19 Φεβ 2009

Ο μεγαλύτερος Έλληνας

Παράξενη - αν μη τι άλλο - η παραγωγή του ΣΚΑΙ για τον - και καλά - “Μεγαλύτερο Έλληνα”.

Μια ματιά στους 100 “προτεινόμενους” αρκεί να καταλάβεις τη φαιδρότητα του όλου εγχειρήματος. Ο Περικλής με τον Λαζόπουλο και ο Ελύτης με τον Ζαγοράκη στον ίδιο τουρβά. Ο Παπαδόπουλος κερδίζει με διαφορά στήθους τον Παναγούλη.
Είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι σοβαροί άνθρωποι δέχτηκαν να λάβουν μέρος σε μια αστειότητα.

- Με αφορμή τον “διαγωνισμό”, το Μάτι προτείνει τον Μεγαλύτερο Έλληνα, όπως ακριβώς τον περιγράφει ένα εκπληκτικό σχόλιο στο forum του site “4τροχοί”:

“Ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών είναι ο σημερινός νεοέλληνας. Με μισθό 750 Ευρώ έχει αυτοκίνητο, διαμέρισμα, 2 κινητά, βγαίνει τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και πληρώνει τον καφέ 4 ευρώ. ΓΙΓΑΝΤΑΣ.”

AMAN TO MATI MOY

ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ "ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ"

Δεν είναι στο απυρόβλητο οι πολιτικοί της μειονότητας για τα έργα, τα λόγια και τις πράξεις τους

Ανοιχτή επιστολή στους:
1) Βουλευτή Τσετίν Μανταζίν γι’ αυτά που είπε δημόσια πως η Θράκη είναι ένα κομμάτι της Τουρκίας
2) Στον πρώην βουλευτή Γκαλήπ – Γκαλήπ που ομοίως δημόσια δήλωσε επανειλημμένα πως θα αποδείξει πως οι Πομάκοι είναι τουρκικής καταγωγής και
3) Στους παραπάνω αλλά και στους οπαδούς που τους ψηφίζουνε και τους χειροκροτούν, λένε δημόσια με λόγια ότι είναι «Τούρκοι και όχι Έλληνες».

Απαντώ με την σειρά:
Κύριε Τσετίν,
Δυστυχώς εκτός του είστε αδιάβαστος είστε και ανιστόρητος. Η ελληνική αυτοκρατορία του Έλληνα Μ. Αλέξανδρου, του βασιλιά των βασιλιάδων που κυριάρχησε μέχρι τις Ινδίες μετά το 330 π.Χ., όλη η μετά οθωμανική αυτοκρατορία και σημερινή Τουρκία ήταν ελληνικές αποικίες. Μετά ήρθε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ύστερα πάλι η ελληνική βυζαντινή αυτοκρατορία και τελευταία η οθωμανική αυτοκρατορία. Άρα η σημερινή Τουρκία υπήρξε δύο φορές ελληνική αποικία. Οι Τούρκοι μας βρήκανε, δεν τους βρήκαμε.

Κύριε Γκαλήπ,
Αντί να αποδείξειτε αν οι Πομάκοι είναι τουρκικής καταγωγής, σας ζητώ να αποδείξετε αν ο Κεμάλ Αττατούρκ, ο σωτήρας και πατέρας της Τουρκίας είναι τουρκική καταγωγής. Σας απαντώ όχι, ο πατέρας του ο Αλής, ήταν Αλβανός, η δε μητέρα του Σλαβομακεδόνα. Άρα η καταγωγή των γονέων δεν παίζει κανένα ρόλο. Πατρίδα του κάθε πολίτη είναι η χώρα ή το μέρος που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έκανε οικογένεια κλπ. Όλοι σας δημόσια δηλώνετε μέσα και έξω από την Ελλάδα με λόγια χωρίς αποδείξεις, πως είστε «Τούρκοι». Μάλιστα ισχυρίζεστε πως το λέει η συνθήκη της Λωζάνης. Και εδώ είστε ή θέλετε να παριστάνετε τους αδιάβαστους: Η συνθήκη της Λωζάνης αναφέρετε σε μουσουλμάνους της Δυτ. Θράκης, όχι Τούρκους, ενώ για τους χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης αναφέρει: Έλληνες, χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης. Αλλά και οι πολίτες της Τουρκίας δεν σας αναγνωρίζουν ως Τούρκους. Αυτό το λένε οι δικοί σας που μένουν μόνιμα στην Τουρκία, αλλά και αυτοί που πηγαίνουνε ως τουρίστες σας αποκαλούνε Γκιαούρηδες. Οι δυτικοθρακιώτες που έφυγαν στην Γερμανία ως εργάτες και έκαναν τουρκικούς συλλόγους και φώναζαν δημόσια στον γερμανικό λαό ότι είναι Τούρκοι, όταν οι Γερμανοί διώχνανε τους Τούρκους εργάτες λόγω πληθώρας και άρχισαν να μαζεύουνε και τους Δυτικοθρακιώτες αφού τους ξέρανε οι Γερμανοί ότι είναι «Τούρκοι», τότε ξέχασαν τον τουρκισμό τους. Και άρχισαν να παρακαλούν τις γερμανικές αρχές να μην τους απελάσουν και γλύτωσαν αφού έδειξαν την …ελληνική ταυτότητα.

Συμπεράσματα:
Κύριοι βουλευταί και οπαδοί σας,
Εμείς που ζούμε καθημερινά και σας βλέπουμε: Ούτε Έλληνες είστε ούτε Τούρκοι. Οι άνθρωποι με τα λόγια γίνονται βασιλιάδες, πρωθυπουργοί. Τα λόγια δεν μετράν το τι είναι ο καθένας, κρίνεται μέσα από τα έργα του. Εσείς με την ζωή που κάνετε με τους άλλους πολίτες, η μόνη ονομασία που πρέπει να γράφει η ταυτότητά σας είναι: μουσουλμάνος.

Εξηγούμαι: Δεν είστε Έλληνες γιατί: 1) Δεν έχετε με άλλους πολίτες οικογενειακές κοινωνικές συναντήσεις. Άνδρες με άνδρες, γυναίκες με γυναίκες, 2) Σπίτια μαντριά. Κλείνετε τις γυναίκες σαν να είναι …ζώα και σεις γυρίζετε μόνοι σας γλεντώντας. 3) Οι γυναίκες κορίτσια παντρεμένες με φερετζέ είναι ντυμένες σαν καλόγριες. 4) Τα διαζύγια, τα οικογενειακά προβλήματα δεν τα λύνουνε τα πολιτικά δικαστήρια αλλά ο μουφτής με το κοράνι, όπως το μεσαίωνα κλπ.

Δεν είστε Τούρκοι γιατί: 1) Η Τουρκία έχει κοσμικό καθεστώς, 2) Κυνηγάει τους ισλαμιστές, 3) Απαγορεύει παντού την μαντίλα και κυρίως στις δημόσιες υπηρεσίες και την εκπαίδευση, 4) Εκεί δεν δικάζει ο μουφτής αλλά τα πολιτικά δικαστήρια. Ζείτε λοιπόν στον μεσαίωνα τον θρησκευτικό. Εκτός ολίγων εξαιρέσεων. Δεν έχετε καμιά σχέση με τους άλλους πολίτες που έχετε συναλλαγές, οι οποίοι ζούνε στον αιώνα της πληροφορικής και του διαστήματος, στην πρόοδο και όχι την οπισθοδρόμηση.

Πηγή: Εφημερίδα "Χρόνος"

ΠΗΓΗ ΜΑΣ : infognomonpolitics
Μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Ξάνθης .... ΞΑΝΑ

















Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς σήμερα τα ξημερώματα το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό 40 Εκκλησιών στην Ξάνθη.
















ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ .

ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ .

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΙΓΟ ?
Θα έπρεπε να ντρέπονται...

[κουνεβα.jpg]

Πρόταση να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα ενώ παρόμοια πρόταση διατύπωση και ο Νίκος Μπίστης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ...

Η άτυχη καθαρίστρια αντέδρασε έντονα στις συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες και απέρριψε κατηγορηματικά.

«Δεν ανήκα ποτέ σε καμία παράταξη, σε κανένα κόμμα και δεν θέλω να με ενοχλήσουν. Ντρέπομαι που ακούγονται αυτά τα πράγματα για υποψηφιότητά μου με κόμμα» φέρεται να δηλώνει η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ).

Χθες, ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος του ΠαΣοΚ, δήλωσε πως «θα ήταν ένα σήμα προς την κοινωνία, μια συμβολική κίνηση τιμής και αξιοπρέπειας σε μια γυναίκα που η χώρα που τη φιλοξένησε δεν ήταν εξαιρετικά φιλόξενη προς αυτήν» σχετικά με την ένταξη της συνδικαλίστριας στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΑΚΟΑ, Γιάννης Μπανιάς, πρότεινε να τεθεί η κ. Κούνεβα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος και τόνισε ότι «πρόκειται για μία επιλογή εξαιρετικά υπεύθυνη και πολιτική με βάση όλα όσα συμβολίζει η εργαζόμενη γυναίκα, μετανάστρια, αγωνίστρια και συνδικαλίστρια».

«Όταν τη ρωτήσαμε είπε με αυστηρό ύφος ότι δεν δέχεται να ενταχθεί ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανενός άλλου κόμματος. Μόνο αν κατέβει επίσημα στις εκλογές η Παναττική Ένωση Καθαριστριών, τότε θα δεχθεί να συμμετάσχει. Η Κωνσταντίνα ήταν κατηγορηματική: δεν θέλει να την προσεγγίσει κανένα πολιτικό κόμμα για να της προτείνει θέση στο ψηφοδέλτιό του. Μέσα από τη δράση της για τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστριών γνώριζαν την ύπαρξή της. Κανένας όμως δεν της είχε προτείνει θέση όταν ήταν καλά. Τώρα που δέχθηκε την επίθεση τη θυμήθηκαν; Ε, τώρα η Κωνσταντίνα δεν θέλει να δει κανέναν τους μας είπε να μην επιχειρήσουν καν να την επισκεφτούν στο νοσοκομείο», δήλωσε η κ. Βάσω Τσούνη, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΟΠ, συμπληρώνοντας ότι «όταν το έμαθε η Κωνσταντίνα αναστατώθηκε πάρα πολύ. Μα καλά, δεν μπορούν να σεβαστούν ούτε την κατάστασή της; Η μητέρα της, η κ. Ευαγγελία, είπε ότι θέλει τον κόσμο δίπλα τους- όχι αυτούς».

Όσοι πρότειναν κάτι τέτοιο στην Κούνεβα θα έπρεπε να ντρέπονται...

Η Κούνεβα παλεύει για τη ζωή της στον Ευαγελλισμό επειδή κάποιοι δεν φρόντισαν τόσα χρόνια είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας...

Η Κούνεβα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα συνδικαλίστριας που δεν αγωνίζεται για το κόμμα της αλλά για ένα καλύτερο αύριο...

Κόντρα στη μόδα των τελευταίων ετών , η Κούνεβα δεν ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό για να ανέβει πιο γρήγορα τα σκαλοπάτια των διαφόρων κομματικών μηχανισμών αλλά για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για την ίδια και τους συναδέλφους της....

Με ποιο δικαίωμα της ζητάνε λοιπόν να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο τους ;

Να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο έγινε μπουρδέλο το κόμμα στο τελευταίο συνέδριο ;

Να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και να βρεθεί το όνομα της ξαφνικά δίπλα σε κανέναν Πάγκαλο ;

ΠΗΓΕΣ : http://parapolitiki.blogspot.com/ , http://www.tvxs.gr

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΨΗΦΟΥΣ .

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΥΠΗΡΕΤΕΣ" ΚΑΙ "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.
Δίχως παρατράγουδα τα εγκαίνια της ΖΙRAAT BANK

Σε χαμηλούς τόνους μετά από προσωπική εντολή του Ταγήπ Ερντογάν έγιναν χθες στην Κομοτηνή τα εγκαίνια του υποκαταστήματος της ΖΙRAAT BANK από τον υπουργό Προεδρίας και αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Ναζίμ Εκρέν, ενώ επιδεικτική ήταν η απουσία του ελληνικού κράτους αφού δεν υπήρχε η παραμικρή εκπροσώπηση.

Ο γενικός γραμματέας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Δημήτριος Σταμάτης μία μέρα πριν είχε επιστρέψει ως απαράδεκτη την πρόσκληση που ήταν γραμμένη στα τουρκικά κι αγγλικά, ενώ αναφερόταν η Κομοτηνή με το τοπωνύμιο της επί οθωμανικής αυτοκρατορίας ως «Γκιουμουλτζίνα». Το «κακό» επιχειρήθηκε να επανορθωθεί με φωτοτυπία της πρόσκλησης στα ελληνικά, αλλά δεν αναιρούσε την σκοπιμότητα ή την ελαφρότητα που επιδείχθηκε σ’ ένα τέτοιο θέμα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Άγκυρας που εκφράστηκε και δια της διπλωματικής οδού και προς τον Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς που υπηρετεί στην Κομοτηνή. Έτσι, μια φιέστα εγκαινίων θα πυροδοτούσε το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα που δημιουργήθηκε με τα εγκαίνια, κάτι που τελικά φρονίμως ποιούντες οι διοργανωτές απέφυγαν, έχοντας ως παρουσίες τους τελείως απαραίτητους που ήταν εκπρόσωποι συλλόγων επιστημόνων, αιρετοί της μειονότητας από Ξάνθη και Κομοτηνή, οι ψευτομουφτήδες, βουλευτές, πολιτευτές και επιχειρηματίες. Από την πλευρά των χριστιανών εκπροσώπων αρχών παρέστη μόνο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κώστας Λιούρτας, ο αντινομάρχης Ροδόπης Κώστας Κατσιμίγας, ο αντιδήμαρχος Κώστας Μιχελής και κανένας χριστιανός αυτοδιοικητικός παράγοντας καποδιστριακών δήμων, ούτε διευθυντές τραπεζών άλλων καταστημάτων, ή προσκεκλημένοι. Τα εγκαίνια καλύφθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τουρκικό κανάλι, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι συνωστιζόταν για να αποθανατίσουν κάποιο πλάνο ή τις τοποθετήσεις των ομιλητών που έγιναν μεν στα τουρκικά, αλλά με μετάφραση στα ελληνικά.

Με τέσσερα ψαλίδια κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων

Την κορδέλα έκοψαν με τέσσερα ψαλίδια οι επίσημοι ενώ τις ομιλίες άνοιξε ο Τσαν Ακίν Τσαγκλάρ γενικός διευθυντής της ΖΙΡΑΑΤ καλωσορίζοντας τους 500 περίπου προσκεκλημένους στα εγκαίνια της Τράπεζας, που όπως είπε ιδρύθηκε πριν 145 χρόνια στην Τουρκία.
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με τα σημερινά εγκαίνια έχουμε φτάσει στο 65ο παράρτημα εξωτερικού της τράπεζάς μας. Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε στην ελληνοτουρκική προσέγγιση και στη συνεργασία. Και θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γιατί συμμετείχατε στα εγκαίνιά μας» είπε πολύ λιτά.

Για αμοιβαίο σεβασμό κατανόηση κι εμπιστοσύνη μίλησε ο Τούρκος πρόξενος…

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς επέλεξε να μιλήσει από γραπτό κείμενο λέγοντας: «Το γεγονός και μόνο ότι η τράπεζα Ziraat προβαίνει σε επενδύσεις σε μία περίοδο που η παγκόσμια κρίση εξαπλώνεται σε όλη την υφήλιο επηρεάζοντας την Ελλάδα και την Τουρκία αποδεικνύει την δύναμη και την ιστορική υποδομή της. Η τουρκική δημοκρατία δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση των ήδη καλών σχέσεων με την γείτονα Ελλάδα. Οι σχέσεις συνεργασίας και φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας οι οποίες οικοδομούνται πάνω στις βάσεις του αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και εμπιστοσύνης, κατέχουν ύψιστη σημασία όχι μόνο για την οικονομική ευημερία και πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών, αλλά και για την ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο το γεγονός ότι η Ziraat είναι μία τράπεζα με μακρόχρονη πείρα, με πλήρη συνείδηση παροχής υπηρεσιών, με αμέτρητα παραρτήματα στην Τουρκία και σε διεθνή επίπεδο, ανοίγει παράρτημα και στην Ελλάδα δίχως αμφιβολία θα συμβάλει στην ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τελειώνοντας σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε στα εγκαίνιά μας και σας χαιρετώ με σεβασμό».

Ξεκινούν επενδύσεις στον υγειονομικό τομέα στην Ελλάδα είπε ο Τούρκος υπουργός Προεδρίας

Ο υπουργός Προεδρίας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ναζίμ Εκρέν εξέφρασε την ευτυχία του που είναι στην Ελλάδα πραγματοποιώντας τα εγκαίνια της μεγαλύτερης και αρχαιότερης τράπεζας της Τουρκίας στην Κομοτηνή.
«Δίνουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα έχει επηρεάσει πολύ θετικά και το εμπόριο και το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει ξεπεράσει το 2008 τα 3,5 δις εκατομμύρια δολάρια. Και μία άλλη επίδραση αυτών των σχέσεων είναι ότι Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες άρχισαν να πραγματοποιούν επενδύσεις ένθεν και ένθεν.

Στην χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τους οικονομικούς και εμπορικούς φορείς στην Αθήνα μιλήσαμε σχετικά με τον τραπεζικό τομέα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επενδύσει πάρα πολλά στην Τουρκία και το γεγονός ότι πραγματοποιούμε σήμερα τα εγκαίνια μιας τουρκικής Τράπεζας στην Ελλάδα, δείχνει πόσο δυνατές είναι αυτές οι σχέσεις. Το περασμένο Σάββατο ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας της Ελλάδας έχει κάνει επένδυση στον υγειονομικό τομέα της Τουρκίας. Και σε αυτό το πλαίσιο οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα αρχίσουν να κάνουν επενδύσεις και στην Ελλάδα. Τα παραρτήματα της Ziraat Bank των Αθηνών και της Κομοτηνής σίγουρα θα συμβάλουν θετικά και τους λαούς των δύο χωρών στον οικονομικό και επενδυτικό τομέα. Και λόγω των καλών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ειδικά ο ελληνικός τραπεζικός τομέας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουρκική οικονομία.

Παρόλο το δεδομένο λοιπόν της παγκόσμιας κρίσης και λόγω των δομικών αλλαγών που έχουμε κάνει και με την δυνατή οικονομία μας, ο τουρκικός τραπεζικός τομέας έχει καταστεί αρκετά δυνατός και πρωταγωνιστικός στον παγκόσμιο χώρο. Η δύναμη του κεφαλαίου των τουρκικών τραπεζών έχει καταστεί έτσι ώστε δεν έχουμε επηρεαστεί και πάρα πολύ από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Όπως ανέφερε πολύ σωστά και ο κ. γενικός διευθυντής της Ziraat Bank, αυτή η Τράπεζα είναι πολύ μεγάλη και παλιά και η μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας που εξυπηρετεί τον κόσμο παγκοσμίως. Και έχουμε πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των τραπεζών αυτών για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες επιχειρηματίες. Και σίγουρα οι επενδύσεις ένθεν και ένθεν των Ελλήνων και Τούρκων τραπεζικών φορέων θα διευκολύνουν τους Έλληνες και Τούρκους επιχειρηματίες ώστε να μπορούν να κάνουν πιο εύκολα επιχειρήσεις.

Εύχομαι η ύπαρξη αυτού του παραρτήματος να βοηθήσει ώστε οι εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις να πάνε προς το καλύτερο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους Έλληνες αρμόδιους που βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να ανοιχτεί αυτό το παράρτημα, αλλά και τα στελέχη της τράπεζας που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να ανοίξει αυτή η τράπεζα». Η ξενάγηση στο εσωτερικό έγινε από τον διευθυντή του καταστήματος, ενώ αμέσως μετά οι Τούρκοι επισκέπτες αναχώρησαν για Αλεξανδρούπολη όπου έφυγαν με τουρκικές αερογραμμές για την Κων/πολη.

Μελαχροινή Μαρτίδου


xronos

"Για αμοιβαίο σεβασμό κατανόηση κι εμπιστοσύνη μίλησε ο Τούρκος πρόξενος"

ΚΑΙ κ. ΠΡΟΞΕΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ?

ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΡΑΓΙΑ .

H εξέλιξη της αποστολής της Δημοκρατικής Αναγέννησης στα Σκόπια

Email 14:58'
"Πρίν λίγη ώρα πέρασε τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα η αποστολή για τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και κατευθύνεται προς το ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι."
Email 18:12'
" Η αποστολή για τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς βρίσκεται έξω από το ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι.Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες δημοσιογράφοι των Σκοπιανών και διεθνών ΜΜΕ.Η διοίκηση του ψυχιατρείου δεν επιτρέπει την είσοδο στα μέλη της αποστολής.Παρόλα αυτά μέλος της αποστολής που βρισκόταν ως προπομπός από εχθές στα Σκόπια κατάφερε και είδε τον Βάσκο και διαβεβαίωσε πως είναι καλά στην υγεία του.
Μετά την δυναμική κινητοποίηση, υπάρχουν πληροφορίες πως είναι σημαντικές οι πιθανότητες να επιτευχθει εντός των επόμενων 24ώρων η απελευθέρωση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς"

Εmail 19:54'
"Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αποστολής με την επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια πρέσβειρας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Λήφθηκαν οι διαβεβαιώσεις πως αν στα αμέσως επόμενα 24ώρα δεν αφεθεί ελεύθερος(όπως ήδη διαφαίνεται) ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της επιδόσεως ρηματικής διακοίνωσης (nota) προς το Σκοπιανό υπουργείο Υγείας για εξέταση του Βάσκο από ανεξάρτητη επιτροπή.
Θα υπάρχει ενημέρωση για κάθε νεώτερο."


greece-salonika


ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ....


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ....


ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΓΧΩΡΙΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ" (ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Ο ΒΑΣΚΟ , ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ)


[macedonia-is-only-greek.gif]

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....
ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ .....
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ


Σοκ και δέος στην Τουρκία από τον «Φθινοπωρινό πόνο»


Ο «Φθινοπωρινός πόνος»Guz Sancisi»), η ταινία της Τομρίς Γκιριτλίογλου, που μετέφερε στον κινηματογράφο την ιστορία αγάπης ενός Τούρκου μεγαλοαστού και μιας Ρωμιάς ιερόδουλης, με φόντο τα Σεπτεμβριανά το 1955 στην Κωνσταντινούπολη, «σπάει ταμεία» στην Τουρκία και σοκάρει το τουρκικό κοινό με την...αλήθεια της.
Μόνο στην πρώτη εβδομάδα της προβολής του, σε 92 κινηματογραφικές αίθουσες της γείτονος, ο «Φθινοπωρινός πόνος» έκοψε περισσότερα από 300.000 εισιτήρια, φέροντας στο φως ένα σκοτεινό κομμάτι της τουρκικής ιστορίας, που με μαεστρία αφαιρέθηκε από τις σελίδες των τουρκικών σχολικών βιβλίων. Οι Τούρκοι θεατές διαπιστώνουν μια πραγματικότητα που αγνοούσαν, ενώ εκείνοι που εξέφραζαν φόβους ότι με την πρεμιέρα της ταινίας θα ξεσπούσε εθνικιστική έκρηξη, διαψεύστηκαν.
Το θέμα της ταινίας αντλήθηκε από το ομώνυμο βιβλίο του Γιλμάζ Καρακογιουνλού, συγγραφέα και βουλευτή του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας και από τους ειδικούς αξιολογήθηκε ως «ειλικρινής συγγνώμη» για όσα συνέβησαν τότε.
Τρεις μέρες μετά την πρεμιέρα του «Φθινοπωρινού Πόνου», ο διευθυντής της «Χουριέτ», Ερτουγρούλ Οζκιόκ, αρθρογραφεί:
«Η ταινία αρχίζει με μια άκρως εντυπωσιακή σκηνή: Μια ομάδα αλητών, κρατώντας έναν κουβά με κόκκινη μπογιά, σημαδεύει με σταυρό πόρτες κάποιων σπιτιών, τα μεσάνυχτα. Το σημάδεμα των σπιτιών σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι οιωνός κάποιας δικτατορίας ή γενοκτονίας που πλησιάζει. Έτσι έγινε και στη ναζιστική Γερμανία, έτσι έκανε και η Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ. Έτσι σημαδεύτηκαν τα σπίτια στη Βοσνία και το Κόσοβο. Απ΄ ό,τι φάνηκε όμως, τα δικά μας αρχεία δεν είναι και τόσο καθαρά. Υπήρξε αυτό και σ΄ εμάς. Πριν από τα Σεπτεμβριανά, ορισμένοι αλήτες σημάδεψαν τα σπίτια στα οποία ζούσαν Ρωμιοί. Όταν έβγαινα από την ειδική προβολή της ταινίας, ένας φίλος ζήτησε τη γνώμη μου κι εγώ του είπα: Είθε μετά από 20-30 χρόνια, να μην αναγκαστούμε να κάνουμε μια παρόμοια ταινία. Ο θεός να φυλάει την Τουρκία απ΄ αυτό το ρεζιλίκι».
Το σοκ που προκάλεσε η συγκεκριμένη ταινία στην Τουρκία, πυροδότησε σειρά δημοσιευμάτων και σε ευρωπαϊκές εφημερίδες. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ολλανδική «Trown» δημοσίευσε ανταπόκριση του Ερντάλ Μπαλτσί από την Κωνσταντινούπολη, με τίτλο «Η Κωνσταντινούπολη ντρέπεται για το 1955» και υπέρτιτλο «Ταινία για το διωγμό των Ελλήνων προβάλει ξεχασμένη ιστορία». Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «πρόκειται για ταινία, που αναφέρεται στα φρικτά γεγονότα του 1955, τη χρονιά που η ελληνική μειονότητα δέχθηκε επίθεση και εκδιώχθηκε από το τουρκικό κράτος».
«Οι Τούρκοι -συνεχίζει ο Μπαλτσί - έχουν εκπλαγεί με την ταινία. Φαίνεται πως πολλοί δεν γνωρίζουν το πογκρόμ».
Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, δήλωση μίας Τουρκάλας: «Είμαι 63 χρονών και μέχρι σήμερα δεν γνώριζα τι είχε συμβεί τότε. Ντρέπομαι γι αυτό. Όμως, οι Τούρκοι ηγέτες ήξεραν καλά πώς να κρατήσουν αυτές τις πληροφορίες μυστικές».

«Μαθαίνω ότι ποσοστό 10% του πληθυσμού στην Κωνσταντινούπολη ήταν Έλληνες. Απίστευτο. Αν δεν είχαν εκδιωχθεί, τώρα θα ζούσαν εδώ, το λιγότερο, ένα εκατομμύριο Έλληνες», δηλώνει από την πλευρά της η 19χρονη Γιεσίμ.
Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις ενός Έλληνα, του 69χρονου Μιχάλη Βασιλειάδη, ο οποίος διατηρεί ένα μικρό γραφείο στις στοές της Πόλης, εκδίδοντας καθημερινά μια εφημερίδα για τους 2.000 εναπομείναντες Έλληνες. Ήταν 15 χρόνων στα Σεπτεμβριανά και παρότι είδε την ταινία και διατυπώνει το θαυμασμό του για τη σκηνοθέτιδα, που άγγιξε ένα «τόσο ευαίσθητο θέμα», εκτιμά ότι και πάλι, δεν κατάφερε να αποδώσει τη φρίκη των δύο ημερών εκείνου του Σεπτέμβρη. Στέλνει, όμως, ένα μήνυμα: «Οι ηγέτες πρέπει να πουν ένα "συγγνώμη" στον τουρκικό λαό, τον οποίο χρησιμοποίησαν ως μαριονέτα».
Το βιβλίο του Καρακογιουνλού κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν έντεκα χρόνια, από τις εκδόσεις «Τσουκάτου». Το μετέφρασε η Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, ειδική μελετήτρια των ελληνοτουρκικών σχέσεων, Λιάνα Μυστακίδου, αποσπώντας μάλιστα, το 2000, τιμητική διάκριση από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, για την αριστοτεχνική απόδοση στα ελληνικά.
Η μεταφράστρια λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Φθινοπωρινός Πόνος γράφτηκε από πολιτικό κι ως εκ τούτου, το πράγμα αποκτά άλλη βαρύτητα. Εκτιμώ ότι πρόκειται για συγγραφέα αληθινό και έντιμο, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στο θέμα των δύο χωρών. Για δε το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έλαβε δραχμή από πνευματικά δικαιώματα».


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-NAFTEMPORIKI


infognomonpolitics

ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ? ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΩΞΕΙ ? ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΩΡΑΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .... ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ .

ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ.