21 Ιουλ 2009

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΚΥΠΡΟΣ






Γιατί θάφτηκε το σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην Σκύρο;

lavras3

Το σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην Σκύρο, αποκαλούμενο και Βατοπέδι Νο2, τα έχει απ΄ όλα – ίσως και περισσότερα από το Βατοπέδι Νο1. Βυζαντινούς Αυτοκράτορες και χρυσόβουλα, μονές – επιχειρηματίες , αγανακτισμένους τοπικούς άρχοντες και πολίτες, βουλευτές και υπουργούς και πολλά, πολλά εκατομμύρια.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι την ευαισθησία που επέδειξαν τα ΜΜΕ στην υπόθεση Βατοπεδίου θα την επιδείκνυαν και στην περίπτωση αυτή. Πέραν όμως από τις αναφορές στα «ψιλά» το θέμα θάφτηκε όχι μόνο από τον Τύπο της διαπλοκής, αλλά και από το λαλίστατο σε τέτοιες περιπτώσεις ΠΑΣΟΚ. Για ποιους λόγους; Θα τους δούμε στη συνέχεια αφού αναφερθούμε σε συντομία στο ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αφορά την μεταβίβαση στην κυριότητα της Μονής Μεγίστης Λαύρας έκτασης 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο, που αντιστοιχεί στο 1/8 του νησιού και μέρος της έχει χαρακτηριστεί «Natura». Το σκάνδαλο κυκλοφορεί από χρόνια, με διάφορα δημοσιεύματα, που προκαλούσε η αγανάκτηση των κατοίκων και εμφανίζονταν εδώ κι εκεί. Όμως, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, που τόσο βιάστηκε για άλλες περιπτώσεις, παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο μόνο λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει – βλέπε http://www.antinews.gr/?p=7072. Αλλά ας δούμε την υπόθεση από την αρχή.

Τον Ιούλιο του 1998, με αφορμή μια κοινοτική επιδότηση που διεκδικούσε από την Ε.Ε., η Μονή άσκησε αγωγή στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας ζητώντας να της αναγνωριστούν 38.000 στρέμματα στη θέση «Βουνό» στη νότια Σκύρο. Για το λόγο αυτό επικαλέστηκε χρυσόβουλα του 10ου αιώνα, δωρεά του Νικηφόρου Φωκά και ισχυρίστηκε ότι από το «1831 ενέμετο συνεχώς και αδιαλείπτως με τα προσόντα της εκτάκτου χρησικτησίας, χωρίς ποτέ να ενοχληθεί παρ’ ουδενός, ούτε από το Δημόσιο...».

Στη συνέχεια κέρδισε και την πρωτόδικη δίκη και την δίκη στο εφετείο, όπου προσέφυγε το Δημόσιο. Τον Μάρτιο του 2001 το Δημόσιο άσκησε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης (8.665/2000) του Εφετείου Αθηνών, αλλά δύο μήνες μετά (28/5/2001) το Δ’ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γνωμοδότησε ότι είναι «αβάσιμες» οι αιτιάσεις του Δημοσίου. Έτσι έδωσε το «πάτημα» να παραιτηθεί η πολιτεία υπέρ της Μονής!

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Παρόμοια γεγονότα δεν αποτέλεσαν την βάση για να στηριχθούν οι κατηγορίες στην υπόθεση Βατοπεδίου; Γιατί δεν έφτασε και η υπόθεση αυτή στην Βουλή; Υπάρχουν πράσινα και γαλάζια αυτοκρατορικά χρυσόβουλα;

Έτσι, το Δημόσιο απαλλοτρίωσε 1.935 στρέμματα, δίνοντας στους μοναχούς υπέρογκη αποζημίωση για περιοχές που βρίσκονται σε «παντελώς αναξιοποίητες περιοχές της Σκύρου ». Στην δικογραφία υπάρχει μάλιστα και επιστολή τού τότε δημάρχου Σκύρου προς το υπουργείο Οικονομίας, στην οποία ανέφερε ότι απαλλοτριώθηκε προς 4.200 δρχ. ανά τ.μ. μοναστηριακή έκταση 120.421 τ.μ. στη θέση Τρεις Μπούκες, η αγοραστική αξία της οποίας δεν ξεπερνούσε τότε τις 700 δρχ. ανά τ.μ.

Στη συνέχεια, απερίσπαστη η Μονή σύστησε το 2005 εταιρεία με την ονομασία «Αιολική Νότιας Σκύρου ΑΕ» με εταίρους κατά 95% τη Μονή και 5% την εταιρεία «ΕΝΤΕΚΑ ΑΕ», με στόχο τη δημιουργία 10 αιολικών πάρκων, η παραγωγή των οποίων θα προσεγγίζει το 1/3 της ισχύος του λιγνιτικού σταθμού της ΔΕΗ Μεγαλόπολης! Πρόκειται να εγκαταστήσει 111 ανεμογεννήτριες, ύψους περίπου 100 μέτρων, στο όρος Κόχυλας το οποίο ουσιαστικά θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, αφού θα χρειαστούν εκσκαφές, διάνοιξη δρόμων κ.ά., παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού («Ριζοσπάστης»).

Όταν δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

lavras

Δικηγόρος της μονής για τα θέματα της Σκύρου ήταν στο επίμαχο διάστημα ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπαγεωργίου. Ο ίδιος δηλαδή που συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου (!!!) για τον οποίο έγραφε παλαιότερα η «Ε»:

«..Ο βουλευτής Ευβοίας είναι εκείνος ο οποίος, ως πολιτικός και δικηγόρος, φρόντισε να δικαιωθεί δικαστικά η Μονή Μεγίστης Λαύρας, που με τα δικά της «χρυσόβουλα» και με αμφισβητούμενες μεθοδεύσεις της διοίκησης κατοχύρωσε δικαιώματα σε μια τεράστια έκταση της νότιας Σκύρου. Ο κ. Παπαγεωργίου πρωτοστάτησε σ’ αυτήν την υπόθεση, που έχει πολλές ομοιότητες με τις διεκδικήσεις του Βατοπεδίου στη Βιστωνίδα, ενώ φρόντισε να περάσει και συγκεκριμένη διάταξη στον δασοκτόνο νόμο 3208/2003, στον οποίο υπήρξε εισηγητής. Αλλά και στο επίσημο βιογραφικό του ο κ. Παπαγεωργίου παρουσιάζει ως βασική του ιδιότητα εκείνη του μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Εδώ υπάρχει ένα σαφές πολιτικό και ηθικό ασυμβίβαστο». (Διαβάστε εδώ)

Μεγαλύτερο σκάνδαλο από εκείνο του Βατοπαιδίου

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΝ κ. Ευ. Αποστόλου , ο οποίος έχει ασχοληθεί όσο λίγοι με την υπόθεση, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αναδείχθηκε κυρίως λόγω της επανάκτησης της κυριότητας από το Δημόσιο της λίμνης μέσω μιας μεθοδευμένης ανταλλαγής της με άλλη ακίνητη δημόσια περιουσία πολλαπλάσιας αξίας. Ενώ «στη Σκύρο είχαμε ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αυτό της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, που υλοποιήθηκε σε δύο χρονικές περιόδους: η πρώτη αφορά στην απαλλοτρίωση από το Δημόσιο έναντι τιμήματος 7,5 δις δραχμών εκτάσεων 1.935 στρεμμάτων, των οποίων η κυριότητα στηριζόταν στα βυζαντινά χρυσόβουλα του 10ου αιώνα και η δεύτερη στην αναγνώριση κυριότητας για τα υπόλοιπα 37.000 στρέμματα των χρυσόβουλων με διαδικασίες παράκαμψης αυτών που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία»- διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αποστόλου.

Τι έκανε το ελληνικό Δημόσιο;

Πρώτον, με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου το Δημόσιο παραιτήθηκε από την διεκδίκηση των εκτάσεων.

Δεύτερον, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προώθησε και ψήφισε το Ν. 3208/2003 αρµοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (υπουργός ήταν τότε ο κ. Δρυς) ο οποίος κατοχυρώνει την ιδιοκτησία της Μονής και δεν επιτρέπει στο Δημόσιο να διεκδικήσει στο μέλλον στα συμφέροντά του στην Σκύρο. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 15 παρ. 1 του νόµου αυτού τα δάση Σολυγείας του νοµού Κορινθίας, Ειδυλίας, της νήσου Σαλαµίνας του νοµού Αττικής και της νήσου Σκύρου του νοµού Ευβοίας αναγνωρίζονται πλέον ως ιδιωτικά. Δηλαδή, ακόμα κι αν ήθελε το Δημόσιο να επανεξετάσει το θέμα, με την διάτάξη αυτή δεν μπορεί.

Τι έγινε και τι προηγήθηκε στην συνεδρίαση εκείνη της Βουλής; Θα το δούμε στη συνέχεια.

(Διαβάστε και το http://roides.wordpress.com/2009/07/03/3july09/)

ΠΗΓΗ

Νέα ερμηνεία του Συντάγματος: «εθνικό συμφέρον είναι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση»

rovlias_dinos

Σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM» το μέλος του ΠΓ του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε τα εξής για την παρέμβαση Τσάτσου στο θέμα της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας: «Το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας επιβάλει να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή, ή η ερμηνεία του Συντάγματος δεν μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Σαφώς το εθνικό συμφέρον, η ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης, υπερέχει της όποιας ερμηνείας και εφαρμογής ενός νομικού κειμένου, ακόμη και αν αυτό είναι το Σύνταγμα. Έχω την αίσθηση ότι η προσέγγιση του Καθηγητή, τον οποίο απολύτως σέβομαι ως νομικό, έχω την αίσθηση ότι η προσέγγιση είναι καθαρά και μόνο νομική, ενώ σ’ αυτό το ζήτημα, σ’ αυτό το σοβαρό θέμα υπάρχουν δυο παράμετροι, η νομική και η πολιτική. Όσον αφορά τη νομική, η ισχύουσα διάταξη ως έχει, αυτή που ισχύει και θα σας πω γιατί το τονίζω αυτό, δεν απαγορεύει την εξέλιξη αυτή, η οποία έχει δρομολογηθεί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ…..»

Τι μας είπε δηλαδή:

1. Το Σύνταγμα είναι ένα «νομικό κείμενο» και όχι ο Ανώτατος Καταστατικός Χάρτης της Χώρας όπως νομίζαμε μέχρι τώρα, Άρα ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύει όπως θέλει.

2. Διαφοροποιεί το εθνικό συμφέρον από την εφαρμογή του Συντάγματος και το ταυτίζει με το κομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ, που είναι η ανάδειξη του στην κυβέρνηση.

Χρειάζονται άλλα σχόλια;

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρόβλιας είναι σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θεωρείται επίσης καταρτισμένος νομικός.

ΠΗΓΗ

http://animal-free-working.pblogs.gr/files/70131-gp.jpg

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η "ΓΚΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ "ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" , ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΕΥΠ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΧΘΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEWMBE4p-_uqsUN4ngCyy5T9quWAmm1U6Mcn7D40cChRHyfZ-DiTGJoGItf-TNGldfyoyNNeb8s9J8qSjO2uCRmZiRcjmkkl6oisk4CwwnJ4wGsNsiLWCdKpWwZIzjiebmjfTOjYm9wKE/s400/PASOK.bmp

ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΝΔ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ "ΞΗΡΑΣΙΑΣ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ...... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ , ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΟΥ .....

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ 'ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ".
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ (ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΓΕΛΙΑ) ΛΑΟΣ ..... ΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΝΟΜΙΖΩ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΟΡΚΟ ....

ΑΦΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΣΕΤΕ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΑ ΣΚ....Α ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ? ΟΛΟΙ ΣΑΣ ..... ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ , ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΘΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ? ΕΣΕΙΣ Ή ΕΜΕΙΣ ?

"ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ..... "

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2009/07/news-siemens-case-tsoukatos-xristoforakos.jpg

Εκκενώθηκε το παλιό Εφετείο

http://gazaki.files.wordpress.com/2009/07/ev_palio_efeteio_sokratoys_.png?w=300&h=200

Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί από τους τελευταίους μετανάστες που έμεναν εκεί, κάτω από άθλιες συνθήκες, το κτίριο του παλαιού Εφετείου, στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε τρεις ορόφους του κτιρίου, πριν από λίγες ημέρες, σε σωρούς απορριμμάτων και ύστερα από συμπλοκή μεταξύ των αλλοδαπών που έμεναν εκεί, δόθηκε τελεσίγραφο μέχρι σήμερα στους αλλοδαπούς να εκκενώσουν το κτίριο.

Από χθες το βράδυ οι μετανάστες άρχισαν να αποχωρούν, υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν άλλο.

Σήμερα το πρωί είχαν μείνει έξι άτομα, Νιγηριανοί και Ρουμάνοι, τους οποίους οι αστυνομικοί απομάκρυναν. Οι έξι μετανάστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, όπου θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο.

Αμέσως μετά την εκκένωση του κτιρίου, κλιμάκια αστυνομικών το ερεύνησαν σχολαστικά, διαπιστώνοντας ότι επικρατούν άθλιες συνθήκες στο εσωτερικό του. Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος το κτίριο αποκλείστηκε και φρουρείται, ενώ από το πρωί συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθαρίζει και απολυμαίνει τον περιβάλλοντα χώρο.

ΠΗΓΗ