2 Μαρ 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι εκδρομείς του τουριστικού γραφείου “Πυρετζίδης” με δύο λεωφορεία βρισκόταν στην πόλη των Σκοπίων, Οχρίδα. Μετά τη βόλτα στην πόλη, οι εκδρομείς επέστρεφαν στα λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα περίπου κοντά στο κέντρο της πόλης. Πλησιάζοντας, ακούγονταν συνθήματα και... οι εκδρομείς είδαν ότι μία ομάδα νεαρών περίπου 17 με 20 χρονών να έχει γράψει συνθήματα πάνω στα λεωφορεία στα αγγλικά, ενώ στη θέα των Ελλήνων άρχισαν να τους πετάνε πέτρες.

Οι γυναίκες από το γκρουπ έτρεξαν για να κρυφτούν στο λεωφορείο, μαζί με ένα μικρό ανήλικο αγοράκι που ήταν μαζί τους. Από τις πέτρες τραυματίστηκε ένας εκδρομέας, ενώ στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με τη σκοπιανή αστυνομία αυτό δεν κατέστη εφικτό. Με την παρέμβαση της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στα Σκόπια, οι εκδρομείς επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα, ενώ οι Σκοπιανοί αποκατέστησαν τις ζημιές στα λεωφορεία, “σβήνοντας” τα υβριστικά συνθήματα που ήταν γραμμένα στα λεωφορεία. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί αρμοδίως και αναμένονται οι αντιδράσεις της.

(http://www.newsblog.gr)


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ , ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ .

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ "ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ" ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

“Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το επεισόδιο οργανωμένης επίθεσης από αγνώστους κατά Ελλήνων επισκεπτών και των περιουσιών τους, που σημειώθηκε χθες στην πόλη της Αχρίδας, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τέτοιες πράξεις, που δυστυχώς πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών, είναι το ορατό αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια. Ζητάμε από τις Αρχές της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα τους, καθώς και την σύλληψη και τιμωρία των ενόχων της χθεσινής απρόκλητης επίθεσης”.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

Ο δήμαρχος της Οχρίδας, Αλεξάνταρ Πέτρεσκι, καταδίκασε τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια εις βάρος Ελλήνων εκδρομέων στην πόλη αυτή και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ελληνικά τουριστικά λεωφορεία.

Ο κ. Πέτρεσκι δήλωσε ότι στο όνομα των δημοτών της Οχρίδας, απέστειλε επιστολή τόσο στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια όσο και...
στο Γραφείο Οικονομικών, Εμπορικών και Προξενικών υποθέσεων της Ελλάδας στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), με την οποία ζητεί συγνώμη για το περιστατικό.

«Εμείς στην Οχρίδα, δε κάνουμε κανένα διαχωρισμό μεταξύ των επισκεπτών στην πόλη μας, οι οποίοι είναι όλοι τους καλοδεχούμενοι. Θεωρώ ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ότι δεν έχει σχέση με δημότες της Οχρίδας. Αναμένω από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατό, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ενόχους » , συμπλήρωσε ο δήμαρχος της Οχρίδας.

Ε ΤΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: