30 Ιουν 2009

ΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 2600 ΧΡΟΝΩΝ "ΤΟΥΡΚΟΙ" ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ FOCA .... ΟΙ ΚΑΤΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΝ

http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090630/23.jpg

ΠΗΓΗ : ESPRESSO σελ. 11

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

«πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα σέβεται τα χρήματα των πολιτών και τον πλούτο της χώρας»
πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ

http://www.cosmo.gr/images/xristo0107.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_yRC-68Hc6MA/SFqB7Jy4bQI/AAAAAAAAAFs/7mrhFBhQSt0/s320/TSOUKATOS.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvDLInCmecxIathEKz-aaCnpp-Ez0weY_AsihEu3jEJVPp7wneWjtO-G7OhUUBGtA1Rai8iLseJM1VW3DiFZkrb2yqR3xYFoK3v3IVwJjuxL0uLDLB4flBSi_b9Oe0j0im3-MOALxeHzF6/s320/2.jpg

Επίθεση Παυλόπουλου στην Τουρκία

Επίθεση στην Τουρκία για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφαλείας κ. Ζακ Μπαρό επισκέφθηκαν τη Σάμο και τον Εβρο στο πλαίσιο των συζητήσεων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Εκείνο το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι, απροκάλυπτα πλέον, η Τουρκία δεν σέβεται τη συμφωνία που είχαμε υπογράψει το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών, που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου. Αυτό είναι κάτι που διαπιστώνεται και από τις δυνάμεις του FRΟΝΤΕΧ, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις μαρτυρίες τους, ότι μιλάμε για τουρκικά πληρώματα τα οποία κάνουν αυτού του είδους το δουλεμπόριο».

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρό τόνισε ότι κατανοεί τη δυσκολία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με όλο και μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, και σημείωσε: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει υποχρέωση κοινοτικής αλληλεγγύης αλλά και ότι υπάρχει υποχρέωση για τον ελληνικό λαό να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ».

Ενωρίτερα πραγματοποίησαν επίσκεψη στον χώρο παραμονής μεταναστών Σάμου, ενώ στις 12.30 περιηγήθηκαν γαλλικό πλοίο το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Βαθύ και συμμετέχει σε περιπολίες για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών. Επίσης, χθες το απόγευμα επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στον Κυπρίνο του Εβρου.

Σήμερα ο κ. Μπαρό με τον κ. Παυλόπουλο θα επισκεφθούν τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Π. Ράλλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει εκφράσει την επιθυμία «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» να επισκεφθεί γειτονιές της Αθήνας όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες.

ΠΗΓΗ

Ελληνορωσικές ασκήσεις εξπρές σε Μαύρη Θάλασσα - Αιγαίο

http://gdb.rferl.org/AFF043DF-23EB-4CAD-ACC0-4CFF29B250C9_mw800_mh600.jpg

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ
ελληνορωσικές ασκήσεις μικρής διάρκειας συμφωνήθηκε να γίνουν το συντομότερο δυνατόν στη Μαύρη Θάλασσα και στο Αιγαίο από τους αρχηγούς των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας και Ρωσίας. Παράλληλα, ο αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης και ο Ρώσος ομόλογός του, οι οποίοι συναντήθηκαν επισήμως στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού, συμφώνησαν σε ένα πρωτοποριακό για τις σχέσεις Ρωσίας- ΝΑΤΟ βήμα: την εκπαίδευση ρωσικών πληρωμάτων στο Κέντρο Ναυτικής Αντιτρομοκρατικής Αποτροπής της Συμμαχίας που λειτουργεί στη Σούδα. Αυτό όμως, υπό την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί γενική συμφωνία για τη συμμετοχή εκ νέου της Ρωσίας στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση Ακτίβ Έντερβορ στη Μεσόγειο.

Η πρώτη άσκηση (Πάσεξ) θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού ενός ελληνικού αρματαγωγού και ενός πλοίου γενικής υποστήριξης. Θα ακολουθήσει το ταχύτερο δυνατόν, όπως συμφωνήθηκε, αντίστοιχη άσκηση εκπαίδευσης στο Αιγαίο με κάποιο από τα διερχόμενα από την περιοχή ρωσικά πλοία.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/0/0b/L180.jpg

Τα ρωσικά χόβερκραφτ

Οι δύο αρχηγοί είχαν εκτενείς συζητήσεις για την ανεύρεση μόνιμου τρόπου εφοδιαστικής και τεχνικής υποστήριξης των ρωσικής κατασκευής πλοίων ταχείας μεταφοράς (χόβερκραφτ) Ζubr που διαθέτει ο ελληνικός στόλος.

Για τη μέχρι τώρα μη ύπαρξη συμφωνίας οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το μερίδιο της ευθύνης, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι κατά τις συνομιλίες που αρχίζουν στις 6 Ιουλίου μεταξύ της Αθήνας και της ρωσικής εταιρείας εξαγωγής όπλων Ρόζομπονεξπορτ θα υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Ο Ρώσος αρχηγός Ναυτικού δεσμεύτηκε ότι αν τα βήματα δεν είναι ικανοποιητικά για την υπογραφή συμφωνίας σταθερής υποστήριξης, τότε θα παρέμβει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας. Η Ελλάδα διαθέτει τρία πλοία αγορασμένα από τη Ρωσία και ένα από την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

http://www.amen.gr/uploads/pontioi.jpg

Σε δύο στοιχεία, που τέθηκαν ήδη σε κυκλοφορία, καταγράφονται οι διώξεις που υπέστησαν οι Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η έκδοση των βιβλίων συμπίπτει χρονικά με τα 70 χρόνια από την «Ελληνική Επιχείρηση» το 1939.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τις διώξεις, που υπέστησαν οι Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο συγγραφέας και ερευνητής Ιβάν Τζούχα, μέσα από δύο νέα βιβλία της σειράς «Ελληνικό Μαρτυρολόγιο». Πρόκειται για τα βιβλία «Ειδικοί Συρμοί με κατεύθυνση Ανατολικά» και «Γράφω με δικά μου λόγια;», που εκδόθηκαν μέσω του προγράμματος «Ιστορική Μνήμη» του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Περιφέρειας χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Την πρωτοβουλία είχε ο Συντονιστής της συγκεκριμένης Περιφέρειας, βουλευτής της Ρωσικής Ντούμα, Ιβάν Σαββίδης.Η έκδοση των βιβλίων συμπίπτει χρονικά με τα 70 χρόνια από την «Ελληνική Επιχείρηση» το 1939, στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο ερευνητής στο ομώνυμο βιβλίο του, πρώτο της σειράς «Ελληνικό Μαρτυρολόγιο», που εκδόθηκε το 2006. Η σειρά θα ολοκληρωθεί με το «Βιβλίο μνήμης», που θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των Ελλήνων, οι οποίοι υπέστησαν διώξεις την περίοδο 1920-1950. Τα βιβλία, που κυκλοφόρησαν στα Ρωσικά, αναμένεται να μεταφραστούν στην Ελληνική και ακολούθως στην Αγγλική, Γερμανική και Γαλλική.

«Δεκάδες χιλιάδες Ελληνες, από τους πιο νέους μέχρι και τους υπερήλικες, στάλθηκαν στη Σιβηρία και στο Καζακστάν»
, τονίζει στον πρόλογο του βιβλίου ο Ιβάν Σαββίδης, χαρακτηρίζοντας τα χρόνια εκείνα ως τις πιο τραγικές σελίδες στην ιστορία των Ελλήνων τής τότε Σοβιετικής Ένωσης. Σημειώνει δε, πως η αδικαιολόγητη τιμωρία που συντελέστηκε, δεν προκάλεσε το μίσος των Ελλήνων, που με στωικότητα αντεπεξήλθαν σε όλες τις αντιξοότητες. Βρήκαν τη δύναμη να σταθούν πάνω από τις περιστάσεις και να συνεχίσουν την ένδοξη ιστορία των προγόνων τους.
Για τα γεγονότα αυτά, ακόμα και σήμερα, λίγα είναι γνωστά. Ο ερευνητής Ιβάν Τζούχα θεωρεί ως προσωπικό χρέος να βρεθούν απαντήσεις στα ερωτήματα, που βασανίζουν ακόμα και σήμερα πολλούς Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ. Τι έγινε με τους δικούς τους ανθρώπους; Ποιες ήταν οι αιτίες και πόσοι δικοί μας χάθηκαν;
«Είναι ένα από τα ηθικά τραύματα που βασανίζουν ακόμα και σήμερα τους ομογενείς. Και όταν απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, όταν θα έχουμε μάθει την ιστορία μας, τότε δικαίως θα απαιτήσουμε και την αποκατάσταση όλων αυτών των Ελλήνων, όπως έχει γίνει με άλλες εθνικότητες στη Ρωσία. Θα το πετύχουμε όταν γνωρίζουμε και εμπεριστατωμένα αποδείξουμε τι είχε συμβεί», τονίζει σε δηλώσεις του ο Ιβάν Τζούχα και προσθέτει:
«Ο στόχος είναι διαφωτιστικός. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εξιστορήσουμε τα γεγονότα σε απλή, πειστική γλώσσα, βάσει ντοκουμέντων. Τα βιβλία μου δεν θα εξαντλήσουν το θέμα, που είναι πολύπλοκο και τεράστιο, ελπίζω όμως να σταθούν αφορμή για πολλές άλλες, ενδελεχείς, έρευνες». Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ : ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

"Συμμετέχει στον αντικομμουνισμό και στην παραχάραξη της Ιστορίας
Οργανώνει εκδήλωση για «τον εκτοπισμό των Ελλήνων» στην πρώην ΕΣΣΔ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από φορείς των Ποντίων
Πληθαίνουν και στη χώρα μας οι συντονισμένες προσπάθειες να συκοφαντηθούν οι κατακτήσεις των λαών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και μ' αυτόν τον τρόπο να αποτελέσει ο αντικομμουνισμός όχημα για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, του αγώνα που δίνουν εκατομμύρια εργάτες ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και στο βάρβαρο σύστημα που αυτή υπηρετεί.
Πρόκειται για μια καραμπινάτη προσπάθεια να συκοφαντηθούν όχι μόνο η Σοβιετική Ενωση και οι κατακτήσεις των λαών της, αλλά και η καθοριστική συμβολή που είχαν οι ίδιοι οι Πόντιοι στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Αυτό το στόχο καλούνται να υπηρετήσουν τόσο το πρόγραμμα, όσο και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, καθώς αυτή περιλαμβάνει όλο τον οχετό των αντικομμουνιστικών κατασκευασμάτων της ψυχροπολεμικής περιόδου: φωτογραφίες και προβολή ντοκιμαντέρ για τις «σταλινικές διώξεις», όπως καταγράφτηκαν από τους Α. Παπαχελά και Τ. Τέλογλου με τον τίτλο: «Στα σταλινικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Αποτελεί συνέχεια των ενεργειών ορισμένων γνωστών παραγόντων στα πλαίσια μιας επιχείρησης αναβίωσης στην Ελλάδα της χρεοκοπημένης ψυχροπολεμικής φιλολογίας περί "εθνοκαθάρσεων επί Στάλιν". Δεν περιλαμβάνει μόνο ιστορικές ανακρίβειες και μεθοδολογικές παρατυπίες, αλλά ξεπερνά τα όρια της αντιεπιστημονικότητας, αγγίζοντας τα όρια της μαύρης προπαγάνδας.
Αντίστοιχα, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, καταδικάζει την αντικομμουνιστική επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας από τη διοίκηση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συστηματική προσπάθεια αναβίωσης ψυχροπολεμικών κατασκευασμάτων περί «γενοκτονίας των Ποντίων επί Στάλιν». Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες και κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να μη συμμετέχει στην αντικομμουνιστική σύναξη και φιέστα της ΣΠΟΣ, καθώς είναι φανερό ότι η επιχειρούμενη παραχάραξη της Ιστορίας εντάσσεται στην ενορχηστρωμένη επιχείρηση αντικομμουνιστικής αναθεώρησης της Ιστορίας, για την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και την εξίσωσή του με το φασισμό."

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ , ΟΥΤΕ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΩΓΜΟΙ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ) ΟΥΤΕ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΟΥΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗΣ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕ ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΧΑΦΙΕΔΕΣ , ΤΙΠΟΤΑ , ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΚΑΙ ΤΑ "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ" ΤΟΥ.

Α ΡΕ ΤΣΕΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΖΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

"Και όταν μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων να αρχίσουμε να την φτάνουμε και στη γενοκτονία που έχει γίνει σε άλλες περιοχές, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Συγνώμη, αλλά και εκεί είχαμε μια μορφή γενοκτονίας με τον δικό της τρόπο. Χάθηκαν άνθρωποι και χάνονται ακόμη, αν συνεχίσουμε θα τους χάσουμε όλους. Παίρνω την ευθύνη και το βάρος αυτού του σχολιασμού….." ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ , ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ Δ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

"Η ιστορία μας εκδικήθηκε. Αντί νά γεννηθεί ένας καινούργιος σοσιαλιστικός κόσμος, γεννήθηκε η σοβιετική αυτοκρατορία του ζόφου. Χίλιες φορές πιό επίφοβη καί επικίνδυνη από τήν παλιά ρωσική αυτοκρατορία, γιατί καλύπτει τό πρόσωπό της μέ τό πέπλο της μαρξιστικής - λενινιστικής θεωρίας. Κυρίαρχο στοιχείο σέ όλη τή διαδικασία ήταν καί παραμένει η βία. Από τίς δίκες της Μόσχας, τά Γκουλάγκ, τή βίαιη κολλεκτιβοποίηση καί τήν αμείλικτη εξόντωση εκατομμυρίων αγροτών καί τόν ορυμαγδό των τάνκς στούς δρόμους της Βουδαπέστης, της Πράγας, της Βαρσοβίας." ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι.... 1988)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΔΩ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5yJZAq4MX4xQUgZoQCjq76PqcjROBB7GvI3H4YEZFCt_ffcgMP8T7EpnOsgpcySuZJpzoRcBRQ4dpoZBA6ogpRgOLckdEhEwTsgi0aXCEv_DgGpnbKfjk5n3j7PaoBxntccqnAgnDch8/s400/Stalin.jpg

Ω! μεγάλε Στάλιν, ω αρχηγέ των λαών

Συ, που έδωσες τη ζωή στον άνθρωπο

Συ, που γονιμοποίησες τη γη

Συ, που ξανάνιωσες τους αιώνες

Συ, που κάνεις να ανθίζουν οι ανοίξεις

Συ, που κάνεις να δονούνται οι μουσικές χορδές

Συ, λάμψη της ανοίξεως μου,

Ω! Συ Ήλιε, που αντανακλάται από εκατομμύρια καρδιές.

[Λ. Αραγκόν, εφημ. Pravda”, 28 Αυγούστου 1936]