2 Μαρ 2009

Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ" ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η ΔΡΑΣΗ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ .
ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΧΘΡΟ/ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

«Το μεγαλύτερο μέρος του εικοστού αιώνα, το βρετανικό μυστικό κράτος παγίδευε, κατέγραφε και κατασκόπευε αριστερούς, συνδικαλιστές, ειρηνόφιλους, ιρλανδούς ρεπουμπλικάνους και κάθε άλλον θεωρούσε ανατρεπτικό στοιχείο και απειλή για την ισχύουσα τάξη. Μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου θεωρήθηκε αυτονόητο ότι όλα αυτά τελείωσαν.

Δυστυχώς όμως δεν είχαν τελειώσει. Οπως αποδεικνύεται τώρα, ξεφύτρωσαν νέα παρακλάδια εκείνου του μυστικού κράτους, που απλώθηκαν για να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε στο πεδίο της δράσης του»
.

[ACPO.jpg]

Η λονδρέζικη εφημερίδα «Guardian» άρχιζε με αυτά τα λόγια άρθρο για μια ανησυχητική εξέλιξη που...αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ταράζοντας τις δημοκρατικές συνειδήσεις.
Η κυριακάτικη «Mail», λίγες μέρες πριν, είχε αποκτήσει ένα υπηρεσιακό σημείωμα της βρετανικής Ενωσης Αστυνομικών Διευθυντών (ACPO), που αναφερόταν σε προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη της διευθυντικής θέσης κάποιας άγνωστης μέχρι τότε υπηρεσίας που ονομαζόταν Εμπιστευτική Μονάδα Πληροφοριών (CIU). Στο ίδιο σημείωμα γινόταν μια συνοπτική περιγραφή των δραστηριοτήτων της Μονάδας: παρακολούθηση και καταγραφή των «ενεργών πολιτών» υπό πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου στη δράση της. Μάλιστα αναφερόταν ότι στόχος της ήταν κάθε εξτρεμιστικό στοιχείο, χωρίς καν να διευκρινίζεται αυτός ο χαρακτηρισμός.
Αντίθετα, παρακάτω γινόταν λόγος για λίστες «αντιπολεμικών διαδηλωτών και απεργών», μια αναφορά που αποκτούσε πολιτική βαρύτητα δεδομένου ότι εκείνες τις ημέρες είχαν συλληφθεί στο Πρέστον εννέα αντιπολεμικοί διαδηλωτές μετά από ενημέρωση της αστυνομίας από λίστα της CIU.

Αυτή η αλυσίδα αποκαλύψεων προκάλεσε σχόλια στον βρετανικό τύπο όπως «Είμαστε όλοι εξτρεμιστές» ή «Προσοχή, η μυστική αστυνομία σε βλέπει». Οι κραυγές αγωνίας συμπληρώθηκαν από ανησυχία, καθώς αστυνομικοί παράγοντες προειδοποιούσαν ότι η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι οργής και κοινωνικής αναταραχής, λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης. Ηδη ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου είχε προσδιορίσει με ακρίβεια τους ταραξίες, λέγοντας ότι θα είναι «η μεσαία αστική τάξη, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν σκεφτόταν ότι θα διαδήλωνε κάποτε στος δρόμους».

Αν η αντιτρομοκρατική πολιτική της τελευταίας επταετίας οδήγησε στην περιστολή πολλών πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων στις δυτικές δημοκρατίες, τώρα είναι η οικονομική κρίση που (προκειμένου να κατασταλεί η κοινωνική αναταραχή) επιτρέπει την ανάδυση ενός αστυνομικού κράτους πέραν των κοινοβουλευτικών θεσμών. Και, βέβαια, η Βρετανία αποτελεί την ευρωπαϊκή πρωτοπορία, και οι λεπτομέρειες το τεκμηριώνουν αυτό.
Οπως μαθαίνει η βρετανική κοινωνία, η ACPO είναι στην πραγματικότητα ιδιωτική επιχείρηση που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών και συνεπικουρείται με στελέχη και χρήματα από 44 αστυνομικές υπηρεσίες.

Η CIU (παρακλάδι της ACPO) συνεργάζεται «με πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες και κυβερνητικούς παράγοντες», σπέρνοντας χαφιέδες παντού, ενώ δεν την πιάνει ο νόμος περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης που διασφαλίζει διαφάνεια. Επιπλέον, της έχει παραχωρηθεί από την κυβέρνηση πλήρης ασυλία, χωρίς δυνατότητα κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Τέλος, η καταγραφή και όσων «επιχειρούν να παραβιάσουν το νόμο» οξύνει τις ανησυχίες, οδηγώντας τους βρετανούς αρθρογράφους να προειδοποιούν ότι «αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας να υπάρξει κοινοβουλευτικός έλεγχος της δραστηριότητας της CIU», διότι όλα δείχνουν ότι στη Βρετανία «γεννιέται ένα αυτονομημένο αστυνομικό κράτος που κρίνει ανεξέλεγκτα τη νομιμότητα ή μη της πολιτικής πράξης».

ΑΧ. ΦΑΚΑΤΣΕΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 01/03/2009

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ?

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ ΘΕΩΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ..

ΠΡΩΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ) ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ .

ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΑΠΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΙΝ).

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΠΛΩΝ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΟΡΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ) Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (ΑΝ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ), ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ . ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΚΟΙΝΗ" ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ κ. ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΝ κ. ΟΜΠΑΜΑ , ΕΝΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΦΩΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ "ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ "ΑΦΩΝΙΑ" ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (ΠΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) .

ΤΡΙΤΟΝ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ , ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ? ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ (ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ) , ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ , ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ "ΔΕΧΟΝΤΑΙ" ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ .

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΙΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΝ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΞΑΝΑ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΕΤΣΙ ΩΣ ΠΕΜΠΤΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ , ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ) ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΝ , ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΟΥ (ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ?).

ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (ΦΟΡΕΙΣ "ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ" , ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΤΛ) ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΕΝΩ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ) ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΑΤΟ) ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ (ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ) ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ .

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥ .... ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ Η ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ? ΠΟΣΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ?

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ , ΤΑ Μ.Μ.Ε. , ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΩΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" , ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΤΥΧΙΑ" ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ..... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.

ΘΕΩΡΕΙΕΣ ? ΦΑΝΤΑΣΙΑ ? ΣΕΝΑΡΙΑ ? ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ? ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ....

Οριοθέτηση οικονομικής ζώνης με Ισραήλ

ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας διαβουλεύεται με το Ισραήλ για την οριοθέτησης της οικονομικής ζώνης των δύο χωρών. Ο πρέσβης της χώρας μας στο Τέλ Αβίλ Τάσος Τσιωνής έχει ήδη μεταφέρει την πρόταση της Κυβέρνησης της Κύπρου στο Υπουργείο Εξωτερικών της φίλης χώρας.

Οι Ισραηλινοί δέχονται κατ’ αρχήν τους βασικούς διεθνείς κανόνες της οριοθέτησης. Συναρτούν παράλληλα το θέμα με την εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου, το οποίο βρέθηκε πολύ κοντά στο Κυπριακό Οικόπεδο με τον αριθμό 12. Ο υποθαλάσσιος χώρος της περιοχής από τη χαρτογράφηση και τις έρευνες του βυθού παρομοιάζει και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κοίτασμα του φυσικού αερίου έχει συνέχεια στο κυπριακής ιδιοκτησίας θαλάσσιο οικόπεδο. Οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν θετικά τη συμφωνία με την Κύπρο, φαίνεται, ωστόσο, να καθυστερούν στην τελική τους απόφαση, συναρτώντας το θέμα με ευρύτερες συμμαχίες και σχέσεις τους στην περιοχή.

Το σίγουρο είναι πως η Κύπρος προχωρεί στους σχεδιασμούς της χωρίς αντίδραση από τον ισχυρό περιφερειακά γείτονα. Οι διασαλευμένες σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας αυξάνουν τις ελπίδες ότι η γειτονική χώρα δεν θα αργήσει να υπογράψει τη διακρατική συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση της οικονομικής ζώνης. Τα χωρικά ύδατα της Κύπρου είναι ήδη στα 12 ναυτικά μίλια. Βάσει του διεθνούς δικαίου της θαλλάσης, η υφαλοκρηπίδα και η οικονομική ζώνη μεταξύ δύο γειτονικών χωρών που βρίσκονται η μία απέναντι στην άλλη ορίζονται στο μέσο ακριβώς από το τέλος της νοητής γραμμής της αιγαλίτιδας ζώνης.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ , ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΠΟΛΛΩΝ , ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ . ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΩΦΕΛΗΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ?

ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ , Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ , ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ , Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ,Η ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ , Η ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ . ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΞΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ).

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ "ΗΓΕΜΩΝ " ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ? ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ?

[eastern-map.gif]

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΜΠΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .... ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ !!

ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ












ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ !!!!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Νο 2

ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ "ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ"


Δεν καταλαβαίνω, κατά τα άλλα, γιατί έγινε τόσος θόρυβος με το περίφημο πλέον «μυστικό δείπνο» του κ. Γ. Παπανδρέου με επιλεγμένους μεγαλοεπιχειρηματίες. Πίστεψε άραγε κανείς αφελής ότι δεν θα γινόταν κι αυτό; Ένα παζάρι ήταν η κόντρα του με την διαπλοκή που κρίθηκε υπέρ όταν ο Καραμανλής απέδειξε ότι δεν μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες - ή τις διατάραξε πριμοδοτώντας μόνο τους δικούς του, δια του Ρουσόπουλου. Διαλέγετε και παίρνετε. Κρατείστε ως υποσημείωση ότι πρωταρχικό μέλη του «συστήματος» αυτήν την εποχή είναι η εξεύρεση εκείνου που μπορεί να εξασφαλίσει έστω και μια μίνιμουμ σταθερότητα- για το ίδιο.

Στην πραγματικότητα ο κ. Γ. Παπανδρέου έδινε πάντα πρώτη προτεραιότητα στις σχέσεις του με τα διάφορα επιχειρηματικά lobby. Όπως τότε στα μέσα της δεκαετίας του 80 που συγκρότησε την «Ελληνική Ένωση Νέων Επιχειρηματιών», για να τον στηρίξει στις πολιτικές του φιλοδοξίες. Τα περίφημα «Νέα Τζάκια», όπως τα αποκαλούσαν τότε.

Το κτίσιμο των «νέων τζακιών» άρχισε με «κλειστές διαλέξεις» του Γ. Παπανδρέου στο κτίριο της «Ιντεραμέρικαν» του κ. Δ. Κοντομηνά το 1986. Προσκεκλημένοι σε εκείνες τις συγκεντρώσεις ήταν διάφοροι «νέοι» επιχειρηματίες της εποχής, όπως ο Γ. Κοσκωτάς και ο Θ. Μαργέλλος. Ο πρώτος είναι ο τραπεζίτης που προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο ίδιος για τον οποίο ο ΓΑΠ είπε πρόσφατα ότι αυτός …«αποκάλυψε» το σκάνδαλό του. Ο κ. Μαργέλλος πρωταγωνίστησε τότε, μαζί με τον Λούβαρη (Κόκκαλης), στο γνωστό «σκάνδαλο για το καλαμπόκι», για το οποίο και καταδικάστηκε αργότερα. Σήμερα παραμένει στενός φίλος του κ. Παπανδρέου (θυμούνται στο ΠΑΣΟΚ το ταξιδάκι στο Παρίσι;), αλλά και του κ. Γ. Κύρτσου.

Μέλη του πρώτου ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών, ήταν οι εξής: Πρόεδρος, Θανάσης Λαβίδας, Αντιπρόεδρος Χάρης Κυριαζής, Διευθύνων Σύμβουλος Δ. Καλλιτσάντσης, Μέλη: Γ. Παπαθανασίου, Δ. Κοντομηνάς και Βαρβάρα Βερνίκου.

Ο κ. Γ. Παπαθανασίου είναι βεβαίως ο σημερινός υπουργός Οικονομικών αυτοπροσώπως (!!!). Ο κ. Δ. Καλλιτσάντσης συμμετείχε και στο πρόσφατο μυστικό δείπνο. Ο κ. Δ. Κοντομηνάς είναι ο γνωστός. Ο κ. Χ. Κυριαζής, ιδιοκτήτης τότε του ομίλου πληροφορικής. Delta Singular, υπήρξε αργότερα και συνεργάτης του Στ. Μάνου στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας,

Στο καταστατικό της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών μεταξύ άλλων διαβάζουμε και τα εξής ονόματα:

Πάνος Τσουπίδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος τότε της Δωρικής Τράπεζας μετέπειτα της «Μαρφίν» και αργότερα στενός φίλος του κ. Αλογοσκούφη και πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από το οποίο απομακρύνθηκε μετά το σκάνδαλο των ομολόγων.

Πέτρος Γ. Δούκας, ο γνωστός.

Για λόγους χώρου δεν είναι δυνατόν να ασχοληθούμε σήμερα λεπτομερώς με τις δραστηριότητες των άλλων μελών της ομάδας των «Νέων» τότε και «Παλαιών» σήμερα επιχειρηματιών. Η ανάγνωση και μόνο των ονομάτων στο τεύχος εκείνο του «Αντί» που υπογράφει ο υποφαινόμενος πείθει για τις επιχειρηματικές προσβάσεις του κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Πόσο τυχαία ήταν άραγε η συμμετοχή ονομάτων όπως εκείνα του κ. Κυριακόπουλου, προέδρου αργότερα του ΣΕΒ , του ανιψιού του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, κ. Στάμου Στράτου, ιδιοκτήτη τότε της εταιρείας LSI καθώς και του προέδρου του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος κ. Ευθυμιάδη; Ή εκπροσώπων γνωστών και ηχηρών τότε ονομάτων επιχειρηματικών οικογενειών, όπως η κ. Βερνίκου, ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Μηναϊδης;

Μήπως, τελικά, η λεγόμενη «πολιτική αφέλεια» και «αγαθοσύνη» του Γιωργάκη δεν ήταν παρά «στάχτη στα μάτια»; Η απάντηση, προσεχώς.

ΑΠΟ ΤΟ http://www.antinews.gr/

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Ένας πρώην πρωθυπουργός βαλκανικής χώρας, ένας διεκδικητής της προεδρίας των ΗΠΑ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Γεωργίας, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, 9 υπουργοί και 114 βουλευτές ή γερουσιαστές σε 25 χώρες συνεννοούνται μεταξύ τους στα ελληνικά.Δεν πρόκειται για μια σέχτα πολιτικών που έχουν υιοθετήσει κρυφούς κώδικες επικοινωνίας στο πλαίσιο μιας πολιτικής οργάνωσης, αλλά για τους ελληνικής καταγωγής πολιτικούς της διασποράς.Από τη Ζιμπάμπουε, το Σουδάν και το Κονγκό μέχρι το Ταταρστάν, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Αυστραλία, περισσότεροι από 220 ελληνικής καταγωγής πολιτικοί εξελέγησαν στα τοπικά Κοινοβούλια καταλαμβάνοντας υπουργικούς θώκους ακόμη και την πρωθυπουργία.

Οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί στις ΗΠΑ κρατούν τα σκήπτρα στη σχετική λίστα με 56 εν ενεργεία πολιτικούς σε σύνολο 126 σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ άλλοι 94 έχασαν τις θέσεις τους σε πρόσφατες εκλογές στις χώρες τους αλλά εξακολουθούν να δηλώνουν αμετανόητοι λάτρεις της «μητέρας πατρίδας».










Η καταγραφή.

Η πρώτη προσπάθεια να καταγραφούν οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί της διασποράς άρχισε μόλις το 2004 με την ίδρυση του σωματείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί επιστρέφουν στη «μητέρα πατρίδα», όπως λένε ότι νιώθουν την Ελλάδα. «Στο τελευταίο μας παγκόσμιο συνέδριο που έγινε στην.... Αθήνα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό, το μακεδονικό ζήτημα, το Κυπριακό, τη γενοκτονία των Ποντίων και την ανάδειξη και προστασία του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη», λέει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κ. Δημήτρης Γιάνναρος, ο οποίος είναι πολιτειακός βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κονέκτικατ.

Συνήθως εκφράζεται η θέληση των μεταναστών πολιτικών να βοηθήσουν την Ελλάδα με τη δημιουργία εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τις χώρες τους, κάτι που για τους περισσότερους είναι εφικτό με δεδομένες τις κυβερνητικές θέσεις τους. Στη συνέχεια όμως έρχονται σε επαφή με το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας και κάθε καλή πρόθεση καταλήγει σε μια ακόμη ατέρμονη συζήτηση, η οποία ανανεώνεται για την επόμενη παγκόσμια συνάντηση των απανταχού Ελλήνων πολιτικών. Σε κάθε πολιτεία της Αυστραλίας υπάρχει βουλευτής της ομογένειας, κυρίως δεύτερης γενιάς, ενώ ορισμένοι κατάφεραν να εξελιχθούν και σε σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες καταλαμβάνοντας υπουργικούς θώκους.Στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί γνωρίζουν άνθηση την τελευταία δεκαετία, κυρίως σε χώρες όπου διαβιοί το ελληνικό στοιχείο, όπως η Γεωργία και η Ρωσία.

Ιδιαίτερες θεωρούνται οι περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, όπου σημαντικοί πολιτικοί ανακάλυψαν τις ελληνικές τους ρίζες και ήρθαν σε επαφή με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού.Η αλήθεια είναι πως με εν ενεργεία Έλληνες υπουργούς στους τομείς Βιομηχανίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας, ΥΠΕΧΩΔΕ, Αλιείας, Τυχερών Παιγνίων και Οικονομικών δεν λείπει τίποτα για τον σχηματισμό μιας «παγκόσμιας ελληνικής κυβέρνησης». Όσο όμως μαθαίνουν την ελληνική πραγματικότητα, αυτή ακόμη περισσότερο τούς πληγώνει. «Στην Αυστραλία δεν υπάρχουν κόμματα αρχηγικά αλλά κόμματα που υπηρετούν αρχές, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα», παρατηρεί ο Κώστας Βάτσκαλης, υπερυπουργός σήμερα στην Αυστραλία και μια από τις σπανιότερες περιπτώσεις Ελλήνων πολιτικών της διασποράς. «Στην Αυστραλία βρέθηκα το 1983 σε ηλικία 27 ετών, μετανάστης από την Ελλάδα, και έχοντας αφήσει πίσω την οικογένειά μου. Αυτό όμως που μετράει εδώ είναι οι ικανότητες του ατόμου και όχι η καταγωγή του ή οι γνωριμίες του», υποστηρίζει ο Ελληνοαυστραλός υπερυπουργός, που παρακολουθεί καθημερινά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι η καταγωγή δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πολιτική του καριέρα επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης και Βιομηχανικών Σχέσεων στην Αυστραλία Τζον Χατζηστέργος αλλά και ο υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά Τόνι Κλέμεντ

ΠΗΓΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι εκδρομείς του τουριστικού γραφείου “Πυρετζίδης” με δύο λεωφορεία βρισκόταν στην πόλη των Σκοπίων, Οχρίδα. Μετά τη βόλτα στην πόλη, οι εκδρομείς επέστρεφαν στα λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα περίπου κοντά στο κέντρο της πόλης. Πλησιάζοντας, ακούγονταν συνθήματα και... οι εκδρομείς είδαν ότι μία ομάδα νεαρών περίπου 17 με 20 χρονών να έχει γράψει συνθήματα πάνω στα λεωφορεία στα αγγλικά, ενώ στη θέα των Ελλήνων άρχισαν να τους πετάνε πέτρες.

Οι γυναίκες από το γκρουπ έτρεξαν για να κρυφτούν στο λεωφορείο, μαζί με ένα μικρό ανήλικο αγοράκι που ήταν μαζί τους. Από τις πέτρες τραυματίστηκε ένας εκδρομέας, ενώ στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με τη σκοπιανή αστυνομία αυτό δεν κατέστη εφικτό. Με την παρέμβαση της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στα Σκόπια, οι εκδρομείς επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα, ενώ οι Σκοπιανοί αποκατέστησαν τις ζημιές στα λεωφορεία, “σβήνοντας” τα υβριστικά συνθήματα που ήταν γραμμένα στα λεωφορεία. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί αρμοδίως και αναμένονται οι αντιδράσεις της.

(http://www.newsblog.gr)


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ , ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ .

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ "ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ" ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

“Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το επεισόδιο οργανωμένης επίθεσης από αγνώστους κατά Ελλήνων επισκεπτών και των περιουσιών τους, που σημειώθηκε χθες στην πόλη της Αχρίδας, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τέτοιες πράξεις, που δυστυχώς πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών, είναι το ορατό αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια. Ζητάμε από τις Αρχές της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα τους, καθώς και την σύλληψη και τιμωρία των ενόχων της χθεσινής απρόκλητης επίθεσης”.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

Ο δήμαρχος της Οχρίδας, Αλεξάνταρ Πέτρεσκι, καταδίκασε τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια εις βάρος Ελλήνων εκδρομέων στην πόλη αυτή και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ελληνικά τουριστικά λεωφορεία.

Ο κ. Πέτρεσκι δήλωσε ότι στο όνομα των δημοτών της Οχρίδας, απέστειλε επιστολή τόσο στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια όσο και...
στο Γραφείο Οικονομικών, Εμπορικών και Προξενικών υποθέσεων της Ελλάδας στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), με την οποία ζητεί συγνώμη για το περιστατικό.

«Εμείς στην Οχρίδα, δε κάνουμε κανένα διαχωρισμό μεταξύ των επισκεπτών στην πόλη μας, οι οποίοι είναι όλοι τους καλοδεχούμενοι. Θεωρώ ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ότι δεν έχει σχέση με δημότες της Οχρίδας. Αναμένω από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατό, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ενόχους » , συμπλήρωσε ο δήμαρχος της Οχρίδας.

Ε ΤΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ .