15 Απρ 2009

Τι ευτυχία να είσαι Τούρκος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ taxalia

ΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΚΟΣ

ΚΚΕ TOURS

Γράμμος, στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Ιστορικός - ταξιδιωτικός οδηγός


Μία πρωτότυπη εργασία που κυκλοφόρησε από τη «Σύγχρονη Εποχή». Αποτέλεσμα δεκάδων ταξιδιών, που έγιναν σε διάστημα 12 χρόνων, στο Γράμμο, στα μέρη που μεγαλούργησε ο ΔΣΕ, περιέχει 410 φωτογραφίες και 45 ειδικούς χάρτες με τις στρατιωτικές κινήσεις και τις διαδρομές, ντοκουμέντα από το Αρχείο του ΚΚΕ, και κείμενα που εισάγουν τον ταξιδιώτη στο θέμα, και τον βοηθούν να περπατά μ' ένα διαφορετικό τρόπο στο βουνό.

Οπως σημειώνεται στον πρόλογο της έκδοσης, «είναι άλλο πράγμα να συνδυάζεις τη γνώση της Ιστορίας του ΔΣΕ, τη ζωή και τη δράση του, με το βιβλίο και το χάρτη στο χέρι δίπλα και πάνω στα χαρακώματα όπου γράφτηκε η Ιστορία. Να έχεις μπροστά σου όχι μόνο τα ιστορικά ντοκουμέντα και τις καταγραμμένες μνήμες, αλλά και το χώρο που αυτά διαδραματίστηκαν, το θέατρο των μαχών, τις αποστάσεις, όλα εκείνα τα ζωντανά σημάδια που συνθέτουν το έπος του ΔΣΕ (...) μέσα από έναν τέτοιο συνδυασμό μελέτης μπορεί να προσεγγίσει κανείς βαθύτερα και πιο ολοκληρωμένα γενικότερα ζητήματα στρατηγικής και τακτικής, ιδεολογικά και πολιτικά προβλήματα που συνδέονται με τη συγκεκριμένη περίοδο, την οργάνωση και καθοδήγηση του ΔΣΕ, τις πηγές που τροφοδότησαν με ανεξάντλητη δύναμη τους μαχητές και μαχήτριές του: Το έπος του ΔΣΕ, μια από τις πιο ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του επαναστατικού μας κινήματος και της πρωτοπορίας του, του ΚΚΕ. Να γνωρίσει τη συνθετότητα της ταξικής πάλης στην ανώτατη μορφή της. Τον Εμφύλιο, την ένοπλη αναμέτρηση που έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες, γραπτούς και άγραφους, μοναδική και ανεπανάληπτη πρωτοτυπία».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΚΚΕ , ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ ? ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΧΕΣ , ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ , ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ , ΠΟΡΕΙΕΣ , ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ , ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ/ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ/ΞΕΝΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ (ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΩΝ)

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ? ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHYizWsGR5tFLw_rQjsDtWeU-iHo9xG3YpzgcJCY3pvInctATYbOf8B31EC0tgOeqVwsFByoqlkt5eak7XZD2qkiXtaJpufXoLEELWKmIoy0gsyGA7pZnPG-C_hA-1JjGQoQIMgsvcgH0/s320/834ec1c8e1c19f5b6b055200373916a4-d6407796db8bc7845a008947e427c357.jpg

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

[ΑΦΙΣΣΑ+24+ΑΠΡΙΛΗ+ΟΧΙ.jpg]

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο συρματόπλεγμα της ντροπής στο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, θα αποτίσουμε ΦΟΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ στην Επέτειο του ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού ενάντια στο καταστροφικό για την Κύπρο μας Σχέδιο Ανάν.
Σας καλούμε όλους εκεί για να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ μπροστά στην αλαζονεία του Τούρκου εισβολέα και κατακτητή και ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ στα ανθρώπινα δικαιώματά μας όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες. Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ θα σημάνει και πάλι σύντομα για ολόκληρη την Κύπρο μας. Γιατί φανερός και ξεκάθαρος είναι και τώρα ο κίνδυνος επιβολής ΜΙΑΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΛΥΣΗΣ, μιας λύσης με Παρθενογένεση ενός Πολιτειακού Εκτρώματος που θα ενταφιάζει την εθνική μας καταγωγή, θα καταλύει τη Δημοκρατία, θα τσιμεντώνει τον φυλετικό – ρατσιστικό διαχωρισμό των πολιτών.
Κύπριε συμπατριώτη, εσύ που με την ψήφο σου στο Δημοψήφισμα του 2004 ΔΙΕΣΩΣΕΣ την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σ’ αυτή τη γη, καλείσαι τώρα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΄Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, να υπερασπιστείς και πάλι τα Δίκαια και τα Δικαιώματά σου.
Ελάτε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι απορρίπτουμε κάθε μορφής υποχωρήσεις οι οποίες δεν διασφαλίζουν ή αποκαθιστούν τα δικαιώματά μας.
Κύριοι ομιλητές οι Βάσος Λυσσαρίδης και Γεράσιμος Αρσένης. Θα χαιρετίσουν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και εκπρόσωποι των Οργανωτών. Το Συλλαλητήριο οργανώνουν δεκάδες Κινήσεις, Σωματεία και Οργανώσεις της Κύπρου καθώς επίσης η εξ Ελλάδος Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης για Ελεύθερη Κύπρο και το Σωματείο στην Αθήνα Συμπαράστασης στον Αγώνα της Κύπρου. Το ζωντανό αγωνιστικό μουσικό πρόγραμμα που θα πλαισιώσει την εκδήλωση θα λαμπρύνει με τη συμμετοχή του ο δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας κα! ι τραγουδιστής Πάρης Περισυνάκης.
Ας δώσουμε όλοι μαζικά το παρόν μας στο Συλλαλητήριο της 24ης Απριλίου για να προειδοποιήσουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο περήφανος λαός μας θα δεχθεί ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΄Η ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ.

Παρόντες ΟΛΟΙ: Λαός, Κόμματα και Εκκλησία.
Γραφείο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής : τηλ. 22 376046

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα από τα Σκόπια - ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΩΝ ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, περιγράφοντας μια εικόνα αναταραχής στη χώρα. Για σύγχυση του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κάνει λόγο η Αθήνα και τονίζει ότι πλήττονται για μια ακόμη φορά οι διμερείς σχέσεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους Σκοπιανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, λόγω «των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες».

Σε περίπτωση που τα ταξίδια και η διαμονή στην Ελλάδα είναι απαραίτητα, το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες των Σκοπίων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ασφαλές μέρος, να αποφεύγουν τα αστικά κέντρα και περιοχές, όπου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και αναταραχές και να αποφεύγουν να βρίσκονται σε χώρους, οι οποίοι συχνά αποτελούν στόχο επιθέσεων.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα εσωτερικών αναταραχών, βίαιων διαμαρτυριών και ένοπλων επεισοδίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ασφάλειας πολλών ατόμων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε για το θέμα: «Ο κ. Μιλόσοσκι στις 10 Απριλίου δημοσιεύει επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητά ενίσχυση της επικοινωνίας των δύο λαών και της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Πέντε ημέρες μετά, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει παραπληροφορεί σκοπίμως τους πολίτες της χώρας του, προτρέποντάς τους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο κ. Μιλόσοσκι προφανώς τελεί σε σύγχυση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά του. Το σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα».

http://www.tanea.gr

ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ .

ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΟΖΟ , ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΓΥΨΙΝΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ (Ή ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΒΡΕΙΣ ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ).

ΟΛΟ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ..... ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ , ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkBx-dwjEyigFy1E7qR7noybsSThy5qqkqlNuTUlVw6lN_4KGO3UP7GdZ1SFEvLIwlJMlg2rUi9w7dVJlRYGFJvQXhYKM3UPZJR1t7rF0g3kIQUK_iJK5sCHTvc9LhBBmwXBHR9MQ7cx8/s400/e.jpg

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΡΝΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Ποιες δημοσκοπήσεις;

Σε ολόκληρο τον κόσμο οι άνθρωποι κάνουν δημοσκοπήσεις. Πρόκειται για μια ερευνητική τεχνική η οποία συγκεντρώνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

είναι δοκιμασμένη, έχει αποδειχθεί συνήθως αξιόπιστη, υπακούει σε επιστημονικές προδιαγραφές, άρα μπορεί να ελεγχθεί από όποιον φοβάται τις «μαϊμουδιές» και (στo μέτρo του δυνατού) θεωρείται αδιάβλητη, με την έννοια ότι εύκολα εντοπίζεται η όποια προσπάθεια επηρεασμού των αποτελεσμάτων της.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι, από την Ινδία ως το Μαλάουι και από τη Χιλή ως την Καλιφόρνια, οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ίσως το μοναδικό κοινό στοιχείο τόσο διαφορετικών πολιτικών συστημάτων. Ολες γίνονται και παρουσιάζονται λίγο-πολύ με τον ίδιο τρόπο.

