4 Μαρ 2009

Το Κυπριακό στη σουηδική Βουλή

Μια ενφιαφέρουσα συζήτηση στη σουηδική βουλή μας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα του Κυπριακού οι διάφοροι πολιτικο-ιδεολογικοί χώροι της Ευρώπης.
Υπενθυμίζω ότι η Σουηδία είναι η χώρα που θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο.


Στο πλαίσιο συζήτησης λοιπόν που είχε θέμα την εξωτερική πολιτική τέθηκε και το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και φυσικά το Κυπριακό.
Αξίζει να προσέξουμε την ιδιαίτερη προσέγγιση που έχουν επί του προβλήματος οι δύο μεγαλύτεροι ιδεολογικοί χώροι.

Ο Σουηδός Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Λέναρντ Σακρεντέους (από τον κυβερνητικό συνασπισμό των κεντρώων και Συντηρητικών), δήλωσε πως η πιο «κτυπητή» απόδειξη για τη μη βούληση της Τουρκίας να συνεργαστεί προκειμένου να υπάρξει λύση, σύμφωνη με τα Ηνωμένα Έθνη ήλθε στις 15 Νοεμβρίου 1983 με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

«Παρόλο που η πράξη αυτή έχει καταδικαστεί από τα ΗΕ και παρόλο που καμία άλλη χώρα εκτός της Τουρκίας δεν έχει αναγνωρίσει αυτό το παράνομο αποσχιστικό κράτος, η στρατιωτική κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία συνεχίζεται. Αυτό σημαίνει ότι 36% του εδάφους του νησιού και της Δημοκρατίας είναι κατεχόμενο», επεσήμανε.


Ο Σουηδός Βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Αμμοχώστου, εκφράζοντας υποστήριξη στην εκστρατεία του Δήμου για απόδοση της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι της πόλης να ζουν ως πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα.

Ακόμη χαρακτήρισε ως έγκλημα κατά της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου την κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου και την περίφραξη μέρους της πόλης που είχε ως αποτέλεσμά της οι κάτοικοι να στερηθούν την ίδια την πόλη τους.

Η ΕΕ, της οποίας η Κύπρος είναι κράτος μέλος και της οποίας η Τουρκία επιθυμεί να γίνει μέλος, πρέπει να εκφράσει την απαραίτητη επίγνωση για τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον μιας ευρωπαϊκής πόλης, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η συνεχιζόμενη κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου αποτελεί μια ξεκάθαρη παραβίαση όχι μόνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά επίσης και του ψηφίσματος 550 των ΗΕ, που είναι δεσμευτικό για όλους.

Η Σουηδή Σοσιαλδημοκράτης Βουλευτής Αν Λούντβιγκσον αναφέρθηκε στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και στις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν σχεδόν σταματήσει.

Σημείωσε επίσης πως το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία φαίνεται ακόμη να επιλέγει να έχει καλές σχέσεις με το στρατό παρά με την κοινωνία και τους πολίτες και πρόσθεσε πως η θέληση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα φαίνεται να έχει εξασθενίσει.


Σε σχέση με την Κύπρο όμως , οι Σοσιαλδημοκράτες (δια στόματος της κας Αν Λούντβιγκσον ) είχαν μια εντελώς διαφορετική άποψη από αυτή των Χριστιανοδημοκρατών και όπως είπε πρόσφατα επισκέφθηκε τα κατεχόμενα και «η κατάσταση των ανθρώπων εκεί είναι αρκετά δύσκολη».
Προέβη δε και στην εξής εκπληκτική διαπίστωση που φανερώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αντιμετώπιση του κυπριακού προβλήματος από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών και την ...ιδεολογική λογική τους.

Είπε λοιπόν ότι : «Το βόρειο μέρος, που ψήφισε ναι στην επανένωση της Κύπρου, τώρα τιμωρείται με απομόνωση και έχει αφεθεί έξω από την ΕΕ. Η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να κλείνει τα μάτια της σε αυτή την κατάσταση και να ακούει μόνο στο μέρος της Κύπρου που έχει γίνει μέρος της ΕΕ, το οποίο έχει κερδίσει μια σειρά πλεονεκτημάτων και στο οποίο έχει δοθεί το δικαίωμα για βέτο στις προσπάθειες της ΕΕ.
Η απομόνωση της βόρειας Κύπρου πρέπει να τερματιστεί...(????) H απομόνωση είναι πλήρως παράλογη, όπως είναι και οι συνέπειες για τον κόσμο που ζει στη βόρεια Κύπρο».

Απαντώντας οι Χριστιανοδημοκράτες διερωτήθηκαν εάν οι Σουηδοί Σοσιαλδημοκράτες θέλουν η Σουηδία να ταχθεί κατά όλων των ψηφισμάτων των ΗΕ.
Σημείωσαν ακόμη πως μετά από 35 χρόνια πολλοί άνθρωποι στην Κύπρο ζουν «σε εξορία στο ίδιο τους το νησί». Όσο για τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ...«απομόνωση του πληθυσμού της βόρειας Κύπρου» τους παρέπεμψαν στην στρατιωτική κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και στον μεγάλο αριθμός Τούρκων από την Ανατολία που έχουν μεταφερθεί στο νησί, μετατρέποντας τους Τουρκοκύπριους σε μειονότητα.


Χαρακτηριστική συζήτηση της ιδεολογικής αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου προβλήματος μεταξύ των δύο διαφορετικών σχολών. Της
«συντήρησης» και της ... «προόδου» (?)

http://politis-gr.blogspot.com/

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ? Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ? ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ...

ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ , ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΠ "ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ" ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ , ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .... ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ , ΤΗΝ ΦΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ .

Απίστευτα πράγματα, που δεν ακούγονταν μέχρι τώρα, ειπώθηκαν στο Ελληνικό Υπ.Εξωτερικών σήμερα για τη συμπεριφορά των Σκοπιανών

Διαβάστε τα όσα απίστευτα ειπώθηκαν σήμερα από τον εκπρόσωπο Τύπου

skopjie Απίστευτα πράγματα, που δεν ακούγονταν μέχρι τώρα, ειπώθηκαν στο Ελληνικό Υπ.Εξωτερικών σήμερα για τη συμπεριφορά των Σκοπιανών

του Υπ.Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκο, για την απροσχημάτιστα επιθετική συμπεριφορά Σκοπιανών τελωνειακών και αστυνομικών εις βάρος Ελλήνων, κατά τη σημερινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους: “….Όσον αφορά στο ερώτημά σας, εδώ έχω ένα έγγραφο στο οποίο υπάρχει μια καταγραφή παρόμοιων συμβάντων. Είναι ένα έγγραφο τριών σελίδων. Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε ορισμένα από αυτά τα συμβάντα.

Παραδείγματος χάρη, υπάρχει καταγγελία του Συνδέσμου Γιαννιτσών περί αδικαιολογήτων τελών, επιβαρύνσεων διέλευσης, συνοδείας και διεκπεραίωσης εγγράφων, καθυστερήσεων και εχθρικής συμπεριφοράς στα σύνορα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και Σερβίας. Καταγγελία οδηγών για απαίτηση…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Μιλάει εκτός μικροφώνου)

κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Καταγγελία οδηγών για απαίτηση δωροδοκίας από συνοριακούς υπαλλήλους στα σύνορα Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας -Σερβίας προκειμένου να μην υπάρξει πολύωρη αναμονή, δηλαδή παραμονή άνω των πέντε ωρών. Καταγγελία για κατάσχεση φορτηγού-ψυγείου στο μεθοριακό σταθμό Bogorodica Εύζωνοι για προσχηματικούς λόγους, καθώς και για την ταλαιπωρία που υπέστη μέχρι να του αποδοθεί το διαβατήριό του. Υπάρχουν τρεις… Αυτά τα περιστατικά στα οποία αναφέρομαι δεν είναι απλή καταγραφή κάποιων αόριστων παραπόνων, είτε προσωπικών και μη διασταυρωμένων από τις αρχές μας καταγγελιών. Για όλα αυτά τα περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί υπάρχει άμεση εμπλοκή και παροχή αρωγής από το Γραφείο Συνδέσμου.

Τίποτα απ’ αυτά τα οποία ανέφερα δεν είναι απλή και μη διασταυρωμένη προσωπική καταγγελία. Για παράδειγμα στην σχετικά πρόσφατη περίπτωση της απόπειρας κατάσχεσης του φορτηγού και εξαναγκασμού εκφόρτωσης του φορτίου του, στελέχη του Γραφείου Συνδέσμου, μέχρι και του επιπέδου της Πρέσβεως κας Παπαδοπούλου, αφιέρωσαν πολλές ώρες, μπορώ να πω και ημέρες, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα που δημιουργήθηκε. Επομένως επανέρχομαι σ’ αυτό που σας είπα, δεν είναι μία απλή υιοθέτηση και καταγραφή αδιασταύρωτων προσωπικών καταγγελιών…

http://www.newsblog.gr

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ... ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΥΤΟ , ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ , ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΤΣΙ ΑΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ .

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ?

ΚΙ ΑΛΛΟΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΟΣΟΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ? ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ? ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ? ΕΔΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ?

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΑΘΕΙΣ , ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΓΚΡΕΚΟ ΜΑΣΚΑΡΑ

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 08 ΗΤΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ? ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ , ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ" ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΡΕΜΑΛΙΑ , ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΑΡΕ ? Ε ΤΩΡΑ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ....


ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ 800+ ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ ... ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ κ. ΦΟΥΡΑ

HURRIYET: «Η Ευρώπη δίνει τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία»...

Το προκλητικό δημοσίευμα της Hurriyet

Έδωσαν τα νησιά μας στους Τούρκους

Με τίτλο «Η Ευρώπη δίνει τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία» πανηγυρίζει σήμερα με το πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Χουριέτ». Η ιστορία είναι απίστευτη, αλλά καθ' όλα αληθινή. Πρίν από ένα μήνα, κατά την τακτική συνάντηση των πρέσβεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, μοιράστηκε ένας φάκελος με θέματα προς συζήτηση.

Ο πρέσβυς της Ελλάδας, Φώτης Ξυδάς, ανέσυρε από τον φάκελο ένα έγγραφο με έναν τυπωμένο χάρτη, στον οποίο απεικονίζονταν τα Δωδεκάνησα και η Μυτιλήνη με το ίδιο χρώμα με αυτό της Τουρκίας, ωσάν να αποτελούσαν τουρκικό έδαφος.
Ο κ. Ξυδάς διέκοψε την συζήτηση και απευθυνόμενος στον Εκπρόσωπο της Ένωσης στην Τουρκία, Μάρκ Πιερίνι, του είπε:
Επειδή έχω γεννηθεί στην Μυτιλήνη και δεν είμαι Τούρκος αλλά Έλληνας, και επειδή αυτός ο χάρτης δείχνει τα ελληνικά νησιά ως τουρκικά, παρακαλώ εξηγήστε μου τι συμβαίνει.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της ΕΕ ζήτησε πίσω το χαρτί για να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, αλλά ο Έλληνας διπλωμάτης αρνήθηκε να του το επιστρέψει με την φράση «Δεν πρόκειται να σας το επιστρέψω, διότι αυτό το χαρτί θα είναι κάποια στιγμή χρήσιμο». Προφανώς ο κ. Ξυδάς ήθελε να αποστείλει το έγγραφο στο Υπουργείο Εξωτερικών για περεταίρω ενέργειες.

Έναν μήνα μετά το συμβάν, οι εφημερίδες «Χουριέτ» και «Ζαμάν» δημοσιεύουν σήμερα τον χάρτη με τον τίτλο «Η Ευρώπη έδωσε τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία», πανηγυρίζοντας προφανώς με την ανοησία και την επιπολαιότητα των ευρωπαϊκών υπηρεσιών και προσωπικά της επίσημης ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εξηγήσεις, αλλά το ζήτημα δεν έλαβε διαστάσεις. Το ερώτημα, ωστόσο, που ετέθη και από διπλωματικούς κύκλους είναι το πώς θα αντιδρούσε η Μεγάλη Βρετανία, αν κάποιο επίσημο έγγραφο απεικόνιζε την Βόρειο Ιρλανδία ως έδαφος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας ή τα ισπανικά Κανάρια νησιά με τα χρώματα του Μαρόκου ή τις Πορτογαλικές Αζόρες με άλλο χρώμα από εκείνο της Πορτογαλίας.

Μετά την έκρηξη ιλαρότητας, που προκάλεσε η είδηση της απόδρασης Παλαιοκώστα στον τουρκικό τύπο, και τα πρωτοσέλιδα με ανέκδοτα για το συμβάν στο Κορυδαλλό και σε εποχές που οι διμερείς σχέσεις δεν βαίνουν καθόλου θετικά, το νέο αυτό περιστατικό με αποκλειστικό υπεύθυνο τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ όπου η Ελλάδα παρουσιάζεται εν είδει γελοιογραφίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προκλητική αμετροέπεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών και την προβοκατόρικη επιπολαιότητα του γραφειοκράτη εκπροσώπου της στην Άγκυρα, κ. Μάρκ Πιερίνι.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ? ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ? ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ? ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ? ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ? ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ? ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ? ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΙ ΚΑΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ?

Ανάληψη ευθύνης για το ηλιθιότερο ίσως "τρομοκρατικό" χτύπημα

Η οργάνωση «Συμμορίες συνείδησης - εξτρεμιστές Περάματος» ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινοβραδυνή επίθεση σε βαγόνια του ηλεκτρικού στην Κηφισιά.
Η επίθεση προκάλεσε ζημιές άνω των 13 εκ. ευρώ και στόχος της ήταν "η εκδίκηση για την επίθεση με βιτριόλι στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα"...
Καλό θα ήταν βέβαια οι "συμμορίες συνείδησης" πέρα απ΄τις γραφικές δηλώσεις τύπου "φέτος τις απόκριες αντί για τον καρνάβαλο κάψαμε δυο τραίνα,την επόμενη φορά ίσως τα πετάξουμε και στην θάλασσα" να μας εξηγούσαν πως μπορεί να συνδεθεί η επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Κ.Κούνεβα με την εμπρηστική επίθεση σε μια δημόσια επιχείρηση η οποία δεν έχει άμεση εργασιακή σχέση με την άτυχη Βουλγάρα εργάτρια και συνδικαλίστρια..
Τα 13 εκατομμύρια ευρώ ζημιών που προκλήθηκαν θα κληθούμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι να τα πληρώσουμε .Ένας απ΄όλους μας πάντως,
ο "Έλλην Φορολογούμενος" σχολιάζει την επίθεση με τον δικό του -γνωστό-τρόπο:
Email:
http://greece-salonika.blogspot.com

Ο αργός θάνατος της ελληνικής Οστ-Πολιτίκ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Με κατάρρευση, ή έστω αργό θάνατο, απειλείται η «‘Οστ-Πολιτίκ» του Κώστα Καραμανλή – από τις ελάχιστες κυβερνητικές πολιτικές που συγκεντρώνουν την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης και από τους λόγους που η ΝΔ κέρδισε οριακά τις εκλογές. Δεν συγκεντρώνει όμως αυτή η πολιτική καθόλου μεγάλη συμπάθεια στη μονίμως αλληθωρίζουσα προς την Ουάσιγκτον ιθύνουσα τάξη της χώρας...

