28 Ιουλ 2009

Οι 3 μνηστήρες για την ΕΥΑΘ

  • Κατατέθηκαν οι προσφορές για το 23%.
  • Τρεις κοινοπραξίες ελληνικών και ξένων συμφερόντων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 23,02% της ΕΥΑΘ.
  • Πρόκειται για τη γαλλική Suez μαζί με την Ελλάκτωρ, την ισπανική Aqualia μαζί με τη ΓΕΚ Τέρνα και τη γαλλική Veolia μαζί με τη Marfin Investment Group και την κατασκευαστική Ιόνιος ΑΤΕ του επιχειρηματία Γ. Μαρούλη.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της MIG, “η MIG μαζί με τη Veolia Environnement και την κατασκευαστική εταιρεία Ιόνιος συγκρότησαν κοινοπραξία, η οποία εξέφρασε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού μετόχου στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Η σύνθεση της κοινοπραξίας είναι Veolia 51%, MIG 44%, Ιόνιος 5%”.

Ο ΟΜΙΛΟΣ
Η Veolia Environnement είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών περιβάλλοντος στον κόσμο. Έχει δραστηριότητες σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 336.000 υπαλλήλους. Παρέχει πάνω από 155 χρόνια υπηρεσίες και λύσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και βιομηχανίες σε τέσσερις τομείς: ύδρευση και αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια και μεταφορές. Η Veolia είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια Παρισίων και Νέας Υόρκης με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 11,5 δισ. ευρώ. Το 2008 η εταιρεία είχε έσοδα 36,2 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 1,9 δισ. ευρώ.

Η Marfin Investment Group είναι όμιλος εταιρειών με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή, σε αμυντικούς κλάδους όπως τρόφιμα, μεταφορές, υγεία, χρηματοοικονομικός τομέας, πληροφορική. Οι εταιρείες του ομίλου πραγματοποιούν το 37% των πωλήσεών τους έξω από την Ελλάδα, έχουν παρουσία σε 40 χώρες και σε 22 κλάδους. Απασχολεί πάνω από 56.000 άτομα.

Η Ιόνιος είναι κατασκευαστική εταιρεία που έχει εκτελέσει ευρύ φάσμα δημοσίων έργων, όπως κατασκευή δρόμων, λιμανιών, φραγμάτων, δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης κ.ά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πάνω από 25 έτη και διαθέτει γενικό εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και προσωπικό 400 άτομα. Το 2008 η Ιόνιος είχε έσοδα 115 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους επίδοξους μνηστήρες, η γαλλική Suez, επίσημα ελέγχει το 5,102% της ΕΥΑΘ. Οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για ενδιαφέρον και private equity funds ειδικού τύπου, όπως η αυστραλιανή Μaquarie και funds από τα Αραβικά Εμιράτα.

Αύριο στη συνεδρίασή της η διυπουργική επιτροπή αναμένεται να αποφανθεί για τις προτάσεις αυτές και να ξεκινήσει έλεγχος των ενδιαφερομένων (data room) στα στοιχεία της ΕΥΑΘ, ώστε έπειτα από ένα μήνα να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές. Η πώληση του ποσοστού της ΕΥΑΘ εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης ύψους ενός δισ. ευρώ για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Οι άλλες διεκδικήτριες εταιρικές συμμαχίες


ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1

SUEZ.
Ο γαλλικός κολοσσός δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και διαχείρισης λυμάτων. Δημιουργήθηκε το 1997 από τη συγχώνευση της Compagnie de Suez και της Lyonnaise des Eaux. Μέσω των ανά τον κόσμο δραστηριοτήτων της η Suez εξυπηρετεί περισσότερους από 120.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το 2008 συγχωνεύτηκε με την Gaz de France, οπότε σχηματίστηκε ο όμιλος GDF Suez. Ο όμιλος είχε τζίρο 83,1 δισ. ευρώ το 2008, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,5 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο όμιλος της Ελλάκτωρ δραστηριοποιείται στους τομείς των υποδομών, της ανάπτυξης γης και της ενέργειας. Η σημερινή διάρθρωση του επιχειρηματικού ομίλου Ελλάκτωρ είναι το αποτέλεσμα της επιλογής τριών εταιρειών (Ελληνική Τεχνοδομική Α.Ε., Άκτωρ ΑΤΕ και Τεχνική Εταιρεία Βόλου Α.Ε.) να αντιμετωπίσουν από κοινού και με το ανάλογο μέγεθος την πρόκληση της νέας γενιάς των μεγάλων έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2008 η εταιρεία κατέγραψε κέρδη μετά από φόρους ύψους 138,774 εκατ. ευρώ. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και διευθύνων σύμβουλος ο Λεωνίδας Μπόμπολας.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2

AQUALIA.
Η ισπανική εταιρεία Aqualia θεωρείται κορυφαία στη διαχείριση υπηρεσιών ύδρευσης. Πρόκειται για τη μοναδική ισπανική εταιρεία που παρέχει λύσεις στις απαιτήσεις εταιρειών, οργανισμών, τοπικών και δημόσιων υπηρεσιών αναφορικά με όλες τις χρήσεις του υδάτινου κύκλου: πόσιμο νερό, χρήσεις στη γεωργία, υδραυλικές κατασκευές και βιομηχανικές χρήσεις. Λειτουργεί σε περισσότερες από 850 πόλεις και εξυπηρετεί 23.000.000 ανθρώπους. Εκτός της Ισπανίας, δραστηριοποιείται στην Πορτογαλία, την Αλγερία, την Ιταλία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, Πολωνία, Μεξικό και την Κίνα.

ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ Τέρνα αποτελεί τη μητρική εταιρεία ενός διευρυμένου ομίλου εταιρειών με ηγετική θέση στις κατασκευές, την ενέργεια, το real estate και τις παραχωρήσεις. Πρόεδρος της εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Αθήνα, είναι ο Γεώργιος Περιστέρης, με αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Νικόλαο Κάμπα.

ΠΗΓΗ

"Ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο Σκοπιανό." - ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ?

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2008/05/skopianoi.jpg

Στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η οποία θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, αναφέρθηκε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Κάρλ Μπίλντσε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-ΠΓΔΜ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπίλντ αναγνώρισε πως η εκκρεμότητα της ονομασίας είναι ένα σημαντικό και πολύπλοκο θέμα. Επεσήμανε δε πως συνιστά βάρος για τις δύο πλευρές οι οποίες, όπως τόνισε, θα πρέπει να έχουν αντικειμενικό στόχο να προχωρήσουν σε λύση.
«Αυτό το λέω έχοντας...
επίγνωση και με σεβασμό προς όλα τα πολύπλοκα ζητήματα, τις συγκινησιακού χαρακτήρα σχετικές πτυχές αλλά και τις αρχές που εμπλέκονται στο θέμα αυτό», κατέληξε.

Παράλληλα, ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι υπογράμμισε ότι στόχος της ΠΓΔΜ είναι ο καθορισμός από την ΕΕ ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του 2009.
Στο κείμενο της κοινής θέσης της ΕΕ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και δηλώσεις που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Η ΕΕ επισημαίνει ακόμη πως «οι σχέσεις με την Ελλάδα εξακολουθούν να βαρύνονται από το άλυτο ζήτημα της ονομασίας. Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης μετά από διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ζωτικής σημασίας», καταλήγει το κείμενο της κοινής θέσης των «27» σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEQkxSSWrvS0mh2DjcTA0HQnB0-FrrKyuPPvvKA4cl1n-xEf5m4By4g1tcyplEBKpfUPmccLPAcSzIYI2K_FNh_lnP7cUppEvza2EmzZ9I0vJytbuCJrTwUwg3WPEmdQzHgfYq56xBn1mV/s320/skopianoi.jpg

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ" ? ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ? ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ , ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ , ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ , ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ .... ΑΡΑ ? ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ? ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ? ΑΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ .....

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ , ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΑΝ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΣΙΡΚΟΥ ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ , ΑΝ ΘΕΛΩ ΤΣΙΡΚΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤ-3 ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΝΤΖΩΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ.


http://nationalpride.files.wordpress.com/2009/06/skopjie_51.jpg

Die Welt:"Oι ορθόδοξοι ιερείς που κατέστρεψαν την Ακρόπολη


Η γερμανική εφημερίδα Die Welt τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της:
«Πως κατέστρεψαν την Ακρόπολη οι ορθόδοξοι ιερείς»:
"Ο Κώστας Γαβράς φαίνεται ότι έχει ταλέντο στο να προκαλεί τους χριστιανούς ιεράρχες. Το 2002 με το έργο του ‘Αμήν’ επέσυρε την μήνι της καθολικής εκκλησίας, η οποία διαμαρτυρήθηκε επειδή η σχετική αφίσα έδειχνε δίπλα-δίπλα τον χριστιανικό και τον αγκυλωτό σταυρό. Οι Γάλλοι επίσκοποι τον έσυραν στα δικαστήρια και έχασαν. Κάτι παρόμοιο έγινε τώρα και στην Ελλάδα: ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος φέρεται να ζήτησε την άμεση διακοπή της προβολής του φιλμ."
"Εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κόψιμο 12 δευτερολέπτων, όπου εμφανίζονται ορθόδοξοι ιερείς να καταστρέφουν τα μάρμαρα."

http://www.statusathensopen.gr/files/mouseio.jpg

Η εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά στις...
αντιδράσεις Γαβρά και αντιπολίτευσης και συμπεραίνει ότι επειδή η εκκλησία συμμετέχει στην εκστρατεία για την επιστροφή των ελγινείων αισθάνεται προσβεβλημένη:
"Το γεγονός ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία επιρρίπτει παραχάραξη της ιστορίας σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες επιβεβαιώνει ότι στο εθνικό μέτωπο υπέρ της επιστροφής των ελγινείων θεωρεί ότι συμμετέχει και εκείνη. Είχε δίκιο λοιπόν ο υπουργός Πολιτισμού Σαμαράς: ο Παρθενώνας είναι όντως το σύμβολο του ελληνικού έθνους".

Ενώ το δημοσίευμα καταλήγει με το ανιστόρητο όσο και εμπαθές..."πόρισμα" του συντάκτη σχετικά με την καταγωγή των Νοελλήνων: "Πριν από 180 χρόνια όμως, λίγο πριν από την επανάσταση του ‘21, τα πράγματα ήταν διαφορετικά: αυτοί που ξεσηκώθηκαν τότε ήταν ένα παράξενο συνονθύλευμα από καταπιεσμένους χωρικούς και βοσκούς, πλούσιους καραβοκύρηδες και ισχυρούς συνεργάτες των Τούρκων: αυτό που τους συνένωνε τότε ήταν μόνον η θρησκεία.Το ότι ήταν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων τους το έμαθαν οι αρχαιολάτρες ξένοι."

ΠΗΓΗ

Εντυπώσεις έχει προκαλέσει το σθένος με το οποίο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, βάλλουν κατά του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, προέδρου του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αναφορικά με την περικοπή σκηνών από το βίντεο του Κώστα Γαβρά για τις καταστροφές στο ιστορικό μνημείο του ελληνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr», η αφετηρία της επίθεσης αυτής βρίσκεται στην προ μηνών άρνηση του κ. Παντερμαλή να αποδεχτεί την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, που μεταφέρθηκε στον γνωστό καθηγητή μέσω κοινού φίλου των δυο ανδρών. Έκτοτε, ο κ. Παντερμαλής μπήκε στη μαύρη λίστα των «παπανδρεϊκών», οι οποίοι θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία το πολιτικό παρελθόν του σημερινού προέδρου του νέου Μουσείου Ακρόπολης. Και αναφέρονται στην περίοδο 1996-2000, τότε που ο Δημήτρης Παντερμαλής ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως προσωπική επιλογή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

ΠΗΓΗ

Την «δυσφορία» του Γιώργου Παπανδρέου από την επίθεση της Μαρίας Δαμανάκη εναντίον του προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή, αναφέρουν πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει ενοχληθεί επειδή η κ. Δαμανάκη επέλεξε να επιτεθεί στον κ. Παντερμαλή με αφορμή το φιλμάκι του Κώστα Γαβρά, σε μια στιγμή μεγάλης δημοτικότητά του λόγω της επιτυχημένης προβολής του Μουσείου.

«Με την τακτική της τον σπρώχνει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο κ. Παντερμαλής υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ» λένε οι ίδιες πληροφορίες και προσθέτουν ότι εν όψει εκλογών το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ανοίξει μέτωπα με την Εκκλησία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παντερμαλής ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996-2000.

ΠΗΓΗ

http://greekinfo.net/visiting_new_acropolis_museum/image1.jpg

ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ Κ. ΓΑΒΡΑ.

ΑΝ ΕΓΙΝΕ "ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ" ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ ΕΞΕΧΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Η Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΠΛΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΡΟΥΣΙΑ" ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ , ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ?

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ , ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ? Ή ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ?

ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΒΑΦΕΙΣ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ Ή ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ , ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ (ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ") , ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

«Μπλόκο» στην Κωνσταντινούπολη σε αεροσκάφος με εκδρομείς από το Ηράκλειο

Γράφει το iraklio web radio, αναπαράγοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Ηρακλείου «Τόλμη»:

Ματαιώθηκε, για αδιευκρίνιστους λόγους, πτήση της Αegean με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μετά από την άρνηση των τουρκικών αρχών να χορηγήσουν άδεια εκτέλεσης της πτήσης. Αυτή η εξέλιξη σήμανε την πλήρη ανατροπή των καλοκαιρινών διακοπών για τους επιβάτες της πτήσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί από τον αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 2.50 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από τουριστικά γραφεία από το Ηράκλειο, στο πλαίσιο πακέτων διακοπών. Ωστόσο, όπως με έκπληξη πληροφορήθηκαν τόσο οι επιβάτες όσο και οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, η πτήση Α34880 για Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε, αφού δεν έλαβε τη σχετική άδεια εκτέλεσης πτήσης από τις αρχές της γείτονος χώρας. Η σχετική πληροφόρηση έλαβε χώρα περίπου στις 5 το πρωί με την ανάγνωση ανακοίνωσης και ενώ οι μισοί εκ των επιβατών είχαν προηγουμένως προχωρήσει σε check in.

Η εταιρία Aegean Airlines δεν ήταν σε θέση να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια άρνησης των τουρκικών αρχών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό συμβαίνει για πρώτη φορά. Για τους ταλαιπωρημένους και «άτυχους» επιβάτες δόθηκε εναλλακτική λύση, την οποία περίπου οι μισοί από αυτούς αποδέχτηκαν.

Ταξίδεψαν με άλλη πτήση για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, και από εκεί επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ταξίδεψαν οδικώς έως την Κωνσταντινούπολη. Αυτή η εναλλακτική ήταν χαμηλότερης οικονομικής αξίας, όμως προτιμήθηκε μπροστά στην συνολική ματαίωση του προγραμματισμένου ταξιδιού προς την Πόλη.

ΤΩΡΑ ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ .... ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΑΝ.

Η Αγκυρα ανησυχεί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος Θα εκμεταλλευτούν το σύστημα FRONTEX για έρευνες πετρελαίου

http://frontex.antira.info/wp-content/uploads/2008/11/frontex.jpg

Πολεμικά πλοία της Γαλλίας και της Ιταλίας, μετά από έκκληση της Ελλάδας, ανέλαβαν καθήκοντα προστασίας της «χερσαίας έκτασης της ΕΕ» στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Ακσιάμ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο του συστήματος «FRONTEX», που δημιουργήθηκε για τον αγώνα της ΕΕ κατά της λαθρομετανάστευσης, η Ελλάδα προέβη σε έκκληση προς τη Γαλλία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο, καλώντας τις να περιπολούν στα δικά της χωρικά ύδατα.

Από τα μέσα του Ιουνίου, τορπιλάκατοι αυτών των χωρών άρχισαν να περιπολούν στο Αιγαίο. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρεται, ενόχλησε την Αγκυρα, η οποία υποστήριξε προς την ΕΕ ότι η περιοχή των περιπολιών δεν αποτελεί χωρικά ύδατα της Ελλάδας, αλλά διεθνή περιοχή.

Προστίθεται ότι η Αγκυρα, στις διερευνητικές συνομιλίες που έγιναν στις αρχές Ιουλίου, αλλά και απευθείας προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποίησε ότι αυτό που γίνεται δεν θα βοηθήσει στη λύση.

Πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την Ακσιάμ, δήλωσαν ότι το να περιπολούν οι τρεις χώρες στα διεθνή ύδατα δεν θα επιφέρει ζημία στην Τουρκία, αλλά προέβησαν στην αξιολόγηση ότι η Ελλάδα με τον τρόπο αυτό ξεγελάει τον ίδιο της τον εαυτό.

Η Αγκυρα, αναφέρεται, αισθάνεται μεγάλη οργή για την Ελλάδα, λόγω της συμπεριφοράς της αυτής, αν και τα πλοία της Γαλλίας και της Ιταλίας δεν έχουν μπει ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Υψηλά ιστάμενος αρμόδιος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ότι η ενέργεια αυτή της Ελλάδας αποσκοπεί στο να στρέψει την κατάσταση αυτή στο Αιγαίο υπέρ της.

http://frontex.antira.info/wp-content/uploads/2008/11/frontex28.jpg

Ο ίδιος αρμόδιος επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Αθήνα με την ενέργειά της αυτή προσπαθεί να επιβαρύνει, κατά κάποιο τρόπο, την κατάσταση στο Αιγαίο προσθέτοντας και το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Η Αγκυρα, προστίθεται στο δημοσίευμα, ανησυχεί ότι μετά την Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκμεταλλευτεί το σύστημα FRONTEX για τις έρευνες πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο. Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι η Τουρκία είχε υποστηρίξει ότι από τις 10 περιοχές, που είχε ανακοινώσει η Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα προκηρύξει διαγωνισμούς, τουλάχιστον οι 5 είναι τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ομως, αναφέρεται, η ΕΕ αντί για τους Ε/κ, προειδοποίησε την Τουρκία και υποστήριξε πως η περιοχή είναι χωρικά ύδατα της ΕΕ. Τώρα είναι πιθανό, στην περίπτωση που εισέλθουν πολεμικά πλοία των χωρών-μελών της ΕΕ σε μια από τις περιοχές που ανακοίνωσε η Τουρκία ότι είναι δικές της, να αντιμετωπιστεί μεγάλο διπλωματικό πρόβλημα, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ακσιάμ.

iKypros

ΠΗΓΗ ΜΑΣ