Θεωρητικά το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και στην Ελλάδα. Αλλά δεν ισχύει. Διότι εδώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται διάφοροι νεωτερισμοί, οι οποίοι υπακούουν σε πολλά ευρηματικά ονόματα αλλά δεν είναι δημοσκοπήσεις. Τι είναι; Ουδείς γνωρίζει διότι ουδείς μπορεί να τους ελέγξει. Από τη στιγμή που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσκοπήσεις ουδείς μπορεί να τους επιβάλει τις τεχνικές και επιστημονικές προδιαγραφές μιας δημοσκόπησης.

Κατακτούν το ανεξέλεγκτο.

Αυτές οι«έρευνες» όμως παράγουν αποτελέσματα. Δημοσιεύονται σε εφημερίδες υποδυόμενες τις δημοσκοπήσεις. Αναπαράγονται από άλλες εφημερίδες ή τηλεοράσεις λες και είναι δημοσκοπήσεις. Παράγουν τις εντυπώσεις που παράγει συνήθως μια δημοσκόπηση. Από σύγχυση; Από άγνοια; Από σκοπιμότητα; Από κομματισμό; Συνήθως από έναν συνδυασμό όλων αυτών.

Τελευταία κρούσματα, οι «προγνώσεις εκλογικών αποτελεσμάτων» ή οι «εκτιμήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων» . Είναι μια ενδιαφέρουσα άσκηση της εφαρμοσμένης μαντικής, της οποίας η συγγένεια με τις δημοσκοπήσεις παραμένει εντελώς απροσδιόριστη.

Τι είναι; Ακόμη και με την πιο καλοπροαίρετη εκδοχή, μαντεψιές! Περισσότερο ή λιγότερο βάσιμες αλλά, πολύ φοβούμαι, καθόλου αθώες μαντεψιές.

Διότι, καλώς ή κακώς, η «εκτίμηση» ενός εκλογικού αποτελέσματος πρoτού καν υπάρξουν εκλογικές συνθήκες έχει ακριβώς την ίδια επιστημονική και πολιτική αξία με την εκτίμησή μου ότι η Αρσεναλ θα κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να συμβεί, μπορεί να μη συμβεί, αλλά ό,τι κι αν συμβεί δεν έχει καμία σχέση με την εκτίμησή μου.

Δεν ισχύει το ίδιο με τα προγνωστικά που υποδύονται τις δημοσκοπήσεις. Γεγονός που προκαλεί μια απορία:

Αν το εύλογο ενδιαφέρον του κοινού μπορεί να υπηρετηθεί με μια απλή δημοσκόπηση, γιατί χρειάζεται να καταφύγει κάποιος σε κάτι άλλο για να το υπηρετήσει; Προς τι η επιδίωξη του ανεξέλεγκτου που εξελίσσεται σε αμφιλεγόμενο και καταντά ύποπτο;

Εκτός και αν δεν υπηρετούν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά κάποια σκοπιμότητα. Και τότε εξηγούνται πολλά...

ΠΗΓΗ


1. ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Π.Χ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ
3. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ 1000 ΠΟΛΙΤΩΝ
4. ΡΩΤΑΜΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ , ΣΤΗΝ Β ΑΘΗΝΑΣ , ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ , ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ , ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ , ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ , ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ , ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΣΤΗΝ Α ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΕΜΕ)
5. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΠΑΣΟΚ 45% ΝΔ 30% ΚΚΕ 8% ΣΥΡΙΖΑ 12% ΛΑΟΣ 5%

ΨΕΜΜΑΤΑ ? ΑΛΗΘΕΙΑ ? ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ? ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ , Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΙΒΑΔΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΟΥΜΕ.

http://www.u-hoo.gr/gianniskafatos/wp-content/uploads/image/Provata.JPG

ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΜΑΣ



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ - Τετραετής ...αποχώρηση της Ντόρας;



Η μεγάλη αποδοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και της ευρύτερης κοινής γνώμης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή ,ασχέτως εκλογικών αποτελεσμάτων, πιθανών θα δρομολογήσουν εξελίξεις στον πολιτικό στίβο της χώρας μας.


Τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητείται έντονα το ενδεχόμενο διορισμού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη σε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η υπουργός Εξωτερικών.


Μάλιστα διάφορα στελέχη που κινούνται στο κοντινό περιβάλλον της Υπουργού Εξωτερικών θεωρούν ότι μια τέτοια πρόταση είναι σαφώς τιμητική και εξετάζεται με την ανάλογη σοβαρότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γιος της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστας,έχει παραιτηθεί από την θέση του ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών και παίρνει το δρόμο για το Καρπενήσι.
Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν θα κατέβει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, τα τοπικά κομματικά στελέχη υποστηρίζουν το αντίθετο.


Πάντως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τους επόμενους μήνες και θα είναι ανάλογες με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Εάν διαπιστώσει ότι ο κ.Κ.Καραμανλής δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας,συμπλέοντας τρόπο τινά με τα κελεύσματα των πολιτών, ακόμη και έπειτα από εκλογική ήττα,τότε θα μετακινηθεί στις Βρυξέλλες.

Γνωρίζει πολύ καλά η κα. Μπακογιάννη ότι αν θελήσει ο πρωθυπουργός να παραμείνει δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει, πόσω μάλλον να τον «ανατρέψει».


Έχει σαφή αντίληψη ότι το ...σκηνικό... των δύο τελευταίων ετών έχει επαναστατήσει την βάση της ΝΔ , η οποία παραμένει σε συντριπτικά ποσοστά Καραμανλική.

Μια βάση που βλέπει , ακούει , καταλαβαίνει και ...δυσανασχετεί έντονα.
Μια βάση που η οργή της έχει συσσωρευτεί σε επικίνδυνο σημείο , είναι έτοιμη να ξεσπάσει και να φωνάξει ....«ως εδώ και μη παρέκει».


Χρειάζεται επειγόντως αποφόρτιση του κλίματος ,αφού ως έξυπνη πολιτικός που είναι, γνωρίζει ότι για να μείνει μέσα στο παιχνίδι της διαδοχής (όποτε έρθει αυτή) έχει ανάγκη το Καραμανλικό μπλοκ.

Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η κα.Μπακογιάννη θα αποδεχθεί την θέση της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγοντας τρόπο τινά και τον δρόμο για την εκλογή του γιου της στο Καρπενήσι , ή οποία με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί , αφού ...Μάνα, γιος και αδελφός στο ίδιο κοινοβούλιο, δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πολίτες.

Μπορεί στην χώρα μας διαχρονικά να επικρατούσε μια οικογενειοκρατία στην πολιτική σκηνή, όμως τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο έχουν αλλάξει και το κλίμα δείχνει σαφώς ότι η περαιτέρω διεύρυνση των τζακιών θα ....τιμωρηθεί επιδεικτικά στην κάλπη.


Μια τετραετία λοιπόν σε υψηλή-πράγματι- θέση στις Βρυξέλλες(λέγεται ότι θα είναι βοηθός του Χαβιέ Σολάνα) φαντάζει ως η ιδανική λύση για την οικογένεια και τα μελλοντικά σχέδια της κυρίας Μπακογιάννη.

Η τελική επιλογή για την θέση Αντιπροέδρου θα γίνει τον Νοέμβριο όταν θα γίνει στην Ιρλανδία το δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Τότε ακριβώς θα ορισθεί και ο διάδοχος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όμως ,οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και οι χώρες της Ε.Ε θα έχουν συμφωνήσει για τα πρόσωπα πολύ νωρίτερα από τον Νοέμβριο.

politis-gr



ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
(ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ)

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ - Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραβιάσεις

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας για τις τουρκικές υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με αφορμή τις προκλητικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στις 13-4-09, σε ύψος μέχρι και 400 μέτρα στα δύο ελληνικά νησιά, οι δύο βουλευτές σημειώνουν πως «οι προκλητικές αυτές ενέργειες της Άγκυρας φαίνεται ότι πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα, εστιάζονται όλο και περισσότερο στα νησιά Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Φούρνοι, υποδηλώνοντας πιθανότατα και την έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας τους, στο πλαίσιο της επικίνδυνης τακτικής των “γκρίζων ζωνών”, την οποία προβάλλει η γειτονική χώρα».

http://www.antinews.gr/

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , ΜΕΤΑ ΤΟ "ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠ.... Η ΒΟΥΛΗ" ΤΟΥ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΤΙΣ "ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΕΙΠΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ . ΟΛΑ ΚΑΛΑ ....

..... ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ .... ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ? ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ? ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ

Ποιοι θέλουν να φιμώσουν το Ρεσάλτο. (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)


Στο νέο τεύχος του ρεσάλτο ο ιδιοκτήτης του Περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ, Θύμιος Παπανικολάου καταγγέλλει πως η κ. Δάμα δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κατέπεσε αγωγή εναντίον του. Μάλιστα η κυρία Δάμα ζητά από τον έκδοτη του γνωστού περιοδικού της πατριωτικής αριστεράς 1.000.000 ευρώ!!!!! Ένα ποσό δηλαδή αστρονομικό που σημαίνει την οριστική εξαφάνιση του Περιοδικού.

Το όλο ζήτημα της αγωγής ανέκυψε μετά από τις καταγγελίες του blog «Σίβυλλα» για μαιμού συνέντευξη της κ. Δάμα . Η συνέντευξη ήταν κομμένη και ραμμένη έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η προπαγάνδα του Ισραήλ για την ανάγκη βομβαρδισμού νοσοκομείων. Κάποιος αναγνώστης του φόρουμ αναπαρήγαγε τις απόψεις τοy blog «Σίβυλλα» και η κ. Δάμα όλως τυχαίως έκανε αγωγή στο Ρεσάλτο.

Ο ίδιος ο κύριος Παπανικολάου αποδίδει την μεμονωμένη αγωγή στην ίδια την Ελευθεροτυπία και κυρίως τους συντάκτες του «Ιου». Είναι αλήθεια ότι το Ρεσάλτο είναι από τις λίγες φωνές εξ Αριστερών που περνά από «γεννεές δεκατέσσερις» τους ανθέλληνες προπαγανδιστές του «Ιου» και έχει απειληθεί από το γνωστό ιστοχώρο της εξτρεμιστικής αριστεράς Indymedia (Τσακίστε το Ρεσάλτο).

Το γεγονός ότι μια φωνή σαν του Ρεσάλτο απειλείτε να σβήσει είναι απόδειξη πως η έντυπη και καθεστηκυία πληροφόρηση δεν ανέχεται την ελεύθερη πληροφόρηση. Ως Dexter σε πολλά ζητήματα διαφωνώ με το Ρεσάλτο αλλά είμαι κάθετος σε ένα πράγμα θέλω να το διαβάζω και να σερφάρω στο φόρουμ του. Είμαι ένας από αυτούς που παρά την δεξιά του πολιτική ταυτότητα βλέπει με ενθουσιασμό πως πολίτες και άλλων πολιτικών αποχρώσεων συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις για την παρακμιακή επέλαση του ανθελληνισμού είτε με όχημα τον ακραίο και αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό είτε με την «μαλακή» προπαγάνδιση του εκτρωματικού πολιτισμικού φιλελευθερισμού.

Η μήνυση αυτή μπορούσε άνετα να γίνει στο blog «Σίβυλλα», στις «Συντηρητικές Προσεγγίσεις» , στο Greek Alert στο Ας μιλήσουμε Επιτέλους, στο «αντίβαρο» , στο Greek- Salonika, Taxalia και σε όλους εκείνους τους blogger που αντιστέκονται στην επίθεση που δέχεται ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής μας. Ας μην αφήσουμε αυτούς που ετοιμάζουν την κηδεία της χώρας μας να φιμώσουν μια εστία αντίστασης. Αν αδιαφορήσουμε για το ρεσάλτο θα έλθει η δικιά μας σειρά.

Καλώ λοιπόν ,μέσω των φιλικών ιστολογιών που θα αναρτήσουν το εν λόγω κείμενο. (Ας μιλήσουμε επιτέλους , Ταχαλια, και το Greek Alert) ,όλους τους blogger να αναδείξουν το θέμα.

Dexter.

http://www.dexter-dexter1.blogspot.com/

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ" ΕΝ ΔΡΑΣΗ.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ?


Η Αγκυρα προκαλεί, η Αθήνα ανησυχεί

Ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου απασχολεί τους έλληνες επιτελείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, εν μέσω μάλιστα ρευστής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, απασχολεί ολοένα εντονότερα τους αρμοδίους κύκλους των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας. Η λέξη «ψυχραιμία», η οποία κυκλοφορεί συχνά στους διαδρόμους του νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας όταν η Αγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο (όπως το τελευταίο διήμερο με τη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας σε Αγαθονήσι και Φαρμοκονήσι), φαίνεται ότι δεν επαρκεί για να αποτρέψει τον «δύστροπο γείτονα» να καταγράφει σε σταθερή βάση τις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με έμπειρους διπλωμάτες άλλωστε«έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η κατευναστική πολιτική έναντι της Αγκυρας, καθώς και η υποστήριξη στην ενταξιακή της προοπτική, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Απαιτείται αλλαγή και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.Δεν αρκεί απλώς να επικαλούμαστε τον ρεαλισμό,αλλά και να τον εφαρμόζουμε»σημειώνουν.

Στο Πεντάγωνο έχουν συζητηθεί συγκεκριμένα σενάρια σκλήρυνσης της ελληνικής στάσης, αλλά προς το παρόν παραμένουν στο συρτάρι. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και η χρησιμοποίηση των συστημάτων αεράμυνας για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν επίσης οι πληροφορίες ότι η Τουρκία προωθεί πρόγραμμα απόκτησης βαλλιστικών πυραύλων, το βεληνεκές των οποίων θα καλύπτει το Αιγαίο, την Κρήτη και τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα.

Η επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμαστην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα έχει πλέον ξεκάθαρα δώσει νέο αέρα στην τουρκική εξωτερική πολιτική. Η Αγκυρα νιώθει ότι έχοντας και την υποστήριξη της Ουάσιγκτον μπορεί να αναδειχθεί σε περιφερειακή δύναμη η οποία όχι απλώς θα διεκπεραιώνει τις αμερικανικές υποθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα αποτελεί γέφυρα ΔύσηςΙσλάμ γινόμενη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), αλλά θα έχει και ελευθερία κινήσεων σε ζητήματα στενότερου εθνικού ενδιαφέροντος, όπως τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Ο αντίλογος στη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία είναι ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί να τορπιλίσει την ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ, ιδιαίτερα εν όψει της επαναξιολόγησής της τον προσεχή Δεκέμβριο. Ουδείς όμως φαίνεται να λαμβάνει υπόψη το ενδεχόμενο η Αγκυρα να είναι ικανοποιημένη όχι απαραίτητα με την πλήρη ένταξη, αλλά και με μία ειδική σχέση η οποία θα κατοχυρώνει ζητήματα που την ενδιαφέρουν (π.χ. οικονομικές και εμπορικές σχέσεις), αλλά παράλληλα θα της παρέχει περιθώρια ελιγμών.

«Η Αγκυρα επιδιώκει ένταξη a la carte»υπογραμμίζουν διπλωματικοί κύκλοι. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγκυρα λειτουργεί μεθοδικά και σε πολλά επίπεδα. Στο καθαρά διμερές επίπεδο η Τουρκία κινείται πλέον σε τροχιά δημιουργίας επεισοδίου «α λα Ιμια». Δίνοντας έμφαση στην περιοχή Αγαθονησίου- Φαρμακονησίου, η τουρκική πολεμική αεροπορία επιχειρεί να «γκριζάρει» το καθεστώς της περιοχής. Και αν το κατοικημένο Αγαθονήσι αποτελεί ενδεχομένως δύσκολο στόχο, το γειτονικό Φαρμακονήσι μοιάζει πιο ευάλωτο, όπως επισημαίνουν κορυφαίοι διπλωμάτες. Δεν λείπουν μάλιστα και ορισμένες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο ακόμη και για κατάληψη νησιού!

Η επιμονή της Αγκυρας στην καινοφανή «θεωρία των γκρίζων ζωνών», την οποία πρωτοδιατύπωσε πριν από 13 χρόνια, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών, όπως αυτή των Παρισίων του 1947 με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι άλλωστε θεωρούν ότι μία σειρά νησίδων και βραχονησίδων που δεν αναφέρονται σε διεθνείς συνθήκες έχουν ακαθόριστο καθεστώς το οποίο πρέπει να αποσαφηνιστεί.

Επιπλέον η Τουρκία εμφανίζεται να ξεπερνά το ταμπού του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται μία αιφνίδια μεταστροφή της Αγκυρας, με την οποία θα αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου για την επίλυση διαφοράς ή διαφορών στο Αιγαίο. Αυτό εδράζεται στο ότι ορισμένες αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, όπως η πρόσφατη του ΔΔΧ για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, περιέχουν σημεία ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την Αγκυρα, ακόμη και για τη μείζονα διαφορά της υφαλοκρηπίδας.

http://www.tovima.gr