Ερντογάν και Γκιουλ, που σφόδρα ανησύχησαν από τον ελληνορωσικό «έρωτα», βρίσκουν ήδη ευκαιρία να «τρυπώσουν» στο «παράθυρο ευκαιρίας» που τείνει να...δημιουργηθεί. Η ενδεχόμενη κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού αερίου «Μπλου Στρημ», που θα συνδέσει τη Ρωσία με την Τουρκία, αντικαθιστώντας τον «Σάουθ Στρημ», συζητήθηκε ήδη μεταξύ Μόσχας και ‘Αγκυρας. Αν τυχόν πραγματοποιούνταν, ένας δεύτερος «Μπλου Στρημ» δεν θα ήταν μόνο μείζων διπλωματική νίκη της Τουρκίας, αλλά στρατηγικής αξίας επιτυχία της ‘Αγκυρας έναντι της Ελλάδας και των καλώς εννοουμένων ευρωπαϊκών και ρωσικών συμφερόντων.

Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά θα φτάσουμε, αν δεν ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Γιατί το ελληνικό «σύστημα» τείνει ατταβιστικά στην «όχι και τόσο επωφελή μονογαμία» με τις ΗΠΑ, όπως την χαρακτήρισε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Βασίλης Μαρκεζίνης, με τον ευπρεπέστερο δυνατό τρόπο. Ξεχνώντας μάλιστα, το «σύστημα», ότι, όπως προσφυώς συνόψισε μια μέρα ο Κάρλος Φουέντες, οι «Αμερικανοί (και όλοι θα προσέθετε κανείς) σέβονται μόνο όσους τους μιλάνε όρθιοι και τους κυττάνε στα μάτια». («Αν μια φορά τους γυρίσεις την πλάτη, θα τρέχεις σε όλη σου τη ζωή», συμπληρώνει στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου). Μόνο μια διαρκής άσκηση εναργούς πολιτικής βούλησης προς εναλλακτικές κατευθύνσεις μπορεί να βγάλει το «σύστημα» από τον «ενστικτώδη» και κακό διότι μονομερή, «ατταβιστικό» ατλαντισμό, επιτρέποντας πολυδιάστατη, με ρίσκο για όσους την ασκούν, απαραίτητη για τη χώρα, δημοφιλή, καλύτερα προσαρμοσμένη στις διεθνείς συνθήκες εξωτερική πολιτική.

Η πολιτική γίνεται δια προσώπων, ιδίως σε κράτη χωρίς θεσμούς και χώρες χωρίς δομές. Η ρωσική πολιτική του Καραμανλή γινόταν δια του Κωνσταντίνου Μπίτσιου, αναπληρωτή Διευθυντή του διπλωματικού του Γραφείου. Η δια προαγωγής μετακίνησή του στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης λέγεται ότι προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση καθ’ όλο το μήκος της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Τα συμβόλαια για τα ΒΜΠ-3 αργούν μήνες να υπογραφούν. ‘Ενας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν ότι ξαφνικά, κάποιος στο ΥΕΘΑ ανακάλυψε ότι χρειάζεται να αλλάξει τα πολυβόλα του οχήματος με άλλα που να πληρούν ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές. Λες και δεν θάκαναν τη δουλειά τους οι σφαίρες αν είχαν άλλο διαμέτρημα, ή θα κατέρρεε η Συμμαχία με λίγο διαφορετικά πολυβόλα στα ελληνικά θωρακισμένα! Βλακεία θα πείτε, αλλά η «βλακεία», η «αποδιοργάνωση» στο ελληνικό κράτος είναι αναγκαία και ικανή προύπόθεση και καταλήστευσης και εξάρτησης...

Το κύριο βέβαια, μείζονος στρατηγικής σημασίας σχέδιο, του αγωγού Σάουθ Στρημ φαίνεται να συνεχίζεται προς το παρόν κανονικά. Το μόνο σύννεφο στον ορίζοντα είναι η αναθεώρηση προς τα πάνω του υπολογιζόμενου κόστους από την ΓΚΑΖΠΡΟΜ. Η Αθήνα ζήτησε όμως υπερδιπλασιασμό της ποσότητας αερίου από το Αζερμπαϊτζάν (αμερικανοτουρκικό σχέδιο) και, περίπου την ίδια χρονική συγκυρία που απομακρύνθηκε ο κ. Μπίτσιος και σταμάτησε η διαδοχική παραγωγή απανωτών σκανδάλων, ο κ. Χατζηδάκης ανακάλυψε τον «νέο ενεργειακό σχεδιασμό» του 2009, που όμως, αν υπάρχει, ουδείς τον γνωρίζει ή μπορεί μέχρι τώρα να τον περιγράψει! Ακολούθησε η πρόσφατη αναφορά του (φίλου του κ. Ομπάμα) κ. Ντέρμπιν, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, στις «πράσινες» ενέργειες. ‘Ομως το μόνο πράσινο στο αζερικό αέριο είναι ότι προέρχεται από ισλαμική χώρα! ‘Οπως σημειώνει ειδικός στα ενεργειακά, «εκτός από πράσινες ενέργειες υπάρχουν και πράσινα άλογα. ‘Ολη η ελληνική περιφέρεια γεμίζει πυρηνικά εργοστάσια χωρίς καμμία αντίδραση και τελικά, όταν ολοκληρωθεί η «περικύκλωση», μάλλον δεν θα δούμε περισσότερες ανεμογενήτριες, αλλά τον «φίλο» Σαρκοζί να πλασάρει αντιδραστήρα...»

Ουδείς εχέφρων παρατηρητής θα πρότεινε στην κυβέρνηση μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ ή άλλες ισχυρές δυνάμεις. ‘Ολοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη ενδεχομένως κάποιων ελιγμών. Το «άνοιγμα» όμως της Ελλάδας (και της Κύπρου) σε εναλλακτικές πολιτικές προς Ρωσία και άλλες κατευθύνσεις, συμπληρωματικές προς τις κύριες συμμαχίες της χώρας, δεν είναι ζήτημα δευτερεύον, αλλά εθνικής ασφάλειας και επιβίωσης. Είναι δυνατόν να ξοδεύει η Ελλάδα τον μισό προϋπολογισμό της υποτίθεται για άμυνα από την Τουρκία και να θέλει ταυτόχρονα όλος σχεδόν ο εφοδιασμός της σε αέριο να περνά από τον δυνητικό της αντίπαλο; Πως γίνεται η Τουρκία του Ερντογάν να διαθέτει ταυτόχρονα καλύτερες σχέσεις από την Αθήνα και με το Ισραήλ και με τον αραβικό κόσμο (της Χαμάς περιλαμβανομένης!) και με την Ουάσιγκτον και με την Τεχεράνη, επιδιώκοντας τώρα να αποκτήσει και με τη Μόσχα; Μια μικρή χώρα μεταξύ δυτικού, ισλαμικού και σλαβικού κόσμου πρέπει νάναι πολυμήχανη, για να επιβιώσει διατηρώντας και κάποιο βαθμό ελευθερίας. Και πρέπει επίσης να διαφυλάσσει σθεναρά την αξιοπιστία των όποιων επιλογών της..

Ελπίζει κανείς ότι πρόκειται για ανάπαυλα, τακτικό ελιγμό (αλλοιώς θάναι και κρίμα για τον Πρωθυπουργό), αλλά ο «νόμος βαρύτητας» του «συστήματος» τείνει να ευνοήσει μονιμοποίηση «ταλαντώσεων» προς ατλαντική κατεύθυνση. Θάπρεπε μια θαραλλέα ρωσική πολιτική να υποστηρίζεται κι από την αντιπολίτευση, που δεν βρήκε μέχρι τώρα το θάρρος αυτό. (‘Οταν μάλιστα προσπάθησε να αλλάξει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Αλαβάνος, βρήκε μια «συνιστώσα» να επιμένει ότι όλοι οι ιμπεριαλισμοί είναι ίδιοι! Μόνο που μερικοί είναι πιο ίδιοι από τους ίδιους, θα παραφράζαμε κι εμείς τον ‘Οργουελ).

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

http://www.thehockeyshow.org/main/wp-content/uploads/2008/11/siesta.jpg

ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ - ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ/ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ


«ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ σε απόγνωση εξαιτίας των μαζικών αφίξεων λαθρομεταναστών τις τελευταίες μέρες στο νησί μας» δήλωσε χθες στα «ΝΕΑ» ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 75 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και τη Σομαλία παρέμειναν μία εβδομάδα στο Αγαθονήσι επειδή λόγω της κακοκαιρίας δεν μπορούσε να προσεγγίσει πλοίο για να τους μεταφέρει στην Πάτμο. Και αφού το περασμένο Σάββατο κατέστη δυνατόν να έρθει το πλοίο και να παραλάβει τους 75 λαθρομετανάστες, χθες το πρωί ξύπνησαν οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι και βρήκαν και άλλους λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν στο νησί. Πρόκειται για 37 άνδρες και 5 γυναίκες που ήρθαν από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

«Στο διάστημα της μιας εβδομάδας που παρέμειναν οι 75 λαθρομετανάστες, το νησί μας ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα, αφού δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνθρωποι αυτοί, με αποτέλεσμα να σημειωθούν απίστευτες καταστάσεις, ακόμη και ξυλοδαρμοί ανάμεσά τους» τονίζει ο κ. Κόττορος, ο οποίος αποκαλύπτει ότι «σε πολλές περιπτώσεις επειδή δεν έφτανε το φαγητό για όλους, κάποιοι έκλεβαν και ζώα που τα έσφαζαν για να τα φάνε». Σημειώνεται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι χθες στο Αγαθονήσι αποβιβάστηκαν 393 λαθρομετανάστες προερχόμενοι από την Τουρκία.

ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΛΟΧΙΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ Η ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ? ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ , ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ?) .....

ΔΡΑΣΗ ΡΩΣΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσιεύει τους ισχυρισμούς πως Ρώσοι πράκτορες ευθύνονται για την δολοφονία 3 Τσετσένων το τελευταίο πεντάμηνο στην Κωνσταντινούπολη.
Τον Σεπτέμβριο είχε δολοφονηθεί ο Γκαζχί Εντιλσουλτάνοφ που μαχόταν κατά των Ρώσων με τον βαθμό του συνταγματάρχη, τον Δεκέμβριο με ένοπλη επίθεση είχε δολοφονηθεί ο Τσετσένος διοικητής Ισλάμ Τζανιμπέκοφ ενώ στην τελευταία επίθεση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα δολοφονήθηκε από αγνώστων στοιχείων άτομα ο Αλί Οσάεφ, ο οποίος είχε λάβει μέρος σε πολλές μάχες μαζί με τους Τσετσένους τρομοκράτες.

Τα τελευταία χρόνια, οι τουρκόφωνες περιοχές της τέως ΕΣΣΔ, αλλά και της Νότιας Ρωσίας, έχουν γίνει ισχυρό πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών και των Τουρκικών.

Η Κωνσταντινούπολη απετέλεσε και συνεχίζει, παρά την ύφεση του πολέμου στην Τσετσενία,να είναι ισχυρό κέντρο, πάσης φύσεως υποστήριξης των Τσετσένων ισλαμιστών ανταρτών, τους οποίους ενισχύει με κάθε μέσο και τρόπο η Τουρκία.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ Η ΟΤΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ Η ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΗ ?

Για ένα πλυντήριο και μία φλαμουριά

[map4545.JPG]

Στην μεταμοντέρνα εποχή που ζούμε διαμορφώνεται σιγά-σιγά στη χώρα μας ένα ρεύμα , όπου όλα τα ισοπεδώνει , τα σαχλαμαρίζει και μέσα από αυτή την «προοδευτικότητα του ωχαδερφισμού» διάφορα σπουδαία και πολύ σοβαρά θέματα εθνικού χαρακτήρα τα
«ταυτοποιεί» με διάφορους ..Λάκηδες, Μάκηδες, Τάκηδες, και ...Λαλάκηδες.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της τάσης εντάσσεται και η δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου «περί λιγότερων στρεμμάτων γης για να κοιμάται ήσυχος» (εδώ)

Τις απόψεις όμως του προέδρου της ...«Socialist International» δεν τις συμμερίζονται διάφοροι μπαρουτοκαπνισμένοι λαοί . Φαίνεται ότι αυτοί στρέφονται στην ....οπισθοδρόμηση και την συντήρηση (κατά τον κ. Παπανδρέου) παρά τα νωπά τους ...«βιώματα» στον προοδευτικό σοσιαλο-κομμουνισμό.


Ίσως γνωρίζετε για το veto της Σλοβενίας στην είσοδο της Κροατίας στην Ε.Ε. Σίγουρα όμως πολλοί λίγοι γνωρίζετε ότι τα αίτια της διαμάχης κρύβονται (σύμφωνα με την ...προοδευτική φιλοσοφία του κ. Γ. Παπανδρέου) σε ασήμαντα γεγονότα και καταστάσεις.

Ένα... πλυντήριο και μια φλαμουριά είναι τα ...ασήμαντα αυτά γεγονότα.Αυτά ήταν η αφορμή για να εκτροχιαστεί η ενταξιακή πορεία της Κροατίας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Μια ...ασήμαντη (σύμφωνα πάντα με τα πιστεύω του κ. Γ. Παπανδρέου) τελωνειακή διαμάχη των κροατικών αρχών με έναν κάτοικο σλοβενικής καταγωγής, ο οποίος ζει ακριβώς στη μεθόριο που χωρίζει τις δύο χώρες, αναζωπύρωσε μια διαμάχη που έχει τις ρίζες της στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.


Όλα άρχισαν όταν ο κ.Γιόσκο Γιόρας, κάτοικος του απομονωμένου κροατικού οικισμού Πλοβάνιγια, όπως το ονομάζουν οι Κροάτες ή Σέκοβλιε, όπως το ονομάζουν οι Σλοβένοι, αρνήθηκε να πληρώσει δασμούς εισαγωγής στην Κροατία για ένα πλυντήριο που εισήγαγε από τη Σλοβενία, με το επιχείρημα πως δεν αναγνωρίζει τη διοικητική αρμοδιότητα των κροατικών τελωνείων.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το σπίτι του ανήκει στη σλοβενική πλευρά των συνόρων.
Η απομονωμένη κατοικία του εφάπτεται στη νότια πλευρά του ποταμού Ντραγκόνια και σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβίας βρίσκεται εντός κροατικού εδάφους, καθώς η κοίτη του ποταμού θεωρείται φυσικό σύνορο.

Ο κ. Γιόρας όμως επέμενε ισχυριζόμενος ότι στην ενιαία Γιουγκοσλαβία δεν έμπαινε φυσικά θέμα συνόρων, ωστόσο οι πρόγονοί του αναφέρονταν στη δικαιοδοσία των σλοβενικών αρχών. Παρουσίασε μάλιστα και έγγραφα και χάρτες που ενισχύουν την άποψή του, ότι αρμόδιες είναι οι αρχές της Σλοβενίας.


Οι κροατικές αρχές τού επέβαλαν πρόστιμο, ο ίδιος δεν το αποδέχτηκε και κατέληξε στη φυλακή για σύντομο διάστημα, ωστόσο η ενέργειά του έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στη Σλοβενία και τα ....«εθνικιστικά κόμματα»(?) έθεσαν θέμα υπεράσπισης της κυριαρχίας της χώρας.

Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στον τοπικό τύπο, όταν ο κ. Γιόρας φύτεψε μια φλαμουριά, σύμβολο της Σλοβενίας, δίπλα από το σπίτι του, που είναι εφαπτόμενο με το κροατικό συνοριακό φυλάκιο.
Οι Κροάτες την ξερίζωσαν και αυτομάτως άρχισε νέα διαμάχη.
«Εθνικιστικές» αστειότητες και οπισθοδρομικές αντιλήψεις σύμφωνα με το ... δόγμα Γ. Παπανδρέου και το ρεύμα του «προοδευτικού ωχαδερφισμού».
Ας παραχωρούσαν το μόλις ένα στρέμμα οικόπεδο του σπιτιού του κ. Γιόρας στην Σλοβενία και... ας κοιμόνταν ήσυχοι. Και μάλιστα ευρισκόμενοι και εντός Ε.Ε και εντός του ΝΑΤΟ.

Είναι όμως έτσι; Σίγουρα όχι ! Βλέπετε σ` αυτή τη λογική της πλειοδοσίας και της ανευθυνότητας υποβόσκει μια μυωπική εθνική αντίληψη , επικίνδυνη τόσο για τα συμφέροντα των ιδίων των ... «προοδευτικάριων», όσο και γι` αυτά των επόμενων γενεών.

Γιατί εάν το σπίτι του κ. Γιόρας βρίσκεται πράγματι στη Σλοβενία, τότε αυτή η ελάχιστη διαφορά εδάφους αλλάζει ριζικά την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.
Στον κλειστό κόλπο του Πιράν εκκρεμεί η οριοθέτηση μόλις 6 χιλιομέτρων συνόρων, που είναι καθοριστικά για τα δικαιώματα ναυσιπλοΐας και αλιείας της Σλοβενίας, που έχει μόλις 46 χιλιόμετρα ακτών στην Αδριατική.


Χωρίς την κατοικία του κ.Γιόρας, η Σλοβενία αν και έχει πρόσβαση στη θάλασσα, στην πράξη μεταβάλλεται σε περίκλειστη χώρα, καθώς δεν έχει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα.


Η κυβέρνηση λοιπόν της Σλοβενίας, της μόνης χώρας της πρώην Γιουγκοσλαβίας που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, μπλόκαρε το Δεκέμβριο με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης οκτώ κεφάλαια των κροατικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων και απειλεί με βέτο στην ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. (που προσδιορίζεται για το 2010), αλλά και στην ένταξη της Κροατίας στο ΝΑΤΟ ,αν προηγουμένως δεν λυθεί προς όφελός της η συνοριακή διαμάχη.

Σα δε ντρέπονται οι ....καθυστερημένοι συντηρητικοί και ...«εθνικιστές» Σλοβένοι και Κροάτες. Σαν δεν ντρέπονται που δεν υιοθετούν τις απόψεις του προέδρου της «Socialist International» κ. Γ. Παπανδρέου, περί λιγότερων στρεμμάτων γης για να κοιμούνται ήσυχοι.....

http://politis-gr.blogspot.com

Mε αφορμή ένα κατάπτυστο δημόσιο έγγραφο

Του Σάββα Καλεντερίδη


Το 1954, μόλις τριάντα χρόνια μετά τη Γενοκτονία και τον Ξεριζωμό, δώδεκα χρόνια μετά το Βαρλίκ Βεργισί και ενώ ήταν ορθάνοικτες οι πληγές του Ελληνισμού από την εξελισσόμενη και συνεχιζόμενη -όπως αποδείχτηκε ένα χρόνο μετά, με τα γεγονότα της 6/7 Σεπτεμβρίου, τουρκική βαρβαρότητα, παραμονές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, κυκλοφόρησε από την Επιθεώρηση Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως της Β΄ Περιφέρειας Βεροίας ένα κατάπτυστο έγγραφο, με το οποίο καλούσε τους υπευθύνους των σχολικών γιορτών να μην "υποθάλπτουν συναισθήματα εχθροπάθειας και μίσους προς τον τουρκικόν λαόν, ο οποίος σήμερον προασπίζει τα πολιτιστικά ιδεώδη υπέρ των οποίων ο Ελληνικός Λαός αγωνίζεται", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο.
Ένα χρόνο μετά ήλθαν τα γεγονότα της 6/7 Σεπτεμβρίου 1955, τα οποία σχεδίασε το... τουρκικό βαθύ κράτος και υλοποίησαν χιλιάδες εγκάθετοι με τη συμμετοχή μεγάλου μέρους του τουρκικού λαού της Κωνστατνινούπολης, ο οποίος υποτίθεται ότι προάσπιζε "τα πολιτιστικά ιδεώδη υπέρ των οποίων ο Ελληνικός Λαός αγωνίζεται".

Μετά από δέκα χρόνια ακολούθησαν οι απελάσεις χιλιάδων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, μετά έγινε ανοικτή φυλακή η Ίμβρος, με αποτέλεσμα τη φυγή του συνόλου σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού, το 1974 ακολούθησε η εισβολή στην Κύπρο, αμέσως μετά ακολούθησε η αμφισβήτηση του Αιγαίου, το Ψευδοκράτος, το Casus Belli, τα Ίμια, η Μαδρίτη, η Γαύδος και μετά από όλα αυτά, ξανά-μανά οι ίδιες πρακτικές, με την κ. Ρεπούση και διάφορες άλλες μετριότητες αυτή τη φορά, που μας καλούν να δούμε "αλλοιώς" την ιστορία και ούτε λίγο ούτε πολύ, να υιοθετήσουμε την άποψη ότι η Κωνσταντινούπολη δεν αλώθηκε, αλλά απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους, το 1453 και ότι η Οθωμανοκρατία δεν ήταν σκλαβιά, αλλά μια χρηστή διοίκηση, την οποία διέκοψαν βίαιες πράξεις, όπως ήταν η "σφαγή της Τριπολιτσάς".

Κοινός παράγοντας και τότε (1954) και τώρα, τα συμφέροντα της Δύσης (ΝΑΤΟ-ΗΠΑ), στα οποία έπρεπε και πρέπει να υποτάσσουμε πάντα εμείς τα δικά μας, εθνικά συμφέροντα και τις "υπερβολικές εθνικιστικές μας φοβίες", όπως χαρακτηρίζουν οι οπαδοί της αλλαγής της ιστορίας την προφανή άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προτάσσει το εθνικό συμφέρον στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ και το διεθνή παράγοντα, όπως περίπου κάνει η Τουρκία, η οποία αντί να είναι απολογούμενη για τη βαρβαρότητα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού, την Εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις προκλητικότατες πιέσεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνεχίζει να προωθεί τα επεκτατικά της σχέδια και να προκαλεί στο Αιγαίο, με τις πλάτες των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, τις περισσότερες φορές.

Ακριβώς αυτό πρέπει να είναι το πλαίσιο του προβληματισμού για τη χάραξη μιας νέας πολιτικής όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι οι άλλοι θα μας σέβονται και θα μας υπολογίζουν, μόνον όταν πρώτα και πάνω απ' όλα μάθουμε να σεβόμαστε την ελληνική ιστορία, τα εθνικά μας συμφέροντα και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ , ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΜΑΣ "ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ" ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ .... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΗΓΕΜΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ .
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η κ. ΚΛΙΝΤΟΝ ΘΑ ΤΟ "ΑΝΑΦΕΡΕΙ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ).

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ , ΕΧΕΙΣ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΤΟΤΕ "ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ".

ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΚΛΑΨΙΑΡΕΣ ΚΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΥΘΙΞΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ? ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ?

<<Η στάση ενός "ξένου" και η στάση των Ελλήνων καθηγητών πανεπιστημίου>> .... ΤΩΝ ΠΟΙΩΝ ?

[miller.jpg]

Ο καθηγητής Stephen G. Miller, που δεν είναι Έλληνας, με βάση τη συμβατική του όρου έννοια, έγραψε και απυήθηνε την επιστολή που ακολουθεί στο αγγλόφωνο περιοδικό ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με την ιστορική αλήθεια της Μακεδονίας. Οι με τη συμβατική του όρου έννοια Έλληνες καθηγητές, που αμοίβονται με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, άρα των Ελλήνων φορολογουμένων, τί να έπραξαν και τι συνεχίζουν να πράττουν άραγε σε αντίστοιχες διαστρεβλώσεις της ιστορίας;

January 22, 2009
Editor, Archaeology Magazine
36-36 33rd Street
Long Island City, NY 11106
U.S.A.
Αγαπητοί Κύριοι,
Διάβασα σήμερα το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου της Αρχαιολογίας και με ανυπομονησία περιέτρεξα τις σελίδες στο άρθρο ‘‘Ενα γράμμα για την Μακεδονία’’ μόνο για να ανακαλύψω ότι ήταν ένα....γράμμα από την αρχαία Παιονία – την χώρα που εκτείνεται βορείως του όρου Βαρνούς και Όρβηλος. Ο απολογισμός του Λίβι για τη δημιουργία της Ρωμαικής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Παίονες ζούσαν βορείως αυτών των...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ infognomonpolitics ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .... ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΦΕΡΡΑΡΙ .....