1 Αυγ 2009

Πακιστάν: Φονικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών

http://anemologites.com/wp-content/uploads/2009/05/epeisodia_inside.jpg

Εξοργισμένοι μουσουλμάνοι σκότωσαν έξι χριστιανούς και τραυμάτισαν άλλους 12 με την κατηγορία ότι βεβήλωσαν το Κοράνι, ενώ πυρπόλησαν 40 σπίτια και μια εκκλησία σε ένα χωριό στο δυτικό Πακιστάν.

«Έξι χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12 τραυματίστηκαν σε αυτό το λυπηρό περιστατικό», δήλωσε ο υπουργός Μειονοτήτων, Σαχμπάζ Μπατί.

Ο υπουργός είπε ότι τα θύματα δέχτηκαν επίθεση «από μια ομάδα ατόμων» στο χωριό Γκότζρα, περίπου 160 χλμ. δυτικά της Λαχόρης. Δεν διευκρινίστηκε πάντως για τι είδους «βεβήλωση» κατηγορήθηκαν.

«Οι νεκροί είναι όλοι τους χριστιανοί. Μου είπαν ότι κάηκαν ζωντανοί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις αρχές Ιουλίου σημειώθηκε στο χωριό μια αντιπαράθεση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων με αφορμή το Κοράνι, όμως το πρόβλημα αργότερα λύθηκε. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όμως και πάλι σήμερα, με την επίθεση εναντίον της χριστιανικής κοινότητας και το κάψιμο των κτηρίων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πρόκειται για την ίδια διαφορά», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ινκισάρ Χαν.

Η πακιστανική αστυνομία έδειξε αστυνομικούς να χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν το οργισμένο πλήθος.

Η βεβήλωση του Κορανίου στο Πακιστάν τιμωρείται με θάνατο. Οι χριστιανοί (μόλις το 3% του πληθυσμού) υποστηρίζουν ότι οι νόμοι περί βλασφημίας χρησιμοποιούνται για να εφαρμόζονται αντίποινα στις κοινότητές τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.enet.gr/resources/2009-05/korani-thumb-large.jpg

Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ .... ΜΑΛΙΣΤΑ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ" ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΓΙΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΗ" ΖΩΗ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΠΙΣΤΟΥΣ" , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.....

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ , ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ , ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ 12 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΤΟΥΝ , ΣΥΓΝΩΜΗ , ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΓΑΒΡΑ , ΜΑΛΙΣΤΑ , ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ , ΟΙ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ? ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ? ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ......

ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΡΥΦΑ , Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ?

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΕΣ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ"ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΩΡΑΙΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣΤΕ Η "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ" ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ.



ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ? ΤΙ ? ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ ? ΣΩΣΤΑ ΟΛΟΣΩΣΤΑ

ΤΙ ΑΛΛΟ ?


ΠΗΓΗ

Όχι στην παλιά πόλη

[old+town.jpg]

Το βιβλίο του Ν.Χιδίρογλου που παρουσιάζουμε σε αυτή την ανάρτηση αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν ένα βιβλίο εν αναμονή των θερινών διακοπών...έρχεται με άριστες "συστάσεις" καθώς το περάσαν γενεές 14 οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι εθνομηδενιστές του Ιού της "Ε" και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις.

Να σημειώσουμε ότι στην εφιαλτική εκδοχή της Ελλάδας του 2020 που μας μεταφέρει ο συγγραφέας το εκλογικό σώμα αλλοιώθηκε σε μεγάλο ποσοστό από αλλοδαπούς που απέκτησαν μαζικά το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι (για να θυμίσουμε και μια παλαιότερη ανάρτηση...)

"Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού.

Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος."

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)

ΠΗΓΗ

Ψάχνοντας μιά κόκκινη γραμμή

ΕΝΔΕΚΑ χρόνια τώρα γράφουμε γιά τήν τούρκικη πολιτική στό ζήτημα τῶν πομάκικων πανηγυριῶν, μά ἐλάχιστοι ἁρμόδιοι συγκινοῦνται. Δέν συγκινήθηκαν οὔτε ὅταν ἀποκαλύψαμε ὅτι πᾶνε νά τά μεταμορφώσουν σέ γιορτές γιά τήν ὀθωμανική κατάληψη τῆς Θράκης! Οὔτε ὅταν μεταφράσαμε τά λόγια Τούρκου ὁμιλητῆ πού ἦρθε πέρυσι γιά νά καυχηθεῖ ἀπό μικροφώνου γιά τήν κατάκτηση τῆς Κύπρου!

Σήμερα δημοσιεύουμε τήν πρόσκληση τοῦ σωματείου «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΛΙΑ (ΣΕΤΣΕΚ)» πού διοργανώνει ἀπό τό 1997 τό πανηγύρι στά ὅρια τῶν νομῶν Ροδόπης καί Ἕβρου, στήν ὁποία πρόσκληση διαβάζουμε γιά μία ἐκδήλωση «ὅπου ἀναβιώνουν τά αἰσθήματα ἡρωισμοῦ, ἀρετῆς καί τιμιότητας τοῦ Τουρκικοῦ ἔθνους…»!

Καταλαβαίνετε λοιπόν τό σημεῖο στό ὁποῖο ἔχει φτάσει τό θράσσος τῶν διοργανωτῶν (πρόεδρος ὁ Ἀλή Πεντζάλ, γραμματέας ὁ Ἀχμέτ Καραχουσεΐν). Πῆραν μιά ξεχασμένη τοπική ἐμποροπανήγυρη τῶν Πομάκων καί τήν μετέτρεψαν σέ φιέστα τουρκισμοῦ, συχνά μέ τίς εὐλογίες καί τήν οἰκονομική ἐνίσχυση τῶν Ἑλλήνων ἰθυνόντων.

Ἄραγε ὑπάρχει κάπου μιά κόκκινη γραμμή, πέραν τῆς ὁποίας οἱ ἑλληνικές Ἀρχές ἐπεμβαίνουν καί τά θρασίμια πατάσσονται;

ΠΗΓΗ

Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ Δηλώνει θύμα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας

Πιέσεις και απειλές από Τούρκους, που είναι μέλη μυστικών υπηρεσιών της γειτονικής χώρας, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε ο 30χρονος μουσουλμάνος που συνελήφθη για κατασκοπεία, την ώρα που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σαμοθράκη. Χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή Αλεξανδρούπολης, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Του Κώστα Καντούρη

“Απειλούν τη ζωή μου. Μου έλεγαν πως, αν δεν τους έδινα υλικό, δεν θα ξαναπατούσα το πόδι μου στην Προύσα, όπου έχω σπίτι”, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό κακουργήματος, με την έννοια ότι διαβίβαζε φωτογραφίες σε ξένες υπηρεσίες με σκοπό να βλάψει τα εθνικά συμφέροντα. Ο μειονοτικός φωτογράφος επιβεβαίωσε πως του ζητήθηκε από Τούρκους να τους δώσει συγκεκριμένες φωτογραφίες στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων στον Έβρο.

Οι συνήγοροί του τόνισαν χθες πως η απολογία του και ειδικότερα το υπόμνημα που κατέθεσε περιορίστηκε σε νομικούς ισχυρισμούς για το αδίκημα της κατασκοπείας. Ειδικότερα, μέσω του υπομνήματος ο 30χρονος αρνήθηκε πως διέπραξε το αδίκημα, επειδή οι εγκαταστάσεις που φωτογράφιζε είναι ανοιχτές για κάθε διερχόμενο, επομένως δεν είναι απόρρητες, όπως ανέφερε. Ακόμη αρνήθηκε πως παρέδωσε φωτογραφικό υλικό σε Τούρκους, παρότι του είχε ζητηθεί, συνεπώς δεν ολοκληρώθηκε το αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται, όπως επισήμαναν οι συνήγοροί του. Πάντως διέψευσε πως σε οποιαδήποτε στιγμή των καταθέσεών του επικαλέστηκε τη “μητέρα παρτίδα”, όπως διοχετεύτηκε ότι ο ίδιος χαρακτήρισε την Τουρκία.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΥΠ
Η δραστηριότητα του 30χρονου απασχολεί εδώ και λίγους μήνες τα κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον Έβρο. “Ήταν φωτογράφος, του οποίου το κατάστημα ήταν μονίμως κλειστό. Απορούσαμε πώς κερδίζει χρήματα”, τόνισε καλά πληροφορημένη πηγή της μεθορίου στη “Μ”. Η σύλληψη του έλληνα μουσουλμάνου, ο οποίος κατάγεται από τη μειονοτική περιοχή του Δερείου στον Έβρο και έμενε στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, έχει θορυβήσει τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ τόσο για την ΕΥΠ όσο και για την αστυνομία θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες εγκαταστάσεων.

“Δεν έχει σχέση με τις άλλες υποθέσεις κατασκοπείας, όταν συλλαμβάνονται άτομα που φωτογραφίζουν διάφορες εγκαταστάσεις στη μεθόριο, όπως έγινε πρόσφατα με έξι Βούλγαρους”, τόνιζαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην Αλεξανδρούπολη. Επιβεβαίωναν πως ο 30χρονος είχε συνεχείς επαφές στη γειτονική χώρα και έτσι κρίθηκε ύποπτος και παρακολουθήθηκε, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο ίδιος εμμέσως παραδέχτηκε τις σχέσεις που είχε με τουρκικές υπηρεσίες. “Οι κατάσκοποι δύσκολα υποκύπτουν, αυτό προκαλεί ερωτήματα”, επέμειναν πρόσωπα που συμμετείχαν στις έρευνες της υπόθεσης.

Ακόμη, διερευνώνται οι σχέσεις που είχε και με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή που είναι οργανωμένα σε φιλοτουρκικά σωματεία.

ΠΗΓΗ

ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

http://www.energia.gr/photos/prinos%201.jpg

Την άνοιξη το ωκεανογραφικό “Αιγαίο” του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό νέων πεδίων έρευνας στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Καβάλας, για την οποία η Καβάλα Όιλ έχει τα ερευνητικά δικαιώματα. Παράλληλα η Ενεργειακή Αιγαίου βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Ανάπτυξης για την απόκτηση των δικαιωμάτων στις περιοχές Άθως και Αμμώδες. Τα δικαιώματα ανήκουν κατά 75% στην εταιρεία Calfrac -πρώην Denison- η οποία όμως έχει χρόνια να εκτελέσει ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή και θεωρητικά το υπουργείο μπορεί να τα εκχωρήσει σε άλλη εταιρεία. Κατά τη δεκαετία του ’80 είχαν πραγματοποιηθεί ερευνητικές γεωτρήσεις που δεν είχαν δώσει αξιόλογα αποτελέσματα. “Τα στοιχεία αυτά ήταν παλιά. Υπάρχουν πολύ πιο εξελιγμένες μέθοδοι εντοπισμού και άντλησης”, σημειώνει ο κ. Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου, της εταιρείας που κατέχει το 95% της Καβάλα Όιλ, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς την απόκτηση των δικαιωμάτων του Άθω.

Η γεώτρηση στο παλιό κοίτασμα του Βορείου Πρίνου εκτελέστηκε μέσα στο καλοκαίρι και κόστισε 35 εκατ. ευρώ. “Για πρώτη φορά έλληνες μηχανικοί πραγματοποιούν μια τέτοια δύσκολη γεώτρηση, στα 4.400 μέτρα με οριζόντια κατεύθυνση”, σημειώνει στη “Μ” ο κ. Ρήγας. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως τα περίμενε η εταιρεία, καθώς το πολυδιαφημισμένο γεωτρύπανο Εnergy Exeter, για το οποίο η εταιρεία πλήρωνε 150.000 δολάρια κάθε μέρα που περνούσε, παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος της γεώτρησης και να καθυστερήσει η αύξηση της παραγωγής του πετρελαίου.

ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ
Τώρα η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου γεωτρύπανου, προκειμένου να προχωρήσει την γεώτρηση στο πεδίο “Ε”. Πρόκειται για έναν ταμιευτήρα “παρθένο”, που ανακαλύφθηκε το 2002, αλλά, λόγω των αλλαγών στο μετοχικό σχήμα και την έλλειψη ρευστότητας των προηγούμενων ετών, η εταιρεία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει. Βρίσκεται σε γεωλογική ζώνη και ιζηματογενές περιβάλλον ανάλογο με αυτό του κοιτάσματος του Πρίνου, που έδωσε περί τα 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου σε μια εικοσαετία. Ωστόσο το “Ε” έχει χαμηλότερη διαπερατότητα από τον Πρίνο και η γεώτρηση θεωρείται αρκετά δύσκολη. Από τον περασμένο Μάρτιο το πεδίο “βομβαρδίστηκε” με ηχητικά κύματα και με βάση τη διάθλαση και την επιστροφή αυτών θα “αποκρυπτογραφηθεί” το είδος των πετρωμάτων, η γεωλογική τους σύσταση, η ύπαρξη ρηγμάτων, κοιλοτήτων με πετρέλαιο κτλ. Η γεώτρηση προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα γίνει η περιχαράκωση του κοιτάσματος. Η εταιρεία προσδοκά να ξεκινήσει την άντληση πετρελαίου από το “Ε” μέσα στο φθινόπωρο, ώστε μαζί με τις ποσότητες που θα δώσουν ο Βόρειος Πρίνος και το παλιό κοίτασμα του Πρίνου να φτάσει την παραγωγή της στα 5.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία NAPC αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, καθώς έκρινε ότι η παραγωγή των 7.000 βαρελιών ήταν ασύμφορη. Η παραγωγή, που σήμερα βρίσκεται στα 1.400 βαρέλια, είχε πέσει το προηγούμενο διάστημα μέχρι το “ψυχολογικό” όριο των 1.000 βαρελιών. Με αυτά τα δεδομένα η εταιρεία δεν βγάζει τα λειτουργικά της έξοδα.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΔΙΑ
Όπως διευκρινίζει ο κ. Ρήγας, με την επίτευξη του στόχου των 5.000 βαρελιών, και με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς της τιμής του πετρελαίου στα 50-60 δολάρια το βαρέλι, η εταιρεία θα μπει σε θετική πορεία. Ωστόσο το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η εταιρεία δεν περιορίζεται ούτε στα παλιά πηγάδια του Πρίνου, ούτε στο πεδίο Ε. “Ο στόχος μας δεν είναι μόνο τα 5.000 βαρέλια αλλά ο εντοπισμός νέων πεδίων” σημειώνει.

ΠΗΓΗ



Αντισυνταγματικό και το DΝΑ

Τα «αντισυνταγματικά αποτυπώματα» του νέου νόμου για την τήρηση αρχείου γενετικού υλικού υπόπτων ακόμα και για πλημμελήματα ήσσονος σημασίας δείχνει με τη χθεσινή γνωμοδότησή της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μόνο που και σε αυτήν την περίπτωση, όπως συνέβη και με τις κάμερες, η κυβέρνηση έσπευσε να προωθήσει την επίμαχη ρύθμιση χωρίς να περιμένει, αν και η ίδια, διά του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, είχε ζητήσει την τοποθέτηση της Αρχής λόγω και της σοβαρότητας του νομοθετικού εγχειρήματος.

Παρ΄ όλα αυτά η Αρχή κινούμενη με αφετηρία το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) στην 36σελιδη γνωμοδότησή της καταγράφει τις γραμμές του νόμου που παραβιάζει τον πυρήνα των δικαιωμάτων των πολιτών. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά διευρύνεται επικίνδυνα ο κατάλογος των αδικημάτων για τα οποία μπορεί η Πολιτεία να διατηρεί αρχείο γενετικού υλικού υπόπτων όχι μόνο για σοβαρά κακουργήματα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά ακόμα και για πλημμελήματα που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών. Γεγονός που σημαίνει στην πράξη ότι ακόμα και για τροχαίες παραβάσεις μπορεί να ληφθεί δείγμα DΝΑ υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης......

..... «Η νομοθετική πρόβλεψη για τη συλλογή και τη δημιουργία αρχείου με γενετικά αποτυπώματα αποτελεί επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, πρόκειται για περιορισμό- επέμβαση στο ατομικό δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Θα πρέπει συνεπώς να τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις. Η επίμαχη τροπολογία πρέπει να συμπληρωθεί προκειμένου να εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ», αντιτείνουν στο «διά ταύτα» της γνωμοδότησής τους τα μέλη της Αρχής.

Το δικαίωμα της αθωότητας. Εκτός από τη διεύρυνση του καταλόγου των αδικημάτων, η Αρχή στηλιτεύει το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει τη λήψη DΝΑ από όλους τους υπόπτους, ακόμα και από εκείνους που στο μέλλον κριθούν αμετακλήτως αθώοι, παραβιάζοντας έτσι εκ προοιμίου το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα της αθωότητας. Επιπλέον, δεν γίνεται καμία διάκριση για ανηλίκους και κυρίως για αυτούς που είναι κάτω των 13 ετών στους οποίους εκ του νόμου δεν επιβάλλονται ποινές για την παραβατική συμπεριφορά τους, αλλά μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα για ποινικό σωφρονισμό.

Η Αρχή επικαλείται, τέλος, παλαιότερη γνωμοδότησή της, το 2001, που είχε υιοθετηθεί στο σύνολό της τότε από τον νομοθέτη προσδιορίζοντας από τότε τη «βάση των συνταγματικών δεδομένων» για την τήρηση του γενετικού αρχείου.

ΠΗΓΗ

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ DNA , ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ DNA ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η κ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ :

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύνταγμα είναι ένα θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό. Θέλω όμως να σημειώσω ότι καμία από τις απόψεις των συνταγματολόγων, τις οποίες όλοι παρακολουθούμε, τις επιστημονικές απόψεις, δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται εντός των συνταγματικών ορίων. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα, είμαστε μέσα στο σύνταγμα. Κανείς δεν λέει αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται εκτός της συνταγματικής λογικής. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι πολιτικές επιλογές. Και η πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί και οι εκλογές θα γίνουν κ. Κολοκυθά όχι επειδή δεν αντέχει το σύνταγμα αλλά επειδή δεν αντέχει η οικονομία, η χώρα, οι πολίτες, εμείς όλοι.

Θεωρώ ότι από εκεί και πέρα όλη αυτή η χρήση του συντάγματος θα φθείρει και το ίδιο το σύνταγμα. Και αυτό αφορά όλους. Αφορά αν θέλετε και το παρελθόν όπου η υπερβολική χρήση του συντάγματος από διάφορες πλευρές και από το ΠΑΣΟΚ ακόμα σε κάποια φάση έβλαψε την ίδια την υπόθεση. Ας αφήσουμε λοιπόν το σύνταγμα και ας δούμε την πολιτική. Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ ζούμε σε μια εποχή όπου η πολιτική θα πρέπει να βρίσκει τις λύσεις, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι, εμείς οι πολιτικοί, πολλές φορές καταφεύγουμε σε άλλα επιχειρήματα και μέσα. Σε νομικά επιχειρήματα, σε συνταγματικά επιχειρήματα, στις ανεξάρτητες αρχές, στη δικαιοσύνη, σαν να προσπαθούμε να αποφύγουμε το βάρος και τα θέματα είναι πολιτικά.

ΑΠΛΩΣ ΟΠΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΑΛΤΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ DNA .... ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ? ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ κ.ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ , ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 2001 ..... ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 2009 ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΖΕΙ ΚΑΠΟΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ ..... ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ DNA ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ Η ΕΝΟΧΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ.

Έδιωξαν την γιαλατζί "τριήρη" από το κεντρικό λιμάνι της Μασσαλίας

[kivdili.jpg]

Αγανάκτηση και διαμαρτυρίες προκάλεσε η άφιξη στη Μασσαλία τουρκικού πλοίου, αντίγραφου αρχαίας ελληνικής τριήρους,
(βλέπε παλαιότερη ανάρτηση) που αποτελεί μία από τις ατραξιόν της «σεζόν της Τουρκίας στη Γαλλία», της οποίας οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2010.

Οι κοινότητες των Αρμενίων, των Κυπρίων και των Ελλήνων (σημ "ενκρυπτώ" :μάλλον Ελλαδιτών εννούσε ο συντάκτης) της Μασσαλίας κινητοποιήθηκαν με διαβήματα προς τον Δήμο και διανομή προκηρύξεων, για να εμποδίσουν να δέσει το «πλοίο της ντροπής» -όπως το αποκαλούν- στο λιμάνι, καταγγέλλοντας μια επιχείρηση «προπαγάνδας για πολιτική εκμετάλλευση» από την Αγκυρα.

Με παρέμβαση του Ελληνα γενικού προξένου της Μασσαλίας κ. Αντώνη Αλεξανδρίδη στον δήμαρχο της Μασσαλίας από τον περασμένο Δεκέμβριο, το τουρκικό πλοίο δεν άραξε τελικά στο κεντρικό πολυσύχναστο «παλιό λιμάνι». Ελλιμενίστηκε στην εξωτερική αποβάθρα Quai de Commerce, όπου αράζουν μόνο εμπορικά πλοία και από 1 μέχρι 8 Αυγούστου θα αράξει στον απέναντι ναυτικό όμιλο. Στη συνέχεια το πλοίο θα ανεβεί από τον Ρήνο μέχρι το Παρίσι και περνώντας από τον Δούναβη θα επιστρέψει στην Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την «Ισταμπούλ, Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2010».

Χθες, απουσία του δημάρχου της Μασσαλίας, το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου δέχτηκε ο εμπορικός σύμβουλος του δήμου. Μία ώρα αργότερα δέχτηκε τους εκπροσώπους των αρμενικών, κυπριακών και ελληνικών κοινοτήτων, οι οποίοι του επέδωσαν έγγραφη διαμαρτυρία για την έλευση του τουρκικού πλοίου. Για τους Αρμένιους, αποδεχόμενες το άραγμα του πλοίου οι γαλλικές αρχές «είναι σαν να παραβλέπουν πως η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την ενοχή της στην αρμενική γενοκτονία». Για τους Κυπρίους σημαίνει ότι «είναι σαν να ξεχνούν πως η Τουρκία κατέχει παράνομα από το 1974 το βόρειο τμήμα του νησιού».

Το τουρκικό πλοίο «Κυβέλη» είχε αποπλεύσει 2 Μαΐου από τη Φώκαια, στις ακτές της Μικράς Ασίας, με πλήρωμα από 20 φοιτητές κωπηλάτες και καπετάνιο τον αρχαιολόγο Οσμάν Ερκούτ. Με πλου 2.800 χιλιομέτρων, περνώντας από την Ελλάδα και την Ιταλία, το πλοίο έφτασε στις γαλλικές ακτές, την Τρίτη στο Κασίς και χθες στη Μασσαλία. Η Τουρκία επικαλείται σαν κίνητρό της την ιστορική αναπαράσταση μιας αρχαίας εποποιίας προ 2.300 ετών, την εκκίνηση των Ελλήνων αποίκων της Φώκαιας από τις τουρκικές ακτές και τη διαδρομή τους ώς το λιμάνι της Μασσαλίας.
enet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ , ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΣΕΙΡΗΝΕΣ-ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ" ...... ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ '74 Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Ή ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.

Οι σφαγές της Φώκαιας (1914)

http://defence.e-e-e.gr/assets/turkish_fighters_tsetes.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkcx-lS6p1crNb9GFEjy84Kw-HxvaJpK9XAIc5weuBbLg0J4_ldD4mH1FjRk2o0AKeknCPeO8ZdX6OYFezpj60pfuUgW0qAchBK6p6YU9jLToibtPBzE_UIZuBVZFY606uPDYCYvgAk5wc/s400/_7319_turkish-army-8-10-2003.jpg

ΠΗΓΗ

Ζωντανός αλλά και πάλι στο ψυχιατρείο ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

http://www.macedoniahellenicland.eu/images/stories//news/2009_B/free_vasco.jpg

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου, επέστρεψε από τα Σκόπια, η αιφνιδιαστική αποστολή για την αναζήτηση και ανεύρεση του αρχαιολόγου-ιστορικού, αγωνιστή της αλήθειας και της δημοκρατίας, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.


Ο Βάσκο, εντοπίσθηκε τελικά στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, όπου κατά πάσα πιθανότητα μεταφέρθηκε τις τελευταίες μέρες από τις φυλακές του Τέτοβο όπου κρατούνταν από τις 4 Ιουλίου του 2009 και είναι καλά, όσο καλά μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που βασανίζεται με φυλακίσεις και ψυχοφάρμακα.

Η αποστολή αυτή τη φορά, είχε στόχο την πολλαπλή παρέμβαση για τη σωτηρία της ζωής του Σκοπιανού αρχαιολόγου, που κινδύνεψε σοβαρά σε αυτήν την δεύτερη κατά σειρά σύλληψή του, και συνεχίζει να κινδυνεύει από τις συνεχείς διώξεις που υφίσταται από τις αρχές των Σκοπίων.

Οι στόχοι οι οποίοι τέθηκαν και επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αποστολή, ήταν η εξής:

1. Να ζητηθούν όπως και έγινε από την κυβέρνηση των Σκοπίων, εγγυήσεις για τη ζωή και την ακεραιότητα της υγείας του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γκρουέφσκυ, Ζόραν Σταυρέφσκι, παρέλαβε το υπόμνημα της αποστολής για την απελευθέρωση του Βάσκο. Ο κ. Σταυρέφσκυ, δεσμεύτηκε να κλείσει συνάντηση των μελών της αποστολής με τον ίδιο τον κ. Γκρουέφσκυ, για να δοθούν περεταίρω εξηγήσεις για τις αλλεπάλληλες συλλήψεις του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς από τις Σκοπιανές αρχές.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiELujfPpGG_-DWLuIAzau9T1IRp7wgv4bi5yANQ5JMUcwzLDi55Z_jdZFnodAK3hi4Y9tRO_1bBWS2xXHuE4hsNzfrDSW4lOHmgE-mQ7-Lz15Zu-nJ5m8QiATtQCxo4HXEsgjVXNWc-cSB/s400/gruev45.jpg

2. Να ζητηθούν από την αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια διαβεβαιώσεις για τη μεσολάβησή των Αμερικανών, στην υπόθεση του Σκοπιανού αρχαιολόγου. Αξιωματούχοι της αμερικανικής Πρεσβείας, διαβεβαίωσαν την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Γκατζούλη ότι, από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας, θα ζητηθεί από το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, να συναντήσει το Βάσκο στο ψυχιατρείο, και να παραδώσει έκθεση για την κατάστασή του.

3. Να ζητηθεί από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, της οποίας ηγείται ο κ. Έουραν Φουέρε, να εμπλακεί επιτέλους στο θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων αλλά και πολιτικών δικαιωμάτων του Βάσκο. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στα Σκόπια παρέλαβε το υπόμνημα της αποστολής και θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

4. Τέλος ζητήθηκε από την Πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια, η ενεργητική εμπλοκή της χώρας μας στην υπόθεση του αγωνιστή αυτού της δημοκρατίας και της αλήθειας, δεδομένου ότι ο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να κρατά ουδέτερη έως αδιάφορη στάση στην περίπτωση Γκλιγκορίεβιτς.

Να προσθέσουμε εδώ πως η αποστολή βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, όπου εντοπίσθηκε τελικά ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό, είναι καλά. Όλα τα μέλη της αποστολής, δήλωσαν στα ΜΜΕ των Σκοπίων, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν σε καμία περίπτωση τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς στην τύχη του. Και ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν και να ξαναπηγαίνουν στα Σκόπια, μέχρις ότου ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, αφεθεί εντελώς ελεύθερος να πράξει αυτό που πράττουν όλοι οι πολίτες στις δημοκρατικές χώρες: Να λέει δηλαδή την άποψή του ελεύθερα, χωρίς διώξεις, φυλακίσεις και ψυχιατρεία.

ΠΗΓΗ