29 Αυγ 2009

Η Κομοτηνή αποκτά ένα σύγχρονο αεραθλητικό κέντρο

Η Κομοτηνή αποκτά ένα σύγχρονο αεραθλητικό κέντρο

Την κατασκευή «Αεροδρομίων γενικής αεροπορίας - αεραθλητικών κέντρων» σε περιοχές που διαθέτουν ήδη τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα ανακοινώσει σήμερα στην Κομοτηνή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στις 11 το πρωί σε ειδική ημερίδα την οποία διοργανώνει το ΥΜΕ και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, με την οποία αναβαθμίζονται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις παλαιών αεροδρομίων (στην Κομοτηνή, στο Μάλεμε της Κρήτης, στη Σπάρτη, στα Μαριτσά Ρόδου). Στους χώρους αυτούς θα κατασκευαστούν σύγχρονα αεροδρόμια γενικής αεροπορίας και αεραθλητικά κέντρα, με στόχο την τουριστική και εμπορική τόνωση των περιοχών αυτών, καθώς επίσης και την ανάπτυξη των αεραθλητικών δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά τα έργα που θα κατασκευαστούν σε έκταση 99.04 στρεμμάτων που παραχωρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην περιοχή Μεσούνη - κάμπος του δήμου Αιγείρου Ροδόπης, περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται σήμερα η Αερολέσχη Κομοτηνής, προβλέπεται:

Η ανακατασκευή και επέκταση του ανενεργού στρατιωτικού διαδρόμου που παραχωρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μήκους 1.100 και πλάτους 30 μέτρων, με δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών,
Η κατασκευή κτηρίου αεροσταθμού επιφανείας 380 τ.μ. με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις λειτουργίας και ασφαλείας (αίθουσα αναμονής επιβατών, γραφεία ΥΠΑ- Ελληνικής Αστυνομίας, τελωνείου, εκθεσιακό χώρο, σταθμό πυροσβεστικής, υπόστεγο στέγασης αεροσκαφών κα) και έργα λειτουργίας Αεραθλητικού Κέντρου, με στόχο την ανάπτυξη του αεραθλητισμού (ανεμοπορία, αερομοντελισμό και αλλά και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Το συνολικό κόστος των έργων θα ανέλθει σε 6 εκατ. ευρώ, η δημοπράτησή τους μέχρι το τέλος του 2009 και η ολοκλήρωσή τους σε ορίζοντα διετίας.
Το αεροδρόμιο-αεραθλητικό κέντρο Κομοτηνής, πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις πρωτοβουλίες που θα προωθούνται προς υλοποίηση από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

ΠΗΓΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

http://gnomeskepistimi.files.wordpress.com/2008/12/tsipras.jpg

Σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

«έχουμε μια κυβέρνηση, που παραπατάει και η οποία το μόνο με το οποίο ασχολείται είναι το αν θα κάνει ανασχηματισμό ή εκλογές και πότε. Γιατί στο σημείο που βρίσκονται τα πράγματα, δεν μπορεί να ασχοληθεί με τίποτα άλλο, εκτός από το να περισώσει τον εαυτό της από την ολοκληρωτική κατάρρευση»
.

ΜΕ ΛΙΓΗ ΔΟΣΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ :

"ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ"

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΙΑ ΚΑΤΩ :

Πήρες και τους δρόμους, πας με τα φρικιά
Και με εξοντώνεις ψυχολογικά
Και άρχισες τα φεμινιστικά

Ανεξαρτησία γύρευες κι εσύ
Τρέχεις μ' όποιον φτάνεις κι όποιον σου βρεθεί
Γιατί να σ' αγαπάω δηλαδή;

Καταρρέω & κι άλλο πλέον δεν μπορώ
Θα ερωτευτώ τον Παπαντρέο
Και ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ

Μ' έναν κνίτη πρώτα, και μ' έναν χριστιανό
Μ' έναν ξαναμμένο μωαμεθανό
Και μ' ένανε πρεζάκια παρδαλό

Οι δικαιολογίες είναι περιττές
Κι από εμπειρίες είχες αρκετές
Ε, άιντε, ξεκαθάρισε τι θες

Καταρρέω & το παρατραβάς
Πως να αποφύγω το μοιραίο, έγινα και κερατάς
Ελεύθερέ μου έρωτα πονάς

Έγινε της μόδας ποιος θα σακατέψει ποιον
Εποχή της ρόδας και των πυρηνικών
Ε,κάθομαι τις τρώω το λοιπόν

Ένας αλλά Λέων, κι όλοι εσείς τυριά
Δεν σηκώνω πλέον άλλη μαχαιριά
Ρε, που την βρήκα τέτοια λεβεντιά!

Καταρρέω κι άλλο πλέον δεν μπορώ
Θα ερωτευτώ τον Παπαντρέο
Και ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΑΣΟΣ"








Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές περιμετρικά από την Πεντέλη (ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS)

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ? ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ" ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ" ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΤΕΥΑΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ , ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ....... ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΝ "ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ" , ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ (ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ) ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ή ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ) ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ (ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ) , ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ..... Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΗ , ΔΩΡΟ 10 ΠΑΣΣΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ......

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ "ΟΝΕΙΡΟ" , ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕ ΑΥΤΟ