30 Ιουν 2009

Επίθεση Παυλόπουλου στην Τουρκία

Επίθεση στην Τουρκία για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφαλείας κ. Ζακ Μπαρό επισκέφθηκαν τη Σάμο και τον Εβρο στο πλαίσιο των συζητήσεων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Εκείνο το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι, απροκάλυπτα πλέον, η Τουρκία δεν σέβεται τη συμφωνία που είχαμε υπογράψει το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών, που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου. Αυτό είναι κάτι που διαπιστώνεται και από τις δυνάμεις του FRΟΝΤΕΧ, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις μαρτυρίες τους, ότι μιλάμε για τουρκικά πληρώματα τα οποία κάνουν αυτού του είδους το δουλεμπόριο».

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρό τόνισε ότι κατανοεί τη δυσκολία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με όλο και μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, και σημείωσε: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει υποχρέωση κοινοτικής αλληλεγγύης αλλά και ότι υπάρχει υποχρέωση για τον ελληνικό λαό να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ».

Ενωρίτερα πραγματοποίησαν επίσκεψη στον χώρο παραμονής μεταναστών Σάμου, ενώ στις 12.30 περιηγήθηκαν γαλλικό πλοίο το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Βαθύ και συμμετέχει σε περιπολίες για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών. Επίσης, χθες το απόγευμα επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στον Κυπρίνο του Εβρου.

Σήμερα ο κ. Μπαρό με τον κ. Παυλόπουλο θα επισκεφθούν τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Π. Ράλλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει εκφράσει την επιθυμία «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» να επισκεφθεί γειτονιές της Αθήνας όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: