6 Φεβ 2009

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


http://www.takegreatpictures.com/content/images/Shimon_Peres.jpg

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΕΣ ,ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΛΜΕΡΤ ,ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΙΒΝΙ ,ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.


Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.


Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.


ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ «ΒΑΘΥ» ΚΡΑΤΟΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.


ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΩ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ .

ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ….. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.


ΑΠΟ ΤΗΝ HURRIYET


1973 - 2008 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΥΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΚΡΙΖΟ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ . ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ 1974 ΤΟ 1976 ΚΑΙ ΤΟ 1987.

ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΒΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ . ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 9 ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ 10 ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΤΟ 8

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ.

ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ 10 Ν.Μ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΣΤΑ 12 Ν.Μ.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :

ΠΡΩΤΟΝ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΦΑΛΙΚΡΗΠΙΔΑΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΑ 10 ΕΙΤΕ ΣΤΑ 12 Ν.Μ. ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ , ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ,ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

ΤΡΙΤΟΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ . ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΑΝΕΡΗ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΗΛ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.


οι χάρτες ειναι από το τεύχος Φεβρουαρίου 2009 του περιοδικου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επικρίσεις στα Σκόπια για μετονομασία οδικού άξονα

Τετάρτη, 04.02.09



27 μη κυβερνητικές οργανώσεις από την ΠΓΔΜ, διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να ονομάσει το τμήμα του ευρωπαϊκού Οδικού Διαδρόμου 10, που διασχίζει την ΠΓΔΜ σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών».

Οι μη κυβερνητικές αυτές οργανώσεις , οι οποίες δραστηριοποιούνται υπό την κοινή ονομασία «Πρωτοβουλία Πολιτών» αντέδρασαν στην «αρχαϊστική», όπως την αποκάλεσαν προπαγάνδα που διεξάγει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και ζήτησαν από την ίδια να πάψει να χρησιμοποιεί «μισές αλήθειες» και να λαμβάνει αποφάσεις επιζήμιες για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, υπογραμμίζοντας, ότι η μετονομασία του Διαδρόμου 10 προκαλεί σοβαρές υλικές ζημίες, ενώ εμποδίζει και τη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ.

Η ΠΓΔΜ, υποστήριξαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», δεν πρέπει να θυσιάσει τα 77 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για την ολοκλήρωση του τμήματος Ταμπάνοβτσε-Γευγελή του Διαδρόμου 10 εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να μετονομάσει αυτό το τμήμα σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών».


«Οι εξηγήσεις που δίνει η κυβέρνηση της χώρας μας ότι η Ελλάδα θα παρεμποδίσει τη χορήγηση 50 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών χρημάτων για την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος του Διαδρόμου 10 είναι ψευδείς. Η αλήθεια είναι ότι τα 50 εκατ. ευρώ είναι χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της ΕΕ, ενώ η ΕΕ θα συμμετέχει στην ολοκλήρωση του έργου με επιπρόσθετα 27 εκατ. ευρώ. Πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει αυτή την προτεραιότητά της, την οποία έθεσε στην ατζέντα της, εάν απορρίψει 77 εκατ. ευρώ που δεν επιστρέφονται; Έχει οικονομικές ικανότητες αυτή η χώρα ώστε έτσι εύκολα να παραιτείται αυτών των 77 εκατ. ευρώ;», δήλωσε η Λίντια Ντίμοβα από την οργάνωση « Κέντρο Ευρωπαϊκής Παιδείας».

Ο εν λόγω συνασπισμός μη κυβερνητικών οργανώσεων, έκρινε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μετονομασία του Διαδρόμου 10, αντιβαίνει στο Σχέδιο Δράσης για την προσέγγιση της ΕΕ, το οποίο υιοθετήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση, μετά την κριτική που ασκήθηκε στην Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα αποφεύγει κάθε ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Αυτό θεωρείται, όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και από όλες τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ, ως άσκοπη πρόκληση από την μακεδονική πλευρά και γι' αυτό επιβάλλονται ερωτήματα όπως: πώς κρίνουμε ότι θα σημειώσουμε πρόοδο στη διαδικασία προσέγγισης της ΕΕ και πώς αναμένουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων», δήλωσε η Φάνι Καραμφίλοβα Πάνοβα, από το «Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας».

Οι μη κυβερνητικές αυτές οργανώσεις προανήγγειλαν ότι και στο μέλλον θα προειδοποιούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ σχετικά με όλες της κυβερνητικές αποφάσεις που μπορούν να επιβραδύνουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟΝ e-tipo

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ . ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ . ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ , ΚΟΨΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ . ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ , ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΚΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΗΔΗ.

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ" ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΧΟΡΟΠΗΔΑΓΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ (?) ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ (?) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ :

Ο Ν.Γκρουέφσκι στις ΗΠΑ.

εντυπωσιακή η λίστα των ραντεβού του..

Όσο οι Έλληνες διπλωμάτες προσπαθούν ακόμα να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού με τον κ.Ομπάμα για τον Κ.Καραμανλή, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν έχασε χρόνο και συναντήθηκε πριν μερικές ώρες με το νέο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζ.Μπάιντεν αλλά και με τη νέα υπουργό Εξωτερικών Χ.Κλίντον!
Οι συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της νέας διακυβέρνησης των ΗΠΑ δε σταματούν όμως εδώ, καθώς ο Ν.Γκρουέφσκι θα συναντηθεί σήμερα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας τους Αμερικανού αντιπροέδρου, Αντ.Μπλίνκεν,ενώ χθες συναντήθηκε με 4 γερουσιαστές καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων κ,Τζ. Κέρυ (φωτογ) !


ΑΠΟ ΤΟ greece-salonika



Φαρμακερό δημοσίευμα των Financial Times για τον Ερντογάν και την Τουρκία

Ο διεθνής παράγοντας απαντά στην "κίνηση" Ερντογάν μέσω της εφημερίδας Financial Times και "τραβάει" το κουρδικό χαρτί

του Σίλκε Μέρτινς
Ο πρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Νταβός για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, παρόλο που ο ίδιος ακολουθεί σκληρή πολιτική εναντίον των Κούρδων στη χώρα του. Η εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αναιδής, έγινε εκ του περιττού και δεν ήταν καθόλου πειστική.
Το μόνο που θα έλειπε ακόμα για να ήταν το επιπέδου νηπιαγωγείου σόου του στο Νταβός τέλειο, ήταν να χτυπήσει δυνατά ο...Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πόδι του στο έδαφος. ‘Δεν θα ξαναέρθω στο Νταβός’, φώναξε ακόμα κατά τη μελοδραματική του αποχώρηση. Ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει εκεί. Γιατί τέτοια παράσταση δεν τη χρειάζεται κανείς.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η συμπεριφορά του Ερντογάν είναι ανάξια και απαράδεκτη για πολιτικό. Και η δριμεία κριτική που άσκησε στο Ισραήλ για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας είναι κενή. Αποτελεί αβάστακτη υποκρισία το γεγονός ότι η Τουρκία, που μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, παίζει το ρόλο του αποστόλου της ηθικής. Ειδικά αυτή η χώρα, που καταδιώκει με πολύ σκληρό τρόπο μέσα στην ίδια τους τη χώρα την κουρδική αποσχιστική οργάνωση ΡΡΚ και που τα τελευταία 25 χρόνια έχει σκοτώσει 37,000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν ήταν όλοι αντάρτες, ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι ο τουρκικός στρατός έχει ισοπεδώσει ολόκληρα χωριά (4.500 κουρδικά χωριά, σ.τ.μ.).
Ο ίδιος ο Ερντογάν πριν ένα χρόνο δεν ντράπηκε ούτε για μια στιγμή να στείλει το στρατό του να προελάσει στο Βόρειο Ιράκ για να καταδιώξει Κούρδους εξτρεμιστές. Το αν με τέτοιες επιχειρήσεις κινδύνευαν και Κούρδοι άμαχοι, του ήταν αδιάφορο.
Η αιτία για τη χερσαία επίθεση των Τούρκων το Φεβρουάριο του 2008 ήταν εξίσου άκυρη. Κατηγορήθηκε η τοπική κουρδική κυβέρνηση στο Βόρειο Ιράκ ότι δεν δραστηριοποιείται ενταντίον του ΡΡΚ. Δεν θέλει κανείς ούτε καν να φανταστεί, πώς θα αντιδρούσε η Άγκυρα αν Κούρδοι εξτρεμιστές εκτόξευαν χιλιάδες ρουκέτες εναντίον της– όπως έκανε η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ.
Με ποιο δικαίωμα η τουρκική κυβέρνηση ζητάει την ίδρυση κράτους για τους Παλαιστινίους όταν η ίδια αρνείται το ίδιο πράγμα στους Κούρδους; Και αφού το Ισραήλ πρέπει να συζητήσει με τη ριζοσπαστική ισλαμική Χαμάς - όπως έχει ζητήσει ο Ερντογάν -, γιατί τότε δεν συζητάει και ο ίδιος με το ΡΚΚ;
Η παλαιστινιακή Χαμάς και το κουρδικό ΡΚΚ κατατάσσονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ στην ίδια κατηγορία, θεωρούνται ότι είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Όταν ο πρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης θεωρεί τη Χαμάς αξιόπιστη, τότε δεν υπάρχει λόγος να απορρίψει το ΡΚΚ ως συνομιλητή. Και γιατί ακόμα δεν αφήνει ελεύθερο ο Ερντογάν τον ίδιο τον αρχηγό του ΡΚΚ, τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν;
Πηγή: Financial Times

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics