξοντώθηκε από το σώμα του Καπετάν Αμύντα.

Ο Τέλλος Aγρας αποτελεί μια εξέχουσα φυσιογνωμία του Μακεδονικού Αγώνα.
Μία από τις ηρωικότερες και ευγενέστερες φυσιογνωμίες του Eθνους.
Η δράση του περιγράφεται στο εξαιρετικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα “Τα μυστικά του Βάλτου”.

http://www.hri.org/MPA/gr/other/Makedonikos_Agwn/agras.jpg

Με τον αγώνα και την θυσία του αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τις νεώτερες γενιές και υπενθυμίζει ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται με αγώνα και αίμα !

ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ .....

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ" ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ .....


ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ" ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ


ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ !!
ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟΥΛΗΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ


ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ 0019811985199319962000 KAI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ Θ. ΤΣΟΥΚΑΤΟ Ή ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ "FOUR SEASONS" PARIS , ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ....

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !! Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ)


(ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ , ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ MAIL)

Βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας

http://www.himaraunion.com/images/stories/change-flag.jpg

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, άγνωστοι βεβήλωσαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη πλάι στην αλβανική και την ευρωπαϊκή στα γραφεία της οργάνωσης. Η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι Έλληνες καλούνται κάθε φορά να ψηφίσουν στην Βόρειο Ήπειρο. Όπως κάθε φορά που διενεργούνται εκλογές στην Αλβανία, τα παρατράγουδα άρχισαν νωρίς. Ενώ το προεκλογικό σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος του Σαλί Μπερίσσα ευαγγελίζεται την "αλλαγή" (Shqiperia po ndryshon=Η Αλβανία αλλάζει) φαίνεται πως το κάψιμο της ελληνικής σημαίας παραμένει για μέρος της αλβανικής κοινωνίας σταθερή αξία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της "Ομόνοιας"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA”
DEMOCRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 8/6/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνική Ελληνική Μειονότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που έγινε νύκτα στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης μας. Άγνωστοι που διακατέχονται από αισθήματα ρατσισμού, βεβήλωσαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και ευρωπαϊκή.
Είναι πράξη από ανεύθυνα στοιχεία που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση. Είναι πράξη σκοταδισμού που προκαλεί τα αισθήματα όλων των ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων αλβανών συμπολιτών μας.
Το γεγονός ότι τέτοιου είδους γεγονότα συμβαίνουν πάντα προεκλογικά μας κάνει πιο σκεπτικούς για το κλίμα που θα επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε 20 μέρες από σήμερα. Στις προηγούμενες εκλογές πέντε μέλη της κοινότητας μας από τη Χειμάρρα, καταδικάστηκαν με τη αστεία κατηγορία ότι πρόσβαλαν τα σύμβολα του Αλβανικού έθνους. Εμείς σεβόμαστε τα σύμβολα όλων των εθνών και καλούμε την Αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της Ελληνικής Μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΠΗΓΗ

Νέα «ευρω-καταδίκη» για την Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) αποφάνθηκε ότι η Τουρκία αρνήθηκε σε μία πολίτη της το «δικαίωμα στη ζωή», επειδή δεν απέτρεψε το φόνο της από το γαμπρό της, και διέταξε την Τουρκία να καταβάλει αποζημίωση.

Είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο εκδίδει καταδικαστική απόφαση σε βάρος ενός κράτους, επειδή δεν μπόρεσε να προστατεύσει έναν πολίτη του από οικογενειακή βία, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης Οπούζ εναντίον Τουρκίας, η Τουρκία κρίθηκε επίσης ένοχη για παραβίαση της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία απαγορεύει τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη μεταχείριση και τις διακρίσεις, και διατάχθηκε να καταβάλει το ποσό των 36.500 ευρώ στην αιτούσα, της οποίας ο πρώην σύζυγος σκότωσε τη μητέρα της, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ECHR.

Περίπου το 50% των γυναικών στην Τουρκία αντιμετωπίζουν τη βία στο σπίτι τους, ενώ δεκάδες γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε «εγκλήματα τιμής», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.
Η αιτούσα στην υπόθεση ενώπιον του ECHR και η μητέρα της είχαν κατ' επανάληψη ενημερώσει τις Αρχές ότι οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο και είχαν ζητήσει προστασία τουλάχιστον τέσσερις φορές μεταξύ των ετών 1998 και 2002, αλλά και ένα μήνα πριν η μητέρα της πρώτης πυροβοληθεί και σκοτωθεί.

Η αιτούσα και η μητέρα της υπέστησαν τραύματα επικίνδυνα για τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αρκετών περιστατικών κακομεταχείρισης από τον πρώην σύζυγο της αιτούσας, συμπεριλαμβανομένου ενός, κατά το οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του και για το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και πλήρωσε λίγες εκατοντάδες ευρώ πρόστιμο.

Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης από τουρκικό δικαστήριο, όταν πυροβόλησε την πεθερά του, αφού εκείνη επιχείρησε να μεταβεί σε άλλη πόλη με την κόρη της, προστίθεται στην ανακοίνωση του ECHR.

Αποφυλακίστηκε ωστόσο, επειδή εκκρεμούσε η εκδίκαση έφεσής του, με το σκεπτικό ότι διέπραξε το φόνο, για να προστατεύσει την «τιμή» της οικογένειάς του και επανέλαβε τις παρενοχλήσεις της πρώην συζύγου του.

ΠΗΓΗ

Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ , ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ , ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. , ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ .....

Συλλήψεις για την εξάρθρωση δικτύου λαθρομεταναστών - Συμμετέχει και η Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται την Τρίτη γιγαντιαία επιχείρηση με συλλήψεις λαθρομεταναστών σε 16 ιταλικές πόλεις και επτά ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Προς το παρόν έχουν πραγματοποιηθεί 32 συλλήψεις στην Ιταλία, επτά στη Γερμανία, από δύο στο Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γαλλία και μία στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ιρακινούς πολίτες κουρδικής καταγωγής.

Ο συλληφθείς στην Ελλάδα είναι ένας 33χρονος Ιρακινός, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαβατήριο Γεωργίας, που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, μια κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, επτά φωτογραφίες για διαβατήρια τρίτων προσώπων και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις επαφές του στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για το διαβατήριο τρίτου προσώπου, και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιχειρησιακή βάση της οργάνωσης βρισκόταν στο ιρακινό Κουρδιστάν, με πολλά, όμως, «παρακλάδια» στην Ευρώπη.

Οι μετανάστες προωθούνταν στην Τουρκία, όπου διέμεναν κυρίως σε υπόγεια σπιτιών, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιβιβασθούν σε πλεούμενα προς την Ελλάδα.

Ακολούθως, από το λιμάνι της Πάτρας, οι Κούρδοι προσπαθούσαν να επιβιβασθούν σε επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία με προορισμό την Ιταλία. Οι λαθρομετανάστες, κρυμμένοι μέσα σε φορτηγά, έφταναν στα λιμάνια της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι και του Μπρίντιζι.

Οι συνθήκες του ταξιδιού ήταν ακραίες και, σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, οι λαθρεπιβάτες έφτασαν στην Ιταλία νεκροί. Τελικός δε, προορισμός τους, ήταν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, η Σουηδία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία, η Γερμανία και το Βέλγιο. Εκεί, οι εγκέφαλοι του «δικτύου προώθησης λαθρομεταναστών» υπόσχονταν επαγγελματική αποκατάσταση και μόνιμη διαμονή.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ήταν «αποτελεσματική, ιδιαίτερα εκτεταμένη και με σταθερό οργανόγραμμα» και ότι οι υπεύθυνοι μετακινούνταν πολύ συχνά σε όλη την Ευρώπη, αλλάζοντας χώρες, για να μην μπορεί να τους εντοπίσει εύκολα η αστυνομία.

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν, χάρη στις καταθέσεις δεκάδων λαθρομεταναστών και στα στοιχεία, που προέκυψαν από τον τραγικό θάνατο τεσσάρων, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία μέσα σε φορτηγό κατά τη διάρκεια ταξιδιού από την Πάτρα στη Βενετία, στις 14 Ιουλίου του 2007.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, πρόκειται για οργάνωση, που είχε καταφέρει να εκμεταλλευθεί τις ελπίδες χιλιάδων μεταναστών για ένα καλύτερο μέλλον.

Υπολογίζεται ότι στα δίχτυα της παράνομης οργάνωσης είχαν πέσει τουλάχιστον 2.500 μετανάστες και τα ταξίδια μεταφορά τους ξεπέρασαν τα 180. Στον κάθε λαθρομετανάστη, οι συλληφθέντες εγκέφαλοι του παράνομου δικτύου ζητούσαν από 4.000 έως 8.000 δολάρια, προκειμένου να τον εντάξουν στις λίστες των υποψηφίων, που θα κατάφερναν να μεταφερθούν στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας όλους τους νόμιμους περιορισμούς.

ΠΗΓΗ

«Δεν είναι ευγενικό να αποκαλούμε τα μάρμαρα “Ελγίνεια”» γράφει το «Νewsweek» με αφορμή τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου

http://www.igogreece.com/apFiles/Photos/moPhoto565-acropolis.jpg

«Oι Βρετανοί είπαν “δεν τα αξίζετε, δεν έχετε πού να τα βάλετε”. Τώρα όμως έχουμε ένα από τα καλύτερα
μουσεία στον κόσμο ». Με αυτή τη δήλωση του υπουργού Πολιτισμού κ. Α. Σαμαρά αρχίζει το τρισέλιδο άρθρο που αφιέρωσε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Νewsweek» στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης εν όψει των εγκαινίων της 20ής Ιουνίου.

«Δεν είναι ευγενικό να αποκαλούμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα “Ελγίνεια” πλέον. Ούτε καν μέσα στο ίδιο το Βρετανικό Μουσείο, εκεί όπου τα αρχαία ελληνικά γλυπτά κατοικούν από τις αρχές του 19ου αιώνα» συνεχίζει το άρθρο. «Μέσα στη θορυβώδη διαμάχη σχετικά με την αποκατάσταση των αρχαίων έργων τέχνης, καμία περίπτωση δεν είναι περισσότερο αμφιλεγόμενη ή φλογισμένη από εκείνη των Γλυπτών του Παρθενώνα:πρέπει τελικά οι Βρετανοί να τα επιστρέψουν;».

Ακολουθεί περιγραφή του νέου, υψηλών προδιαγραφών Μουσείου, που ανοίγει τις πύλες του το επόμενο Σάββατο στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια η δημοσιογράφος Κάθλιν Μακ Γκούιγκαν εξιστορεί το δράμα της κλοπής των Γλυπτών από το ιερό μνημείο της Ακρόπολης στις αρχές του 19ου αιώνα. «Οι θεοί όμως εκδικήθηκαν, τουλάχιστον τον Ελγιν. Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιπέτειάς του (σ.σ.: ήταν, ως γνωστόν, πρόξενος της Αγγλίας στην Κωνσταντινούπολη εκείνα τα χρόνια) ο λόρδος σημείωσε τις εξής απώλειες:έχασε την όμορφη και πλούσια σύζυγό του εξαιτίας του καλύτερου φίλου του, ένα κομμάτι της μύτης του εξαιτίας μιας μόλυνσης που είχε πάθει στην Κωνσταντινούπολη και, τελικά, τα ίδια τα Γλυπτά τα οποία αναγκάστηκε να πουλήσει στη βρετανική κυβέρνηση, το 1816, αντί 35.000 στερλινών (περίπου 4 εκατ. ευρώ σήμερα) προκειμένου να διασωθεί από τα χρέη του διαζυγίου του».

Καταλήγοντας, η δημοσιογράφος υπενθυμίζει την πολυσυζητημένη λύση του μακροπρόθεσμου δανεισμού των Γλυπτών εκ μέρους μας, την οποία στηρίζει και ο διευθυντής του Νέου Μουσείου κ. Δ. Παντερμαλής. «Αυτός ο γόρδιος δεσμός αν είναι να κοπεί, θα χρειαζόταν ενδεχομένως η σοφία των αρχαίων Ελλήνων. Να όμως μια ιδέα: δεν θα ήταν συναρπαστικό να δούμε όλα τα Γλυπτά μαζί στην Αθήνα για ένα διάστημα;».

Δεν ξέρουμε πώς και πότε θα απαντηθεί το ερώτημα της Μακ Γκούιγκαν, το σίγουρο πάντως είναι ότι το Νέο Μουσείο προκαλεί πληθώρα δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο τα οποία τείνουν να ευνοούν το αίτημα της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΟΣΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΕΧΘΗΤΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ?


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkupJUpoTArAQuRoSWrNPQhjeolT7G0WjyKrwWmAyQDJ7Jxpn11OpthKl6RaW-67ghYMvvGCErhcGVQWWh23aZFDOPI6LAOmGCH17AMyKl_-c7xXbT7J4HTQscpg3hz2in9MegtR9uLXo/s400/islam0.bmp

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν ιμάμη ύποπτο για κακομεταχείριση παιδιών στο πλαίσιο της εκμάθησης του Κορανίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης Ντράμεν στη νότια Νορβηγία, ο ιμάμης χτυπούσε τα παιδιά εάν δεν πρόφεραν σωστά λέξεις ή φράσεις, εάν δεν είχαν σωστή συμπεριφορά ή εάν αργούσαν στο μάθημα.

Η άσκηση σωματικής βίας στα παιδιά ως μέσο τιμωρίας απαγορεύεται στη Νορβηγία με νομοθετική ρύθμιση του 1987.

ΠΗΓΗ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK7p5vv2BVHhsqU9twF0dnUfKsAE0HRYspmAIPaO7gvQNgDRVhBUZarI9fvrkvJ6L-AAp1SrTAM7fZRA9k1qozw3JRSmsI_S2MQQzgOGxigoRL3y5jzqNyTcjwBp610R5BaqDgWdAYzNc/s320/femalegenital+mutilation+2.jpg

ΗΘΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ" ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ" ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ"

ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ? ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ? ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΖΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ? ΗΔΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ . ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΩ ? Ή ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ? ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ? (ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ)

«Κέρδισαν εκείνοι που δεν θέλουν την Τουρκία μέλος της Ε.Ε.»


«ΚΕΡΔΙΣΕ Η ενότητα, έχασε η Τουρκία» στις εκλογές της Ευρώπης, σχολιάζουν Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές εκφράζοντας ανησυχία για την ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης.

«Τη μεγαλύτερη ανησυχία για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προκαλεί η άνοδος της άκρας Δεξιάς και των Χριστιανοδημοκρατών», σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ», η οποία επισημαίνει ότι τα φιλελεύθερα κόμματα τα οποία στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είχαν πτώση. Το κόμμα του ακροδεξιού Ολλανδού Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος προεκλογικά είχε δηλώσει πως «ούτε ύστερα από ένα εκατομ- μύριο χρόνια δεν θα ενταχθεί στην Ε.Ε. η Τουρκία», εισήλθε στο Ευρωκοινοβούλιο με τέσσερις έδρες. Το συμπέρασμα των Τούρκων πολιτικών αναλυτών είναι ότι κέρδισαν εκείνοι που δεν θέλουν την Τουρκία μέλος της Ε.Ε.

Ωστόσο υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά. Για παράδειγμα, η άνοδος των Πράσινων στην Γαλλία και τη Γερμανία οι οποίοι στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. «Αυτός είναι ένας λόγος για να διατηρηθεί η στήριξη προς την Τουρκία εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σχολιάζει η «Σαμπάχ». Τέσσερις εκλεγέντες ευρωβουλευτές είναι μάλιστα τουρκικής καταγωγής: στη Γερμανία ο Ισμαΐλ Ερντούγ, στην Ολλανδία η Εμινέ Μποζκούρτ και στη Βουλγαρία η Φιλίζ Ισμαΐλοβα και ο Μετίν Καζάκ. Μάλιστα, ο Ισμαΐλ Ερντούγ δεν συμμερίζεται την απαισιοδοξία που επικρατεί στην Τουρκία για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Δεν θα αλλάξουν οι σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε. Ο οδικός χάρτης της Τουρκίας είναι άλλωστε γνωστός και αυτό που έχει να κάνει είναι να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις της. Ύστερα από πέντε χρόνια πάλι θα έχουμε εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο».

ΠΗΓΗ

Xωρίς λόγια, έστω και ...κατόπιν "εορτής"



ΠΗΓΗ

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRGDp5it8gRLjMEYYSAYtjRkteZ_8A36J8GWm9eHAbU5PBa2MTjPTRAs5C-10g-sNzqUI0VZHLqAOk-7_YMjptsxrCJSV8-KuRwtf_7Sb0JSyRckpR0BAAujo06-SbE9hvT5j7XjUc8dg/s400/thraki5.jpg

Η γραμμή της Συμβουλευτικής Επιτροπής και του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για «λευκό» κι απαξίωση των κομμάτων δεν πέρασε τελικά παρά το κλίμα εκφοβισμού που επιχειρήθηκε παρά τα επεισόδια που έγιναν κι ανήμερα των εκλογών σε Αμαξάδες κι άλλους οικισμούς.
-Ήταν ένα γερό χαστούκι του απλού κόσμου τελικά στα κέντρα αυτά που επιμένουν να ελέγχουν και να επηρεάζουν μόνο αρνητικά την ζωή τους όταν όλα βοούν ότι είναι διαφορετικά.

-Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Σιμπέλ Μουσταφάογλου σε αυτό το κομμάτι και πολλών άλλων του χώρου του ΠΑΣΟΚ που κινήθηκαν αστραπιαία μεταφέροντας την ευθύνη και τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας που θα τους περιχαράκωνε στον κόσμο του κι έτσι είδαμε και με την κινητικότητα των στελεχών άλλων κομμάτων η γραμμή του «λευκού» που ήταν υπαγορευμένη και από την γνωστή μεγάλη πύλη να επιστραφεί σαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της…
-Και στα κόμματα έδειξαν την εμπιστοσύνη τους οι υγιώς σκεπτόμενοι μουσουλμάνοι αποδεικνύοντας ότι δεν είναι πρόβατα αλλά άνθρωποι που έχουν επενδύσει την ζωή και το μέλλον τους σ’ αυτή την πατρίδα που αγωνιά για την οικονομική και πνευματική τους ανέλιξη.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ροδόπη ένα πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η περιβόητη διαφορά των 2.400 ψήφων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη των 125 των εκλογών του 2007.
-Μια προσεκτική ανάγνωση τώρα των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ευρωκάλπης φανερώνει ότι το λευκό που ήταν ψήφος διαμαρτυρίας της μειονότητας δεν απέδωσε όσο προσδοκούσαν αυτοί που το έριχναν ως επιλογή μηνύματος.
-Οι 2.586 ψήφοι του λευκού όμως αν αθροιστεί με τα άκυρα λευκά (6.644) που προφανώς είναι πολλαπλάσια των 2.169 που βρέθηκαν στην κάλπη το 2007 μπορούν να βασίσουν περίπου 6.000 ψηφοδέλτια διαμαρτυρίας τα οποία ουδείς μπορεί να προσπεράσει.
-Πηγαίνοντας σε δύο ντόπιες υποψηφιότητες τόσο της Σιμπέλ όσο και της Χαμπίμπ αλλά και αυτή της Ξάνθης του δασκάλου Αχμεντσίν Ριτβάν, από την πλευρά της ΝΔ δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για κανένα κόμμα.

-Η ΝΔ καταποντίστηκε στην Ξάνθη πράγμα που φανερώνει ότι το Βατοπέδι έκανε ζημιά και έδωσε 16 μονάδες διαφορά στο ΠΑΣΟΚ, αν και εκεί ο Αλέκος Κοντός έκανε σοβαρή δουλειά και έδωσε πλουσιοπάροχα από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
-Στην Ροδόπη για να επανέλθουμε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε τα αναμενόμενα, το ΚΚΕ πήγε πολύ καλύτερα όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι Κυνηγοί.
-Την δυσαρέσκεια προς τη ΝΔ την κέρδισε ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη τριπλασιάζοντας τις ψήφους του και από την πλευρά των δυσαρεστημένων του κυβερνώντος κόμματος, αυτός εισέπραξε προφανώς ευκαιριακά τις 2.000 ψήφους παραπάνω από τις εκλογές του 2007.
-Η αποχή ήταν μεγάλη και στην Ροδόπη και αυτό μπορεί εύκολα κανείς να το εισπράξει βλέποντας ότι 20.000 ψηφοφόροι απείχαν από την εκλογική διαδικασία.

-Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει αν η νίκη του ΠΑΣΟΚ που έβαψε κι αυτή τη φορά τον νομό πράσινο αποτελεί εγγύηση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές ένα χρόνο περίπου μετά.
-Να φανταστεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ επένδυσε στην νίκη αυτή με επισκέψεις πρωτοκλασάτων στελεχών, ομιλία Παπανδρέου στην Ξάνθη, επίσκεψη πόρτα – πόρτα, τοπικό υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο. Όμως οι εισπράξεις πενιχρές.

-Οι 18.000 ψήφοι της ΝΔ μπορεί εύκολα κάποιος να ανιχνεύσει από πού προήλθαν και ποιος έκανε αγώνα και κινητοποίηση για να τις εισπράξει το κυβερνών κόμμα. Αν δεν υπήρχε και η εσωκομματική γκρίνια και ένα ψυχολογικό κλίμα ηττοπάθειας, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

ΠΗΓΗ