7 Σεπ 2009

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) 54 - 86 , ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ .......

...... ΤΑ ΠΗΓΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ , ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ..... ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

[kick.jpg]

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "KICK HELL-ASS"
ΤΩΡΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙ

"KICK MY-ASS-EDONIA"

--------------------------------------------

"Εφιαλτικό απόγευμα" και "καταστροφική ήττα", είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς των τηλεοπτικών σταθμών της ΠΓΔΜ, για την ήττα της εθνικής μπάσκετ της χώρας, από την εθνική Ελλάδας, στον πρώτο αγώνα του Α΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2009.
Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός "Κανάλι 5", σχολίασε ότι..."ναι μεν η Ελλάδα θεωρείτο το φαβορί πριν τον αγώνα, όμως κανείς δεν περίμενε ότι η διαφορά θα μπορούσε να φθάσει τους 32 πόντους".
Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός "Σίτελ" σημείωσε ότι ήταν εμφανής η ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας στον σημερινό αγώνα.

Απογοήτευση επικράτησε και μεταξύ των 1000 περίπου φιλάθλων της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας να προσέλθουν σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαοντοθόνη που είχε στηθεί.

Ο αυριανός αγώνας της ΠΓΔΜ με αντίπαλο το Ισραήλ, , όπως εκτιμούν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, αναδεικνύεται ως ο πλέον καθοριστικός για την εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας, στην προσπάθεια της να περάσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Οι αρχές, φοβούμενες το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων μπροστά στο Γραφείο Συνδέσμου(πρεσβεία) της Ελλάδας στα Σκόπια, αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας. Ήδη από το μεσημέρι, υπήρξε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες απέκλεισαν με κιγκλιδώματα όλες τις περιμετρικές οδούς προς το ελληνικό Γραφείου Συνδέσμου.

ΠΗΓΗ

Γιατί δεν τόλμησε ως τώρα ο Κώστας Καραμανλής;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQ_Z5FEDXEb0GlcEsdV1NK25VI0u3XHdSWMo_zP_Fw3fRaPOMDHaNXmeoq-TxHiEkbmVJGL4RQuX9LCETNBydzEvLrV3vIMMwJ0aO3OCamy58o3pz64KHeZJSmsuDzzYFWSQ9HlrGwc2Y/s400/%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%9B%CE%97%CE%A3+1.jpg

Μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη τίθεται ένα μείζων πρόβλημα στην πειστικότητα του Πρωθυπουργού:

Γιατί αυτά που σήμερα διακηρύσσει δεν τα έκανε νωρίτερα;

Στο ερώτημα αυτό ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής έδωσε την εξής απάντηση:

Πρώτον, το μεγάλο λάθος ήταν η πολιτική της «ήπιας προσαρμογής». Με αυτήν προχωρούσε η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας χωρίς οδυνηρές και δύσκολες και για τον κόσμο και για την κυβέρνηση αποφάσεις. Έγιναν κάποιες τομές (κατάργηση της μονιμότητας για νεοεισερχόμενους στις ΔΕΚΟ, μείωση των ελλειμμάτων, τομή στο ασφαλιστικό όπου εκατό και πλέον ασφαλιστικά ταμεία συγχωνεύθηκαν σε 13, πώληση της Ολυμπιακής κλπ.), αποκαταστάθηκαν κάποιες κραυγαλέες αδικίες (ΛΑΦΚΑ, συμβασιούχοι κλπ.) επιταχύνθηκαν δημόσια έργα που χρόνιζαν για δεκαετίες, μειώθηκε η ανεργία που ακόμα και σήμερα (μέσα στην κρίση) είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι το 2004, όταν δεν υπήρχε διεθνής κρίση. Η πολιτική αυτή, υποστήριξε, είχε τη δυνατότητα σε βάθος χρόνου να φέρει την πλήρη εξυγίανση. Αλλά προέκυψε η διεθνής κρίση.

Δεύτερον, υπήρχαν ίσως τομές που θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα και δεν έγιναν (π.χ. άσυλο) και τομές που ενώ έλυναν ένα πρόβλημα δημιουργούσαν πολύ μεγαλύτερες αδικίες και γι’ αυτό αναθεωρήθηκαν ως λανθασμένες (όπως η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επιχειρηματίες).

Τρίτον, η ΝΔ κληρονόμησε ένα κράτος στο οποίο είχαν εγκαθιδρυθεί νοοτροπίες και μηχανισμοί που ήθελαν πολλά χρόνια για να καταπολεμηθούν και να εκλείψουν. Και δεν μπορεί το κόμμα που δημιούργησε τις στρεβλώσεις επί δεκαετίες – το ΠΑΣΟΚ – να εγκαλεί την σημερινή κυβέρνηση που δεν κατάφερε να τις εξαλείψει όλες μέσα σε πέντε χρόνια – κι εν μέσω κρίσης τον τελευταίο χρόνο…

Τέταρτον, ειδική μνεία έκανε ο Πρωθυπουργός στο γεγονός ότι ο ίδιος επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου και συναίνεσης. Και πολλές φορές βρέθηκε μπροστά σε διάλογο κουφών, όπου αναζητώντας συναίνεση αναγκάστηκε να καθυστερήσει ή να ελαχιστοποιήσει μεταρρυθμίσεις που ήταν κρίσιμες και επείγουσες. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα, το περιβόητο «διάλογο για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία»…

Αυτά είπε ο Πρωθυπουργός. Με αυτά τα επιχειρήματα προσπάθησε να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε. Και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν ξανά…

Πόσο έπεισε για όλα αυτά;

Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…

Πάντως, υπάρχουν και μερικά αίτια που δεν αναφέρθηκαν. Κι ίσως είναι τα σπουδαιότερα:

Πρώτον, μετά το 2004 η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που είχε υποσχεθεί η Νέα Δημοκρατία – η «επανίδρυση του κράτους» – ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε. Κι αυτό είχε ως συνέπεια, να συνεχίσουν τα κυκλώματα που είχε δημιουργήσει στη δημόσια διοίκηση το ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια. Ουσιαστικά η ΝΔ κυβέρνησε επί πενταετία με ένα κρατικό μηχανισμό που είτε δεν έλεγχε, είτε ήταν ανοικτά εχθρικός απέναντί της.

Δεύτερον, η μεγάλη τομή με τη διαπλοκή – τους «νταβατζήδες», όπως τους είχε ονομάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – τελείωσε άδοξα με το Βατερλώ του νόμου «περί βασικού μετόχου». Στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει με εκείνους που είχε μετατρέψει σε χειρότερους εχθρούς του και οι οποίοι, στη συνέχεια δεν την άφησαν σε χλωρό κλαρί. Σύμβολα αυτού του συμβιβασμού θα μείνουν στην ιστορία ο Θ. Ρουσόπουλος και ο Γ. Σουφλιάς.

Έτσι (τρίτον), η διαπλοκή κι άλλα έξω-θεσμικά κέντρα διέβρωσαν εσωτερικά την κυβέρνηση της ΝΔ και συχνά ο Πρωθυπουργός βρέθηκε με δεμένα χέρια να πιέζεται ή και να εκβιάζεται ακόμα, από εχθρούς του, αλλά κι από «δικούς του». Η Αγία Οικογένεια, συχνά τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Κι ακόμα τον φέρνει.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται ως «βασιλικότερη του Βασιλέως» σήμερα, παρασκηνιακά δικοί της άνθρωποι έκαναν – και κάνουν – πολύ μεγάλη ζημιά στον Καραμανλή. Με αποκορύφωμα το σκάνδαλο της «Ζήμενς», όπου μια υπόθεση που ήταν κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να γίνει επικοινωνιακό «Βατερλώ» για τη ΝΔ.

Ο Καραμανλής δεν έκανε τις τομές που τώρα απερίφραστα επαγγέλλεται για όλους τους λόγους που επικαλέστηκε – και για κάποιους που αποσιώπησε.

Κατανοητή η σιωπή του. Αλλά αν θέλει να πείσει όσους ακόμα δυσπιστούν απέναντί του – κι είναι πολλοί – πρέπει να δώσει μηνύματα ότι θα κόψει τα βαρίδια που σέρνει στα πόδια του, μέσα στο δικό του κόμμα.

Κι αυτά τα βαρίδια δεν είναι μόνο οι «Βατοπεδινοί» και ο … Παυλίδης.

Θ.Κ.

ΠΗΓΗ

ΛΑΟΣ: Τρομακτικό λάθος τακτικής από τον Κ. Καραμανλή

«Τρομακτικό λάθος τακτικής» χαρακτήρισε την απόρριψη από τον Κ. Καραμανλή του ενδεχόμενου κυβέρνησης συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Real Fm.

«Όταν βγήκε και είπε ότι θεωρεί άκρα το ΛΑΟΣ και δεν θα συνεργαστεί με τον Καρατζαφέρη, πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να πιέσει πραγματικά την εκλογική βάση του ΛΑΟΣ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα μας πίεζε πάρα πολύ αν έλεγε ότι “εγώ, αν είμαι πρώτος, είμαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα”», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με ευρήματα νέας δημοσκόπησης που δίνουν χαμηλότερα νούμερα στο ΛΑΟΣ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η εκλογική μάχη έχει πολύ δρόμο ακόμα».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPZm7qCtIgArdu8JTQ3otmZyWV9h4selSwV969DubvqSVx3sZqxB5rdU9qzYO8jRvneoTtSjnsvz4d6xsVYQ5Fn_F9GnJFdiqs9zstCPaToEnGa6diIcICuzSbfDyGhOY-LXlJgCvVLhQ/s320/adonis_494x320.jpg

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ , ΟΥΤΕ ΝΔ ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ , ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ .... ΑΚΟΜΑ , ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ...... ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΕΤΑ Η ΑΛΕΚΑ , ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ?

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?) , ΚΑΤΙ ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΑΔΕΣ , ΚΑΤΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ , ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΙΧΟΥ , ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ..... ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΚΑΤΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ , ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ , ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ , ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΗΡΟΥΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ..... ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΧΡΙΣΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ .....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYtmdx-BoanJqNHFRWOEmDe_21FBWuZjOk-YhYjygdk-BKCMeUyft0JThky7CklM4bVH8G0Meh2tNmt-HFq2ZoNM1goVN0-KayI2DMDNtrpupZMYfFpvuYmwRyhv4pviBAnH0InjjsHbQ/s400/%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%96%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%A1%CE%97%CE%A3+%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A0.jpg

ΠΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΡΓΗΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΔΗΚΚΙ

Η αρνητική επιρροή των greeklish στους μαθητές

Ένα ιδιαίτερα αυξανόμενο ποσοστό μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish ως τρόπο έκφρασης στον γραπτό τους λόγο, κυρίως μέσω του διαδικτύου και των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν μέσω κινητών τηλεφώνων, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική τους ικανότητα.

Σε έρευνα που διενήργησε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (κατά τη σχολική χρονιά 2008-09), τόσο σε μαθητές όλων των βαθμίδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Κοζάνης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) όσο και σε φιλολόγους, διαπιστώνεται ότι, η διαδεδομένη χρήση των greeklish, που ξεκινά ακόμη και από το δημοτικό, οδηγεί στην αύξηση των ορθογραφικών τους λαθών στα γραπτά του σχολείου.

Τα είδη των λαθών των μαθητών αφορούν κυρίως την παράλειψη τονισμού ή σημείων στίξης και τη χρήση αγγλικών σημείων στίξης, το συνδυασμό ελληνικών και λατινικών γραμμάτων σε μία λέξη, ορθογραφικά λάθη (π.χ. ο αντί για ω), φωνητικά λάθη (κυρίως στους φθόγγους π.χ. κς αντί για ξ), καθώς, επίσης, σύντμηση λέξεων (π.χ. tespa αντί τέλος πάντων, tpt αντί για τίποτα, dld αντί για δηλαδή κ.α.).

Οι φιλόλογοι δήλωσαν ότι συνάντησαν λέξεις γραμμένες σε greeklish σε γραπτά του σχολείου σε ποσοστό 64,3% και ότι παρατηρήθηκαν και μη αναμενόμενα λάθη, όπως αλλαγή χρόνου ή προσώπου στα ρήματα, αλλαγή πτώσης στα ουσιαστικά, αντικατάσταση λέξης με άλλη, με εντελώς διαφορετική σημασία.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish, με αξιοσημείωτη αύξηση χρηστών από το γυμνάσιο στο λύκειο. Οι μαθητές που παραδέχτηκαν ότι τα χρησιμοποιούν στο γυμνάσιο φτάνουν το 67,8%, στο ΕΠΑΛ το 70,2% και στο ΓΕΛ 88,5%. Απ' αυτούς, περίπου το 50% τα χρησιμοποιούν από δύο έως και περισσότερα χρόνια, ενώ πάνω από το 63% τα χρησιμοποιεί καθημερινά ή πολλές φορές τη μέρα.

Το 19% των μαθητών της Α' και το 51,6% της Β' τάξης του Γυμνασίου δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα greeklish τουλάχιστον δύο χρόνια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, η χρήση τους ξεκινά από το δημοτικό.

Οι μαθητές δήλωσαν ακόμη πως πέρα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας (sms 52,8%, e-mail 78,2%, chat-forum 84,7%, smartphone 16,1%, pda 13,7%) χρησιμοποιούν τα greeklish και σε χειρόγραφα (προσωπικές σημειώσεις, σχολικές εργασίες, σημειώματα κ.α.) σε ποσοστό 15,7%.

Οι λόγοι χρήσης του συγκεκριμένου τρόπου γραφής είναι κατά τους μαθητές η συνήθεια, σε ποσοστό 83,9%, η εξοικονόμηση χρόνου (75,8%), επειδή το θεωρούν χρήσιμο ή βολικό εργαλείο (71,4%), για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών (38,7%) και ... επειδή είναι μόδα (33,9%).

Στην ίδια έρευνα, το 58,5% των μαθητών θεωρεί ότι η χρήση των greeklish απειλεί την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια άποψη έχει μόνο το 64,3% των φιλολόγων, ενώ το 53,6% έχει παρατηρήσει αύξηση των ορθογραφικών λαθών σε μαθητές, που παλαιότερα παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο γραπτό λόγο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.

(ΒΓΗΚΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ GAME SIM , "THE GOVERNOR OF GREECE" , ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΓΙΑ PRACTICE ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ..... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η GREECE ??? )

Είναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ένα κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας (έστω και αν δεν έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα), βασιζόμενο σε απόλυτη ειλικρίνεια για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει. Για πρώτη φορά λοιπόν, συνοψίζουμε ισχύουσες δηλώσεις στελεχών της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και του ηγέτη της προκειμένου να έχουμε μια εικόνα των πυλώνων διακυβέρνησης από τον Γεώργιο Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ"