2 Οκτ 2009

Τι ισχύει με την απαγόρευση δημοσκοπήσεων στον υπόλοιπο κόσμο;

Τις τελευταίες ημέρες, κάθε άσχετος (δημοσιογράφος, πολιτικός, ..υπουργός (Λοβέρδος-Παυλόπουλος, πριν λίγο στην ΕΤ3 !) λέει το "μακρύ του και το κοντό του", ανάλογα με την κομματική του τοποθέτηση, σχετικά με την δήθεν "μοναδικότητα" του ελληνικού νόμου, (Ν. 3783/2009), που απαγορεύει τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν τις εκλογές.
Κι όμως είναι τόσο απλό!
Μια έρευνα στις βιβλιοθήκες του διαδικτύου, θα φώτιζε κάθε ...πικραμένο.
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο είναι το Global political campaigning: a worldwide analysis of campaign professionals .

Τι ισχύει λοιπόν:

Στις 27 από τις 53 χώρες, που ερεύνησαν οι Fritz και Guda Plasser, υπάρχουν απαγορεύσεις.

Αναλυτικά:
Γαλλία: 7 μέρες
Λουξεμβούργο: 30 ημέρες
Ισπανία: 2 ημέρες
Ιταλία: 15 ημέρες
Ελλάδα: 15 ημέρες
Ουκρανία: 15 ημέρες
Πολωνία: 12 ημέρες
Ουγγαρία: 7 ημέρες
Σλοβακία: 7 ημέρες
Σλοβενία: 7 ημέρες
Ρωσία: 3 ημέρες
Λιθουανία: σε όλη την προεκλογική περίοδο
Σιγκαπούρη: σε όλη την προεκλογική περίοδο
Ιαπωνία: σε όλη την προεκλογική περίοδο
Λετονία: 2 ημέρες
Ρουμανία: 2 ημέρες
Τουρκία: 60 ημέρες
Νότια Κορέα: 60 ημέρες
Νότια Αφρική: 42 ημέρες
Καναδάς: 3 ημέρες
Αργεντινή: 2 ημέρες
Βραζιλία: 7 ημέρες
Μεξικό: 7 ημέρες
Ουρουγουάη: 2 ημέρες
Ινδία: 15 ημέρες
Ταϊβάν: 1ο ημέρες
.....

ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

http://www.annadalara.gr/wp-content/uploads/2009/08/anna-gap.jpg

Με μια μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αντιμέτωποι χιλιάδες Βορειοηπειρώτες σήμερα. Πολλοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές που έχοντας καταρτίσει λίστες επικοινωνίας, χρησιμοποιούν τα σύντομα μυνήματα μέσω κινητού τηλεφώνου για να ζητήσουν από τους ψηφοφόρους να τους επιλέξουν. Το ίδιο έκανε και η κυρία Άννα Νταλάρα μόνο που το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των Βορειοηπειρωτών ήταν γραμμένο στην Αλβανική. Η συγγενής του κυρίου Ραγκούση (γραμματέα του ΠΑΣΟΚ) και σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή επέλεξε να απευθυνθεί στους Βορειοηπειρώτες στην επίσημη γλώσσα του κράτους στο οποίο ανήκει η πατρίδα τους.

Είναι αποροίας άξιον πως ένα μέλος τόσων μη κυβερνητικών οργανώσεων, ένα άτομο τόσο ευαίσθητο για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θέλησε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους στην μητρική τους. Προφανώς οι ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους μετανάστες περιορίζονται μόνο σε όσους δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Από που προκύπτει το θράσος της κυρίας Νταλάρα να ζητά με τέτοιον τρόπο την στήριξη των Βορειοηπειρωτών μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Είναι τουλάχιστον ειρωνία, μια γυναίκα που επιθυμεί να εκπροσωπήσει τον λαο στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ να απευθύνεται στην αλβανική προς εκείνους οι οποίοι εδώ και έναν αιώνα έχουν δώσει αγώνες και έχουν χύσει αίμα για να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους. Είναι τραγική ειρωνία και μεγάλη προσβολή.

Κάνουμε γνωστό προς όλους ότι το nenanews.eu θα προχωρήσει σε εκτενέστερη έρευνα για το θέμα εώς ότου γίνει ξεκάθαρο:

- Πως βρέθηκαν στην κατοχή της κυρίας Νταλάρα οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των Βορειοηπειρωτών που διαμένουν στην Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών και είναι κάτοχοι ελληνικής υπηκοότητας. Ελπίζουμε να μην έχουν διαρρεύσει από κάποια κρατική υπηρεσία.

- Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με αυτήν την επιλογή της κυρίας Νταλάρα να χρησιμοποιήσει την αλβανική για να απευθυνθεί σε Έλληνες.

Αναμένουμε από την κυρία Νταλάρα να διορθώσει το ατόπημά της και καλούμε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν τι σημαίνει η φράση "Βόρειος Ήπειρος" να καταδικάσουν την συγκεκριμένη κίνηση.

ΠΗΓΗ