2 Αυγ 2009

Ομοίωμα της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλέξανδρου ετοιμάζουν στα Σκόπια…

1

«Στην πόλη των Σκοπίων τριάντα τρεις (33) γλύπτες εργάζονται με εντολή της κυβέρνησης Γκρούεφσκι προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Σύμφωνα με τα γραφόμενα σε σκοπιανή ιστοσελίδα, το πρωτότυπο της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη!!! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά, αλλά οι Σκοπιανοί «ερευνητές» (οι οποίοι φυσικά δεν κατονομάζονται) αναρωτιούνται μήπως η πραγματική σαρκοφάγος είναι αυτή που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη…

Αν και το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων θεωρεί πως το κεφάλαιο που απαιτείται, για την ανακατασκευή του αντιγράφου της σαρκοφάγου, υπερβολικά μεγάλο ως έξοδο, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι διατεθειμένη να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα ακόμη αντίγραφο (τη στιγμή που αμφισβητείται η γνησιότητα του «πρωτότυπου») για να στοιχειοθετήσει ένα ακόμη «ιστορικό ντοκουμέντο» και να το προσθέσει στην πληθώρα των πλαστών στοιχείων που προβάλλονται ως «αποδείξεις του Μακεδονισμού» των Σκοπίων!!!

Η σαρκοφάγος θα εκτεθεί στο Μουσείο των Σκοπίων, όπου θα υπάρχουν πολλά «στοιχεία» (αντίγραφα) του Μακεδονισμού!!!

http://www.kazam.gr/online/sites/default/files/images_uploaded/u1119/idiot_skopjians_xaxaxa.jpg

Το όλο εγχείρημα (αντιγραφή σαρκοφάγου αν και δεν πιστοποιείται από πουθενά και από κανέναν η γνησιότητα του «πρωτοτύπου») και το κόστος που απαιτείται, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεν ενδιαφέρεται για την δημιουργία υποδομών ή για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Σκοπιανών κατοίκων (το μεγαλύτερο μέρος των οποίων υποφέρει από τη φτώχεια), ούτε φυσικά για την επιστημονική έρευνα, παρά μόνο για την δημιουργία μίας ξεδιάντροπα πλαστής ιστορίας και την συνέχιση του επικίνδυνου «μακεδονικού» εθνικισμού που δεν έχει να προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στο κρατίδιο, πέρα από αναίτια έξοδα που στέλνουν βαθύτερα στο αδιέξοδο την παραπαίουσα οικονομία της ΠΓΔΜ.

Ο χρόνος όμως κυλάει εις βάρος του αλαζόνα πρωθυπουργού και οι Αλβανοί των Σκοπίων δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν να περιμένουν πότε επιτέλους θα ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος εργάζεται για τα θεαθήναι (ενώ την ίδια στιγμή –με βάσιμες πληροφορίες- επενδύει μεγάλα προσωπικά κεφάλαια στην Τσεχία για την δημιουργία μεγάλης βιομηχανίας) και οδηγεί σε αδιέξοδο, οικονομικό μαρασμό και μακριά από την ευημερία τους πολίτες αλλά και το κρατίδιο της ΠΓΔΜ.

Μέχρι πότε θα κάνουν υπομονή οι Αλβανοί; Άγνωστο… Πάντως, ο πρώτος που θα πληροφορηθεί τις εξελίξεις, θα είναι ο ίδιος ο Νίκολα Γκρούεφσκι… και ούτε το άγαλμα των 20 μέτρων αλλά ούτε και η σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να αλλάξουν την ροή των πολύ δυσάρεστων εξελίξεων για τον ίδιο..

ΠΗΓΗ

http://www.enpo.gr/scopiano_clip_image010.gif

Μια ματιά στην Ισπανία όπου υπάρχει λογική, κι όχι μικροπολιτική

http://www.cbc.ca/gfx/images/news/photos/2009/07/31/mallorca-funeral-cp-7104162-wide.jpg

Όσοι παρακολουθούν, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, τα γεγονότα, θα έμαθαν ότι τις τελευταίες μέρες η Ισπανία επλήγη μέσα σε δύο μέρες 2 φορές: μια βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο της Χωροφυλακής (Guardia Civil) στο Μπούργκος, που άφησε πίσω της πάνω από 60 τραυματίες, και μια βομβιστική ενέργεια στη Μαγιόρκα, όπου θα έφτανε για διακοπές το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, σε αυτοκίνητο της χωροφυλακής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Ισπανών χωροφυλάκων. Παραθέτω την είδηση από το in.gr:

"... σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της ισπανικής πολιτικής ηγεσίας τελέστηκε την Παρασκευή στον καθεδρικό ναό της Πάλμα η κηδεία των δύο πολιτοφυλάκων, ηλικίας 27 και 28 ετών, ενώ χιλιάδες Ισπανοί σε όλη την χώρα πραγματοποιούν σιωπηλές συγκεντρώσεις για να καταδικάσουν τη δολοφονία.

Οργισμένη αντίδραση Θαπατέρο

Ανάληψη ευθύνης για το εκρηκτικό 48ωρο δεν υπήρξε, όμως η ισπανική κυβέρνηση «φωτογραφίζει» την ΕΤΑ και προειδοποιεί.

Η αντίδραση του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο ήλθε σε πολύ έντονο τόνο: «Καταδικάζω το νέο χτύπημα με πολύ οργή και πόνο, αλλά και με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. [...] Δεν έχουν καμία πιθανότητα να κρυφτούν. Δεν μπορούν να ξεφύγουν. Θα καταδικαστούν. Θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή».

Ο Χοσέ Θαπατέρο τόνισε ότι οι νέες επιθέσεις έρχονται τη στιγμή που η πολιτοφυλακή και η αστυνομία με τη συνεργασία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας «χτυπούν την οργάνωση όσο ποτέ στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι μέλη της ΕΤΑ συλλαμβάνονταν μαζικά το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσουν να συλλαμβάνονται.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή τις δυνάμεις ασφαλείας, ζητώντας τους να διπλασιάσουν τη δουλειά και την προσπάθειά τους και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους απέναντι σε αυτούς τους «αισχρούς δολοφόνους».

Στην κηδεία ήταν παρόντες επίσης, ο διάδοχος Φελίππε με την πριγκίπισσα Λετίθια και οι ινφάντες Κριστίνα και Ελένα.

Και τώρα, αφού διαβάσατε τα παραπάνω, και ειδικά τις δηλώσεις του σοσιαλιστή Θαπατέρο, κάντε μια σύγκριση με τις αντίστοιχες δηλώσεις των δικών μας...."σοσιαλιστών" σε αντίστοιχα περιστατικά.

Κάντε επίσης μια σύγκριση με τις αντιδράσεις των Ισπανών και τις αντιδράσεις αυτών που ευφιώς ο Σαββόπουλος έχει χαρακτηρίσει "κωλοέλληνες". Χιλιάδες Ισπανών βγήκαν στους δρόμους, όπως έχουν κατ'επανάληψη κάνει και στο παρελθόν, για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία των δύο αστυνομικών. Στα Δημαρχεία της Μαγιόρκα και του Μπούγκος, τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεων συγκεντρώθηκαν μαζί με τους πολίτες, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην βία. Ενώ μια εφημερίδα κυκλοφόρησε με το πρωτοσέλιδό της να γράφει "Viva Guardia Civil".

Φαντάζεστε ποτέ κάτι αντίστοιχο να έχει γίνει στην Ελλάδα; 'Η ακόμη κι όσοι συμμετέχουν σε κατά καιρούς διαμαρτυρίες των Αστυνομικών, να μην έχουν χαρακτηριστεί ως και ασφαλίτες;

Φαντάζεστε κάποιον "σοσιαλιστή" δικό μας, να κάνει δηλώσεις σαν τον Θαπατέρο;
Ε, με την φαντασία θα μείνετε....

ΠΗΓΗ