1 Αυγ 2009

Όχι στην παλιά πόλη

[old+town.jpg]

Το βιβλίο του Ν.Χιδίρογλου που παρουσιάζουμε σε αυτή την ανάρτηση αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν ένα βιβλίο εν αναμονή των θερινών διακοπών...έρχεται με άριστες "συστάσεις" καθώς το περάσαν γενεές 14 οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι εθνομηδενιστές του Ιού της "Ε" και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις.

Να σημειώσουμε ότι στην εφιαλτική εκδοχή της Ελλάδας του 2020 που μας μεταφέρει ο συγγραφέας το εκλογικό σώμα αλλοιώθηκε σε μεγάλο ποσοστό από αλλοδαπούς που απέκτησαν μαζικά το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι (για να θυμίσουμε και μια παλαιότερη ανάρτηση...)

"Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού.

Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος."

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο αυτό είναι ό,τι έχει ο πατριωτικός χώρος. Ό,τι έχει στην κυριολεξία...