4 Μαρ 2009

ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ - ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ/ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ


«ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ σε απόγνωση εξαιτίας των μαζικών αφίξεων λαθρομεταναστών τις τελευταίες μέρες στο νησί μας» δήλωσε χθες στα «ΝΕΑ» ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 75 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και τη Σομαλία παρέμειναν μία εβδομάδα στο Αγαθονήσι επειδή λόγω της κακοκαιρίας δεν μπορούσε να προσεγγίσει πλοίο για να τους μεταφέρει στην Πάτμο. Και αφού το περασμένο Σάββατο κατέστη δυνατόν να έρθει το πλοίο και να παραλάβει τους 75 λαθρομετανάστες, χθες το πρωί ξύπνησαν οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι και βρήκαν και άλλους λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν στο νησί. Πρόκειται για 37 άνδρες και 5 γυναίκες που ήρθαν από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

«Στο διάστημα της μιας εβδομάδας που παρέμειναν οι 75 λαθρομετανάστες, το νησί μας ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα, αφού δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνθρωποι αυτοί, με αποτέλεσμα να σημειωθούν απίστευτες καταστάσεις, ακόμη και ξυλοδαρμοί ανάμεσά τους» τονίζει ο κ. Κόττορος, ο οποίος αποκαλύπτει ότι «σε πολλές περιπτώσεις επειδή δεν έφτανε το φαγητό για όλους, κάποιοι έκλεβαν και ζώα που τα έσφαζαν για να τα φάνε». Σημειώνεται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι χθες στο Αγαθονήσι αποβιβάστηκαν 393 λαθρομετανάστες προερχόμενοι από την Τουρκία.

ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΛΟΧΙΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ Η ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ? ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ , ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ?) .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: